Liste over banker i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over banker i Norge omfatter tre typer av banker i Norge: Forretningsbanker, Sparebanker og datterselskaper av utenlandske banker. Listen er komplett per oktober 2006.

Forretningsbanker[rediger | rediger kilde]

Listen innholder banker med konsesjon per. 16. april 2013[1]
Juridisk navn Org.nr. Hovedkontor Stiftet Største aksjonær(er) Nettside
Bank 1 Oslo Akershus AS 910256351 Youngstorget 5, 0180 Oslo 1. april 1898 SpareBank 1 SMN (19,5%), SpareBank 1 SR-Bank (19,5%),
SpareBank 1 Nord-Norge (19,5%) & Samarbeidende Sparebanker AS (19,5%)
SpareBank1.no
Bank Norwegian AS 991455671 Oksenøyveien 3, 1366 Lysaker 5. juni 2007 Norwegian Air Shuttle ASA (20%) via Norwegian Finans Holding ASA (100%) BankNorwegian.no
Bank2 ASA 988257133 Haakon VIIs gate 2, 0161 Oslo 12. mai 2005 Valset Invest AS med flere (10,18%) Bank2.no
BN Bank ASA 914864445 Søndre gate 10B, 7011 Trondheim 15. september 1961 SpareBank 1 SMN (33%) BNBank.no
DNB Bank ASA 984851006 Dronning Eufemias gate 30, 0191 Oslo 10. september 2002 Nærings- og Handelsdepartementet (34%) via DNB ASA (100%) DNB.no
Eika Kredittbank AS 989997254 Parkveien 61, 0254 Oslo 19. juni 2006 Oslo Bolig- og Sparelag (6,84%) via Eika Gruppen AS (100%) Eika.no
Gjensidige Bank ASA 990323429 Drammensveien 288, 0282 Oslo 22. september 2006 Gjensidige Forsikring ASA (100%) via Gjensidige Bank Holding AS (100%) Gjensidige.no
KLP Banken AS 993821837 Beddingen 8, 7014 Trondheim
Dronning Eufemias gate 10, 0191 Oslo
25. februar 2009 Kommunal Landspensjonskasse GFS (100%) via KLP Bankholding AS (100%) KLP.no
Landkreditt Bank AS 980374181 Karl Johans gate 45, 0162 Oslo 26. november 1998 Landkreditt SA (100%) LandkredittBank.no
Netfonds Bank ASA 976546180 Stenersgate 2, 0184 Oslo 1. juni 1996 Rolf Dammann (80%) via Netfonds Holding ASA (100%) Netfonds.no
Nordea Bank Norge ASA 911044110 Middelthuns gate 17, 0368 Oslo 2. mai 1848 Nordea Bank AB (100%) Nordea.no
Pareto Bank ASA 990906475 Dronning Mauds gate 3, 0250 Oslo 19. januar 2007 Pareto AS (15%) ParetoBank.no
Santander Consumer Bank AS 983521592 Strandveien 18, 1366 Lysaker 29. juni 2001 Santander Consumer Finance S.A. (100%) Santander.no
Storebrand Bank ASA 953299216 Professor Kohts vei 9, 1366 Lysaker 17. oktober 1989 Gjensidige Forsikring ASA (24,3%) via Storebrand ASA (100%) Storebrand.no
Verdibanken ASA 986144706 Stensberggata 25, 0170 Oslo 1. oktober 2003 Primagruppen AS (18,42%) Verdibanken.no
Voss Veksel- og Landmandsbank ASA 817244742 Vangsgata 24, 5700 Voss 1. mars 1899 Voss Sparebank (10%) & Sparebanken Vest (10%) Vekselbanken.no
yA Bank AS 989932667 Fridtjof Nansens vei 19, 0369 Oslo 29. mai 2006 Kistefos AS (24,41%) via yA Holding ASA (100%) yA.no

Sparebanker[rediger | rediger kilde]

Forvaltningskapital er i millioner kroner per 31.12.09.

