Brukerdiskusjon:Wikijens

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nyttige sider:

Hei, Wikijens, og velkommen til Wikipediabokmål. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis retta opp raskt.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.

Kjetil (d : b) 9. mar 2007 kl. 15:27 (CET)

Wikipedia:Tinget kan du spørre og hos andre brukere slik du gjorde hos meg. Jeg så du endra på Olympiakos på venstre side hvor det står siste endringer. Spør hvis du lurer på noe og les på punktene over. Kjetil (d : b) 9. mar 2007 kl. 16:19 (CET)

Hei Helt. I din endring av artikkelen "liste over am. pres." den 8. feb (småpynting) har du så vidt jeg kan se tilføyd en masse "br" der hvor samme president har flere terminer. Dette har ført til at cellene i tabellen er blitt asymmetriske. Hva var grunnen til denne endringen? James Monroe (president nr. 5, termin 8 og 9) har du glemt å endre, og der ser det etter min mening penere ut. Jeg har ikke endret dette tilbake, da jeg først ville spørre hva grunnen til endringen var.

Jens

Heisann Jens. På mine to maskiner ble rutene mer symmetriske når jeg la til <br>. Når det er sagt har jeg gjort merkelige endringer p.g.a. liten skjermstørrelse før, som har vist seg å bli merkelige på andre skjermer. Hvis du vil gjøre endringer så er det fritt fram for å gjøre det, så kan andre enn meg eller deg tilbakestille det dersom det viser seg å være bedre slik det var. --Helt 16. mar 2007 kl. 14:45 (CET)
Du har nok rett, det er nettleseravhengig. Det så bedre ut i Opera med <br>, men i IE så det bedre ut uten.--Helt 16. mar 2007 kl. 16:12 (CET)

Signering[rediger kilde]

Når du poster på Wikipedia:Tinget, på diskusjonsider o.a. bør man signere med ~~~~. Da fremkommer signaturen, og dato for når innlegg er skrevet. Hilsen nsaa 16. mar 2007 kl. 15:48 (CET)

Rød brukerside[rediger kilde]

En liten bagatell; det hadde vært fint om du kunne ha skrevet noe på brukersiden din, slik at dine bidrag ikke lyser rødt i historikken. Ser du kommer med mange flotte bidrag, så det er unødvendig at dine bidrag skal lyse rødt :) -- marius 5. mai 2007 kl. 17:05 (CEST)[svar]

Ok. Nå skulle den være blå :) Takk for skryt forresten, men flotte bidrag var vel litt å ta i. Foreløbig har det gått mest i iw-linker og retting av småfeil.

Interwiki[rediger kilde]

Hei, så du la inn interwiki-lenker på Luxembourg-krisen, det er ikke noe feil med det, men det er et arbeid som du gjerne kan overlate til våre «booter», om en legger en slik lenke så kommer de andre i løpet av noen timer, automatisk. Jeg pleier å lenke til-fra enwiki og bootene fanger da opp det og legger inn resten. Den eneste gangen jeg gjør det manuelt er om jeg skal endre en feil interwiki, da er det nødvendig å fjerne de gamle og legge inn nye, såvidt jeg vet. En som vet mye om dette er ellers bruker ZorroIII om du har mer interesse av det. mvh - Ulf Larsen 13. sep 2008 kl. 14:31 (CEST)

Ok. Da overlater jeg det til botene :-) Wikijens 14. sep 2008 kl. 12:14 (CEST)

OL vinnere[rediger kilde]

Hei Wikijens!

  • Navn på russere spesielt er forskjellig fra engelsk og norsk da vi har en annen transkripsjon. Du kan finne navn på OL vinnere her med riktig navn på norsk. Vennlig hilsen Jarvin 15. sep 2008 kl. 00:14 (CEST).
Hei Jarvin. Jeg er klar over at det er forskjellige transkripsjonsregler fra spraak med annet alfabet, men mitt spoersmaal dreide seg om amerikanske navn paa siden Tautrekking under Sommer-OL 1904. Jeg syntes det var pussig at saa mange av navnene var skrevet annerledes. Eks. Rodenberger - Rodenberg, Habercorn - Haberkorn, Kungler - Kugler, Fride - Friede, Theas - Thias. Hvis det bare var en eller to ville jeg ha gaatt ut fra at det var trykkfeil, men siden det var saa mange, lurte jeg paa om det kunne vaere tatt fra en annen kilde. Mvh. Wikijens 15. sep 2008 kl. 10:45 (CEST)
Hei igjen. Her ville jeg ha brukt de samme navnene som er på en:wiki. Ser ingen grunn til at de skal endres. Bare husk å endre navnet på OL-vinnere i boksen når du oppretter artikkel. Vennlig hilsen Jarvin 15. sep 2008 kl. 11:07 (CEST)

Bra arbeid du gjør med den sida – jeg har gjort det samma sjøl, så jeg veit hvor mye arbeid det er. Kudos! Jon Harald Søby 22. nov 2008 kl. 18:11 (CET)

Takk for oppmuntring. Gaar ganske sakte, da jeg proever aa faa med meg alle udmerkede/anbefalte paa andre spraak. Satser paa aa bli ferdig innen nyttaar. :-) Wikijens 22. nov 2008 kl. 18:15 (CET)
Forresten, hva er egentlig kriteriene for stubbmerking? I forbindelse med oppdateringen av listen har jeg kommet over en del artikler som muligens boer merkes/avmerkes. Noen store artikler, som fortsatt er stubbmerket: Ernest Hemingway, Hans Christian Andersen og Thomas Mann. Noen smaa som ikke er stubbmerket: Walt Whitman, Abu Nuwas og Ovid (som kanskje boer flyttes til Publius Ovidius Naso, jf. Vergil->Publius Vergilius Maro og Horats->Quintus Horatius Flaccus).
Når jeg gikk gjorde det samma forrige gang la jeg lista ganske høyt, fordi alle artiklene er viktige artikler som ikke bør være stubber i det hele tatt – det er artikler på denne lista som kvalifiserer til {{Viktig stubb}}. Men det er ikke noe spesielt krav, man må ta det etter skjønn – om det for eksempel hadde vært to skjermbilder om USA hadde det vært en stubb, fordi det er så ekstremt mye mer å skrive, mens to skjermbilder om Abu Nuwas kan være tilstrekkelig (artikkelen slik den er nå er imidlertid fortsatt en stubb). Så det er med andre ord opp til hver artikkel, og ikke noe fasitsvar, dessverre (eller heldigvis, kommer an på åssen en ser på det). Jon Harald Søby 22. nov 2008 kl. 18:51 (CET)

Lyst på tilgang til litt ekstra verktøy?[rediger kilde]

Heisann. Ser at du har vært her lenge og gjør mye bra for Wikipedia. Kunne du tenkt deg tilgang til flere verktøy? Er ingen krav til hvor mye du behøver å jobbe med det, men alt du kan bidra med tas med glede i mot. Laaknor 23. nov 2008 kl. 13:15 (CET)

Ja, kan godt gjoere det. Det dreier seg om at man lettere kan tilbakestille vandalisme? Er det kun siste endring i en artikkel man godkjenner eller boer man lese gjennom hele artikkelen foer man godkjenner? Jeg tenker paa en situasjon hvor bruker X skriver noe tull i en artikkel og en bruker Y senere skriver noe fornuftig i samme artikkel. Hvis jeg godkjenner bruker Ys redigering i siste endringer, vil jeg da ogsaa ha godkjent bruker Xs vandalisme? Wikijens 23. nov 2008 kl. 13:28 (CET)
Du ser det rimelig fort hvordan det fungerer (bare la være å godta noe du er usikker på). Hvis du godtar Y, så blir ikke X's endring automatisk godkjent. Du behøver ikke å lese igjennom hele artikkelen; bare den konkrete endringen, men greit å ha dobbeltsjekket fakta etc. før den godkjennes. Men det er jo også en grei måte å finne ut hvilke artikler vi har, slik at man lærer seg nye ting ved å lese hele artikkelen (noe jeg tilstadighet gjør :P). Laaknor 23. nov 2008 kl. 13:45 (CET)

Politikk versus politiske system – eller begge deler?[rediger kilde]

Hei, ser dere har hatt en diskusjon der dere kom frem til at alle artikler som omhandler enkeltlands politikk skal omgjøres til artikler om landenes politiske system.

Jeg har lagt inn et spørsmål rundt dette i den aktuelle diskusjonen (Diskusjon:Storbritannias_politiske_system#Politikkartikler:Navngivning). Kunne du gitt en kommentar? ImanI 26. nov 2008 kl. 18:17 (CET)

Hei, jeg er enig i det du skriver. Jeg har ikke lest de forskjellige artiklene, saa jeg vet ikke hva alle inneholder. Jeg kommenterte i diskusjonen, fordi det ble bedt om kommentarer paa tinget eller torget, men har ikke satt meg noe saerlig inn i saken. Jeg kikket kun raskt i artikkelen hvor diskusjonen stod (Storbritannias politiske system) og fikk inntrykk av at det var det politiske systemet (med institusjoner osv.) som ble beskrevet. I eksempelet du viser til (Colombias politiske system) virker det som om det snarere er de politiske partiene osv., som beskrives med kun en kort innledning om institusjonene osv., saa hvis jeg hadde basert meg paa den artikkelen, ville jeg kanskje ha hellet mot ...politikk og ikke mot ...politiske system. Haaper det kan finnes en fornuftig loesning. Wikijens 26. nov 2008 kl. 19:30 (CET)
Jeg er ikke helt sikker på om jeg missforstod debatten, men jeg ble lurte på om diskusjonen endte i en presedens for at vi ikke skulle ha artikler som heter lands politikk. Jatakk begge deler, spør du meg :)
Takk for kommentar. ImanI 26. nov 2008 kl. 22:52 (CET)

Liste over verdens lengste elver[rediger kilde]

Hei. Tusen takk for jobben du gjorde med å sette inn {{sorterbar}}-malen på alle tallene i Liste over verdens lengste elver. Jeg holder på med en større gjennomgang av hele den artikkelen og dette var et av punktene mine, så du sparte meg for en god slump arbeid der! I en redigeringskommentar nevner du også at elva Ural har en annen lengde i tabellen enn i artikkelen. Det stemmer, og det er mange andre lignende eksempler på det samme, og en av de viktigste tingene jeg kommer til å gjøre blir å gå gjennom alle tallene og skaffe pålitelige referanser på dem. Både tabellen og artiklene vil altså bli oppdatert, og det vil bli mange elver som kommer til å bytte plass før denne lista er ferdig. Tenkte bare jeg skulle nevne dette så du ikke risikerer å gjøre arbeid til ingen nytte. Men igjen: Takk for hjelpen. Mvh Geanixx 22. des 2008 kl. 14:22 (CET)

Hei. Den tyske artikkelen opererer med helt andre tall enn den engelske. Den tyske er regnet som lesverdig, saa jeg regner med at den er godt gjennomarbeidet, og saa konsekvent som mulig. Det eneste er at den lister opp samme elv flere ganger og dermed oedelegger poenget med nummereringen. En annen ting: man kunne kanskje tilfoeye alle elver med middelvannfoering over f.eks. 10 000 kub.meter/s (som ikke er lengre enn 1000 km.) saa slipper man aa ha en egen liste som paa engelsk: en:List of rivers by average discharge. Mvh. Wikijens 22. des 2008 kl. 14:40 (CET)
Ja, den tyske virker mere gjennomarbeidet og pålitelig enn den engelske. Det var også tanken, som du er inne på, å lage én sorterbar tabell som omfatter både lengde, nedslagsfelt og vannføring, i stedet for flere separate tabeller. Mere oversiktelig og mindre behov for vedlikehold. Akkurat det skal nok gå greit. Hovedtyngden av arbeidet blir nok å lete fram skikkelige referanser på opplysningene, så lista blir så etterrettelig som mulig. Planen er å få løftet denne artikkelen opp til "utmerket liste"-nivå, etterhvert. Mvh Geanixx 22. des 2008 kl. 17:20 (CET)

Interwiki[rediger kilde]

Laaknor har fikset de interwiki du ba om, men japansk fungerer ikke pga krøll med boten. Du får kontrollere og se om du kan ta det manuelt. Mvh Harald Haugland 22. des 2008 kl. 14:32 (CET)

Ok. Supert. Skal se paa det. jeg begynte aa rette manuelt selv, saa det er mulig jeg har fikset det allerede. Wikijens 22. des 2008 kl. 14:40 (CET)
Er ordnet, bare tok litt tid fordi jeg fant en feil i programvaren, så jeg måtte nedgradere for å få fikset det. Laaknor 22. des 2008 kl. 14:35 (CET)
-red.konflikt: takk for hjelpen Laaknor. Wikijens 22. des 2008 kl. 14:40 (CET)

Hei, du skrev: «har egentlig ikke sansen for transkripsjon av γ til j foran fremre vokaler». Jeg har bare fulgt Språkrådets anbefaling [2], men det finnes kanskje andre anbefalinger for dette? Mvh Mollerup 26. jan 2009 kl. 11:47 (CET)

Hei. Jeg liker best γ til g, selv om nygresk uttale ligger naermere j. Jeg synes det er like viktig at skriftbildet beholdes som at man transkriberer tettest mulig paa uttalen for enhver pris, da foretrekker jeg heller at uttale presiseres med lydskrift etterpaa e.l. Men det er forskjellige meninger om det, saa jeg pleier ikke aa gjoere noen endringer. I det konkrete tilfellet ville det uansett ogsaa etter spraakraadets anbefaling transkriberes til g, da det dreide seg om γεωργός, i motsetning til Γεώργιος. Jeg liker heller ikke trykkmarkering i artikkelnavn, men flere andre foretrekker dette, saa det er litt blandet praksis i vaare artikler (byer, oeyer osv.). Tysk wikipedia transkriberer mere eller mindre som jeg ogsaa foretrekker, kanskje med unntak av χ -> ch, hvor det paa norsk muligens passer bedre med kh. Det har vaert noen diskusjoner paa tinget tidligere, men tror ikke det endte med noen klar konklusjon. Vi kunne proeve aa ta det opp igjen, men vet ikke hvor mange som er interessert. Jeg troester meg med at de som transkriberer fra kyrillisk har enda stoerre problemer :-)
Ps. Her er en gammel diskusjon fra arkivet: Wikipedia:Tinget/Arkiv/2008-06#Transkripsjonsregler for gresk, prinsippdebatt Det er ogsaa noen diskusjoner paa forskjellige artikkeldiskusjonsider. Mvh. Wikijens 26. jan 2009 kl. 15:52 (CET)
Dette var visst et vepsebol :-) Jeg tror ikke jeg skal blande meg inn i den debatten. Men takk for lenkene, de var oppklarende. Mvh Mollerup 26. jan 2009 kl. 22:22 (CET)
Takk for fiksen på Mal:Navneref, forresten :-) Mvh Mollerup 27. jan 2009 kl. 14:08 (CET)
Ingen aarsak :-) Sidene det refereres til virker for oevrig meget uoffisielle - hvis jeg skulle komme over noe bedre, kan jeg bytte dem ut. Jeg vet ikke om det lages offisiell navnestatistikk. For de foerste 36 navnene (for mannsnavnene) stemmer det nok ganske bra. Deretter kommer en gruppe med 36 i usortert rekkefoelge. Her tror jeg feilmarginen er stoerre og at det ikke er sikkert at akkurat disse navnene er paa plass 37-72. For neste gruppe (74 navn) enda mere usikkert, og for den siste gruppen (330 navn) staar det strengt tatt bare at det er uvanlige navn. Jeg vil tippe at det er navn som er dukket opp en eller kanskje to ganger i hans utvalg (60 000 personer), og at man ikke kan konkludere med at disse navnene ligger paa plass 147-473 (jf. Roland). Men igjen, jeg har heller ikke noen bedre statistikk, saa vi kan vel la det staa inntil videre. Mvh. Wikijens 27. jan 2009 kl. 14:28 (CET)
Enig at dette er tynt. Jeg har lett etter bedre referanser, men det er vanskelig når jeg ikke kan språket :-) Mvh Mollerup 27. jan 2009 kl. 15:17 (CET)
Finner ikke noe jeg heller. Det er ellers mye interessant med greske navn, enkelte er veldig populaere regionalt (f. eks. Iosif (Sifis) og Emmanouil (Manolis) paa Kreta), men det hadde vaert fint aa ha noe offisiell statistikk aa stoette seg paa. Wikijens 27. jan 2009 kl. 15:26 (CET)

Viktige artikler[rediger kilde]

Jeg ser at Antarktika har blitt plassert i den skjulte kategorien Kategori:Viktige artikler. Det vil være mer riktig å heller plassere Antarktis i den kategorien. Norsk er et av få språk som skiller mellom disse to begrepene (og begrepene kontinent og verdensdel). – mvh 4ing 27. feb 2009 kl. 20:14 (CET)

Ok. Retter det. Wikijens 27. feb 2009 kl. 20:36 (CET)
Hva er kriteriet for denne kategoriseringen? 87.248.3.86 28. feb 2009 kl. 15:09 (CET)
Den er basert på en liste på meta: meta:List of articles every Wikipedia should have/Version 1.1. Er snart ferdig med å legge artikler i kategorien. Meningen er at den kan brukes til diverse statistikk o.l. I første omgang en liste over disse artiklene sortert etter størrelse, så vi kan se hvilke av de mest vesentlige artiklene som er veldig korte og trenger utvidelse. Wikijens 28. feb 2009 kl. 15:15 (CET)

HS-merking[rediger kilde]

Fint at du HS-merker, men la teksten som står der stå, hvis ikke så må vi sjekke historikken før vi sletter. Mvh KEN 6. mar 2009 kl. 11:54 (CET)

Ok. Skal gjoere det i fremtiden. Wikijens 6. mar 2009 kl. 11:59 (CET)

Check Wikipedia[rediger kilde]

Hello Wikijens, I have create this page for you. It is a quick and dirty thing. Not all is correct, but the main error is number 48 (title in text). -- sk 21. mar 2009 kl. 16:54 (CET)

En bruker opprettet Bruker:Wikijens/checkwikipedia, siden du driver en del med interwikis etc, tenkte jeg at dette gjerne var noe du hadde bruk for, så jeg merket den som patruljert. Er det en form for «vandalisme», får du heller legge inn {{hs}} ettersom den er i ditt brukernavnerom. V85 21. mar 2009 kl. 17:19 (CET) Se over. V85 21. mar 2009 kl. 17:20 (CET)

Hei. Takk for at du er oppmerksom. Dette var ikke vandalisme. Jeg har bedt brukeren om aa legge inn denne siden, da jeg oensker aa bruke den til aa rette feil (sider som lenker til seg selv), men fordi det skapte endel problemer med portaler, har vi valgt aa deaktivere denne funksjonen og jeg bad istedet ham som lager scriptet om aa legge inn feillisten paa min brukerside. Wikijens 21. mar 2009 kl. 17:23 (CET)

Samme navn både på slekt og underslekt[rediger kilde]

Hei, ser du leter opp lenker til seg selv. Beklager at det har sneket seg inn slik «selvlenking», fra min hånd. Som hos slektene av løpebiller, men trolig også noen andre steder. Når det gjelder det at det er samme navn både på slekt og underslekt, har dette med at en slekt kan være delt opp i mindre slektsgrupper. Dette gjøres for å sortere de arter som har mye eller noe til felles. Vi hadde ikke trengt å ha med denne informasjonen, men jeg har noen ganger lagt den til. Det samme navnet (sleksnavnet) blir brukt om den gruppen som er mest typisk for slekten (tror jeg). Jeg tror ikke det er nødvendig at underslektene har egne artikler. (Alle slekts og artsnavn på latin skal være i kursiv, resten skrives på vanlig måte) - takk Halvard 22. mar 2009 kl. 00:30 (CET)

Helt gresk[rediger kilde]

Flott at du ser igjennom det greske i navneartiklene! For å svare på noen av spørsmålene:

  • Mal:Navneref: Denne kalles av Mal:Navnetabellrad som ikke vet kjønnet på navnet. Jeg kan legge til en ekstra parameter, men det virker litt tungvindt. Håpet er å få en felles referanse på gresk navnestatistikk i framtiden.
  • Trykkmarkering: Dette kan jeg lite om. Er det sånn at vi aldri bør bruke dette i transkribert tekst?

