Gjensidige Forsikring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Gjensidige forsikrings hovedkontor i Drammensveien på Sollerud.

Gjensidige Forsikring ASA OSE: GJF er et norsk skadeforsikringsselskap som tilbyr forsikring til privatpersoner og næringslivet i Norge, Sverige, Danmark og de tre baltiske landene. I Norge tilbys også banktjenester, pensjon- og spareprodukter. I juni 2010 ble Gjensidige Forsikring omdannet fra et gjensidig selskap til et almenaksjeselskap, største aksjonær er Gjensidigestiftelsen med omlag 62 % av aksjene.

Historie[rediger | rediger kilde]

Forsikringsvirksomheten går tilbake til 1820-tallet til lokale brannforsikringsselskaper på bygdene (brannkasser). Selskapet gjennomførte en rekke fusjoner med forskjellige selskaper frem til 1976 da Gjensidige-navnet ble tatt i bruk for første gang. Dette skjedde etter en fusjon med Livforsikringsselskapet Gjensidige. Selskapene fikk felles ledelse i 1985. Gjensidige overtok i 1992 Forenede Forsikring og i 1993 startet man også bankvirksomhet etter å ha overtatt Inter Nordisk Bank.

Finanskonsernet Gjensidige NOR ble etablert i 1999 ved samordning av virksomhetene i Gjensidige og Sparebanken NOR. I 2002 fusjonerte Gjensidige NOR ASA med Den norske Bank (DnB) under navnet DnB NOR. Samarbeidet mellom DnB NOR og Gjensidige NOR forsikring ble avviklet i 2005, og merkenavnet Gjensidige ble igjen tatt i bruk. Gjensidige er i dag Norges største forsikringsselskap med en markedsandel på ca. 27,9%.[1]

Gjensidige Bank ble lansert i 2007 som et samarbeid mellom Gjensidige Forsikring og Sparebanken Sogn og Fjordane. Citibanks virksomhet innen forbruksfinansiering ble overtatt av Gjensidige Bank i desember 2009. Gjensidige Bank er eid av Gjensidige Holding, som er et datterselskap av Gjensidige Forsikring.

I 2007 kjøpte Gjensidige opp aksjer i Storebrand og eier i dag 24,33 % av selskapet, noe som gjør Gjensidige til den største aksjonæren i Storebrand.

Logo og slagord[rediger | rediger kilde]

Vekteren har vært Gjensidiges logo og varemerke for forsikringsvirksomheten i mer enn 75 år. Slagordet «Tiden går, Gjensidige består.», ble innført i 1932.[2]

Fakta[rediger | rediger kilde]

  • Kontornettet: 36 kontorer, i tillgg kommer samarbeidende brannkasser og sjøtrygdelag.
  • Kunder i Norge: ca. 1 million
  • Ansatte: 3 163 ved utløpet av 2012, inkludert datterselskaper
  • Produkter: Alle typer ting- og personforsikringer for privat-, landbruks-, nærings- og organisasjonsmarkedet. Pensjonsprodukter til næringslivet, pensjon- og fondsparing til privatpersoner. Bankprodukter til privatpersoner og landbruket.
  • Virksomheten er medlem av interesseorganisasjonen Norsk Landbrukssamvirke.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]