Bank Hjemmeside Hovedkontor Grunnlagt Konsern Forvaltningskapital
Andebu Sparebank [1] Andebu 1863 Terra 1 855
Arendal og Omegns Sparekasse [2] Arendal 1890 Terra 2 255
Askim Sparebank [3] Askim 1888 Terra 3 295
Aurland Sparebank [4] Aurland 1883 Terra 708
Aurskog Sparebank [5] Aurskog 1846 Terra 6 208
Bamble og Langesund Sparebank [6] Bamble 1849 Terra 3 113
Berg Sparebank [7] Halden 1915 Terra 2 108
Bien Sparebank [8] Oslo 1885 Terra 2 355
Birkenes Sparebank [9] Birkenes 1859 Terra 1 064
Bjugn Sparebank [10] Bjugn Terra 1 401
Blanker Sparebank [11] Sørumsand 1920 Terra 2 098
Bud, Fræna og Hustad Sparebank [12] Fræna 1883 Terra 2 334
Bø Sparebank [13] Bø i Telemark 1952 Terra 1 744
Cultura Sparebank [14] Oslo 1997 379
DnB ASA [15] Oslo 2003 1 472 079
Drangedal og Tørdal Sparebank [16] Drangedal 1936 Terra 1 661
Eidsberg Sparebank [17] Mysen Terra 2 989
Etne Sparebank [18] Etne 1860 1 548
Etnedal Sparebank [19] Etnedal Terra 480
Evje og Hornnes Sparebank [20] Evje 1864 Terra 1 301
Fana Sparebank [21] Bergen 1878 12 300
Fjaler Sparebank [22] Fjaler 1873 Terra 1 212
Flekkefjord Sparebank [23] Flekkefjord 1837 4 068
Fornebubanken [24] Bærum 2003 Terra 1 565
Gildeskål Sparebank [25] Inndyr 1883 500
Gjerstad Sparebank [26] Brokelandsheia 1884 Terra 1 374
Grong Sparebank [27] Grong 1862 Terra 1 971
Grue Sparebank [28] Grue 1862 Terra 1 601
Halden Sparebank [29] Halden 1835 SpareBank 1 4 132
Haltdalen Sparebank [30] Haltdalen Terra 1 026
Harstad Sparebank [31] Harstad Terra 2 397
Haugesund Sparebank [32] Haugesund 6 430
Hegra Sparebank [33] Stjørdal 1898 Terra 1 355
Helgeland Sparebank [34] Mo i Rana 18 259
Hjartdal og Gransherad Sparebank [35] Sauland 1898 Terra 2 005
Hjelmeland Sparebank [36] Hjelmeland Terra 2 449
Hol Sparebank [37] Geilo Terra 2 360
Holla og Lunde Sparebank [38] Ulefoss 1862 Terra 4 106
Høland Setskog Sparebank [39] Bjørkelangen 1849 Terra 3 941
Hønefoss Sparebank [40] Hønefoss 1902 Terra 1 947
Indre Sogn Sparebank [41] Årdal 1860 Terra 3 128
Jernbanepersonalets Sparebank [42] Oslo Terra 5 811
Klepp Sparebank [43] Kleppe Terra 6 194
Klæbu Sparebank [44] Klæbu 1858 Terra 1 760
Kragerø Sparebank [45] Kragerø Terra 3 132
Kvinesdal Sparebank [46] Kvinesdal 1870 Terra 2 720
Kvinnherad Sparebank [47] Kvinnherad 1928 SpareBank 1 3 570
Larvikbanken Brunlanes Sparebank [48] Larvik 1911 Terra 3 459
Lillesands Sparebank [49] Lillesand 2 241
Lillestrøm Sparebank [50] Lillestrøm 5 729
Lofoten Sparebank [51] Vestvågøy 1906 Terra 509
Lom og Skjåk Sparebank [52] Lom 1873 SpareBank 1 3 259
Luster Sparebank [53] Gaupne 1848 2 283
Marker Sparebank [54] Ørje Terra 2 950
Meldal Sparebank [55] Meldal 1912 Terra 2 173
MelhusBanken [56] Melhus 1840 Terra 4 085
Sparebank 1 Modum [57] Modum 1841 SpareBank 1 5 276
Narvik Sparebank [58] Narvik 1885 Terra 5 198
Nes Prestegjelds Sparebank [59] Nesbyen 1842 Terra 5 131
Nesset Sparebank [60] Nesset 1878 Terra 1 056
Odal Sparebank [61] Sand 1877 Terra 3 116
Ofoten Sparebank [62] Bogen 1899 Terra 1 229
Opdals Sparebank [63] Oppdal 1856 Terra 2 212
Orkdal Sparebank [64] Orkdal Terra 2 833
Rindal Sparebank [65] Rindal 1873 Terra 1 175
Rygge-Vaaler Sparebank [66] Moss SpareBank 1 13 714
Rørosbanken Røros Sparebank [67] Røros Terra 3 716
Sandnes Sparebank [68] Sandnes 1876 28 459
Selbu Sparebank [69] Selbu 1859 Terra 2 559