Mvh Mollerup 25. mar 2009 kl. 14:00 (CET)

Hei. Ja, jeg er enig i at det ikke er verdt arbeidet å legge til et ekstra parameter og som du sier, kan det være at vi på et tidspunkt finner en bedre referanse som er felles for begge kjønn. Hva angår trykkmarkering synes jeg det er greit slik det er satt opp i tabellen (altså at det er med), men var litt usikker på om det skulle være med i selve artikkelnavnet. Så vidt jeg så var det kun Vasilikí som hadde det, men det er mulig det også var den eneste artikkelen som refererte kun til gresk navn. Ikke så viktig for meg om det er med eller uten, men prøver å få ting til å være konsekvent. Ellers tror jeg jeg har fått rettet alle artikler slik at det til hunkjønnsreferansen står Ellinidon, og har prøvd å gjøre det systematisk slik at transkribrt navn står først og deretter gresk navn i parentes. En liten detalj i den forbindelse er at selve parentesen også blir i kursiv når man bruker Mal:Navnetabellrad, «Ánna (Άννα)» mens i artiklene som ikke bruker malen er parentesene med normal skrift «Aikateríni (Αικατερίνη)». Dette blir vel uansett etterhvert likt, da jeg regner med alle navn med tiden skal bruke malen. Mvh. Wikijens 25. mar 2009 kl. 15:04 (CET)

Har du noe forhold til denne turneringen, eller skjedde det amme som skjedde med meg? Jeg så at Sidhekin hintet om at denne kunne bli oversatt og gjorde det. Og så fortsatte du. Artig. Kanskje man skal slenge ut slike hint oftere? MVH 3s 14. mai 2009 kl. 19:05 (CEST) Som ikke liker Tennis[svar]

Hei. Har intet forhold til turneringen overhodet. Jeg kom over artikkelen igår, da noen hadde laget en artikkel "Swedish Open" om en golfturnering som etter litt googling viste seg å dreie seg om noen ungdommer på guttetur, så jeg markerte den for hurtigsletting. Litt senere dukket den opp igjen, men da var det en seriøs artikkel om tennisturneringen. Jeg tenkte å fylle inn noen av hullene ved hjelp av andre språks wikipediaer, men da det fortsatt var mange huller begynte jeg å lete rundt på nettet for å finne mere. Nå tror jeg imidlertid ikke jeg finner særlig mere, så jeg må gi staffetpinnen videre til noen andre :-) Det er altså ikke noe annet en et manisk behov for å fylle ut lister og tabeller... Noen andre tilsvarende prosjekter jeg hadde en gang var Padova bispedømme Torino erkebispedømme og Asti bispedømme, som jeg kom over på siden over ufullstendige lister, og hvor jeg etter hvert begynte å bla meg gjennom vatikanets årbøker for å finne bispeutnevnelser :-) Wikijens 14. mai 2009 kl. 19:22 (CEST)[svar]

Nesten «ferdige» artikler[rediger kilde]

Hei. Jeg har kommet over noen artikler som muligens er klare for å bli nominert som kandidatartikler, men det gjenstår litt korrektur / opprydding og evt en siste vurdering av disposisjon og stoffutvalg. Kan du være med på det? Det gjelder i første rekke Estlands utenriksrelasjoner, Detroit, Norwich, Jens Bjørneboe. (I tillegg ser jeg på Romfarer og Panamakanalen, men der finnes det en hovedbidragsyter som kanskje har videre planer for artikkelen.) Mvh MHaugen 20. mai 2009 kl. 20:40 (CEST)[svar]

Hei. Ja, jeg kan gjerne være med på det, men kan ikke love for mye, da jeg prøver å kutte litt ned på tiden jeg bruker på wikipedia. Men jeg skal prøve å se på noen av dem. Jeg liker å korrekturlese, da jeg er flinkere til å rette andres feil enn til å skrive egne artikler :-) I tillegg er det jo ofte interessante artikler som blir nominert. Wikijens 21. mai 2009 kl. 18:15 (CEST)[svar]

Ordener[rediger kilde]

Takk for greske navn til min ordensnomeklatur. Vil du kontrollere om de to kypriotiske er riktig stavet? –Ordensherre 26. mai 2009 kl. 22:03 (CEST)[svar]

Kypros virker greit. Endret den første til nominativ og den andre til små bokstaver, ellers tror jeg det er riktig. For stort sett alle greskspråklige titler av denne typen kan man finne både med og uten artikkel (eks. Tagma tou Georgiou eller bare Tagma Georgiou). Jeg har ikke vært helt konsekvent her, mulig jeg retter litt igjen hvis jeg blir enig med meg selv. Den siste greske (Tapperhetsordenen) har jeg ikke funnet. Jeg ville gjette på noe som Τάγμα ανδρείας, men har ikke funnet noe med google. Dreier det seg om en orden slik som de andre, eller mere en utmerkelse av typen Krigskorset (Hellas)? Wikijens 26. mai 2009 kl. 22:27 (CEST)[svar]
Jeg har dessverre ingen transkripsjon på Tapperhetsordenen, bare en enkelt, tysk kilde der det virker som om det er en krigsdekorasjon, først innstiftet 1913, deretter igjen benyttet 1940. Det tør være en annen dekorasjon enn det greske krigskorset av 1940, det transkriberes Polemikos stauros 1940 i en av mine kilder. – Ordensherre 26. mai 2009 kl. 22:41 (CEST)[svar]
Ja, krigskorset er helt sikker polemikos stauros, jeg lurte paa om tapperhetsordenen evt. ikke er en orden (tagma), men noe annet (utmerkelse/medalje?) og at det er derfor jeg ikke finner noe. Ifoelge denne siden (http://www.presidency.gr/tagmata.htm) er det/har vaert 5 ordener. I tillegg kommer de to husordnene, mens tapperhetsordenen som sagt ikke nevnes. Skal undersoeke litt mere. Wikijens 26. mai 2009 kl. 22:48 (CEST)[svar]

Tenniskategorier[rediger kilde]

Hei! Ser at du har lagt inn oversikt over hvilke tennisspillere som mangler i Kategori:Tennisspillere under sommer-OL 2004 og Kategori:Tennisspillere under sommer-OL 2008. Er ikke dette noe som heller bør ligge på en brukerside? Reinhard Heydt 5. jun 2009 kl. 10:12 (CEST)

Hei. Det er først og fremst som et arbeidsredskap for å være sikker på at alle vi har artikkel om kommer med i de riktige kategoriene. Jeg synes ikke selv det forstyrrer i kategoriene, og det gir jo en liten tillegsinformasjon, men skal ikke insistere på å beholde dem. De er jo uansett i historikken, hvis jeg skulle ha bruk for listen senere. Wikijens 5. jun 2009 kl. 17:45 (CEST)

Thanks for taking care of my sentence and renaming Sportspalasset (Kiev) //JoolzWiki 8. jun 2009 kl. 19:11 (CEST) :)

Selvlenkende sider - og hvordan håndtere?[rediger kilde]

Jeg har sett litt på sløyfene, men er litt i villrede for hvordan håndtere dem. Søkeordene er vel OK å ha når en googler eller søker utenfra. Da blir lenkesletting litt usikkert for meg, men det kan godt være det funker med bare å fjerne dem, noe jeg godt kan jobbe litt med. Vil bare spørre først. Kjedelig å gjøre noe som bare må stilles tilbake i neste omgang. Bjørn som tegner 17. jun 2009 kl. 11:13 (CEST)

Hei. Jeg retter bare de mest åpenbare/ukontroversielle. Typisk sider som inneholder en navigeringsmal (amerikanske presidenter eller spillere for Rosenborg osv.) hvor lenken til den aktuelle artikkelen går via en omdirigering. I Mal:Amerikanske presidenter var det lenket til Dwight David Eisenhower hvilket gav en blå sløyfelenke i artikkelen Dwight D. Eisenhower. Altså endrer jeg bare i malen og forsikrer meg i Spesial:Lenker_hit/Dwight_D._Eisenhower om at sløyfen er borte. Deretter fjerner jeg artikkelen fra feillisten. I tillegg til i navigeringsmaler, kan slike sløyfelenker også eksistere i billedtekst, hvor noen har kopiert over bilde fra en artikkel og lenken til artikkelen den kopieres over til er blitt stående. Da fjerner jeg bare lenken, evt. legger til fet skrift/kursiv, hvis det virker fornuftig. Noen ganger endrer jeg ikke teksten som vises i malene, men kun den underliggende lenken. Eksempel Mal:FC Barcelona hvor jeg endret [[Eidur Gudjohnsen]] til [[Eiður Guðjohnsen|Eidur Gudjohnsen]] da jeg gjetter på at den som opprettet malen foretrekker at det vises med normale latinske bokstaver. Håper dette var litt til hjelp, ellers bare spør igjen. Mange av feilene er innen biologi og botanikk hvor det er lenke til vitenskapelig navn som igjen er omdirigering til norsk navn. Her holder jeg for det meste unna, da jeg ikke vil skape rot i systemet. Wikijens 17. jun 2009 kl. 11:29 (CEST)
Hvis det ikke kom klart frem, jeg sletter ikke selve omdirigeringene, de er der fortsatt, bare sørger for at navigeringsmallenkene peker direke til artikkelnavn og ikke via omdirigering. Wikijens 17. jun 2009 kl. 11:31 (CEST)
Hvis jeg har forstått deg rett, er der en del internlenker i disse artiklene som bare kan fjernes uten fare for rot, så lenge redirene står igjen. Da er det i slekt med andre slike, der vi lager redir for andre måter å skrive navn på. OK, da tør jeg gå løs på en og annen. Vitsen er jo at alle slike lenker skal ende i rett artikkel - og så trengs de ikke lengre inne i artikkelen. Får se hvor mange jeg rekker - har litt husarbeide også. Bjørn som tegner 17. jun 2009 kl. 12:01 (CEST)
Ja, du har forstaatt meg rett. Lenker i en artikkel som peker til artikkelen selv, enten direkte eller via omdirigering, er unoedvendige, med unntak av artikler som brukes i portaler (de har typisk noe includeonly-greier i starten). Grunnen til at jeg holder meg unna biologi/botanikk-artikler er at de har et system med fet og kursiv og store bokstaver, som jeg er redd for aa rote til. Wikijens 17. jun 2009 kl. 12:08 (CEST)
Jeg har prøvd litt, men noen har vært før meg flere steder. Ett praktisk problem: Den norske turistforening har ett tyvetalls ubeskrevne lokale turlag som alle er lenket opp mot hovedforeningen. Jeg trakk meg etter å ha fjernet en lenke: Noen kommer til å skrive artikkel/stubb om de fleste. Da er det lenkingen som blir feil - den burde forbli rød inntil videre. Alternativet slik jeg ser det kan være at små lokallag av større foreninger nevnes ved navn i stedsartikkel, men lenkes: [[Hovedforening|lokalnavn]] og så nevnes de i en opplisting i hovedforeningsartikkel; dvs a la DeNoTur. Høres det dumt ut, eller bare masse jobb?
En sak til: Kjører noen en bot på «WP:Sider som ...» og fjerner fiksede? Det blir litt rotete å rydde fortløpende. Bjørn som tegner 17. jun 2009 kl. 22:50 (CEST)
Til det siste: Jeg tror det er meningen at den oppdateres automatisk, en gang i uka eller hver annen uke eller noe, så det er ikke tvingende nødvendig å oppdatere listen når man retter noe, men jeg gjør det hvis jeg husker det, så andre skal slippe å sjekke samme som jeg allerede har rettet. Men ikke viktig, man ser jo fort at det ikke er noen feil lenger. Når det gjelder ditt eksempel med turlagene virker det som omtrent samme situasjon som Personer i Harry Potter-bøkene o.l. Jeg tror noen i utgangspunktet har ønsket å ha artikler om hver enkelt person, men at det senere er blitt bestemt at de heller skal samles i artikler som Elever i Griffing og at enkeltpersonene er lenker hit. Da blir det fort til slike sløyfelenker. Jeg har ikke tatt stilling til denne type problemer, da jeg ikke vet hva som har vært konklusjonen av evt. slettediskusjoner. Som sagt har jeg ikke gjort noe alvorlig forsøk på å rydde opp i alle artiklene på listen Wikipedia:Sider som lenker til sig selv gennem en omdirigering. Jeg har rett og slett bare skummet gjennom listen og rettet ting som jeg var sikker på at burde rettes på den ene eller andre måten (f. eks. lenker til navn med og uten diakritika, med og uten mellomnavn eller stor-liten forbokstav, med/uten bindestrek osv.). Alle steder jeg har vært det minste usikker har jeg bare droppet å rette det. Til det konkrete eksemplet med turforeningene, kan jeg ikke vurdere om hver enkelt bør ha artikkel eller ikke, men i tilfelle de skal ha artikkel, er jeg enig med deg i at lenkene heller burde være røde. Når de nå er omdirigeringer, er det i hvert fall ingen grunn til å fjerne lenkene, da får heller noen etterhvert gjøre omdirigeringene til vanlige artikler. Hilsen Wikijens 18. jun 2009 kl. 08:55 (CEST)

Greske ordener[rediger kilde]

Hei! Som du har lagt merke til tidligere i dag (Harry Potter, Velgjørenhetens orden), så er det blitt artikler om flere greske ordener og serien er nå komplett. Det er også blitt også en artikkel om Tapperhetskorset – den som vi diskuterte for en tid tilbake under navnet Tapperhetsordenen. Nå har jeg fått tak i en kilde (Romanoff) som går ganske detaljert inn på greske utmerkelser og som kaller diskusjonsobjektet vårt for Cross of Valour. Det samme gjør en oversiktsbok om militære utmerkelser, som jeg også har fått sett på. Begge skriver at Tapperhetskorset først var å regne som en orden, men at den i 1940 ble omdefinert til en utmerkelse. Slik jeg forstår dette har det med rangordning av forskjellige typer utmerkelser å gjøre. Jeg håper at jeg har fått gresken rett i de nye artiklene. Om du har tid til å kikke over en gang, ville jeg sette stor pris på det. –Ordensherre 20. jun 2009 kl. 17:51 (CEST)

Skal se på det. Det virker riktig, hva jeg har sett inntil videre. En liten detalj er at i Georg Is orden skal det være en apostrof etter A'en (dette er gresk nummerering og betyr første, tilsvarende romersk I). Problemet er at wikipedia da tolker teksten som fet istedet for kursiv. Jeg løste det ved å bruke ΄ i stedet for ', men den blir litt trykt opp i den etterfølgende parentesen, men det får vel være. I tilleg lurer jeg på for innskriften i Frelserens orden, «Η ΕΝ ΑΡΓΕΙ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ αωκθ΄» om det bør være et komma foran α, for å markere at det er 1000 og ikke 1, altså «Η ΕΝ ΑΡΓΕΙ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ,αωκθ΄», men hvis du har tilgang til et bilde, kan det vel avgjøres om det er komma der eller ikke (eller et annet tegn). Til sist er det Sankt Georgs og Sankt Konstantins orden og Sankta Olgas og Sankta Sofias orden, hvor den greske tittelen som følger inneholder «Βασιλικόν οικογενειακόν...», omtrent «kongelig familie-»(orden), men synes vel det er like greit at det ikke er med i den norske tittelen. Ville bare gjøre oppmerksom på det, så kan du vurdere om det er vesentlig eller ikke. Det nevnes jo senere i artiklene at det dreier seg om husordener. Jeg har for øvrig opprettet egen kategori, Kategori:Greske ordener og skal flytte over artiklene dit. Bør også krigskorset og tapperhetskorset ligge i denne kategorien? Wikijens 20. jun 2009 kl. 18:21 (CEST)
Mange takk for god hjelp! Ikke noe annet å gjøre med apostrofen i navnet for Georg Is orden enn løsningen du har funnet. Det skal være komma der du påpeker i innskriften i Frelserens orden, det har jeg rettet nå. Tror de to husordenene får bli hetende det de står med. Disse navnene benyttes også på dansk. Tapperhetskorset bør legges i Kategori:Greske ordener, men Krigskorset hører hjemme under greske militære utmerkelser og dem har vi vel for få av til at det kan bli en egen kategori. Vel, igjen - mange takk for hjelpen. –Ordensherre 20. jun 2009 kl. 18:35 (CEST)
Jeg undersøkte litt nøyere og fant ut av at det finnes unicode-koder for disse komma/apostrofene som brukes i greske tall. Faktisk er det hverken «'» eller «΄» som er helt korrekt for enere, men «ʹ». Tilsvarende er det ikke vanlig komma «,» for tusener, men «͵» Helt korrekt blir derfor «Η ΕΝ ΑΡΓΕΙ Δʹ ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ͵αωκθʹ». Jeg kan godt bytte ut i denne artikkelen, men tror ikke jeg gidder å bytte ut alle «'» og «΄» med «ʹ» i andre artikler, ser jo nesten likt ut, men hvis noen en gang har tid og lyst, bør egentlig diverse konger, erkebiskoper og andre få byttet disse tegenene. Wikijens 20. jun 2009 kl. 18:48 (CEST)
Fint! Da skulle det med apostrofer og komma være i sin skjønneste orden. Takk igjen. –Ordensherre 20. jun 2009 kl. 18:54 (CEST)

Mal:Tour[rediger kilde]

Ser at du har lagt inn lenker på lagene. Denne malen er brukt mange steder, så det er nå mange artikler med doble klammeparenteser. I tillegg blir det problem der lenken ikke skal vises som artikkelnavnet, se 18. etappe i Tour de France 2006 for et tilfeldig valgt eksempel. Når de ekstra klammeparentesen som står i artikkelen fjernes får du med hele navnet ("Rabobank (sykkellag)"). Vi har det samme problemet med syklistene, der det er løst ved å lenke til "Robert Hunter" i stedet for "Robert Hunter (syklist)", se f.eks 18. etappe i Tour de France 2007. Har du forslag til løsning på dette? Pirker 7. jul 2009 kl. 23:40 (CEST)

Hei. Var ikke klar over det, men da er muligvis den beste løsningen å stille tilbake malen og deretter legge inn lagnavnene som lenke direkte i artiklene, altså med klammer i artiklene og ikke i malen? Dette med lenker til andre sider enn den teksten som vises kan løses ved å bruke malen {{!}}. Du kan se eksempel med Robert Hunter nå. Denne løsningen kan også brukes for sykkellagene, skulle jeg mene, men hvis det heller er regelen enn unntaket at teksten er noe annet enn lenken, er det kanskje like greit at lenkene legges i artiklene som før. Dette kan du sikkert vurdere bedre enn jeg. Wikijens 8. jul 2009 kl. 10:43 (CEST)
Jeg prøver forøvrig å gjøre alle lenker til ryttere og start/målbyer blå. Har opprettet 3 rytteratikler forløbig: Albert Timmer, Simon Geschke og Juan José Oroz (basert på artikler på andre språk). Du må gjerne pusse litt på disse artiklene (overskrifter, infoboks, kategorier og generelt oppsett), så de får et utseende tilsvarende andre sykkelrytterartikler. Skal etterhvert prøve å opprette dem som mangler (5-6 stykker), hvis ingen andre kommer meg i forkjøpet. Opprettet også Cap d'Agde med tanke på dagens artikkel, basert på engelsk artikkel, men gikk litt lei, da den var ganske lang, så det gjenstår en god del oversettelse (er skilt ut som kommentar) i tillegg til generell opprydning. Synes anledninger som Tour de France er gode for å få opprettet manglende artikler, da man motiveres av å gjøre alt blått. Håper på noe lignende til fotball-VM neste år, å få akseptable artikler om alle arrangørbyer, aktuelle landslag og spillere osv. innen VM starter. Mvh. Wikijens 8. jul 2009 kl. 14:38 (CEST)

Nederlandsk syklist?[rediger kilde]

Hei :) Tok en til, Tom Leezer :) Vil du se på ham - og bemerkningen jeg la igjen ved Mal:RAB? (Har bedt Pirker om det samme ;) noorse 29. jul 2009 kl. 14:29 (CEST)

Artikkelen virker helt kurrant på meg. Jeg har rettet et par av lenkene så de blir blå. Kanskje har jeg oversett noe, men satser da på at Pirkers argusøyne fanger det opp. Angående alfabetisk rekkefølge i malen er min mening at noen som vet hvordan det fungerer (=du) gjør det slik at det blir mest fornuftig. Jeg liker generelt at vi følger mest mulig lokal praksis for det artiklene angår, der det ikke eksisterer noen bestemt norsk praksis. Jeg opprettet forøvrig for en stund siden en lignende mal {{SKS}} som også inneholder noen nederlandske/belgiske navn. Du må gjerne sjekke om rekkefølgen ble riktig. Den inneholder også noen japanske og kinesiske navn, som jeg ikke vet hvordan best sorteres. I tillegg er jeg litt usikker på fargene. Jeg har inntrykk av at denne type sportsmaler gjerne følger draktfarger, men i dette tilfellet blir det kanskje dumt med rød lenke til selve lagnavnet (ser ut som om det ikke eksisterer artikkel). Wikijens 29. jul 2009 kl. 15:06 (CEST)
Takker :) Jeg er ikke så veldig hjemme i dette, trives bedre i (gammel) historie egentlig, men de stakkars syklistene var stort sett utrolig magre ;) Kinesiske navn kan det hende at Ctande vet råd med - så skal jeg se på de to malene etter beste evne... Lenkene bør være leselige i header'en på malen ja... (Dårlige) kontraster kan gjøre det vanskelig for folk som er fargeblinde eller ser dårlig. Kanskje den nederlandske stilen kan virke bedre? noorse 29. jul 2009 kl. 15:31 (CEST)
Har alfabetisert begge, og sjekket at SKS var up-to-date (fant kilde på en-wiki) :) noorse 29. jul 2009 kl. 16:41 (CEST)

Holder på med Jos van Emden, men gir snart opp :) Hvor har dere fått informasjon om at han skal være født i Wouw i Noord-Brabant fra? Etter de kildene jeg har er det hakka galt, han skal være født i Schiedam i Zuid-Holland... noorse 29. jul 2009 kl. 19:08 (CEST)

Det er ikke jeg som har skrevet Wouw, jeg aner ikke hvem han er eller hvor han er født :-) Jeg så at de andre språkene skrev Schiedam, mens vi hadde Wouw, det var derfor jeg stilte spørsmål i redigeringskommentaren. Det jeg føyde til av tekst var fra tysk og delvis fra fransk. Jeg tror nederlandsk har mere å tilføye. Wikijens 29. jul 2009 kl. 19:16 (CEST)
Det er ikke bare for nederlandske syklister det er geografiproblemer. Ifølge vår artikkel om Paul Martens er han fra Freiburg, mens i følge tilsvarende tyske artikkel er han fra Rostock. Stort lenger fra hverandre kommer man vel knapt i Tyskland :-) Wikijens 29. jul 2009 kl. 19:22 (CEST)
Jeg var nesten ferdig med å hente inn artikkelen fra nederlandsk, da den miniministubben kom... Deretter la jeg hele greien til side litt - har ikke lyst på redigeringskrasj. Er redd det ikke blir mye igjen av det du og Alexis gjorde, dog... noorse 29. jul 2009 kl. 19:39 (CEST)
Bare å overskrive det jeg har skrevet i hvert fall. Det var bare en hurtigoversettelse av tysk artikkel med noen småting fra fransk. Egentlig nesten bedre med røde lenker synes jeg enn så korte artikler som denne var. Blir fort en sovepute når lenkene er blå, mens det egentlig ikke er noe innhold i artiklene. Wikijens 29. jul 2009 kl. 19:46 (CEST)
Dér er vi enige! Da fortsetter jeg - stoler på at du titter innom når jeg har lagret? Ser ut som om Pirker kan være på ferie ;) noorse 29. jul 2009 kl. 19:48 (CEST)

Kan du ta en titt på Stef Clement? :) noorse 31. jul 2009 kl. 08:40 (CEST)

Ja, skal se på den. Hvis du er i oversettelseshumør på et tidspunkt, må du gjerne opprette Emmen (Nederland) (nl:Emmen (gemeente)). Jeg tenkte å få på plass alle start- og målbyer i Vuelta a España 2009#Etapper innen det starter. Prøvde å få til noe lignende under Tour de France, men ble hengende litt etter der, så prøver å være tidlig ute denne gangen. Emmen var blå, men viste seg å være i Sveits, så jeg har nå oppretter peker og sortert lenker/iw-lenker. Wikijens 31. jul 2009 kl. 08:52 (CEST)
Jeg har endret noen lenker. Generelt liker jeg å lenke direkte til bestemte årganger for rittene der hvor vi har artikler. Jeg vet ikke om det er standard å gjøre det slik. I tillegg har jeg i de få syklistartiklene jeg har opprettet, under Viktigste resultater satt plasseringer som ikke er seire, i kursiv etter mønster fra fransk wp. Vet ikke om dette heller er standard, eller om det er ønskelig. Har ikke endret dette i artikkelen om Clement. Ellers veldig bra at du oppretter artikler basert på nederlandsk wp. Det meste blir jo hentet fra engelsk wp her på no.wp, men innen sykkelsport er det veldig tynt på den engelske versjonen. Dvs, de har artikler om det meste, men det står nesten ingenting i dem. Jevnt over vil jeg si at både fransk, nederlandsk og tysk wikipedia er bedre på sykkelsport, og da spesielt for deres egne ryttere, lag og ritt selvfølgelig. Wikijens 31. jul 2009 kl. 09:37 (CEST)
Jeg er litt skeptisk til å bruke kursiv for det som ikke er seire. Dette kan ses på som en rangering av resultatene, og en tredjeplass i et stort ritt kan være en vel så stor prestasjon som en seier i et mindre ritt. Det er heller ikke umiddelbart forståelig hva kursiv står for - jeg så på Paul Martens, og konkluderte med at kursiv var satt på sammenlagtresultatene. Pirker 31. jul 2009 kl. 22:14 (CEST)
Fint at du sorterte Emmen :) Er ikke helt i geografihjørnet for tiden... Om du trenger kommunemal, så se på Middelburg. Hm. Jeg bruker artiklene om nederlandske syklister som mal (feks. Jan Bos). Mht viktigste resultater og kursiv er det nytt for meg, og må du da gå over de andre nederlandske syklistene... Jeg pleier se over artikler fra andre wikier, men har generelt sett hatt dårlig erfaring med de engelske så den wikien bruker jeg lite. Stoler ikke på den :S noorse 31. jul 2009 kl. 10:04 (CEST)

Cees Bal - fant to kilder til deg :) Du får se om de er gode nok ;) noorse 10. aug 2009 kl. 20:05 (CEST)

Takk. Jeg har sett at det var listet opp på denne siden, men så vidt jeg forstår fungerer denne siden etter et slags wiki-prinsipp, hvor folk legger til resultater, som de av en eller annen grunn har tilgjengelig, i en database. De sorteres deretter og evt. feil vil dukke opp alle steder, enten det sorteres etter rytter, lag, ritt eller noe annet. Det virker som en ganske pålitelig side, men kan nok inneholde feil som da fort forplanter seg videre (akkurat som feil i wikipedia). Ang. samme rytter er jeg f. eks. nesten helt sikker på at [3] er feil (nøyaktig samme 1.-3. plass som [4]). Når det gjelder nederlandsk mesterskap i banesykling, er det selvfølgelig ikke utenkelig at han vant to øvelser samme år, men jeg ville følt meg sikrere på at det var riktig, hvis også den andre seieren hadde inneholdt (forskjellig) 2. og 3. plass. Håpet derfor på å finne en eller annen resultatliste som var uavhengig av denne databasen, for å bekrefte/avkrefte? Mvh. Wikijens 10. aug 2009 kl. 20:39 (CEST)

Hurtigsletting[rediger kilde]

Du, jeg ser at du vil ha Kategori:Artikler som trenger kildehenvisninger hs'et - men, det ligger fremdeles en del lenker til den - har du gått over dem også? noorse 29. jul 2009 kl. 18:21 (CEST)

Det tenkte jeg ikke på. De aller fleste er fra Wikipedia:Mangler interwiki/354 o.l. Disse er det vel neppe nødvendig å endre? Ellers kan jeg endre alle de andre. Wikijens 29. jul 2009 kl. 18:26 (CEST)
Slike ting er lette å glemme :) Mangler IW regner jeg med at blir rettet opp, men det er fint om du sjekker resten for sikkerhets skyld :) Takk! noorse 29. jul 2009 kl. 18:27 (CEST)
Har rettet 2 lenker. De var begge i diskusjoner. Det ene var faktisk skrevet av deg, håper du tilgir at jeg redigerte ditt innlegg. De siste lenkene var fra diskusjoner om nettopp fletting av disse kategoriene, så da ble det meningsløst å endre lenkene. Tror den kan slettes nå. Mvh. Wikijens 29. jul 2009 kl. 18:33 (CEST)
Ikke noe problem med den endringen der :) noorse 29. jul 2009 kl. 18:37 (CEST)

Malen :)[rediger kilde]

Ja, gjerne! Toskete at det ikke er standard... noorse 31. jul 2009 kl. 10:58 (CEST)

Organisering av årganger av sykkelritt[rediger kilde]

Vi begynner nå å få en del årganger av hvert sykkelritt, og bør organisere disse på en eller annen måte. Jeg prøvde meg med en mal (se Sveits rundt 2009, men den krasjet med en annen mal, så jeg ga opp), du har laget kategorier som Kategori:Liège–Bastogne–Liège, mens Brandenburg har laget {{Clásica de San Sebastián}}. Jeg tror vi må bli enige om en løsning her. Selv foretrekker jeg maler (Brandenburgs løsning) fremfor å bruke kategorisystemet (med unntak av Grand Tours, selvsagt). Pirker 2. aug 2009 kl. 11:13 (CEST)

Hei. Jeg ser ikke helt hvorfor dette skulle være et spørsmål om enten-eller. Jeg liker også navigasjonsmalene, så bare fint hvis noen lager slike, men ser ikke hvorfor dette skulle ha noe å si for kategoriseringen. Mulig det er noen wp-retningslinjer jeg ikke kjenner til. Av hvilken grunn mener du det ikke burde være egne kategorier? Hvis det er fordi det er få artikler pr. kategori, er dette vel bare et tidsspørsmål, da vi etterhvert vil få artikler både om gamle og fremtidige utgaver? Når det gjelder grand tours har vi vel egne kategorier for de enkelte årgangene (som Kategori:Tour de France 2009 osv.) Dette er jeg enig med deg i at blir for spesifikt for andre ritt, da vi ikke har egne etappeartikler, deltakerlisteartikler osv. for disse. Mvh. Wikijens 2. aug 2009 kl. 12:31 (CEST)
Synes en navigasjonsmal er mest oversiktlig og brukervennlig, men ser ikke noen grunn til at vi ikke kan lage kategorier i tillegg.Brandenburg 2. aug 2009 kl. 16:01 (CEST)
Vi har nå et tyvetalls ritt med 2-3 årganger + en hovedartikkel som må dobbeltkategoriseres, og da mener jeg kategoriseringen i det minste kan vente noen år, eller til vi har tilstrekkelig mange til at det ikke virker søkt. Hvis vi har en navigasjonsmal ser jeg ikke at kategoriseringen på det nåværende tidspunkt fører til annet enn unødvendig støy. Pirker 3. aug 2009 kl. 19:07 (CEST)
Ok. Jeg er uenig i at kategoriene virker som støy, men det er ikke spesielt viktig, så jeg kan godt vente med å opprette nye kategorier til vi har flere artikler. Kan vi si at når det er rundt 10 artikler om et bestemt ritt, kan det være greit å opprette kategori? Wikijens 3. aug 2009 kl. 20:19 (CEST)

Antall innbyggerer[rediger kilde]

Titta litt på artikkeln der du spørte og trur at svare finnes i http://no.wikipedia.org/wiki/Mal:Kombef . Sjekk den. Burjy 5. aug 2009 kl. 14:31 (CEST)

Ja, ser ut til å være den malen. Virker som et ganske smart system hvis det fungerer som det skal. Kanskje mulig å opprette noe lignende også for andre land. Wikijens 5. aug 2009 kl. 14:35 (CEST)

Takk for at du passer på! – mvh 4ing 11. aug 2009 kl. 19:55 (CEST)

Det har tatt litt tid, men nå har jeg kjørt sommerens oppdatering av mal:flagg og Egypts flagg Egypts flagg er lagt til. Profoss 18. aug 2009 kl. 14:54 (CEST)

Årets hvem[rediger kilde]

Hei Wikijens. Jeg spør deg som skjønner gresk: Wikipedia:Årets hvem 1947–1966 har innførsel for Esthete Makarios og bare Makarios. Jeg vil tro det gjelder Erkebiskop Makarios på Kypros? Oppføres han som Makarios III (svensk og engelsk W), på Makarios (dansk W) eller på sitt døpenavn? Han het vel noe i retning av Mikhail til fornavn. –Ordensherre 8. nov 2009 kl. 13:45 (CET)

Jeg ville ha ført opp på Makarios III, med fødenavn i parentes, etter mønster fra pavene (f.eks. Benedikt XVI. Evt. presisere med (erkebiskop av Kypros) e.l., hvis det skulle vise seg at også andre erkebiskoper eller patriarker andre steder kalte seg Makarios III. Har ikke spesielt greie på slike navnekonvensjoner, så det er bare et forslag. Håper det hjelper. Jeg ville forøvrig transkribert hans "verdslige" navn Mikhail Khristodoulou Mouskos. Mvh Wikijens 8. nov 2009 kl. 13:53 (CET)
Fint! Takk skal du ha. Skal se om jeg får satt ned noen linjer om ham. –Ordensherre 8. nov 2009 kl. 14:25 (CET)
Strålende hvis du vil skrive et par linjer. Angående Esthete har jeg ikke klart å gjennomskue om det er ment som en slags tittel eller tilnavn eller noe annet. Ut fra årstallene vil jeg anta at det er erkebiskopen som menes, men som sagt har jeg aldri vært borte i denne formen. En teori: Det eneste google-treffet på "Esthete Makarios" som ikke stammer fra vår liste, er en artikkel i Time Magazine fra februar 1964. Her er, slik jeg tolker det, "Esthete" ikke ment som en del av navnet, men rett og slett som et adjektivisk brukt substantiv («Esteten Makarios har verdslig bakgrunn»). Forfatteren av Hvem Hva Hvor-biografien kan ha brukt denne artikkelen som kilde og mistolket "Esthete" som en del av navnet:-) Bare en teori, som vel kan delvis be-/avkreftes, hvis Hvem Hva Hvor-bøkene fører opp kilder for biografiene. Mvh. Wikijens 8. nov 2009 kl. 14:58 (CET)
Meget mulig at dette er sammenhengen. Det er ingen tvil om at det er samme mann, så nå som vi har en liten stubb om ham kan han vel utkvitteres på oversikten over manglende navn på Wikipedia:Årets hvem 1947–1966. –Ordensherre 8. nov 2009 kl. 15:20 (CET)
Takk for at du leser korrektur! Det er alltid nyttig med flere øyne på en tekst. –Ordensherre 8. nov 2009 kl. 15:38 (CET)

Jeg tror Dispur stod på lista allerede. Harald Haugland 18. nov 2009 kl. 23:06 (CET)

Ja. Jeg ville bare føre den opp under viktige byer, da den, etter hva jeg kunne se, er delstatshovedstad. Wikijens 18. nov 2009 kl. 23:29 (CET)

Skiftet ut lista[rediger kilde]

Hei, jeg skiftet ut lista med danske øyer med den du hadde laget, så bare å føye den til på konkuransen (poengmessig). Profoss 22. nov 2009 kl. 19:27 (CET)

Byer i India[rediger kilde]

Har du planer om å skifte ut Liste over byer i India med den langt bedre Bruker:Wikijens/India? - 4ing 24. nov 2009 kl. 20:49 (CET)

Ja, det var planen, men gikk litt i stå med den. Hadde tenkt å dobbeltsjekke alle innbyggertallene opp mot tall fra offisielle kilder, men hadde litt problemer med å komme inn på alle sidene til indisk statistikkbyrå, i tillegg til at de fleste tallene jeg har skrevet, ikke stemmer helt med tallene jeg fant (uklart, tror jeg, om man måler byer som administrativt område eller som faktisk byområde). Uansett kan jeg godt skifte den ut nå, så er det fritt frem for andre å gjøre rettelser. Wikijens 24. nov 2009 kl. 21:06 (CET)
Ja, det er vel uansett ikke sikkert at den eksisterende listen er mer korrekt hva gjelder innbyggertall. - 4ing 24. nov 2009 kl. 21:14 (CET)

Bilde, jo! Wow! ;-) Kanskje du finner noe mer om han? Hadde vært fint. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 29. nov 2009 kl. 00:08 (CET)

Jeg fant artikkel om samme mann (regner jeg med) på svensk wp: sv:Carl Peter Lehmann. De henviser til Nordisk familjebok (hvor navnet staves Karl Peter Lehmann og fødselsår og -sted oppgis til 1794, Köpenhamn). Din lenke ser ut til å peke til Europas konstnärer og ikke til Dansk biografisk leksikon. Her oppgis han å være født i Norge 1793. Jeg gjorde noen google-søk og får flest treff på formen Carl Peter Lehman (med een n). Her fant jeg også en kategori på Commons (commons:Category:Carl Peter Lehman). Jeg har lagt alle bilder jeg kunne finne av ham i denne kategorien, kanskje noen andre også kan brukes. Ellers har jeg dessverre ingen forutsetninger for å vurdere hvilket fødselsår eller -sted som er mest sannsynlig. Mvh. Wikijens 29. nov 2009 kl. 00:26 (CET)

Mal - Den danske gullalder[rediger kilde]

Heisann! Ser at du fikser og ordner. :-) Kan du lage interwiki til den danske også? Antagelig er jeg lettere tett i pappen, altså, men jeg får det ikke til. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 29. nov 2009 kl. 16:31 (CET)

Jeg har lagt til interwiki. Det fungerer akkurat som for artikler, det eneste du må huske er at interwikilenkene må stå innenfor "noinclude-klammene", ellers kommer disse interwikilenkene med i alle artikler som bruker malen. Ellers mener jeg å ha lest et sted at det frarådes å legge til interwikilenker i maler som er veldig mye brukt, men vet ikke om det stadig gjelder. Mvh. Wikijens 29. nov 2009 kl. 16:36 (CET)
Ok. Bra jeg spurte deg da. Mye å passe på her. Takk skal du ha! Anne-Sophie Ofrim 29. nov 2009 kl. 16:39 (CET)
Jeg så forresten at du endret og flyttet artikkelen J.Th. Lundbye. Tror jeg har gjort feil med flere slike her selv om jeg ikke kommer på hvilke i farten. Anne-Sophie Ofrim 29. nov 2009 kl. 16:42 (CET)
Jeg så igjennom kategorien om den danske gullalderen, og tror det var den eneste som hadde mellomrom mellom initialene. Ser ut til at de på dansk wikipedia er mere tilbøyelige til å bruke initialer enn de er på andre språk. Wikijens 29. nov 2009 kl. 16:46 (CET)
Apropos initialer: Dere kan godt lage omdirigeringer for disse – kanskje J.P. Mynster burde være en slik? – men dere bør ikke bruke dem i malene: H.C. Andersen bør lenkes som H.C. Andersen. Slik unngår vi at sidene med malen lenker til seg selv gjennom omdirigeringer. — the Sidhekin (d) 29. nov 2009 kl. 17:00 (CET)
Ok. Tror jeg bør holde meg unna slike kompliserte greier. Ler! Anne-Sophie Ofrim 29. nov 2009 kl. 17:04 (CET)
Hehe. Ikke noen grunn til å holde seg unna. Er bare å prøve seg frem, så pleier det å bli ok etterhvert. Jeg prøvde meg med DISPLAYTITLE i et par artikler for å få kursiv i selve artikkelnavnet. Er det en grei løsning å ha kursiv for selve verkets tittel og vanlig skrift for eventuell spesifisering (som Den Grundlovgivende Rigsforsamling (maleri)? Skal det også være kursiv for musikkstykker (som Champagnegaloppen) eller skal disse stå i anførselstegn eller bare vanlig skrift? Wikijens 29. nov 2009 kl. 17:09 (CET)
Mer (mye mer) på Wikipedia:Stilmanual#Bruk av understreking, fet skrift, kursiv og anførselstegn, men for å ta det kort: Malerier og andre enkeltstående kunstverk skal vel helst ha anførselstegn (eksempler fra stilmanualen er Munchs «Skrik» og «Sinnataggen» av Gustav Vigeland). Likeledes enkle musikkstykker og -spor, mens større verk eller samlinger står i kursiv («Here Comes the Sun» fra albumet Abbey Road). — the Sidhekin (d) 29. nov 2009 kl. 17:16 (CET)
Hvis det er for komplisert for deg, må vi nesten finne ut hvordan vi kan forklare det enklere. Omdirigeringer er en del av hverdagen her. :) Hva om du kikker på artikkelen H.C. Andersen – da ser du vel at malen lenker til samme artikkelen? Hvis du derimot kikker på artikkelen Wilhelm Bendz, ser du at malen ikke lenker til samme artikkel, men bare har uthevet Wilhelm Bendz? — the Sidhekin (d) 29. nov 2009 kl. 17:16 (CET)
Til d: Åja, det har jeg sett. Da skjønner jeg hva du mener. Jeg vil gjerne ta opp noe annet også, når jeg først er i gang. Jeg har noen forslag til omdirigeringer/endringer av artikler som jeg ser nok heller burde ha vært under personen som har skrevet/laget det. Eks:
Et spørsmål ang. lenker i maler: Er det ok at malene lenker til underoverskrifter i artikler? Dette fører, etter hva jeg kan se, til at artiklene lenker tli seg selv (se Søren Kierkegaard for eksempel, hvor Søren Kierkegaard i malen blir uthevet, mens Verker av Kierkegaard blir lenke til samme artikkel). Wikijens 29. nov 2009 kl. 17:26 (CET)
Jeg vet ikke om vi har regler for slikt, men resultatet oppleves for brukeren omtrent som lenkene i innholdsfortegnelsen, og jeg ser ingen enkel måte å unngå denslags lenker på, så jeg vil ikke protestere før noen eventuelt legger frem et bedre forslag. :) — the Sidhekin (d) 29. nov 2009 kl. 17:34 (CET)

normand[rediger kilde]

Tusen takk ! Det var vanskelig paa meg. Normaund or Nouormaund is not correct, because for a language, we don't use N but n, we use N for the name. About the spelling normaund or nouormaund, the second version must be the one used on the Channel Islands. God kveld C.Cottereau 5. des 2009 kl. 22:29 (CET)

Skråstilt overskrift[rediger kilde]

Hei igjen! Har sett at du har formatert noen overskrifter på artikler om malerier slik at de blir skråstilt. Jeg gjør et eller annet feil slik at det ikke blir riktig. Kunne du ta en titt på denne? Støvkornenes dans i solstrålerne Jeg prøvde med displaytitle osv, men det går ikke. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 6. des 2009 kl. 16:07 (CET)

Hei. Jeg ser at noen har rettet det, så det fungerer nå. Feilen var tydeligvis at det var brukt 3 ganger { rundt ordet pagename i stedet for to. Har nå rettet dette også i Udsigt gennem tre af de nordvestlige buer i Colosseums tredje stokværk, hvor jeg hadde gjort samme feil. Mvh. Wikijens 6. des 2009 kl. 16:31 (CET)
Oki! Ser det er riktig nå. Mvh. Anne-Sophie Ofrim 6. des 2009 kl. 16:42 (CET)
Det er en annen måte jeg bruker, som opplysning. Denne er lett å huske. Det er bare å legge til {{Kursiv tittel}} helt først i artikkelen, så ordner det seg. Eksempel Rhagonycha fulva. Beste hilsen Halvard 7. des 2009 kl. 00:06 (CET)

Hei, snublet borti Wikipedia:Ønskede sider/1 idag, og la merke til noen spesielle rødlenker som bl.a.; England', Norge' og Italia'_herrelandslag_i_fotball.

Jeg har en liten mistanke om at det er {{f}} som er synderen til denne rødlenkingen. Blir litt vanskelig syntaks for meg å sette meg inn i, men så denne redigeringen din, så kanskje du vet hvordan det skal fikses? Eller om det i hele tatt er et problem som må fikses, iogmed at rødlenkene ikke vises i artiklene... lil2mas 9. des 2009 kl. 17:56 (CET)

Hmm. Tror du har rett i at det er {{f}} som er synderen, men er nok like blank som deg her. Varianten med ifexist var et forsøk på løsning av problemet med at malen genererte lenker av typen Hondurass fotballandslag osv. Jeg skal se om jeg finner diskusjonen som var utgangspunktet for dette, og høre om den som foreslo varianten, har noen formening om dette. Mvh. Wikijens 9. des 2009 kl. 18:01 (CET)
Det kan kanskje ha noe med hvordan Wikipedia:Ønskede sider lages? Kanskje Bruker:Laaknor har noen tips for hvordan dette kan unngås? Mvh Mollerup 9. des 2009 kl. 19:28 (CET)
Problemet der er noe av det samme som med {{if}}, hvor det å bruke det i en mal som forsøker å sjekke hvilket navn noe har, så lager du en lenke til alle de forskjellige mulige variantene av navnet blir lenker i databasen, uavhengig av om artikkelen finnes eller ei. Det er lenkene i databasen jeg sjekker mot. Dette ser du tydeligst hvis du går til Spesial:Lenker_hit/England'_herrelandslag_i_fotball. Laaknor 9. des 2009 kl. 22:47 (CET)

Odysseus slår i hjel saksøkerne[rediger kilde]

Hei! Ler høyt! Ja, du har nok rett i at beilerne er bedre, Jeg så etter på den engelske artikkelen nå og der står det Ulysses slaying the Suitors. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 15. des 2009 kl. 00:00 (CET)

Takk for den. Det er mulig at jeg kan ha latt meg forlede av en rødlenke eller noe da jeg laget et kort oppslag på dette, men jeg merket meg i alle fall ikke ved det før nå. Mvh Ooo86 21. jan 2010 kl. 17:21 (CET)

Dugnad - Verdensarven[rediger kilde]

Hei! Så flott oversikt du har laget! Jeg tror denne artikkelen mangler: Jelling Kirke (dansk). Tør ikke fikle i den flotte tabellen. Kunne du sette den inn, kanskje? Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 26. jan 2010 kl. 23:49 (CET)

Jeg har lagt til de fire danske. Jeg har satt Jelling Kirke i kommentarfeltet til Jellingsteinene, siden de hører inn under samme område på UNESCOS liste (mest for å beholde tellingen). Jeg har forsøkt i så stor grad som mulig å opprette artikkelnavn på listen som svarer 1:1 til UNESCOS liste, men innser at det i en del av tilfellene vil være naturlig å ha artikler som er videre eller snevrere enn det som står på listen. Mvh. Wikijens 27. jan 2010 kl. 00:09 (CET)
Hei! Jeg er ikke-konkurrerende, men synes dugnadstemaet var fristende. Jeg ryddet litt i Catalansk modernisme, og er nå i ferd med å problematisere fransk førhistorie. I malen verdensarv i Frankrike står bare en grotte oppgitt, mens arven består av 25 grotter med og uten hulemalerier samt 147 kartlagte boplasser fra ca. 40 000 år tilbake. Kan du skifte tittel i malen?. Mitt forslag er lagt inn i din oversikt, og jeg tror det dekker bedre.
Jeg skal opprette artikkelen med liste fra div. wikier, slik at vi kan se av lenkene hva vi evt har fra før. I den katalanske, ble det bare blått etter litt leting og omdirigeringer. Men hvis det skal flyttes, eller lages tabeller, melder jeg uten videre pass. Jeg kommer til å bruke * til linjeskift. Mvh: --Bjørn som tegner 28. jan 2010 kl. 15:03 (CET)

Hei! Jeg ser at ingen steder fra Mexico er med på listen. Kunne du få med noen av stedene fra denne malen? Noen av de viktigste stedene i malen er Chichen Itza, El Tajín, Mexico bys historiske sentrum, Monarksommerfuglreservatet i Michoacán, Morelias historiske sentrum, Oaxaca bys historiske sentrum, Palenque, Klostrene under Popocatépetl, Teotihuacán, Uxmal, Xochimilco

Jeg kan ikke så mye om tabeller til at jeg kan legge dem inn selv. Kjetil2006 28. jan 2010 kl. 17:32 (CET)

Hallo igjen! Jeg har opprettet Jelling Kirke nå og er på leting etter malen som står nederst i artikkelen. Den bør vel endres slik at man kan klikke seg til kirken også? Finner ikke malen. Ler... Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 28. jan 2010 kl. 20:55 (CET)
Malen ligger på Mal:Verdensarven Danmark. Der kan du redigere den. Mvh Ooo86 28. jan 2010 kl. 20:57 (CET)
Takk skal du ha! Da har jeg gjort det. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 28. jan 2010 kl. 21:06 (CET)


Til Bjørn: Jeg har gjort endringen i malen. Du kan se om det ble riktig. Disse malene trenger nok generelt til en opprydning, det samme gjelder artiklene av typen Verdensarven i Amerika. Mange lenker peker litt tilfeldig, ser det ut til.
Til Kjetil: Jeg kan godt legge inn noen mexicanske på listen, det er egentlig et helt tilfeldig utvalg, som ble satt opp fordi Verdensarven skulle være Ukens konkurranse uke 4, og det fortsatt ikke eksisterte noen dugnadsside forrige helg. Siden er veldig langsom å åpne nå. Det virker som om den leser alle enkeltartiklene som maler, så med mindre det kan finnes en bedre løsning, vil jeg nok ikke fylle på med så mange flere artikler. (Den inneholder nå vel 200 artikler av over 800 verdensarvsteder, så jeg tør ikke tenke på hvor langsomt det ville gå hvis tabellen var fire ganger lengre...) Det er jo selvfølgelig bare fint hvis noen oppretter andre Verdensarv-artikler enn dem som står på dugnadssiden. Den er kun ment som en inspirasjonskilde, og som en grov oversikt over hvordan vi ligger an.
Mvh. Wikijens 29. jan 2010 kl. 15:22 (CET)
Nan Madol i øystaten Pohnpei, kalt Stillehavets Venezia - er "kanskje" på verdensarvlisten? Ifølge denne siden ihvertfall. Siden vi har artikkel bør denne kanskje med på lista. Ja, hvis du ikke planlegger å dele opp lista i mindre biter da ... Men jeg vil ikke rote til noe i arbeidet ditt. TorSch 3. feb 2011 kl. 21:34 (CET)
I følge den engelske artikkelen er den et en:National Historic Landmark, men ikke på UNECSOs liste. Listen jeg arbeider med er uansett ikke komplett, det er et langsiktig prosjekt :-) --Wikijens 3. feb 2011 kl. 22:12 (CET)