Seljord Sparebank [70] Seljord 1937 Terra 1 697
Skudenes & Aakra Sparebank [71] Åkrehamn 4 547
Soknedal Sparebank [72] Midtre Gauldal Terra 1 187
SpareBank 1 Buskerud-Vestfold [73] Kongsberg 1859 SpareBank 1 21 137
SpareBank 1 Gudbrandsdal [74] Vinstra 1860 SpareBank 1 3 614
SpareBank 1 Hallingdal [75] Ål SpareBank 1 5 696
Sparebank 1 Hardanger [76] Utne SpareBank 1 41 469
SpareBank 1 Nord-Norge [77] Tromsø SpareBank 1 63 188
SpareBank 1 NordVest [78] Kristiansand 1835 SpareBank 1 9 731
SpareBank 1 Nøtterø - Tønsberg [79] Nøtterøy 1857 SpareBank 1 5 520
SpareBank 1 Ringerike Hadeland [80] Hønefoss 1833 SpareBank 1 7 150
SpareBank 1 SMN [81] Trondheim SpareBank 1 83 092
SpareBank 1 SR-Bank [82] Stavanger 1839 SpareBank 1 123 761
SpareBank 1 Søre Sunnmøre [83] Volda 1853 SpareBank 1 6 197
Sparebank 1 Telemark [84] Porsgrunn 1844 SpareBank 1 12 905
Sparebanken Hedmark [85] Hamar 1835 SpareBank 1 1 336
Sparebanken Hemne [86] Hemne 1864 Terra 1 336
Sparebanken Møre [87] Ålesund 1843 41 350
Sparebanken Pluss [88] Kristiansand 35 354
Sparebanken Sogn og Fjordane [89] Førde 1842 27 947
Sparebanken Sør [90] Arendal 1825 35 356
Sparebanken Vest [91] Bergen 1823 96 907
Sparebanken Øst [92] Drammen 1843 35 536
Spareskillingbanken [93] Kristiansand 1877 6 037
Spydeberg Sparebank [94] Spydeberg 1859 Terra 1 780
Stadsbygd Sparebank [95] Rissa 1892 Terra 1 985
Strømmen Sparebank [96] Lørenskog 1921 Terra 2 025
Sunndal Sparebank [97] Sunndal 1892 Terra 1 848
Surnadal Sparebank [98] Surnadal 1842 Terra 2 763
Søgne og Greipstad Sparebank [99] Søgne 1863 3 184
Time Sparebank [100] Time Terra 4 778
Tinn Sparebank [101] Tinn 1958 Terra 2 560
Tolga-Os Sparebank [102] Tolga 1864 Terra 2 117
Totens Sparebank [103] Østre Toten Terra 12 195
Trøgstad Sparebank [104] Trøgstad 1847 Terra 1 973
Tysnes Sparebank [105] Tysnes 1863 Terra 853
Valle Sparebank [106] Setesdal 1866 Terra 1 179
Vang Sparebank [107] Vang Terra 451
Vegårshei Sparebank [108] Vegårshei 1904 Terra 809
Vestre Slidre Sparebank [109] Slidre Terra 596
Vik Sparebank [110] Vik 1846 Terra 909
Voss Sparebank [111] Voss 1843 2 629
Ørland Sparebank [112] Ørland 1849 Terra 2 295
Ørskog Sparebank [113] Ørskog 1857 Terra 1 957
Øystre Slidre Sparebank [114] Slidre Terra 759
Åfjord Sparebank [115] Åfjord 1902 Terra 1 483
Aasen Sparebank [116] Levanger 1862 Terra 1 492

Utenlandske banker[rediger | rediger kilde]

Bank Hjemmeside Land Kontor
Aktiv Kapital [117] Norge Oslo
BMW Financial Services [118] Tyskland Bærum
BNP Paribas [119] Frankrike Oslo
Carnegie Investment Bank [120] USA Oslo
Citibank [121] USA Oslo
Danske Bank [122] Danmark Oslo
De Lage Landen [123] Nederland Bærum
DVB Bank [124] Nederland Bergen
Ford Fiancial [125] USA Bærum
Forex Bank [126] Sverige Oslo
Fortis [127] Nederland Oslo
GE Money Bank [128] USA Stavanger
GMAC Bank [129] USA Kjeller
Handelsbanken [130] Sverige Oslo
IBM Credit [131] USA Kolbotn
Nordnet [132] Sverige Oslo
Scania Finans [133] Sverige Oslo
Siemens Financial Services [134] Tyskland Oslo
Skandiabanken [135] Sverige Bergen
Skandinaviska Enskilda Banken [136] Sverige Oslo
Svea Finans [137] Sverige Trondheim
Swedbank [138] Sverige Oslo
Toyota Kreditbank [139] Japan Drammen

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Konsesjonsregister forretningsbanker hos Finanstilsynet.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]