Ein bisschen Frieden[rediger kilde]

Takk for at du har påført en tysk dobbel-s i overskriften. Jeg er nå ferdig med artikkelen. Er det mulig for deg å erstatte de norske s'ene med en tysk dobbel-s på de listeplasseringene hvor de forekommer? På forhånd takk! Mvh. Mbakkel2 5. feb 2010 kl. 16:19 (CET)

Jeg har nå endret i listeplasseringene fra ss til ß (ikke i selve søkestrengen, da jeg ikke vet om det kan skape problemer, og linkene uansett fungerer fint også med ss). Mvh. Wikijens 6. feb 2010 kl. 17:55 (CET)

Heisann. Er det noen spesiell grunn til at du tar artikler ut av denne kategorien? Stigmj 14. feb 2010 kl. 11:00 (CET)

Hei. Ja, det er fordi listen på meta er oppdatert: m:List of articles every Wikipedia should have/Version 1.2. Jeg er ikke ferdig med å oppdatere, men gjør det ferdig i løpet av dagen. Det er for øvrig jeg som opprettet denne kategorien for et års tid siden. Når jeg er ferdig med oppdateringen, tenkte jeg å foreslå en dugnad som går ut på å forbedre disse artiklene. Laaknor har laget en liste, hvor disse artiklene sorteres etter størrelse: Wikipedia:Liste over artikler vi bør ha/metaliste sortert. Mvh. Wikijens 14. feb 2010 kl. 13:31 (CET)

Resultater fra Vinter-OL[rediger kilde]

Hei, jeg fikk en idé til hvordan vi kan spare oss for enormt med arbeid ifm. oppdatering av resultater i nasjonsartikler etter OL. Jeg har tatt alle resultatene og lagt inn i en mal, og det er da tilstrekkelig å legge en enkel tabell inn i hver nasjonsartikkel (se den norske artikkelen) og det vil da være tilstrekkelig å oppdatere resultatene ett sted. Fordelen med dette vil selvfølgelig være at dersom en utøver bli tatt i doping eller disket av andre årsaker, så er det 1 redigering som må til for å ordne rekkefølgen istedet for 50. I tillegg vil vi kunne ha oppdaterte resultater i alle artiklene 5 minutter etter at resultatlisten foreligger hos arrangøren. Jeg har foreløbig ikke klart å finne ut hvordan jeg skal kunne bruke samme malen i utøverartikler (for da må helst utøverkolonnen bort), men det finner jeg sikkert ut av etter hvert. Hvis du synes dette er en god idé, så skal jeg gjøre det samme for de andre olympiske grenene. Gi gjerne innspill til layout også. -- cavernia -- 15. feb 2010 kl. 12:31 (CET)

Jeg synes det virker som en god idé. Jeg ser du har tatt det opp på Torget, så vi får vel avvente konklusjonen på den diskusjonen, og se hvilke eventuelle motargumenter som dukker opp. Mvh. Wikijens 16. feb 2010 kl. 23:02 (CET)

Fredrik Raastad nominert for sletting[rediger kilde]

Hei Wikijens! Jeg har nominert Fredrik Raastad, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Fredrik Raastad. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – dine argumenter ~~~~ på slettesiden og erstatt «dine argumenter» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les på Wikipedia:Sletting. TorSch 26. feb 2010 kl. 17:46 (CET)

Det så ikke ut som en Wikijens-artikkel, hva? Vel, jo: Du har faktisk opprettet den, men da som en omdirigering ifm flytting. :) Se historikken. (Det var vel heller Bruker:Fraastad som burde ha fått denne meldingen. Men så smart er ikke Slettnom, dessverre.) — the Sidhekin (d) 26. feb 2010 kl. 17:54 (CET)
Kloke eller dumme rutiner - vel, Wikijens, jeg ber deg om unnskyldning. Og så har jeg kopiert/flyttet denne meldingen til riktig sted. TorSch 26. feb 2010 kl. 18:27 (CET)
Hehe. Ingenting å unnskylde. Jeg har ingen formening om denne artikkelen, men ser den er blitt slettet, så det var sikkert et fornuftig sletteforslag. Wikijens 26. feb 2010 kl. 20:07 (CET)
Siden den ble hurtigslettet, forsvant historikken også litt kjappere enn jeg hadde ventet. Æsj da. Nei, du har neppe noen formening om denne artikkelen. Derimot mener du kanskje noe om hvorvidt der skal finnes en omdirigering til Frederik Raastad? ... eller kanskje ikke: Alt du gjorde med den artikkelen, var å flytte den til riktig navn. :-\ Nei, jeg tror likevel det ble riktig som det ble – men bakgrunnen til at du var «opphavsmannen» var altså at systemet opprettet en omdirigering på dine vegne, da du flyttet Frederik Raastad derfra. :) — the Sidhekin (d) 26. feb 2010 kl. 20:20 (CET)

Personer fra regionen Prešov[rediger kilde]

Hei. Er det du som har opprettet kategorien " Personer fra regionen Prešov "? Jeg tror vi har en policy om ikke å benytte noen tegn som ikke står på vanlige norske tastaturer. Vet å bruke slike tegn i kategoriene, vil endel bare la være å kategorisere fordi det blir plunder. Jeh har konsekvent unngått slike tegn i Kina-relaterte kategoriser, fordi to av de fire tegn som er aktuelle bare kan frembringes ved å lete seg frem i spesiallister. Ctande 15. mar 2010 kl. 10:54 (CET)

Tja, er nå š så vanskelig da? (Finnes på vanlig norsk tastatur i Ubuntu som [AltGr-^ s].) ;-) Men mer generelt: Om vi skal ha en slik regel, bør den stå i Hjelp:Kategorier. Kanskje blir dermed Hjelpdiskusjon:Kategorier rette sted for spørsmålet? — the Sidhekin (d) 15. mar 2010 kl. 11:03 (CET)
Hei. Jeg kjenner ikke til denne regelen, men ser at det kan være et poeng. Jeg har nok gjort tilsvarende endringer også for andre kategorier, uten at jeg husker akkurat hvilke. Jeg venter derfor med å gjøre lignende endringer tlil dette er avklart. Mvh Wikijens 15. mar 2010 kl. 17:12 (CET)

For å svare på spørsmålet...[rediger kilde]

...du stilte her, så vil jeg si at den ikke bør flyttes, men ha en omdirigering slik den har i dag. Grunnen er enkel nok. det er dette navnet som er vanligst på norsk. Se for eksempel katolsk.nos biografi, som bruker dette navnet. Versjonen du foreslår er selvsagt en bedre versjon om man bare skal se på transkripsjonen, men med denne type folk har tradisjonen minst like mye å si. Paulus ligger heller ikke på Pavlos, for å ta et annet eksempel. Mvh 3s 20. mar 2010 kl. 23:23 (CET)


Demetrios av Faros og Demetrios[rediger kilde]

Hei! Så kommentaren din. :-) Den samme bidragsyteren har akkurat opprettet en artikkel til; Demetrios av Faros. Er det sånn fritt valg, tro? ;-) Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 21. mar 2010 kl. 20:59 (CET)

Har begynt på en pekerside Bruker:Wikijens/Demetrios med henvisninger til de forskjellige personene. Jeg har stjålet den fra tysk. Du må gjerne bidra til å oversette den, ellers gjør jeg det selv idag eller imorgen. Brukeren har visst opprettet en masse artikler med kun een setning. Litt usikker på hva man skal gjøre med dem. Mvh. Wikijens 21. mar 2010 kl. 21:05 (CET)
Herlighet, for en lang rekke med navn. Ja, har sett at brukeren har gjort det. Får jo opp slike artikler med rødt merke ettersom jeg er patroller. Jeg kan dessverre ikke love å hjelpe til på så mye på det akkurat nå. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 21. mar 2010 kl. 21:33 (CET)

Dugnadskontor/Verdensarven[rediger kilde]

Hei, har du mulighet for å oppdatere framdriften på denne dugnaden? Siden er litt tung for min maskin. Vidariv 27. mar 2010 kl. 23:10 (CET)

Ja, skal gjøre det. Siden er tung på min også dessverre. Tror det skyldes at programvaren av en eller annen grunn tolker alle artiklene i lister som maler og at dette gjør siden ekstremt tung. Tenkte egentlig å utvide siden til å inneholde alle verdensarvsteder, men den vil da bli dobbelt så stor (og dobbelt så treg?). Jeg skal prøve å oppdatere fremdriften med jevne mellomrom, og kanskje føye til noen steder i ny og ne. Mvh. Wikijens 27. mar 2010 kl. 23:33 (CET)
De er transkluderte, så de fungerer som maler. (Det er ikke navnerommet som betyr noe.) Mer presist, så er det PAGESIZE som transkluderer – {{PAGESIZE:Galápagosøyene|R}}, som gir 6664, må nødvendigvis sjekke om artikkelen har blitt oppdatert og eventuelt oppdatere resultatet. Akkurat som enhver annen transklusjon. — the Sidhekin (d) 27. mar 2010 kl. 23:47 (CET)
Takk for oppklaring. Hvorfor er det sånn at i Wikipedia:Dugnadskontor/Jernbane har malen {{b}} samme bieffekt, mens dette ikke skjer i Wikipedia:Dugnadskontor/Danmark? Jeg gjorde forøvrig nettopp en liten test med å fjerne PAGESIZE i malen jeg har brukt for Verdensarv-dugnaden, men den var fortsatt utrolig langsom å åpne. Forstår du hva det er som gjør den så langsom? Er det for mye tabellkode eller transklusjon av transklusjon eller noe annet? Så langsom som den er, er dugnaden nesten ikke funksjonell og jeg har gitt opp å oppdatere den. Jeg har vurdert å kutte vekk noen elementer for å gjøre den raskere, men jeg har fortsatt ikke funnet ut hvor skoen trykker. Wikijens 27. mar 2010 kl. 23:55 (CET)
Hvis jeg bruker forhåndsvisning på Wikipedia:Dugnadskontor/Danmark, så ser jeg samme effekt der. Kanskje noe har endret seg i implementasjonen av PAGESIZE siden … tidligere i kveld? :-\ Vel neppe. Nei, nå ble det for mystisk for meg. Når det gjelder Wikipedia:Dugnadskontor/Verdensarven, så er den nå «Served by srv167 in 38.810 secs», altså treg på serversiden. Jeg kan gjette på at det som tar tid, er de tunge funksjonene:
  • NewPP limit report
Preprocessor node count: 210755/1000000
Post-expand include size: 129292/2048000 bytes
Template argument size: 59482/2048000 bytes
Expensive parser function count: 286/500
«Expensive parser function», hva? Jeg ville følge den tråden. Ser du på en:Wikipedia:Template limits#Expensive parser function calls, er det #ifexist, PAGESINCATEGORY og nettopp PAGESIZE som faller i denne kategorien. La meg teste litt … — the Sidhekin (d) 28. mar 2010 kl. 00:29 (CET)
Vel, der tok jeg visst feil:
  • NewPP limit report
Preprocessor node count: 222493/1000000
Post-expand include size: 128034/2048000 bytes
Template argument size: 42242/2048000 bytes
Expensive parser function count: 0/500
Vekk med alt som er dyrt, hva? Og likevel: «Served by srv196 in 28.372 secs». Vel, jeg har ryddet etter meg og skal se om jeg kan finne noen nærmere forklaring, men akkurat nå er jeg blank. — the Sidhekin (d) 28. mar 2010 kl. 00:36 (CET)
Hmm. Du har rett. Jeg får også samme effekt på Wikipedia:Dugnadskontor/Danmark når jeg bruker forhåndsvisning, mens for Wikipedia:Dugnadskontor/Jernbane får jeg det med en gang jeg åpner redigeringsvinduet. Mystisk... Jeg har selv hatt mistanke om at det kan være PAGESIZE, men har som sagt prøvd å fjerne det uten at jeg synes siden ble særlig raskere. I tillegg bruker jo flere av de andre dugnadene et stort antall PAGESIZE via malen {{b}}. Malen landkontinent, som jeg bruker for å automatisk generere kontinent ut fra landet bruker SWITCH. Kan dette være delvis skyld? Kanksje det rett og slett er en kombinasjon av flere faktorer? Hvis jeg forstod det riktig, kuttet du vekk 10 sekunder ved å fjerne PAGESIZE. Hvis man i tillegg kutter kontinentswitchen (bare velger et fast kontinent f.eks.), vil det kanskje kuttes mere? En liten mystisk ting til: De to artiklene Tyros og Byblos vises uten artikkelstørrelse i tabellen. Jeg har heller ikke klart å gjennomskue grunnen til dette. Wikijens 28. mar 2010 kl. 00:44 (CET)

(undent) For sammenlignings skyld, Norges kommuner:

  • NewPP limit report
Preprocessor node count: 41912/1000000
Post-expand include size: 54442/2048000 bytes
Template argument size: 63317/2048000 bytes
Expensive parser function count: 2/500

Og «Served by srv203 in 0.094 secs». (All tregheten er på klientsiden.) Tror nok du har rett i at det er en kombinasjon av noe her, men det er ikke klart for meg hva. Jeg satser på å sove på det og kaste uthvilte øyne på problemet i morgen. Natta. :) — the Sidhekin (d) 28. mar 2010 kl. 01:12 (CET)

Tusen takk for hjelp så langt og god natt! Wikijens 28. mar 2010 kl. 01:16 (CET)
Jepp, det er nok de intensive malene som har skylda (jeg som står bak dem). Det beste hadde vel mulighens vært å lage en mal som gir Pagesize kun på tidspunktet malen var i bruk. Profoss 28. mar 2010 kl. 06:06 (CEST)
Tja … inntil ca 9 sekunder er PAGESIZE. Resten er {{flagg}}. Wow! «Served by srv200 in 9.167 secs» etter fjerning av flaggene. Det er nok den enorme switchen som gjør det. Skulle hatt en lookup table isteden, antar jeg. Men inntil videre tror jeg vi bør unngå sider med mer en et dusin flagg eller så. — the Sidhekin (d) 28. mar 2010 kl. 09:57 (CEST)
Ok. Flaggene er jo egentlig mest til pynt, så bare å fjerne dem. Hva er lookup table og hvordan kan jeg få endre til dette? Switchen for kontinent er heller ikke veldig viktig, så denne kolonnen kan også fjernes, evt. kan man kanskje bruke subst, så kontinent ligger som parameter direkte på dugnadssiden? Takk for all hjelp så langt! Mvh. Wikijens 28. mar 2010 kl. 12:35 (CEST)
Forstår jeg det riktig, at siden nå tar ca. 9 sekunder etter at flaggene ble fjernet og at disse 9 sekundene hovedsakelig skyldes PAGESIZE? Hvor lang tid tar noen av de andre dugnadssidene, som inneholder mange {{b}}, å åpne? Og hvor lang tid tar siden å åpne, hvis man fjerner Kontinent (setter et eller annet fast i den kolonnen i stedet for at den genereres via landkontinent-malen)? Wikijens 28. mar 2010 kl. 13:01 (CEST)
Jeg skrev «inntil», for jeg hadde ikke sjekket, men siden det sparte oss ti sekunder å kutte PAGESIZE, kunne man jo anta at det var hovedsaklig denne som kostet. Sammenligning med andre sider (se under) kan tyde på at det likevel ikke var det. Eller ikke bare det …
Statistikken står i kommentarer i den genererte HTML-en på hver side. F.eks så jeg nå på Wikipedia:Dugnadskontor/Danmark, som gav fra «Served by srv104 in 0.127 secs» til «Served by srv153 in 2.189 secs», og Wikipedia:Dugnadskontor/Jernbane, som gav «Served by srv166 in 0.645 secs». Helhetsinntrykket er at {{b}} likevel ikke koster mye: Antallet PAGESIZE-kall på Danmark-siden og Verdensarv-siden er vel sammenlignbare. Kanskje er noe av problemet transklusjonen av en spesialside på Wikipedia:Dugnadskontor/Verdensarven#Siste relaterte endringer? (Jeg ser for meg at den vil føre til mindre mellomlagring. Men det er bare vill gjetting. Er 9 sekunder greit for denne, eller er det verdt å prøve å få tidsbruken enda lengre ned?)
Når det gjelder Tyros og Byblos, er det visst slik at PAGESIZE for omdirigeringer ikke er til å stole på. Testing viste at noen andre (tilfeldig valgte) omdirigeringer, så som Ingebrigt Sørfonn og Peder Schumacher Griffenfeldt, gav tom streng fra PAGESIZE, mens andre, som Boii-stammen, Sergey Cherepanov og Det norske alfabet, gav lengden, som 20, 36 og 34, ikke på artikkelen, men på omdirigeringen til artikkelen. Uansett lite nyttig for dere, hva? Bedre med Tyr og Jbeil, kanskje?
Og når det gjelder å endre fra diger switch til diger lookup table i {{flagg}}, så må jeg tygge litt på den. Jeg antar det hadde vært bedre, men den malen er så enormt mye brukt, at det må testes skikkelig først i så fall. Altså med full lookup table. Og siden den eneste måten jeg kjenner til å implementere lookup table i malverket her, er med parametervalgt transklusjon, så blir det en diger samling sider.
Og for dem som måtte lure – teknikken, noe forenklet, ser ut som følger: Erstatt {{#switch:{{{1}}} ...}} med {{tabellmal/{{{1}}}}} og opprett en side på formen Mal:Tabellmal/case for hver case i switchen. Igjen, jeg antar at det hadde vært bedre her, med en så stor switch, men jeg måtte teste før jeg turde si det sikkert. Hva jeg tør si sikkert, er at {{flagg}} er dyrt. — the Sidhekin (d) 28. mar 2010 kl. 21:43 (CEST)
Takk. Jeg skjønner litt mere for hver gang :-) Flaggene har jeg fjernet fra dugnaden, de var slett ikke viktige, så spørsmålet om omorganisering av flaggmalen er ikke lenger relevant for akkurat denne dugnaden. 10 sekunder er i hvert fall mye bedre enn 30, men fortsatt litt i meste laget til at folk gidder å åpne (for ikke å snakke om redigere) siden. Vurderer å lage en alternativ variant uten artikkelstørrelsekolonnen (og kanskje uten kontinent), og så ha som en underside varianten med artikkelstørrelse. Wikijens 28. mar 2010 kl. 23:07 (CEST)
Når det gjelder omdirigeringene som gir tom streng fra PAGESIZE, tror jeg det kan ha noe med hvordan omdirigeringene er skrevet. Jeg gjorde en endring i Tyros og Byblos fra #Redirect til #OMDIRIGERING og nå vises de plutselig. Tenker altså at det kan ha noe med små/store bokstaver, engelsk/norsk eller kode for #-tegnet å gjøre. Evt. kan det ha noe å gjøre med hvor lenge det er siden de ble endret/opprettet. Mvh. Wikijens 28. mar 2010 kl. 23:17 (CEST)

Hei, du gjorde en flott jobb med å rydde i denne lista. Tror du at du kan lokkes til å utvide artikkelen/lista med en ingress, og å løfte de enkelte parkartiklene også! Det er nesten GL-nivå på det allerede, og med litt ekstra innsats, så ... Mvh MHaugen 19. mai 2010 kl. 09:58 (CEST)[svar]

Hei. Dette er et tema jeg ikke vet noe som helst om, så jeg vil tro det er andre som har mye bedre forutsetninger for å forbedre disse artiklene. Jeg kan imidlertid gjerne hjelpe til med andre tabeller eller lignende, som jeg synes det er morsomt å pusle med. Mvh. Wikijens 20. mai 2010 kl. 18:23 (CEST)[svar]

Dugnaden[rediger kilde]

Hei håper bildene ble ok og slik du hadde tenkt. Jeg syntes både idedugnaden og navneforslaget ditt var bra (xxx-no.xxx)og ser på et av bildene at det er gjort likedan på svensk (-sv). Jeg har imidlertid ingen peiling på hvilken kategori de «oversatte» bildene bør plasseres i, men kanskje du har noen tanker om det? Resten av bildene er mer komplisert å oversette, og svg-filer har jeg ikke lært meg - ennå. Tenker å prøve da - elsker slike utfordringer selv om natta blir lang. Magasjukur 28. mai 2010 kl. 23:21 (CEST)[svar]

Hei. Bildene ble akkurat som jeg hadde tenkt. Veldig fint at noen ville gjøre dette. Angående kategori for «oversatte» bilder har jeg ikke noe konkret forslag. Er det andre språk som har noen lignende kategori? Ellers skal jeg prøve å finne på noe. Mvh. Wikijens 29. mai 2010 kl. 20:23 (CEST)[svar]
Hei. Jeg tok mot til meg og laget en kategori ved navn «Translations into Norwegian» på Commons. Så finner vi de der iallefall foreløpig. Magasjukur 29. mai 2010 kl. 20:26 (CEST)[svar]

Kim, Lee og Park[rediger kilde]

Kunne ikke unngå å legge merke til din indignasjon over at sørkoreanere flest heter det samme, dvs Kim (21% av sørkoreanerne), Lee (15%) og Park (9%) som mye mer utbredte etternavn enn Andersen, Hansen og Olsen er her i landet. Tilsvarende er det også for nordkoreanere. Alternativet som en benytter på engelsk wikipedia er å skrive hele navnet, se malen for det sørkoreanske eller det nordkoreanske laget. Hva mener du? Frodese 2. jun 2010 kl. 14:18 (CEST)

Ja, kanskje greit å skrive fulle navn. Navnene er jo i og for seg ganske korte, så ikke sikkert malen blir noe særlig større enn tilsvarende for andre land. Wikijens 2. jun 2010 kl. 17:20 (CEST)
Ta en titt her for tre ulike muligheter. Frodese 2. jun 2010 kl. 18:59 (CEST)
Kanskje den midterste? Jeg synes også varianten med noe mindre skriftstørrelse er ok, men det burde vel i så fall gjennomføres generelt? Wikijens 2. jun 2010 kl. 19:28 (CEST)
Jeg ville valgt den siste av de tre; fullt navn og liten skrift. Eventuelt:
1 Lee W. | 2 Oh B. | 3 Kim H. | 4 Cho Y. | 5 Kim N. | 6 Kang M. | 7 Park J. | 8 Kim J. | 9 Ahn J. | 10 Park C. | 11 Lee S. | 12 Lee Y. | 13 Kim J. | 14 Lee J. | 15 Kim D. | 16 Ki S. | 17 Lee C. | 18 Jung S. | 19 Yeom K. | 20 Lee D. | 21 Kim Y. | 22 Cha D. | 23 Kim B. | trener: Huh J.
...eller kun "forbokstav" på de med likt etternavn:
1 Lee W. | 2 Oh | 3 Kim H. | 4 Cho | 5 Kim N. | 6 Kang | 7 Park J. | 8 Kim J. | 9 Ahn | 10 Park C. | 11 Lee S. | 12 Lee Y. | 13 Kim J. | 14 Lee J. | 15 Kim D. | 16 Ki | 17 Lee C. | 18 Jung | 19 Yeom | 20 Lee D. | 21 Kim Y. | 22 Cha | 23 Kim B. | trener: Huh
Blir dessverre ikke enig med meg selv om hva jeg liker best. "Mitt" første alt. blir veldig lik "ditt" første. Kanskje best med fullt navn, siden det er så mange som trenger forbokstav på "mitt" 2. alt.! Personlig liker jeg uansett at alt i liten skrift! ;o) lil2mas 2. jun 2010 kl. 19:39 (CEST)
Vi bør gjennomføre skriftstørrelsen på alle malene. Jeg har tilbakestilt til opprinnelig versjon, og alternativene ligger i historikken. Jeg ser at de andre språkversjonene som har laget maler har alle valgt å bruke fullt navn på koreanere. Vi bør gjøre det samme om vi skal endre på malen. Frodese 2. jun 2010 kl. 19:50 (CEST)
Da foreslår jeg at vi velger fullt navn med vanlig skriftstørrelse i første omgang, så kan vi heller gjøre en vurdering senere over hvorvidt skriftstørrelsen skal endres. Det kan kanskje lettest gjøre ved at man endrer den direkte i grunnmalen {{VM-lag}}. Wikijens 2. jun 2010 kl. 19:58 (CEST)
Inntil videre tiltres dette. Jeg har gjort endring i malen jf. dette, inkl. Nord-Korea. Ser forøvrig at bare etternavn ble benyttet på den sørkoreanske malen laget for de to foregående VM. Frodese 2. jun 2010 kl. 20:01 (CEST)

Takk for den kjekke lista over gjenstående røde lenker. Det gir en bedre oversikt over hvor mye vi har igjen. Vi burde vel laget en slik statusmal også og flyttet blå lenker over i en egen kolonne for ferdige. Tusen takk! Harald Haugland 10. jun 2010 kl. 22:30 (CEST)

Bare hyggelig :-) Wikijens 10. jun 2010 kl. 23:01 (CEST)

Danmarks kulturkanon[rediger kilde]

Hei Wikijens! Jeg holder på med å lage blålenker av de røde og og fikse litt på denne artikkelen som du opprettet en gang i tiden. Vet ikke i hvilken grad du overvåker slike artikler, derfor skriver jeg til deg her. Jeg liker godt de tabellene du har laget der; de er enkle å fylle ut i og ser pene ut. Hva tror du om å lage tabeller av de øvrige? F.eks. for film, litteratur osv? Hadde vært fint med innspill fra deg før jeg gjør noe dramatisk. ;-) Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 21. jun 2010 kl. 18:30 (CEST)

Hei. Jeg har med glede lagt merke til at det blir flere og flere blå lenker. Utover det har jeg intet eierforhold til artikkelen og er bare glad, hvis du vil lage tabeller av de øvrige og ellers pusse på den og fikse eventuelle feillenker. Tror rett og slett latskap var grunnen til at jeg kun lagde tabell for noen av kategoriene. :-) Wikijens 23. jun 2010 kl. 19:06 (CEST)

Slaget om Storbritannia[rediger kilde]

Hei, jeg holder på med Slaget om Storbritannia blant annet da det jo er 70 år siden i år. Jeg har endel underartikler som bør dekkes, kunne du tatt en eller to av de, f.eks Oswald Boelcke eller Günther Lützow? Jeg ser du er en racer i tysk og da er det vel kanskje enklest å gå ut fra de tyskspråklige versjonene, om du har tid og interesse. mvh - Ulf Larsen 28. aug 2010 kl. 10:14 (CEST)

Hei. Jeg har ikke så mye tid til wikipedia om dagen, men kan se på dem ved et senere tidspunkt, hvis ingen kommer meg i forkjøpet. Ellers ser jeg at de begge har engelsk artikkel av nogenlunde samme omfang som de tyske (uten at jeg har sett på om de er kvalitetsmessig likeverdige). Jeg vil gjerne bidra med å oversette tyske artikler når jeg får litt mere tid, men da vil jeg prioritere artikler som ikke finnes/er veldig begrensede på engelsk, slik at nytten blir størst mulig. Mvh. --Wikijens 28. aug 2010 kl. 17:26 (CEST)
Hei, den er god, høres fornuftig ut, skal se om jeg får tatt de selv etterhvert. Ser du har rettet endel i selve artikkelen, takk for det - det var jo ganske åpenbare saker som jeg burde sett selv, men det er jo slik en blir blind på når en holder på med samme artikkel over lengre tid. mvh - Ulf Larsen 28. aug 2010 kl. 18:38 (CEST)

Konkurransevinner[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 39 i 2010. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 39, 2010: Fra nynorsk til bokmål {{UK premie|grønn|uke=39|år=2010}}
Ukens konkurranse uke 39, 2010: Fra nynorsk til bokmål {{UK premie|brun|uke=39|år=2010}}
Harald Haugland 4. okt 2010 kl. 12:56 (CEST)

Pythagoras’ læresetning er utmerket – takk til finishhjelperne også[rediger kilde]

Artikkelen om Pythagoras’ læresetning, som du har bidratt aktivt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:UA. På vegne av alle oss som synes at den typen samarbeidet er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen, og gratulerer med «din andel» av utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh MHaugen 7. okt 2010 kl. 08:48 (CEST)

Formidabel innsats[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 40 i 2010. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 40, 2010: Det Norske Videnskapsakademi {{UK premie|gul|uke=40|år=2010}}
Du har lagt ned en veldig jobb med å ajourføre artikkelen om Det Norske Videnskapsakademi i forbindelse med Ukens konkurranse i uke 40-2010. Beskjedent nok anfører du selv 106 poeng, som på ingen måte speiler den innsatsen du har gjort og som flere enn jeg har lagt merke til. Ukens konkurranse gir lederen mulighet til å påskjønne hvem han vil med en gul rosett, og denne gangen er det du som fortjener den. Tusen takk for en grundig jobb. --Harald Haugland 11. okt 2010 kl. 16:55 (CEST)

Spørsmål[rediger kilde]

Hei. Du må tilgi min uvitenhet, men på Lorsch kloster har du plassert Link AA|eo. Kan du si meg hva dette er? Når du får tid. Trygve W Nodeland 26. okt 2010 kl. 12:40 (CEST)

Hei. Det betyr rett og slett at tilsvarende artikkel på esperanto (eo:Monaĥejo Lorsch) er en anbefalt artikkel og gir et lite grønt + foran Esperanto i iw-lenkene. Mvh. --Wikijens 26. okt 2010 kl. 17:11 (CEST)

Kan du ikke legge kommentaren inn på diskusjonssiden og? Den blir klippet av i redigeringskommentaren, og kan være vanskelig å finne om en stund. Det vil også være lettere for eventuelle uenige å si hvorfor de mener noe annet der. Mvh 212.251.200.10 5. nov 2010 kl. 18:35 (CET)

Enig med deg, så jeg har lagt kommentaren inn på diskusjonssiden. --Wikijens 5. nov 2010 kl. 18:49 (CET)
Fint, takk! 212.251.200.10 5. nov 2010 kl. 18:58 (CET)

Overgang til maler for AnbefalingsBots faste brukere[rediger kilde]

Tusen takk for at du står på listen over AnbefalingsBots faste brukere! Vi jobber med å forbedre botens funksjonalitet, og i den forbindelse ønsker vi å gå over fra å ha våre faste brukere ført opp på en liste til å bruke Wikipedias mal-system. Det vil gjøre det lettere for oss å være oppdatert, og det vil nå også være mulig å få anbefalingene automatisk lagt andre steder enn på din brukerdiskusjon-side. I tillegg vil det også gjøre det enkelt å legge til nye opsjoner etter hvert som boten videreutvikles.

En forklaring på malene og hvordan de settes opp finner du på Bruker:AnbefalingsBot/Jevnlige Anbefalinger.

Om det skulle være noe som er uklart eller andre ting du lurer på er det bare å ta kontakt. Nettrom 11. nov 2010 kl. 23:14 (CET)

Artikkelen VM i fotball 2010 er utmerket[rediger kilde]

Artikkelen om VM i fotball 2010, som du har bidratt aktivt til, er blitt rangert som en Utmerket artikkel. På vegne av alle oss som liker en grundig leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere vektige bidrag fra deg!? Mvh MHaugen 8. des 2010 kl. 06:54 (CET)

Ukas konkurranse – Håndball-EM 2010 for kvinner[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 48 i 2010. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 48, 2010: Håndball-EM 2010 for kvinner {{UK premie|brun|uke=48|år=2010}}

Satt også stor pris på at du vedlikeholdt dugnadssiden under konkurransen.

«Keep up the good work!» lil2mas 13. des 2010 kl. 12:35 (CET)

Artikkelen om Norge under Vinter-OL 2010, som du har bidratt aktivt til, er blitt anerkjent som en anbefalt artikkel. På vegne av alle oss som liker en god leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh MHaugen 26. des 2010 kl. 00:32 (CET)

Fødselsår Charles. F. Butler[rediger kilde]

Du har helt rett i kommentaren din. Jeg så etter i kilden, og det står faktisk det samme der, men jeg tok vekk fødselsåret da det åpenbart er feil. Fint sett! Mvh 3s 8. jan 2011 kl. 11:18 (CET)

Gratulerer[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 01 i 2011. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 01, 2011: Finn interwiki {{UK premie|lilla|uke=01|år=2011}}

Kjempejobb, selv om du ikke nådde helt til topps. Gratulerer. --Harald Haugland 10. jan 2011 kl. 21:45 (CET)

Dugnad og Ukens konkurranse[rediger kilde]

Ukens Konkurranse uke 05/2011 Byer i Frankrike kan jo og bør kanskje kjapt kombineres med fullføring av Frankrike-delen og Byer og Arenaer. Mener det burde være en god implementering i den eventuelle utvidete uke-konken ? bare en ide til "å slå 2 fluer i en smekk" ? men dette bør nok eventuellt avtales dere ukekonk-sjefer og dugnadsjefer dere imellom. Mvh --Migrant 25. jan 2011 kl. 09:37 (CET)

Ja, kunne vel være fornuftig, du kan evt. høre med den som har opprettet konkurransen (Bruker:Løken) hva han/hun synes. Uansett kan vi vel håpe på at Saint-Denis (Seine-Saint-Denis) blir opprettet i løpet av dugnaden. Når det gjelder fotball-VM-dugnadene, har jeg planer om å opprette dugnad for alle VM etterhvert, så kan vi ha som mål å fullføre alle innen VM 2014 :-) --Wikijens 25. jan 2011 kl. 18:16 (CET)
Skulle man blandet inn noe fra VM i 1938 også eller skal vi ta det i mere kronologisk rekkefølge og ved en annen annledning ? Kanskje like greit å ta det ved en annen anledning. Men har lagt inn forespørsel hos Løken om utvidelse som nevnt i forrige innlegg. Mvh --Migrant 26. jan 2011 kl. 03:50 (CET)
Ser at Løken har utvidet konkurransen, så skal se om jeg klarer å opprette en dugnad også for VM 1938 innen uke 5 :-) --Wikijens 26. jan 2011 kl. 23:53 (CET)
Hei, har du noen innspill om poengivning i Ukens Konkurranse ? Løken, Jpfagerback og undertegnede har gitt noen innspill, ser du annerledes på temaet/problemstilingen ? Mvh --Migrant 26. apr 2011 kl. 00:28 (CEST)
Hei. Har kommet med noen forslag til konkurransetyper. Har ingen sterk formening om det med poenggivningen, da jeg ikke har satt meg så godt inn i det. Mvh. --Wikijens 26. apr 2011 kl. 18:34 (CEST)

Kategorier[rediger kilde]

Hei. Hvordan gikk det med dette forslaget? Altså mtp OL-deltakere? --- Løken 12. mai 2011 kl. 17:19 (CEST)[svar]

Hmm. Venter vel fortsatt på entydig avklaring av hvilken tekst som skal brukes: Altså Sommer/Vinter med stor eller liten S/V og deltakere for eller fra. Vil ikke gjøre jobben to ganger, hvis det skulle vise seg at det er gode grunner til å velge det ene fremfor det andre. --Wikijens 12. mai 2011 kl. 17:23 (CEST)[svar]
Jeg mener at det burde være stor S/V, men ser at andre er uenige. Hvordan skal man bli enige? --- Løken 12. mai 2011 kl. 17:36 (CEST)[svar]
I diskusjonen mellom bruk av Deltakere for land og Deltakere fra land, synes jeg at for er mest riktig å bruke da ikke alle faktisk er fra landet de representerer, eks.vis Katja Nyberg (men tidligere finsk U-VM spiller, se Katja Nyberg, finsk) , Sara Nordenstam og Jaysuma Saidy Ndure alle for Norge men fra Sverige og Gambia. Og Johann Mühlegg fra Tyskland men gikk for både Tyskland og Spania, Ben Johnson (sprinter), Angella Taylor-Issajenko begge fra Jamaica og konkurrerte for Canada, Allan Wells fra Skottland konkurrerte for Storbritannia. Dette er jo bare en løst sammensatt, eksempel-rekke over utøvere som ikke konkurrerte for landet de var i fra. Men mener også at det bør være et visst samsvar mellom nasjonen de representerer og kategorien de skal puttes inn i. Selv om opphavene deres er noe annet, så har de jo beviselig deltatt for disse andre nasjonene som nevnt. Mvh --Migrant 21. mai 2011 kl. 16:22 (CEST)[svar]
Hei. Jeg blander meg litt inn her... Når det gjelder S/V vs. s/v, så er det en slags enighet/etablert praksis at konkrete OL som f.eks Sommer-OL 2008 eller Norge under Sommer-OL 2008 skrives med stor S (evt. stor V for vinter-OL), mens generelle OL-artikler som Skiskyting under vinter-OL skal skrives med liten s/v jfr. denne replikkvekslingen for en tid tilbake.
Jeg synes også det skal være Deltakere for land, av samme årsak Migrant nevner. Mvh. Knuteinar 21. mai 2011 kl. 17:36 (CEST)[svar]
Det virker rimelig. Hva med stor/liten S og V? --Wikijens 21. mai 2011 kl. 17:31 (CEST)[svar]
Tror det er enighet om at kategoriene skal hete «Deltakere for xxx under Sommer-OL-xx». Eller hva? --- Løken 21. mai 2011 kl. 18:34 (CEST)[svar]
Ok. Da begynner jeg så smått med den varianten. Kommer nok til å ta sin tid. Vil benytte anledeningen til å prøve å finne flere ukategoriserte artikler. --Wikijens 21. mai 2011 kl. 18:52 (CEST)[svar]
Hmm går utifra at den bindestreken til OL-år ikke var ment der, Løken, men bare mellom Sommer-og-OL i ditt forslag over her. Dette bare for å holde tunga rett i munn. Mvh --Migrant 21. mai 2011 kl. 19:08 (CEST)[svar]
Jeg hjelper til, kan begynne med Vinter-OL 2010 --- Løken 21. mai 2011 kl. 19:09 (CEST)[svar]
Da har jeg opprettet Kategori:OL-deltakere for Afghanistan, Kategori:Deltakere for Afghanistan under Sommer-OL 2008 i tillegg til malen {{Deltakere for land under Sommer-OL}}. Malen gir automatisk kategoriteksten med evt. historisk flagg. Virker det ok? --Wikijens 21. mai 2011 kl. 19:11 (CEST)[svar]
Samme med {{Deltakere for land under Vinter-OL}}. Denne kan legges øverst i kategoriene med land som første parameter og år som andre. Har bare lagt inn for de siste lekene, men fikser resten etter hvert. --Wikijens 21. mai 2011 kl. 19:14 (CEST)[svar]
Er det like greit å sette en kategoriomdirigering fra de eksisterende kategoriene, eller blir disse veldig overflødige? Da slipper en administrator og slette alle tomme kategorier. ? ---- Løken 21. mai 2011 kl. 19:24 (CEST)[svar]
Vi kan ta noen av de enklere landene manuelt, og be om bothjelp til resten, når vi er sikre på formen? Tror det greieste er å ta land for land. Overkategoriene skal jo også endres. Jeg begynner fra A, og tar de enkleste først, så får vi se? --Wikijens 21. mai 2011 kl. 19:28 (CEST)[svar]
Greit det. Begynner på Å jeg da :) --- Løken 21. mai 2011 kl. 19:34 (CEST)[svar]
Om dere bruker {{kategoriomdirigering|[nytt navn]}}, vil en bot etter en uke automatisk flytte artikler og underkategorier. Kan være arbeidsbesparende, men da først og fremst for dere som gjør jobben med å «flytte» kategoriene. Sletting er småting i forhold. :) — the Sidhekin (d) 21. mai 2011 kl. 19:38 (CEST)[svar]

Snart i mål nå. Godt jobbet! Jeg satte på en Mal:ForeldrekategoriKategori:OL-deltakere etter nasjonalitet. Hva synes du om det? --- Løken 26. mai 2011 kl. 00:59 (CEST)[svar]

Ja, vi fikk hjelp av Profoss og Cocu og kanskje flere, så det ble fart på det. Jeg synes det virker ok med Mal:Foreldrekategori. Neste skritt bør kanskje være å flytte alle underkategoriene i Kategori:OL-deltakere etter år til variant med stor S/V. Dette er vel en jobb som kan gjøres vha av {{kategoriomdirigering|[nytt navn]}}, som Sidhekin foreslår. I tillegg er det Kategori:Deltakere under sommer-OL 2008 etter øvelse osv med underkategorier. Er det noe ved å lage en tekstmal også for Deltakere-etter-øvelse-kategoriene? Jeg har laget en liten test på Kategori:Boksere under Sommer-OL 2008 (basert på landkategoriene). --Wikijens 26. mai 2011 kl. 20:43 (CEST)[svar]
Det er nok å ta av ja :) Denne foreldrekategori-malen bør vel inn på alle kategoriene som begynner med «OL-deltakere for xxx». De kategoriene der det ikke trengs å skifte kategori på så mange artikler så går det nok greit med kategoriomdirigering. Tekst på kategoriene er en fin liten ting, og ikke noe som tar veldig lang tid, så det er det bare å gjøre. --- Løken 26. mai 2011 kl. 21:12 (CEST)[svar]

Tenkte bare å si ifra om at Språkrådet har anbefalt at det skrives med stor S/V, så det er bare å fortsette :-) -- Løken 10. aug 2011 kl. 14:04 (CEST)

Ypperlig med bekreftelse derifra til alle tvilere, men kunne kanskje vært greit med en lenke til bekreftelsen hvor nå den finnes. Mvh --Migrant 10. aug 2011 kl. 14:14 (CEST)
Den finnes på e-posten min, og jeg er ikke særlig lysten på å gi bort passordet mitt ;-) Ellers kan du lese svaret her. --- Løken 10. aug 2011 kl. 14:23 (CEST)
Takker for lenken, og grunnen din holder lenge. Mvh --Migrant 10. aug 2011 kl. 14:42 (CEST)
Flott at du fikk dette avklart. Jeg tror vi er ferdige med flyttingen, både deltagere etter land og deltagere etter øvelse. Takk for samarbeidet! --Wikijens 5. sep 2011 kl. 23:39 (CEST)
Hurra! Godt jobbet! --- Løken 5. sep 2011 kl. 23:46 (CEST)
Enig med forrige skribent!! Solid sluttspurt du la inn der!!! --Migrant 6. sep 2011 kl. 00:10 (CEST)

Wikipedia:Anbefalte artikler etter dato[rediger kilde]

Du gjorde nedgraderingen helt riktig. Hvis du klarer å finne ut av den sumfeilen skal du få en premie. Jeg for min del har konkludert med at det ikke er så farlig.. Ha en god kveld! Mvh --M Haugen 18. mai 2011 kl. 19:17 (CEST)[svar]

Novgorod oppgradert til UA, deretter nedgradert til AA igjen? Ikke rettet i Wikipedia:Anbefalte artikler etter dato. --Wikijens 18. mai 2011 kl. 19:20 (CEST)[svar]
--M Haugen 18. mai 2011 kl. 19:37 (CEST)[svar]
Derimot kommer jeg bare frem til 159 artikler i kategorien Historie, så da er det allikevel feil... --Wikijens 18. mai 2011 kl. 19:39 (CEST)[svar]

Hei, jeg tenkte bare å sjekke hvordan man flytter kategorier med bot, så jeg satte probot på saken og nå har jeg flyttet større deler av Kategori:Britiske deltakere under sommer-OL 2008, jeg håper ikke dette ødelegger noe av systemet ditt. Profoss (diskusjon - bidrag) 22. mai 2011 kl. 12:57 (CEST)[svar]

Nei, det er bare fint med bothjelp for disse store kategoriene. Jeg vil nok gå igjennom endel manuelt uansett, da jeg benytter anledningen til å rydde litt opp i kategorirekkefølge, sjekke om det mangler noen kategorier osv., men som sagt, det er veldig fint med en bot som kan gjøre grovarbeidet. --Wikijens 22. mai 2011 kl. 12:59 (CEST)[svar]
Ypperlig! Var ett tilfelle av "hmm, kanskje jeg skulle sagt fra før jeg satte igang" øyeblikk... :) Profoss (diskusjon - bidrag) 22. mai 2011 kl. 13:01 (CEST)[svar]
Forøverig finner du alle artikkelene probot har vært borte i på Spesial:Bidrag/Probot hvis du tenkte å gå over artikkelene det i ettertid. Forøverig, så finnes jeg også på irc kanalen hvis det skulle være noe. Profoss (diskusjon - bidrag) 22. mai 2011 kl. 13:20 (CEST)[svar]
Det ser ut til at du har kustus på boten, så jeg er ikke nervøs :-) Var litt skeptisk til å overlate det til "kategoriomdirigering" osv, og ikke vite hvordan resultatet blir før om noen dager. Din bot ser ut til å kunne gjøre jobben mye mere overkommelig. Jeg fortsetter med å opprette kategorier, legge til iw der det eksisterer osv. Har endt opp med å rydde litt på spansk wp også, da kategoristrukturen ikke var konekvent gjennomført der. Mvh. --Wikijens 22. mai 2011 kl. 13:25 (CEST)[svar]
Takker og bukker, er en flott liten bot, oppdaget at den kan også flytte selve siden, men da blir den gamle overkategorien liggene, så det er nok best å bare opprette nye kategorier manuelt. Profoss (diskusjon - bidrag) 22. mai 2011 kl. 13:29 (CEST)[svar]
Jepp. Skrev nettopp det samme på din diskusjonsside. I tillegg prøver jeg å finne iw til disse kategoriene når jeg oppretter dem. IW-lenkene i kategoriene er til stor hjelp for å spore opp artikler vi har, men som ikke er plassert i kategoriene. --Wikijens 22. mai 2011 kl. 13:32 (CEST)[svar]
Tenkte jeg skulle begynne på Canada nå, skulle vi ha laget opp en prosjektside for å samkjøre dette? Profoss (diskusjon - bidrag) 22. mai 2011 kl. 15:30 (CEST)[svar]
Ja, det kan vi gjerne. Jeg tar en pause nå og ser litt sykkelløp, så ser jeg hvordan det ligger an senere. Bruker:Løken er også med på denne opprydningen, så jeg tror vi kan få det unna ganske raskt. En jobb som kanskje kunne passe for boten, er å endre alle deltager-per-øvelse-kategoriene til stor S/V. Altså Kategori:Bobkjørere under vinter-OL 1924 til Kategori:Bobkjørere under Vinter-OL 1924 osv. Hva tror du? Med tid og stunder tenkte jeg å opprette en dugnad/prosjekt for OL generelt, med utgangspunkt i enkeltdugnadene vi har for 2008 og 2010. --Wikijens 22. mai 2011 kl. 15:36 (CEST)[svar]
Jeg kommer nok til å gå å køye snart, og jeg tror jeg ikke har mye tid til wikipediering neste uka, men får se til neste helg. Profoss (diskusjon - bidrag) 22. mai 2011 kl. 15:37 (CEST)[svar]
Ok. Vi kan jo bare ta det litt etter litt. God natt! --Wikijens 22. mai 2011 kl. 15:39 (CEST)[svar]

Fylling av OL-kategorier f.eks 2010-OL med biografier[rediger kilde]

Kort spørsmål hvor mange Akere skal med i Kategorien Akere under vinter-OL 2010. er det 107 som Sports-ref har eller 108 som EN.WP har eller er det 110 som dugnaden foreslår eller er det 115 som Yahoo Sports forslår ? og hvor mange skal inn i kategorien for Deltakere for Nepal under Vinter-OL 2010 sjekk Interwiki for bred uenighet, alternativene bør være 1 eller 2 utøvere ? Og trenger vi en kategori for uttatte deltakere uten resultat i OL sånn som Sverre Lunde Pedersen, Tamara Oudenaarden og Nodar Kumaritashvili ? for å skille på disse utøverne med og uten resultater ? Mvh --Migrant 6. jun 2011 kl. 23:27 (CEST)

Har blitt enig med Løken og meg selv at det bør være som Dugnaden sier 110 akere i kategorien som spurt etter ovenfor. Hvorav 3 av 110 står uten resultater da Violeta Strămăturaru og Levan Gureshidze samt Nodar Kumaritashvili ikke kom til start, Violeta og Levan trakk seg og Nodar hadde vist noen andre grunner. Har derimot ikke kontrollsjekket herre-deltakerne for om det skulle være noen som kjørte både singel og dobbel, men hvis ingen herrer gjorde det så stemmer det med disse tallene: 30 damer + 80 herrer = 110 akere under Vinter-OL 2010. Men hva med Nepal og de andre utøverne som jeg nevnte, se gjerne også diskusjonen mellom Løken og meg selv her. Mvh --Migrant 7. jun 2011 kl. 01:48 (CEST)
Hei. Jeg vet ikke hva som er korrekt i de tilfellene du nevner. Jeg har selv vært usikker på det samme, altså hva som er den nøyaktige definisjonen på en deltaker. Noen land justerte vel sine tropper kort før OL, og da bør vel den korrigerte troppen være gjeldende. Jeg har ingen fasit, men noen tanker: en person som var påmeldt frem til punktet hvor startnummer ble utdelt er en deltaker. Altså startnummer=deltaker uavhengig av om personen trakk seg i siste øyeblikk grunnet skade e.l. Alternativt: deltakere=alle som figurer i offisielle resultatlister inkludert "diskvalifisert", "did not start" o.l. Jeg vet ikke om dette er sammenfallende med startnummerkriteriet. Til slutt vil jeg tro at IOC opgir et deltakerantall i etterkant av de olympiske lekene, f.eks for å sammenligne hvor mye større et OL var enn det foregående. Kan man finne ut hvilke kriterier som ligger til grunn for nøyaktig det tallet, mener jeg vi kan bruke dette for vår kategorisering. Dette er som sagt bare noen tanker og ikke noen fasit. Umiddelbart synes jeg separat kategori for halvveisdeltakere virker som en dårlig idé. Da er det bedre at vi kommer frem til en definisjon som avgjør enten/eller. For dem som ikke kommer med i kategoriene, kan det nevnes i selve teksten at XX var uttatt til OL 2008, men trakk seg 2 måneder før mesterskapet pga uenighet med forbundet... e.l. Mvh. --Wikijens 8. jun 2011 kl. 18:17 (CEST)

Hønefoss-players[rediger kilde]

Hi! Thank you, I will add photos on the articles that I've created. Norwegian football is my passion. --Roby Fabulous 20. jun 2011 kl. 19:51 (CEST)

Sideinnholdet på de gamle «vinter-OL»-kategoriene[rediger kilde]

Hei!

Når jeg kikker på f.eks Kategori:Deltakere under Vinter-OL 1928 etter øvelse, mangler den i forhold til Kategori:Deltakere under vinter-OL 1928 etter øvelse både mal ({{OL-deltaker-kategorier}}) og toolserver-lenke.

På spissen: Burde de tas med over på de nye navnene? Eventuelt hvorfor ikke? (Og tilsvarende for «etter nasjon»-kategoriene.) — the Sidhekin (d) 23. jun 2011 kl. 09:29 (CEST)

Hei. Jeg vet ikke om navigasjonsmalen {{OL-deltaker-kategorier}} er nødvendig, da jeg har opprettet overkategoriene Kategori:OL-deltakere etter år og øvelse og Kategori:OL-deltakere etter år og nasjonalitet, som har omtrent samme funksjon. Uansett foreslår jeg at vi oppretter én standardmal for Kategori:Deltakere under Vinter-OL 1928 etter øvelse og tilsvarende, som gir likt utseende for alle og at det lages tilsvarende for sommer-OL. Det er en minimal jobb å legge til dette i de 42 vinter-OL-kategoriene som til nå hadde {{OL-deltaker-kategorier}} og toolserver-lenke. Tanken er altså at eventuell kategoritekst, eventuell navigasjonsmal og eventuell toolserver-lenke slås sammen i én mal. Mvh. --Wikijens 23. jun 2011 kl. 09:51 (CEST)
Så, legg inn toolserver-lenke i {{OL-deltaker-kategorier}}? Jo, vi kan vel bruke {{urlencode:{{PAGENAME}}}} i den lenken. Og flytt gjerne malen til {{Vinter-OL-deltaker-kategorier}}? Høres ut som en plan? — the Sidhekin (d) 23. jun 2011 kl. 10:08 (CEST)
Ja, eventuelt kan {{OL-deltaker-kategorier}} utvides til å inkludere også sommer-OL, og vi kan benytte samme mal der. --Wikijens 24. jun 2011 kl. 00:07 (CEST)
Omtalte mal: {{OL-deltaker-kategorier}} er endret og lagt inn i alle deltaker-kategorier av undertegnede. :-) --Migrant 18. sep 2011 kl. 17:50 (CEST)
Flott. :) Og da har jeg fått et spark bak og lagt den omtalte toolserver-lenken inn i malen. Mulig den er for lite synlig? Og mulig den ikke burde vises på nyere arrangementer, all den tid verktøyet stopper på 1000 artikler ... ? Vel, se på det som et forslag. :-P — the Sidhekin (d) 18. sep 2011 kl. 18:03 (CEST)
Det ser fint ut begge deler. Har dessverre ingen løsning for problemet med maximumsgrensen. --Wikijens 18. sep 2011 kl. 18:37 (CEST)

Du kunne trengt flere knapper[rediger kilde]

Du kunne virkelig ha hatt bruk for sletteknapper i ryddearbeidet ditt. Vil du bli nominert til administrator gjør jeg det gjerne. Hva sier du? Mvh 3s 19. jul 2011 kl. 19:20 (CEST)

Takk for tilliten, men jeg tror ikke jeg er klar for å bli administrator. Er redd for å komme til å bruke mere tid enn jeg allerede gjør på wikipedia :-) --Wikijens 20. jul 2011 kl. 21:11 (CEST)
Jaja. Du får si fra om du ombestemmer deg, så skal jeg ikke nøle med å nominere. God sommer videre! 3s 20. jul 2011 kl. 23:18 (CEST)
Jeg vil også helt klart stemme for, hvis du skulle ombestemme deg. Så slipper du for eksempel å bruke {{hs}}-malen når du vil ha kategorier sletta :) Haakon K 6. sep 2011 kl. 00:17 (CEST)

Norsk, nynorsk[rediger kilde]

Jeg liker ikke der det står antall redigeringer du har gjordt for Wikipedia:Nynorsk og Wikipedia:Norsk. Dette må endres til Wikipedia:Nynorsk og Wikipedia:Bokmål eller Wikipedia:Bokmål/Riksmål. --Berntisso 10. sep 2011 kl. 17:35 (CEST)

Det kan han gjøre som han vil med. --- Løken 10. sep 2011 kl. 18:15 (CEST)
Mener også man må få gjøre som man vil på en brukerside, men har endret det allikevel. Håper du er fornøyd :-) --Wikijens 10. sep 2011 kl. 23:41 (CEST)

Lista Troppene til VM i fotball 2010, som du har bidratt aktivt til, er blitt rangert som en God liste. På vegne av alle oss som setter stor pris på bred og grundig behandling av viktige emner: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere lister eller andre gode bidrag fra deg!? Mvh M Haugen 20. sep 2011 kl. 21:16 (CEST)

En stjerne til deg![rediger kilde]

Den originale stjerna
Denne får du for alt arbeid du legger ned i alt mulig rart på Wikipedia. Det går overhodet ikke umerka! :-) Jon Harald Søby 25. sep 2011 kl. 01:38 (CEST)

Tusen takk. Det var hyggelig. --Wikijens 25. sep 2011 kl. 09:38 (CEST)

Merking av gode lister[rediger kilde]

Du kan bruke en bot for å rette merking av gode lister hvis du har tilgang til en slik. Nedenfor er kommandoen for å kjøre boten.

% python featured.py -fromall -lists

På Meta er det mer om rammeverket m:Pywikipediabot. — Jeblad 1. okt 2011 kl. 23:52 (CEST)

Jeg har dessverre ingen bot og vet heller ikke hvordan man bruker en, men kanskje jeg burde prøve å lære det, siden jeg gjør endel typisk botarbeid. Skal se litt på det. --Wikijens 1. okt 2011 kl. 23:54 (CEST)

Heisann, har lagt inn støtte for klubb1..30 med tilhørende år1..30, kamper1..30 og mål1..30 i malen Mal:Infoboks lagspiller som du etterlyste i begynnelsen av oktober. Se gjerne Diego Maradona for et eksempel. Stigmj 13. nov 2011 kl. 10:37 (CET)

Supert. Jeg synes det virker mye ryddigere! Klarer du å få endret slik at antall kamper og mål for hvert lag blir justert rett under hverandre uavhengig av hvor mange sifre det er (jf. f.eks en.wp)? Hvis du synes det blir penere/ryddigere. --Wikijens 13. nov 2011 kl. 16:07 (CET)

Dugnaden for 2012[rediger kilde]

Hei. Har begynt å legge til rette for rød/blå-lister i Wikipedia:Dugnadskontor/Olympiske leker/Sommer-OL 2012#Badminton. Har foreløpig kun tatt med de regjerende mesterne + topp ti på verdensranking (og som er kvalifiserte), men tenkte etterhvert å legge til alle utøvere etterhvert som dette blir klart. Hvordan funker det med undersider videre? Blir det Wikipedia:Dugnadskontor/Olympiske leker/Sommer-OL 2012/Badminton som blir rett? -~Du er forresten velkommen til å bidra :-) --- Løken 16. nov 2011 kl. 17:04 (CET)

Hei. Det virker som en god plan. Sikkert lurt med underside Wikipedia:Dugnadskontor/Olympiske leker/Sommer-OL 2012/Badminton for de fulle listene, slik at ikke Wikipedia:Dugnadskontor/Olympiske leker/Sommer-OL 2012 blir for lang. Skal prøve å bidra litt. Mvh. --Wikijens 16. nov 2011 kl. 17:18 (CET)

Takk for innsatsen, og mer....[rediger kilde]

Hei, takk for hjelp til å få navnet på Nikolaj Tutsjkov. Jeg forsøkte å sjekke med Språkrådet, men russiske navn er tydeligvis ikke min sterke side. Jeg har et par andre som jeg også er i ferd med å lage biografier om, under er tilsvarende artikler på svensk:

Om du vet hva korrekt navn på bokmål blir på de to herrene og angir det her, eventuelt bare ved å korrigere hvordan det er skrevet over, så får jeg rett navn med en gang når jeg oppretter deres respektive artikler, håper du har anledning til å ta en titt på det. Ulf Larsen 20. nov 2011 kl. 18:34 (CET)

Павел Андреевич Шувалов=Pavel Andrejevitsj Sjuvalov (men mulig han er kjent med formen Paul i vesten?, Михаил Михайлович Сперанский=Mikhail Mikhajlovitsj Speranskij. Jeg kan egentlig ikke noe russisk, så det er bare ren mekanisk transkribering ut fra våre/språkrådets anbefalinger. Mvh. --Wikijens 20. nov 2011 kl. 18:39 (CET)
Noen generelle tips: Svenskene ser ut til å bruke tj for ч, mens vi bruker tsj. Hvis du ser tj, kan du regne med at det er feil. Ofte kan du også se ut fra patronymet om det er feil transkribert. Hvis det er hentet fra tysk, er det gjerne ...witsch, hvis det er fra engelsk er det ...vich, mens vi har ...vitsj. I tillegg har vi gjerne en j mellom tilstøtende vokaler, jf Andrejevitsj, mens engelsk nok ville ha hatt Andreevich. Ser du at navnet slutter på -ey (Andrey) kan du regne med at det bør være -ej og gjerne dobbeltsjekke hele navnet. Uansett gjør det jo ikke noe om det flyttes litt rundt, da vi på den måten får dekket inn varianter med omdirigeringer. Mvh. --Wikijens 20. nov 2011 kl. 18:45 (CET)
Takk for raskt og utfyllende svar, når det gjelder patronymer så har jeg forstått fra Kjetil Ree at det benytter vi ikke, så da går jeg for Pavel Sjuvalov (ser at tyskspråklig Wikipedia også benytter Pawel) og Mikhail Speranskij. Ulf Larsen 20. nov 2011 kl. 19:57 (CET)

Heisann, jeg har vært på ferie én uke så la ikke merke til innlegget ditt før igår! Men har lagt den til overvåkningslista mi og kommer nok til å oppdatere den når det nærmer seg... Ser forresten at du la merke til den "skjulte" dugnaden min, om Håndball-VM 2011 for kvinner. Tenkte faktisk på deg da jeg la til (utranskribert) etter de nye russiske spillerne. Takk for hjelpen hittil, kommer til å oppdatere de resterende spillertroppene etterhvert som jeg får tid. Er vel ikke lenge til de offisielle troppene kommer ut heller! =) Mvh. lil2mas 22. nov 2011 kl. 20:16 (CET)

Hei, når det gjelder endringer i spillerstallen foreslår jeg at vi bare fører opp de nye spillerne, men fjerner ikke de som blir byttet ut. Så jeg syns det er riktig slik du har gjort;) Mvh. lil2mas 8. des 2011 kl. 00:21 (CET)
Er uenig, men det er deres dugnad ;-) - Wikijens: Har du nå funnet de spillerne som finnes på andre wikier? Må vite om jeg skal legge til iw. --- Løken 9. des 2011 kl. 19:46 (CET)
Jeg tror jeg har funnet det meste, men jeg regner med at f.eks dansk og svensk snart oppretter artikler om sine siste par spillere. I tillegg er det en bruker Oceanh på engelsk som oppretter endel artikler. --Wikijens 9. des 2011 kl. 19:53 (CET)
@Løken: Det har ikke noe med dugnaden å gjøre, men spillerstallsmalene;) Men når en spiller har blitt tatt ut i troppen, spilt noen kamper, for så å bli byttet ut.. ..fortjener ikke den spilleren å bli ført opp i landslagstroppen for det mesterskapet syns du? Er du blitt tatt med i troppen, og ikke byttet ut før mesterskapstart, så syns iallefall jeg at den spilleren bør føres opp i spillerstallsmalen!?! Mvh. lil2mas 10. des 2011 kl. 01:08 (CET)

Olympic Sports[rediger kilde]

Hello man, I have seen you are very interested in Handball and I guess you support your nation also in other sports.

I would like to invite you on the first international forum about Olympic Sports where you can follow and support your favourite athletes and teams in all sports in the Road to London 2012 Olympic Games and, if you want, contribute with results about all sports you want, to help the forum in growing day after day.

So if you are interested, just search for "Totallympics", you can register and start posting about all sports.

I hope to see you there!

Thanks.

MrYIndeed --149.132.188.222 14. des 2011 kl. 10:51 (CET)

Ukas konkurranse – Håndball-VM 2011 for kvinner[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 49–50 i 2011. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 49, 2011: Håndball-VM 2011 {{UK premie|brun|uke=49|år=2011}}

Minner om at denne ukens konkurranse er Nye artikler, og det er fortsatt noen rødlenker blant spillere som er kvalifisert til Håndball under Sommer-OL 2012. (Se også dugnadsdiskusjonssiden for toppspillere som mangler artikkel)

Satt stor pris på at du vedlikeholdt dugnadssiden under konkurransen. =) Mvh. 20. des 2011 kl. 15:45 (CET)

Olympics[rediger kilde]

Hello Wikijens !

I have seen you are a great Olympic fanatic and I guess you support your nation Norway in all sports.

Would you be interested to join a project about Olympic Games, focused on Olympic sports, where sport fanatics can share their passion for Olympic Games in the Road to London 2012 Olympic Games ? :)

Let me know. Thanks! Miki --93.150.13.165 24. jan 2012 kl. 20:52 (CET)

Transkripsjon[rediger kilde]

Jeg har i artikkelen Nederlands historie, som jeg driver på med, kommet over en del navn på germanske stammer. Disse har sitt opphav i latinske navn fra Tacitus' bok. Det er en tradisjon, noe som er meningsfylt mener jeg, å opprette norske stavemåter av dem, som frankere av latinske Franci. Nå er det ikke så mange av disse stammene som vi har artikler, men noen har vi, og der jeg usikker på skrivemåten har jeg støttet meg på svensk Wikipedia som har artikler om de fleste. Spørsmålet er om svenskene har rett hele tiden, særlig ved bruken av bokstaven «C». Eksempelet over er c'en i Franci gjengitt som k. Men hva når svenskene skriver «Chatter» (latin Chatti)? Burde det egentlig ha vært skrevet «kattere» (kanskje «khattere» for ikke å bli forvekslet med husdyret katt)? Hvis det er en grunn til at de har valgt ch for at det ikke skal uttales som k men som s-lyd, burde det vel isåfall ha blitt gjengitt «sjattere». Det er dessverre flere folkestammer som begynner på c (tatt fra en:engelske Wikipedia: Caeroesi, Calucones, Canninefates, Casuari, Caritni, Chaedini, Chaemae, Chaetuori, Chali, Chamavi, Charudes, Chasuarii, Chattuarii, Chauci, Cherusci, Chatti, Cimbri (possibly Celtic), Cobandi, Condrusi, Corconti, Curiones Jeg vet ikke helt, hva tror du? Bør vi velge en annen løsning enn svenskene? --Finn Bjørklid 3. feb 2012 kl. 15:28 (CET)

Hei. Du kan kanskje bruke formene som brukes i norske oversettelser av Tacitus? Trygve Widths oversettelse er tilgjengelig digitalt (http://www.nb.no/utlevering/contentview.jsf?&urn=URN:NBN:no-nb_digibok_2010070608075#&struct=DIV60 ) men det finnes også andre. Han ser ut til å bruke chatterne (hvorfra stedsnavnet Hessen stammer, jf de:Chatten), cheruskerne osv. altså ch, men k. Jeg tror ikke ch representerer noen s-lyd, heller en aspirert k-lyd eller harkete h-lyd. Mvh. --Wikijens 4. feb 2012 kl. 07:03 (CET)
Takk for godt råd, det er et skritt videre. Synd NBs bokverk i søkebart, men dog absolutt lesbart. --Finn Bjørklid 4. feb 2012 kl. 12:37 (CET)
Flertallet av disse dukker opp fra s. 80 og utover, så det er ikke så mange sider å lese. Du kan gjerne spørre meg igjen hvis det skulle gjenstå noen navn på stammer, så kan jeg se om jeg klarer å spore opp norskspråklige tekster/oversettelser hvor de forekommer. Mvh. --Wikijens 4. feb 2012 kl. 12:40 (CET)

Jeg glemte et ikke i min siste replikk; det jeg mente å si var at «Synd NBs bokverk ikke er søkebart», men du forsto det kanskje. Huff, jeg stønner over meg selv. --Finn Bjørklid (diskusjon) 30. mar 2012 kl. 02:11 (CEST)

En stjerne til deg![rediger kilde]

Lagarbeidsstjerna
Jeg vil gi den «Lagarbeidsstjerna» for å understreke hvor flott det du gjør er for Wikipedia. Du gjør massevis av arbeid som andre enten ikke ser eller ikke orker å gjøre. I tillegg spør du om råd og andres meninger der det trengs på en forbilledlig måte, På vegne av oss alle: Takk! Mvh 3s 25. feb 2012 kl. 06:48 (CET)
Takk skal du ha :-) --Wikijens 25. feb 2012 kl. 13:52 (CET)

Re: Wikipedia:Ranking de ediciones (es.wikipedia)[rediger kilde]

Hello, Wikijens, sorry for the delay and no problem about the language :). Yes, it is possible for my bot to make the task, and in fact I'm planning to do it progressively in all the projects where Emijrp stopped to do it. Anyway, I'd like to follow some "common sense" rules: the page should be in the Wikipedia: namespace and not attached to a particular user, as it's an information useful and updatable for all the community (and your message confirms it :)); and the page should be named in the local language and not in English. In a few days I hope to be ready to begin the task in the four projects (including yours) who have asked for it, but meanwhile, it would be nice if you could help me by suggesting a proper name in norwegian or, even better, doing the page move for me (I guess I would need to be autoconfirmed here to do it). Thanks in advance, -jem- 29. feb 2012 kl. 11:14 (CET)

Asking both Wikijens and -jem- : Is there any progress to report so far? TorSch (diskusjon) 25. mar 2012 kl. 23:02 (CEST)
Jeg flyttet siden som han/hun ba om, men har ikke fått noe nytt svar på es:Usuario Discusión:-jem-#Wikipedia:Ranking de ediciones. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 25. mar 2012 kl. 23:09 (CEST)

Moss Jernverk er utmerket – takk til finishhjelperne også[rediger kilde]

Artikkelen om Moss Jernverk, som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:UA. På vegne av alle oss som synes at den typen samarbeidet er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen, og gratulerer med «din andel» av utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M Haugen (diskusjon) 4. mar 2012 kl. 15:39 (CET)

Trykmarkering[rediger kilde]

Jeg ser du fjerner trykkmarkering i russiske ord; gjør det noe om vi bruker det? Til og med russisk Wikipedia bruker det i ingressene. Haakon K (diskusjon) 22. mar 2012 kl. 08:15 (CET)

Hmm. Godt spørsmål. Jeg har vel egentlig bare hatt inntrykk av at vi normalt ikke har det, altså prøver jeg å standardisere mindretallet så det stemmer overens med flertallet. Det er ikke meg imot om vi har det. Skal la være å endre flere og avvente innspill fra andre. Når det gjelder den siste (Naukograd) var det vel uansett feil (to trykkmarkeringer). Mvh. --Wikijens (diskusjon) 22. mar 2012 kl. 08:21 (CET)
Ja, jeg så det var feil på den siste. Vi kan jo se om andre sier noe om det. Personlig syns jeg det er ganske greit å ta med aksenten, siden det er ganske uforutsigbart hvilken stavelse trykket faller på, og det virker som det i hvert fall ikke er en fremmed praksis i russisk ortografi. Haakon K (diskusjon) 22. mar 2012 kl. 08:25 (CET)
Har lagt inn et spørsmål på torget. --Wikijens (diskusjon) 22. mar 2012 kl. 08:34 (CET)

Greske navn[rediger kilde]

Vi lever i en engelsk verden, og preges av engelske navntradisjoner som selv er preget av latin. Når grekere videreformidles til norsk, via engelsk, blir resultatet ofte preget av engelsk (latinsk) navntradisjon. Jeg har irritert meg over at Pindar heter det han gjør, men ikke tatt noen stilling til det før nå da jeg kommer over en bokmålsside om ham på Wikisource: Pindaros. Det er mulig at noen gresk navn må bare hete det de gjør grunnet gammel sedvane, men andre burde antagelig døpes om til det som ligner nærmere det greske, slik tyskerne og svenskene gjør det (altså ikke endelsen -us, men -os som første krav). Vi er blitt den raske referansen for slikt, og hvis vi utgangspunktet fører videre dårlige (og i mange tilfeller feilaktige) navntradisjoner, blir det enda verre å rette det opp senere. Jeg har engelsk historiebok utgitt i fjor hvor den engelske forfatteren tar opp det samme problemet i forordet sett fra engelsk synsvinkel (grekere med latinske navn framfor greske). Hva tror du, som er svært mye mer kunnskapsrik i gresk enn hva jeg er? --Finn Bjørklid (diskusjon) 30. mar 2012 kl. 02:08 (CEST)

Hei. Pindar er ok, mener jeg. Det er standard norsk form på samme måte som f. eks. Homer (gresk Homeros). Formene som helt klart bør unngås er de latiniserte, alstå Pindarus, Homerus osv. Jeg synes kanskje innledningen av Pindar kan endres til noe slikt: «Pindar (gresk: Πίνδαρος, Pindaros; latin: Pindarus; født ca 518 f.Kr....». Hva synes du? Si gjerne fra om andre tvilsomme. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 31. mar 2012 kl. 13:16 (CEST)
Jo, jeg er enig at de navnene som er tungt innarbeidet på norsk, som Homer, får heller være som de er. Jeg er enig at innledningen til Pindar bør endres slik at de greske navnene kommer tydelig fram. Jeg ser forøvrig at artikkelen er blitt utvidet siden sist og trenger nå å bli ryddet opp. Jeg tror det generelt trengs en gjennomgang av mange av våre artikler om grekere og greske steder. Forøvrig skal se om jeg finner fram den nevnte historieboken og sitere litt fra innledningen, det er interessant for synspunktenes skyld. --Finn Bjørklid (diskusjon) 10. apr 2012 kl. 11:11 (CEST)

A barnstar for you![rediger kilde]

The Brilliant Idea Barnstar
Ros og ære for godt arbeid og fin «produktutvikling» på Liste over nasjoner som har deltatt i vinter-OL!! Fine greier! Mvh M Haugen (diskusjon) 6. mai 2012 kl. 22:22 (CEST)[svar]

Støttes. ---Løken (diskusjon) 6. mai 2012 kl. 22:32 (CEST)[svar]

OL-lister[rediger kilde]

Hei, det ser ut som om det har kommet mange gode innspill og ideer til Liste over nasjoner som har deltatt i vinter-OL. Er du ajour med innspillene slik at vi kan nominere sommerlista med det samme, eller synes du vi skal vente noen dager? Mvh --M Haugen (diskusjon) 9. mai 2012 kl. 09:53 (CEST)[svar]

Hei. Jeg har litt dårlig tid om dagen, så får ikke gjort noe særlig akkurat nå. Jeg kan bidra med å lage lenker fra prikkene også i sommer-artikkelen, men det må bli på et senere tidspunkt. Det er vel uansett ikke viktig for om den skal regnes som god liste. Det jeg derimot mener er viktigere, er det jeg tok opp helt i starten, nemlig at stater som har oppstått, blitt splittet, blitt samlet o.l., ikke ser ut til å være håndtert på en konsekvent måte. Jeg tenker da på Koreaene med sammenslåtte celler og sortering under K og Tyskland med innrykk og plassering av Øst- og Vest-Tyskland under T. Alle løsningene virker i og for seg greie, men jeg ville foretrukke at det ble valgt én og at den ble gjenomført. Ellers virker listene veldig gode nå. Mvh --Wikijens (diskusjon) 9. mai 2012 kl. 23:11 (CEST)[svar]

Lista Liste over nasjoner som har deltatt i vinter-OL, som du har bidratt aktivt til, har nå gått gjennom kandidatvurderingsprosessen vår, og er nå ansett som en God liste. På vegne av alle oss som setter stor pris på bred og grundig behandling av viktige emner: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt arbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere lister eller andre gode bidrag fra deg!? Mvh M Haugen (diskusjon) 13. mai 2012 kl. 22:36 (CEST)[svar]

Kanskje vi kan ta sjansen på å nominere Liste over nasjoner som har deltatt i sommer-OL nå? Alle innspill fra den forrige prosessen er vel innarbeidet i begge listene nå!? M Haugen (diskusjon) 31. mai 2012 kl. 22:42 (CEST)[svar]
Ja, virker greit det. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 2. jun 2012 kl. 16:38 (CEST)

Infoboks..[rediger kilde]

Heisann. Det er pr. i dag kun støtte for opp til 59 rader i {{Infoboks}}-strukturen. Stigmj (diskusjon) 23. mai 2012 kl. 13:06 (CEST)[svar]

Hei. Tenker du på de ekstra landslaglinjene jeg la til? Det var vel allerede godt over 59 rader? Det er bare å tilbakestille, hvis min endring ødelegger noe, jeg er ganske grønn på slike kompliserte maler. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 23. mai 2012 kl. 13:32 (CEST)[svar]
ah.. sorry, glemte at det bruker {{Infoboks biografi}} og den har støtte for opp til 80 rader. :) No worries. Stigmj (diskusjon) 23. mai 2012 kl. 14:38 (CEST)[svar]

Hei, hva tror du om denne? Kanskje du kunne være interessert i å sette opp en Ukens konkurranse med fotball i neste uke? Mvh Ooo86 (diskusjon) 28. mai 2012 kl. 19:12 (CEST)[svar]

Hei. Støtter EM-konkurranse, men kan ikke ta på meg å sette den opp. Er midt i eksamensperiode og kan egentlig ikke bruke tid på wikipedia, selv om jeg ikke klarer å dy meg helt. Orker du å sette opp konkurranseside, kan jeg ta på meg å holde dugnadssiden oppdatert utover i neste uke. Mvh Wikijens (diskusjon) 28. mai 2012 kl. 21:57 (CEST)[svar]
Jeg har satt opp en side, Wikipedia:Ukens konkurranse/Ukens konkurranse 2012-23. Skal ikke forstyrre deg for mye, men rett på det du vil da du er innom. Mvh Ooo86 (diskusjon) 28. mai 2012 kl. 23:15 (CEST)[svar]

Ei stjerne til deg[rediger kilde]

OL-stjerna
Denne stjerna går til deg og Løken for fantastisk og innherdig innsats på OL-artikler gjennom tidene. Det er sikkert flere som fortjener stjerne også, så om jeg har glemt noen så bare si fra! Jon Harald Søby (diskusjon) 4. jun 2012 kl. 20:50 (CEST)

Takk for det, og takk også til andre for hyggelige meldinger. Setter pris på dem, selv om jeg glemmer å svare :-) --Wikijens (diskusjon) 5. jun 2012 kl. 11:15 (CEST)

Liste over nasjoner som har deltatt i sommer-OL, som du har bidratt aktivt til, har nå gått gjennom kandidatvurderingsprosessen vår, og er nå ansett som en God liste. På vegne av alle oss som setter stor pris på bred og grundig behandling av viktige emner: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt arbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere lister eller andre gode bidrag fra deg!? Mvh M Haugen (diskusjon) 12. jun 2012 kl. 06:43 (CEST)

Ukens konkurranse 2012-23[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 23 i 2012. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 23, 2012: EM i fotball 2012 {{UK premie|gul|uke=23|år=2012}}
Mvh Ooo86 (diskusjon) 12. jun 2012 kl. 21:02 (CEST)

Liste over kjerneartikler uten interwiki til no[rediger kilde]

Har begynt på Wikipedia:Liste over kjerneartikler vi mangler. Den er basert på listen på enwiki, innflettet med artikler fra meta som manglet. Hva synes du om formatet? Selve genereringen er ganske rett frem, men overskriftene på enwp og meta matcher ikke helt, så det blir litt arbeid etterpå med å slå sammen og oversette. Ser også at det er en del interwikiproblemer. – Danmichaelo (δ) 7. jul 2012 kl. 12:40 (CEST)

Har du forresten anledning til å jobbe litt med oversettelse den kommende uka? Det kunne vært fristende å tatt dette som ukens konkurranse allerede om to uker, for da mangler vi tema, men det forutsetter at vi får listene noenlunde presentable. Å oversette alle termene er antakelig ikke realistisk, men ihvertfall alle overskriftene. Kanskje bør vi også slå sammen noen overskrifter – det er veldig mange. – Danmichaelo (δ) 7. jul 2012 kl. 15:20 (CEST)
Det virker veldig bra, synes jeg. Skal bidra med oversettelser. Fører interwikiproblemene til at artikler vi mangler, ikke kommer med på listen, eller omvendt, at artikler vi har, kommer med på listen? Det kan jo være en anledning til å rydde opp i iw-konflikter. Kanskje oppfordre til dette (altså ikke bare legge til norsk iw, men finne ut om det er en grunn til at den ikke har vært med, f.eks. at vi har link tilbake til annen artikkel på annet språk e.l.). Mvh. --Wikijens (diskusjon) 7. jul 2012 kl. 15:30 (CEST)
Med interwikiproblemer mente jeg at hvis en artikkel på engelsk wikipedia ikke har iw til oss selv om vi har artikkelen så vil den dukke opp på listen. Det er en god anledning til å rydde opp i IW-konflikter ja. Det ser forresten ut som det er mindre problemer enn jeg først trodde – en del av problemer skyldtes omdirigeringssider som jeg først ikke tok hensyn til (ikke rart man ikke finner IWer på en omdirigeringsside :)). Hva tror du om Ukens konkurranse i uke 29... fortidlig? bedre at vi får mer tid på å oversette og pusse på listene? – Danmichaelo (δ) 7. jul 2012 kl. 16:16 (CEST)
Foreslår å vente litt til vi ser hvordan det ligger an. Hvis oversettelse/rydding av listen ligger godt an til neste uke, kan vi nominere den da. Jeg har begynt så vidt, men vet ikke hvor mye arbeid det er, og hvor mye tid jeg får. Det virker veldig greit så langt. For øvrig enig i at vi kan slå sammen overskrifter. --Wikijens (diskusjon) 7. jul 2012 kl. 16:25 (CEST)

Ukens konkurranse[rediger kilde]

Hei, nå har jeg satt opp Wikipedia:Ukens konkurranse/Ukens konkurranse 2012-29. Dette var jo din idé, så gi beskjed hvis du vil være med som konkurransearrangør, men du kan få slippe også :) Ideelt sett skulle vi også hatt en tilsvarende sortert liste for nynorsk, men det spørs vel om vi rekker å få på plass. Prøver å høre med Laaknor. – Danmichaelo (δ) 15. jul 2012 kl. 14:33 (CEST)

Vil helst slippe :-) Bruker:Helt har også foreslått tilsvarende dugnag på Wikipedia:Ukens konkurranse/Fremtidige. Kanskje han/hun vil være med som arrangør eller eventuelt har innspill. Synes du vi bare bør legge til Rettsregel og Verdenshav, så vi får 1000 artikler til konkurransen? --Wikijens (diskusjon) 15. jul 2012 kl. 21:02 (CEST)
Du som er så flink på å finne IW-lenker, kan du tenke deg å være med å forberede neste ukes konkurranse, Sommer-OL 2012? Jeg er i full jobb, for så å stikke en uke til Slovakia, men er tilbake for fullt i uke 31. Til da trenger jeg hjelp :) Har du tid? --- Løken (diskusjon) 17. jul 2012 kl. 18:52 (CEST)
Ja, kan prøve å hjelpe, men kan ikke love mye. Tenker du på å legge til iw-lenker til andre språk på en dugnadsside? --Wikijens (diskusjon) 17. jul 2012 kl. 19:21 (CEST)
Ja, på Wikipedia:Dugnadskontor/Olympiske leker/Sommer-OL 2012. Spesielt gjelder dette utøverland og øvelsene. Jeg holder på å lage undersider med utøverlister, tar laaaaang tid :) --- Løken (diskusjon) 17. jul 2012 kl. 19:36 (CEST)

En stjerne til deg![rediger kilde]

Korrekturstjerna
For din tapre innsats i ukeskonkurransen uke 29, med omfattende språkvask og korrektur, noe som medførte hele 13 minuspoeng. Mvh — Fyrsten (Ris og ros) 24. jul 2012 kl. 12:45 (CEST)
Tusen takk! --Wikijens (diskusjon) 24. jul 2012 kl. 18:45 (CEST)

Ukens konkurranse uke 30–31[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 30–31 i 2012. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 30, 2012: Sommer-OL 2012 {{UK premie|lilla|uke=30|år=2012}}
Husk at denne ukens konkurranse er Delstater i USA. Lykke til! Hilsen Profoss, Danmichaelo og UKBot (diskusjon) 6. aug 2012 kl. 09:38 (CEST)

Hjemmesider for idrettsutøvere under OL[rediger kilde]

Hei så at du akkurat fjernet en død lenke for en idrettsutøver som akkurat har vært med i sommerens OL i London. Vil bare nevne at utøvere som deltar i OL har strenge bestemmelser om sponsoring mens OL pågår. De kan bli utestengt ved overtråkk og start-tillatelsen kan bli inndratt. Det har noe med amatør-regler, samt OL-tilknytta sponsorer å gjøre. Derfor kan det hende at utøverne stenger sine hjemmesider midlertidig, for så å åpne de opp igjen etter OL, dette bare som en påminnelse. Opplevde noe tilsvarende under et lokalt klubbarrangement for visning av lokal OL-helt på storskjerm for noen år siden ved annonsering av arrangementet (kunne ikke bruke klubb/løpersponsorer på tvers av OL-sponsorer). Kommentar: Denne slettingen var antagelig riktig, i alle tilfelle ligger den i historikken og kan hentes fram igjen om den skulle bli aktiv igjen. Kan forøvrig også nevne at det samme gjelder norges spydkaster Andreas Thorkildsens hjemmeside Mvh --Migrant (diskusjon) 25. aug 2012 kl. 14:37 (CEST)

Assyriske kongenavn[rediger kilde]

Assyriske kongenavn er gresk for de fleste, men for deg er sikkert noe annet. Vi har en rekke artikler om assyriske konger, start eksempelvis med denne, Shamshi-Adad V, og bla deg framover for eksempler. Jeg har ryddet og utvidet i disse artiklene, men jeg har stort sett ikke endret navnene, og heller tenkt at det får eventuelt skje i en annen omgang. Det jeg dog har registrert underveis er at det er store forskjeller mellom eksempelvis engelske og tyske Wikipedia. Engelske har hovedsakelig hebraiske varianter og litt forskjellig, mens tysk (og nederlandsk) forsøker å gjengi den assyriske eller akkadiske formen. Vedkommende som har opprettet disse artiklene benytter seg av bibelnavnene, for det er antagelig derfor artiklene er opprettet, hvilket er helt ok, mange av de assyriske kongene er omtalte i det gamle testamente. Men i de tilfeller hvor det ikke finnes bibelsk omtale blir logikken mer anstrengt, synes jeg. Der hvor navnet er tatt inn fra engelsk er det mange ekstra h'er som ikke nødvendigvis rimer med en norsk uttale.

Det er problemstillingen. Det er ikke noe som krever umiddelbart svar eller handling, men hvis dette er noe som du har mening om, er det klokt å legge det fram. --Finn Bjørklid (diskusjon) 3. okt 2012 kl. 14:23 (CEST)

Hei. Kan dessverre ikke hjelpe så mye her. Sh i Shamshi-Adad V antar jeg er lyden ʃ, som vi normalt transkriberer sj, tyskerne sch, engelskspråklige sh osv, mens man ofte bruker bokstaven š vitenskapelig. Det var en diskusjon på siden Gilgamesj som åpenbart endte med flytting til sj, om det er overførbart vet jeg ikke. Det beste er nok å finne norskspråklig faglitteratur om emnet og se hvordan det gjøres der. Beklager å ikke kunne hjelpe mer. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 3. okt 2012 kl. 23:52 (CEST)
Helt i orden. Om det ikke blir deg eller meg, blir det før eller siden en annen som kommer til å gå inn i problematikken. --Finn Bjørklid (diskusjon) 4. okt 2012 kl. 12:55 (CEST)

Tabellkrøll[rediger kilde]

Tabellen i Wikipedia:Underprosjekter/Oslobilder feiler. Klarer du å fikse den? Vidariv (diskusjon) 4. okt 2012 kl. 11:14 (CEST)

Dessverre. Jeg klarer ikke å se hvor feilen ligger. Kanskje har det vært endringer i {{Koord}}? Det ser ihvertfall ut som om det skjærer seg etter koordinatkolonnen. Jeg ville ha spurt Bruker:Danmichaelo. Han pleier å være god til sånt og har også hatt litt med koordinatmalene å gjøre før. Det har også vært noen programvareoppdateringer som kanskje har noe å si. --Wikijens (diskusjon) 7. okt 2012 kl. 13:17 (CEST)

Gresk for meg[rediger kilde]

Jeg ble minnet på at jeg hadde tenkt å spørre deg om jeg har fått navn på (gresk)kypriotiske steder riktig. Jeg utvidet Akrotiri og Dhekelia for noen dager siden og tok utgangspunkt i at de greskbaserte stedsnavnene som var nevnt der, også er riktig transkribert. Men så ser jeg at vi har kraftstasjonen liggende på Dekelia. Har du kunnet se på denne artikkelen om baseområdene, samt på Xylotymbou, Ormidhia og Zygi? Er Larnaka og Larnaca likestilte skrivemåter? Vennlig hilsen, Ordensherre (diskusjon) 3. des 2012 kl. 19:26 (CET)

Jeg ville ha valgt Dekelia, Xylotymvou, Ormidia, Zygi og Larnaka. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 3. des 2012 kl. 20:32 (CET)
Mange takk skal du ha. Har endret i tråd med disse anbefalingene. Vennlig hilsen, Ordensherre (diskusjon) 3. des 2012 kl. 20:54 (CET)
Bare hyggelig. Jeg flyttet i samme slengen Lakatamia og Germasogia, så de følger samme transkripsjonsregler som for Ormidia. --Wikijens (diskusjon) 3. des 2012 kl. 21:02 (CET)

Juleavslutning - håper å se deg der![rediger kilde]

Velkommen til juleavslutning med Wikimedia Norge, på Gamle rådhus i Oslo.

Hei! Wikimedia Norge arrangerer juleavslutning med julemiddag fredag 14.desember klokken 1700, sammen med Norsk Kulturråd. Arrangementet vil finne sted i andre etasje på Gamle rådhus i Oslo, og foruten juletallerken og hyggelig samvær vil vi også få høre korte faglige innlegg. Dessuten vil vi premiere vinner/e av den norske delen av fotokonkurransen Wiki Loves Monuments.
Arrangementet er åpent for Norsk Kulturråd, medlemmer av Wikimedia Norge, og wikipedianere med registrert brukerkonto. Medlemmer av Wikimedia Norge får arrangementet og julemiddag gratis, mens ikke-medlemmer betaler en egenandel på kroner 200. Man betaler for egen drikke. Alle deltakere må være påmeldt.
Påmelding skjer innen utgangen av 10.desember ved å sende meg ditt fulle navn på mail til erlend@wikimedia.no. Skriv om du ønsker pinnekjøtt eller lutefisk.
Velkommen!
Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 3. des 2012 kl. 20:17 (CET)

Defaultsort[rediger kilde]

Hallo. Jeg lurer på om du har muligheter for å hjelpe meg med tanke på DEFAULTSORT. Jeg kunne gjerne tenke meg en slags liste over hvordan man skal skrive defaultsort i personartikler. Har opprettet siden Hjelp:Defaultsort, så lurte på om du kunne se på det? Tenker mest på hvordan man skal skrive f.eks kinesiske navn, islandske navn, navn med ö,ä, ü osv og andre navn som har regler på dette. Noe du kan noe om? --- Løken (diskusjon) 21. des 2012 kl. 17:37 (CET)

Hei. Jeg skal se nøyere på det over jul, men nåværende standard er vel at kinesiske og koreanske navn sorteres på første navn. Det er derimot noe uklart om det da skal være komma eller ikke. For islandske navn sorteres etter fornavn i de islandske kategoriene, mens det sorteres etter patronym i andre kategorier. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 23. des 2012 kl. 15:01 (CET)

Kategorier[rediger kilde]

Takk for den, den hadde jeg ikke tenkt over.. Prøver ellers å passe på år hvor det ikke var deltagelse. Mvh Ooo86 (diskusjon) 8. jan 2013 kl. 21:47 (CET)

Bare hyggelig. Du må gjerne pynte på {{Genårskategorier-start}} hvis det trengs. Opprettet den bare i all hast. --Wikijens (diskusjon) 8. jan 2013 kl. 21:51 (CET)
Nei, da. Egentlig slik jeg ønsket det. Der det har vært navigasjon fra før er det en del slike, hvor man hopper «tilbake» til 2010. Kan være praktisk, men da får man også et unødvendig oppdateringsbehov så jeg foretrekker en startmal. Mvh Ooo86 (diskusjon) 8. jan 2013 kl. 21:59 (CET)
Har disse malene mulighet til å henvise til alternative navn på land? Jeg la til fjorten år mellomrom i Kategori:Deltakere for Australia under Sommer-OL 1906, men det er jo noe Australasia imellom. Hva med f. eks. Kategori:Deltakere for Den demokratiske republikken Kongo under Sommer-OL 2000, hvis vi hadde den. Kan man få den til å peke til Kategori:Deltakere for Zaire under Sommer-OL 1996? --Wikijens (diskusjon) 8. jan 2013 kl. 22:06 (CET)
En liten detalj: Er det jeg som har en mangelfull font siden jeg ikke får opp venstre-pil, men firkant? --Wikijens (diskusjon) 8. jan 2013 kl. 22:08 (CET)
Det problemet har jeg ikke tenkt på. Om man endrer navnet på landet i malen når man legger den inn, vil den jo lenke til kategorier med andre navn, men det blir fortsatt bare riktig en vei.. Jeg ser i alle fall piler begge veier i malen. Mvh Ooo86 (diskusjon) 8. jan 2013 kl. 22:15 (CET)

Kunne det gå an å spørre etter en {{Genårskategorier-slutt}}, også? Land som Bøhmen, Øst-Tyskland, Sovjetunionen, osv må man vel anta at ikke stiller OL-tropp igjen med det første. Ad diskusjonen over får man vel kanskje bare henvise til forgjengere/etterfølgere i en kort setning med lenke der slike koblinger er naturlig. Mvh Ooo86 (diskusjon) 14. jan 2013 kl. 23:00 (CET)

Da har jeg opprettet malen. Har ikke gjort noe mer enn å bare slette alt fra pilen og til høyre. Hvis det er noe som ikke fungerer, bare si fra. :-) --Wikijens (diskusjon) 14. jan 2013 kl. 23:04 (CET)
Takk, det var vist en rask oppgave! Den fungerer helt som den burde. Mvh Ooo86 (diskusjon) 14. jan 2013 kl. 23:17 (CET)
God jobb du gjør med OL-deltaker-kategorier og ikke bare en halveis jobb, men hadde ikke en fullstendig navigasjonsmal (noe ala oppsettet som finnes nederst i Infoboksen for det enkelte land under OL) vært bedre å bruke egentlig som bare peker til nærmeste OL før eller etter, istedenfor genårskategorier og 4kat ? Er forsåvidt klar over at det blir en dobbeljobb her men... Mvh Migrant (diskusjon) 15. jan 2013 kl. 21:47 (CET)

Hei, jeg ser at du erstatter formatet – med ordinært -. Skal vi slutte å bruke –? - mvh Mr. Hill (diskusjon) 11. jan 2013 kl. 14:44 (CET)

Hei. Nei, tror ikke det, hvis jeg har gjort det, har det vært utilsiktet. Jeg erstatter derimot – i kildeteksten med det samme tegnet – (tankestrek). Altså skulle bare kildeteksten bli endret, men resultatet akkurat det samne. I min browser blir resultatet av – og – helt likt. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 11. jan 2013 kl. 14:49 (CET)
Hmm, hos meg står bare bindestreket igjen. Men det ser like bra ut, så da så :) mvh - Mr. Hill (diskusjon) 11. jan 2013 kl. 15:45 (CET)
I redigeringsmodus ser – (tankestrek) og - (bindestrek) hos meg nesten like ut, men i visningsmodus er de forskjellige og førstnevte svarer nøyaktig til det som kommer ved å skrive & ndash; i redigeringsmodus, nemlig –. Hvis jeg har kommet til å sette inn - skyldes det feil. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 11. jan 2013 kl. 15:51 (CET)

Ukens konkurranse uke 3[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 03 i 2013. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 03, 2013: VM i håndball {{UK premie|lyslilla|uke=03|år=2013}}
. Lykke til! Hilsen Løken og UKBot (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 17:26 (CET)

Takk. --Wikijens (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 17:40 (CET)

Re: List of wikipedians by number of edits on Norwegian wikipedia (es.wikipedia)[rediger kilde]

Hello again. Yes, it's still possible and I remember it, it's not that I forgot it but that a lot of things on- and off-wiki keep adding to my to-do pile faster than I can solve them, pushing other tasks down. I'm giving it higher priority and I hope I can do it in a few days... or at last before the end of February. I'm really sorry for the delay. -jem- (diskusjon) 11. feb 2013 kl. 19:50 (CET)

Takk for god hjelp med Aftenpostens gullmedalje[rediger kilde]

Artikkelen om Aftenpostens gullmedalje, som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:GL. På vegne av alle oss som synes at slikt samarbeid om å løfte artiklene det lille ekstra er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt lagarbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M O Haugen (diskusjon) 12. feb 2013 kl. 22:04 (CET)

Takk for det selvom mitt bidrag ikke var veldig stort :-) --Wikijens (diskusjon) 12. feb 2013 kl. 22:07 (CET)
Du har nye meldinger
Du har nye meldinger
Hallo, Wikijens. Du har nye meldinger på Mycomps diskusjonsside.
Du kan fjerne denne notisen når som helst ved å fjerne {{Svar}}- eller {{Talkback}}-malen.

HS-merking[rediger kilde]

Heisan, prøv å huske på å ikke fjerne innholdet i artikler som du merker for hurtigsletting. Det skaper bare medarbeid for oss administratorer for da må vi hente frem historikken for å se hva som stod der før vi sletter. Sett bare inn {{hs}} eller tilsv. med en forklaring og la eksisterende innhold være der. --J. P. Fagerback (diskusjon) 4. mar 2013 kl. 22:08 (CET)

Ok, skal prøve å huske det fremover. --Wikijens (diskusjon) 4. mar 2013 kl. 22:09 (CET)

Essingen[rediger kilde]

Hei, jeg er enig i at Lilla Essingen-artiklene (og Stora) kan slås sammen! (ref. min diskusjonsside). Guaca 8. mar 2013 kl. 12:25 (CET)

Wikidatascript[rediger kilde]

Hei! Jeg har lagt til et script jeg fant på Wikidata; du kan se det her. Det gjør at Wikidatainfo kan sees oppe i venstre hjørne når man står inne i en artikkel. Det står om artikkelen er på Wikidata eller ikke, bl.a.. Jeg har funnet en del artikler som ikke er der, det gjelder særlig slike som nn og nb er alene om. Ville bare tipse deg om et hjelpemiddel. :-) Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 11. mar 2013 kl. 19:38 (CET)

Takk, det ser nyttig ut. Det virker som om det skal bli store forbedringer fremover når wikidata kommer ordentlig på plass. --Wikijens (diskusjon) 11. mar 2013 kl. 20:03 (CET)

Syrakus, Siracusa...[rediger kilde]

Her er et gresk navn vi kanskje bør rydde opp i. Jeg synes jeg ser forskjellige varianter hele tiden, og nå kom jeg over den gamle tyrannen Dionysios I av Syrakus, og han er kategorisert i «Personer fra Siracusa». Kanskje vi bør lage et skille mellom den greske bystaten og den senere italienske byen Syrakusa? Eller er det upraktisk? «Dionysios I av Syrakus» ser da uansett ut til å være et gresk navn fra en by med latinsk stavelse. --Finn Bjørklid (diskusjon) 14. mar 2013 kl. 23:51 (CET)

Hei. Vet ikke om vi trenger to artikler, har inntrykk av at vi ikke pleier å ha det i slike tilfeller. Når det gjelder navnet, er det antikke greske navnet Συράκουσαι, Syrakousai hvorfra norsk form Syrakus (jf Ἀθῆναι, Athenai, norsk Athen). Det er altså vanlig at byer hadde flertall-endelse, men at norsk form er uten endelse. Det som står om etymologien i artikkelen Siracusa virker noe upresist. Hvis det stemmer at Συρακώ (Syrako, ikke Sirako?) er opprinnelsen til navnet, dreier det seg eventuelt om navnet på en sump/myr, ikke et ord som betyr sump/myr (ikke på gresk i alle fall). Strabon ser ut til å anse Syrako som en avkuttet form for Syrakousai (Geografika 8.5.3 engelsk oversettelse). Stefan av Bysants nevner i Ethnika under oppslaget Syrakousai en sump/myr som kalles Συρακώ (Syrakousai på s. 592–593). Uansett, det italienske navnet er vel Siracusa (de liker dårlig y :-) ) og tror det er greit at det er artikkel- og kategorinavn, så kan jo godt de antikke personene lenke til byen via omdirigeringen Syrakus. Ble litt langt dette, men min konklusjon er altså at valget som er gjort med Dionysios I av Syrakus virker greit, både mtp. artikkelnavn og lenking/kategorisering. Mvh, --Wikijens (diskusjon) 15. mar 2013 kl. 09:46 (CET)
Takk for fyldig tilbakemelding. --Finn Bjørklid (diskusjon) 15. mar 2013 kl. 14:51 (CET)

«Verdensmesterskapet i ishockey»[rediger kilde]

Jeg ler! Du kjenner helt sikkert uttrykket «To sjeler, en tanke». Jeg tok en full redigeringskopi av artikkelen, for å endre lenkingen fra [[land]] til [[landslag]] for alle medaljevinnerne. La inn «under arbeid» i min arbeidsversjon fordi jeg ville gjøre det grundig og riktig. Da jeg var klar fikk jeg melding om redigeringskonflikt, andre holdt på med artikkelen også. Det var du som gjorde akkurat samme jobben. Da ble det ikke mer igjen til meg, bortsett fra verdens minste tastefeil. Det var halvannen times bortkasta arbeid. Men igjen, jeg bare ler ... Godt jobba! TorSch (diskusjon) 24. mai 2013 kl. 18:48 (CEST)[svar]

Haha. Jeg har også prøvd det samme med større oppdateringer under andre mesterskap, hvor andre har kommet meg i forkjøpet, men tenkte ishockey-vm for lengst var over og at det ikke var så stor pågang på artikkelen nå. Men faktisk var det din omdirigering fra Sveits' herrelandslag i ishockey som ledet meg til artikkelen. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 24. mai 2013 kl. 19:20 (CEST)[svar]
Forresten, det er flere artikler som bør få tilsvarende lenking, f.eks. Ishockey under Vinter-OL 2006. Jeg mener selve medaljetabellen øverst bør peke til Sverige under Vinter-OL 2006 osv, slik den gjør nå, mens i kampresultatene og gruppetabellene bør det lenkes til Sveriges herrelandslag i ishockey/Sveriges kvinnelandslag i ishockey osv. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 24. mai 2013 kl. 19:26 (CEST)[svar]

Administrator?[rediger kilde]

Hei. Det er en stund siden du ble spurt sist, så jeg lurer på om du vil bli administrator nå? Ikke tenk for mye på at det skal ta for mye tid, tenk heller på at du er en vanlig bruker med litt ekstra knapper. Du er i hvert fall en som kan trenge det av og til. Hva sier du? :) --- Løken (diskusjon) 12. jun 2013 kl. 00:30 (CEST)

Hei og takk for tilliten! Jeg tror jeg trives best med å være vanlig bruker uten ekstra knapper :-) Jeg er ikke så interessert i å involvere meg så mye i blokkering og andre administratoroppgaver, angrer faktisk noen ganger hvis jeg involverer meg for mye i tinget/torget/sletting-diskusjoner, da jeg ikke har tid og ork til å følge opp i lengden. Hvis jeg skulle bli administrator, måtte det først og fremst være for å kunne slette sider uten å måtte mase på andre, men det er temmelig sjeldent jeg har hatt bruk for det i det siste, så velger å la det være. Men uansett takk for tilliten! Synes for øvrig du (og de fleste andre) gjør en god administratorjobb, så vil benytte anledningen til å gi dere litt skryt :-) --Wikijens (diskusjon) 13. jun 2013 kl. 08:47 (CEST)
Den er god. Du er i hvert fall alltid ønsket som en del av teamet så er bare å si ifra om du ombestemmer deg :) -- Løken (diskusjon) 13. jun 2013 kl. 22:34 (CEST)

Svømming[rediger kilde]

Hei igjen. Nå er jeg snart ferdig med svømmerne, så om du vil kan du gå igjennom å se om jeg har glemt noen slik som du gjorde med fekting. Tror alt skal være husket på, men er mulig det er kommet noen dobbelt.

Forresten: [5] er det ikke nok at DEFAULTSORT står med fornavn først? Trodde det var slik det fungerte? --- Løken (diskusjon) 14. jun 2013 kl. 01:38 (CEST)

Hei. Jeg tror nåværende retningslinjer er at islendinger sorteres etter patronym (som om det var et etternavn) i generelle kategorier, mens de sorteres etter fornavn i spesifikt islandske kategorier. Skal prøve å se gjennom alle svømmerne ved anledning. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 14. jun 2013 kl. 07:52 (CEST)

Talkback[rediger kilde]

Du har nye meldinger
Du har nye meldinger
Hallo, Wikijens. Du har nye meldinger på Theilerts diskusjonsside.
Du kan fjerne denne notisen når som helst ved å fjerne {{Svar}}- eller {{Talkback}}-malen.

FD-malen[rediger kilde]

Hei. Jeg er klar over at du ikke er begeistret for FD-malen, dette kom klart frem tidligere i år i forbindelse med slettediskusjonen om malen. Jeg har ikke unngått å legge merke til at du i lang tid har gått inn i artikler og fjernet malen på mange av de artiklene jeg har opprettet, på en helt nyopprettet gjorde du det kort tid etter; Andrea Gram. Jeg vil gjerne presisere at jeg selvfølgelig ikke eier artikler jeg har opprettet, jeg har hatt stor glede av å samarbeide og utvikle artikler sammen med andre.

Min motivasjon for å bidra her har sunket betraktelig og dette føyer seg inn i rekken av forhold som medvirker til det. Jeg har i stedet valgt å bidra på nynorsk og commons. Velvel, dagens hjertesukk. Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 19. jun 2013 kl. 15:17 (CEST)

Oi, det må jeg virkelig beklage, hvis din motivasjon er sunket. Det var overhodet ikke min mening å overkjøre noen, men jeg tolket konklusjonen på disse diskusjonene som at det først og fremst var ønske for dem som skrev artiklene å bruke malen som tidsbesparelse, men at det ikke var noen motforestillinger mot at man endret til vanlig kategorisering i etterhånd. Dette er jo en såpass uviktig ting som det på ingen måte er verdt å ødelegge folks motivasjon for. Jeg stopper derfor med disse endringene og håper du finner motivasjonen igjen. Med beste hilsener Wikijens (diskusjon) 19. jun 2013 kl. 15:31 (CEST)

Aktiv igjen[rediger kilde]

Hei Wikijens! Du har vært savnet, ble glad for å se at du er aktiv igjen! Mvh.Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 23. okt. 2013 kl. 19:58 (CEST)[svar]

Takk :-) --Wikijens (diskusjon) 25. okt. 2013 kl. 21:47 (CEST)[svar]

Hei, Når man bruker {{FD}} istedet for defaultsort og født/død kategorier så vil de alltid stå på slutten av kategorilisten vil FD settes på etter de andre kategoriene. Dette gjør at hotcat fungerer mye bedre for endringer av kategorier på artikler hvor det skjer endel endringer i kategorier eller hvor det forventes endel endringer i tiden som kommer. På noWP skal født/død alltid stå sist. Det er endel steder hvor det ikke er slik lengre pga at hotcat alltid legger til på slutten. {{FD}} hjelper da til med å passe på at DS er på plass og at disse årskategoriene står på slutten, ikke først eller midt inni rekken av kategorier. --J. P. Fagerback (diskusjon) 23. okt. 2013 kl. 21:40 (CEST)[svar]

I tilfellet Helen Bjørnøy, hvor du har endret til FD-mal, vil hotcat fortsatt fungere like dårlig, da den vil legge nye kategorier under Kategori:Personer fra Ålesund kommune, som "skal" være nest-siste kategori før Kategori:Fødsler i 1954. Det er også en hel del andre kategorirekkefølger som er etablert på no.wp gjennom sedvane, og som hotcat åpenbart ikke tar hensyn til, så jeg vil si det er hotcat som er "problemet", ikke defaultsort. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 25. okt. 2013 kl. 22:46 (CEST)[svar]

Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei ! Jeg håper å se deg på årets wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 01:42 (CET)[svar]

Håndball-VM[rediger kilde]

Hei! Takk for hjelpen med klargjøringen av Wikipedia:Dugnadskontor/Håndballmesterskap/Håndball-VM 2013 for kvinner. Much appreciated, keep up the good work! =) Mvh. lil2mas (diskusjon) 11. des. 2013 kl. 23:11 (CET)[svar]

Bare hyggelig, du :-) --Wikijens (diskusjon) 12. des. 2013 kl. 10:38 (CET)[svar]

Hei igjen, ble litt forvirret nå... Gikk igjennom den danske spillerstallmalkategorien og fant at {{Frankrikes tropp under Håndball-VM 2009 for menn}} manglet. Opprettet derfor denne, men fant ut at jeg tidligere har opprettet {{Frankrikes lag under Håndball-VM 2009 for menn}} ut ifra den franske malen. Det er noen forskjeller.. Kan du ta en titt og fikse eventuelle feil og omdirigeringer? =) Flyttet i den forbindelse {{Frankrikes tropp under Håndball-EM 2010 for menn}}, {{Frankrikes tropp under Håndball-VM 2011 for menn}} og {{Frankrikes tropp under Håndball-EM 2012 for menn}}, så de kan endres samtidig:) På forhånd, takk! Mvh. lil2mas (diskusjon) 23. jan. 2014 kl. 19:30 (CET)[svar]

Hei. Så vidt jeg kan se er den eneste forskjellen at Joël Abati er satt opp som henholdsvis nr. 11 og nr. 18. Ifølge troppliste og spillerstatistikk skal han være nr. 18. Håper det er til hjelp. PS. Hvis du trenger statistikk/troppliste for andre land i VM2009, kan du bruke de to ovenstående lenkene og bytte ut FRA med NOR, GER, DEN eller hvilket land du trenger. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 23. jan. 2014 kl. 20:16 (CET)[svar]
Forresten. Ifølge denne diffen ble Abati endret fra 23 til 11 på den danske siden. Det har åpenbart vært uklart hvilket nummer han hadde. Det beste ville vel være å finne et bilde fra VM 2009, og se hva han har på trøyen. --Wikijens (diskusjon) 23. jan. 2014 kl. 20:22 (CET)[svar]
Her ser han definitivt ut til å være nr. 18. --Wikijens (diskusjon) 23. jan. 2014 kl. 20:36 (CET)[svar]

Hjelp til transkripsjon[rediger kilde]

Hei Wikijens, beklager å forstyrre deg med fotball i disse håndballtider, men kunne du ha hjulpet meg med å kontrollere ukrainsk transkripsjon på artikkelen om Roman Zozulija? Jeg har dessverre ikke kompetanse selv :S Mvh Beagle84 13. des. 2013 kl. 11:58 (CET)[svar]

Jeg har gjort et forsøk. Følger slavisk denne siden. Et par ting som skiller ukrainsk fra russisk er at г er h i stedet for g, mens man bruker ґ (med en liten hake på) for g. Dessuten er и y i stedet for i, mens man bruker і for i. Ellers mer eller mindre likt. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 13. des. 2013 kl. 21:31 (CET)[svar]
Den er grei, takk for hjelpen! Mvh Beagle84 14. des. 2013 kl. 13:58 (CET)[svar]
Vi har også Wikipedia:Transkripsjon fra kyrillisk som inneholder samme informasjon, men med litt annen formatering. Kjekt å ha. Jon Harald Søby (diskusjon) 14. des. 2013 kl. 16:02 (CET)[svar]

Uoverensstemmelser i dugnaden for Sommer-OL 2012[rediger kilde]

Hei igjen. Jeg har nå opprettet samtlige deltakere i 20 av 30 øvelser under Sommer-OL 2012. Det er likevel en rekke uoverensstemmelser i fremdriftene i dugnaden. Kan du se på det når du får tid? Det haster selvfølgelig ikke.

Her er en liste:

  • Badminton. Det står 171 av 172, altså mangler det en utøver uten kategorisering. Alle lenkene til utøvere er blå. Den engelske kategorien har 170 utøvere.
  • Basketball. Denne er OK. (288 av 288)
  • Boksing. Det står 282 av 286, altså mangler det fire utøvere uten kategorisering. Alle lenkene til utøvere er blå. Den engelske kategorien har 286 utøvere.
  • Bordtennis. 174 av 174. Ser ut til å være OK.
  • Bryting. Det står 341 av 344, altså mangler det tre utøvere. Alle lenkene til utøvere er blå. Den engelske kategorien har 343
  • Bueskyting. Denne ser ut til å være OK (128 av 128).
  • Fekting. Denne gikk du i gjennom før en gang, så regner med den er OK. (244 av 244).
  • Judo. Ser ut til å være OK. (387 av 387)
  • Landhockey. Usikker på denne. Står 388 av 384, men mulig det er jeg som har tullet med tallene. Har ikke opprettet artiklene med troppene enda. Den engelske artikkelen har 392 utøvere.
  • Moderne femkamp. Denne er OK. (72 av 72)
  • Skyting. Denne er OK, siden du og Migrant gikk i gjennom den for noen dager siden.
  • Stuping. Ser ut til å være OK. (136 av 136).
  • Svømming. Det står 933 av 950, altså mangler det 17 utøvere uten kategorisering. Alle lenkene til utøvere er blå. Den engelske kategorien har 933 utøvere, så regner med at tallet 950 er feil.
  • Sykling. Det står 498 av 500, altså mangler det to utøvere. Alle lenkene til utøvere er blå. Den engelske kategorien har 501 utøvere.
  • Taekwondo. Det står 133 av 128 utøvere, altså fem utøvere for mye. Alle lenkene til utøvere er blå. Den engelske kategorien har 128 utøvere. Denne er nok feil siden jeg opprettet artiklene før OL, og da har naturligvis noen trekt seg o.l.
  • Tennis. Det står 184 av 190, altså mangler det fire utøvere. Alle lenkene til utøvere er blå. Den engelske kategorien har 186 utøvere, så regner med tallet 190 er feil.
  • Triatlon. Denne er OK (110 av 110).
  • Vannpolo. Denne er OK (260 av 260).
  • Vektløfting. Det står 252 av 260, altså mangler det åtte utøvere uten kategorisering. Artiklene med lenkene er ikke oppdatert enda, så skal gjøre det snart. Den engelske kategorien sier 253 utøvere, så noe feil i tallet er det uansett.
  • Volleyball. Ikke kommet til innendørs enda. Sandvolleyball har nå 96 utøvere, mens den engelske kategorien har 95. Det bør være 96, så tror vi har rett her.

Det gjenstår altså 10 idretter, så kommer tilbake til de etterhvert. Det haster som sagt ikke, siden jeg neppe er i mål med de 10 siste før hvert fall enden av året. Si fra om du lurer på noe, jeg har fått en god oversikt etter hvert ;-) Vennlig hilsen --- Løken (diskusjon) 10. jan. 2014 kl. 18:13 (CET)[svar]

Sykling: Jeg har sammenlignet den norske og engelske kategorien. Vi har Michael Vingerling som står som DNS. Enwiki har Juan Cotumba (en) (som ikke står i noen resultatlister, men muligens var tatt ut), Lauren Tamayo (en) (som tok sølv i lagforfølgelse) og Vera Koedooder (en) (som deltok i lagforfølgelse) og Monica Bascio (en) som er paralympier og vel ikke skal i denne kategorien. Pirker (diskusjon) 10. jan. 2014 kl. 19:40 (CET)[svar]
Godt jobbet! I tidligere diskusjoner har vi (jeg, Migrant og Wikijens) blitt enige om at hvis man står i de offisielle resultatlisten skal man ha kategorien "Syklister under xx OL" osv. Foreslår derfor at Vingerling blir værende, samtidig som at Tamayo og Koedooder blir opprettet en gang. Da får vi 500 utøvere nøyaktig. --- Løken (diskusjon) 10. jan. 2014 kl. 21:03 (CET)[svar]
Hei. Skal prøve å se på kategoriene etterhvert, men det går litt i rykk og napp med wikipediaskriving for meg. Ellers liker jeg jo godt å pusle med slike uoverensstemmelser, så skal nok få gjort det etter hvert, hvis ingen andre kommer meg i forkjøpet. Trodde også judo skulle være i orden, da jeg mener jeg samkjørte Wikipedia:Dugnadskontor/Olympiske_leker/Sommer-OL_2012/Judo med de offisielle resultatlistene like etter OL, men ser at det står 387 av 385 på dugnadssiden. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 11. jan. 2014 kl. 08:11 (CET)[svar]
Nydelig. Bare ta den tiden du trenger =) --- Løken (diskusjon) 11. jan. 2014 kl. 15:24 (CET)[svar]

En liten oppdatering:

  • Håndball. Her står det 350 av 348. Her kommer jo problematikken med reserver inn igjen, men husker enda ikke hva som ble resultatet av den diskusjonen. EnWP har også 350 artikler.
  • Sandvolleyball. 96 av 96, så denne er OK.
  • Seiling. 379 av 388. EnWP har 341 artikler, men har ikke alle deltakerne.
  • Friidrett. 2103 av 2231. EnWP har 2086 artikler, som skal være alle som har deltatt.
  • Padling. 329 av 330. EnWP har 332 artikler.

Da gjenstår bare seks idretter, men nå har jeg nådd de idrettene som EnWP har full dekning av, så vi får se hva som er det neste. --- Løken (diskusjon) 4. sep. 2014 kl. 23:03 (CEST)[svar]

Strålende. Som du kanskje har lagt merke til, driver Jhsbot og legger til sports-reference-lenker i mange av artiklene. Ved anledning skal jeg ta en titt på uoverensstemmelsene i antall deltagere. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 4. sep. 2014 kl. 23:07 (CEST)[svar]

Til slutt:

  • Volleyball. 289 av 288, altså en for mye. Tallet 288 er tatt fra 24 lag x 12 spillere.
  • Roing. 549 av 550, altså en for liten. enWP har ikke alle deltakerne.
  • Synkronsvømming. 104 av 108, vet ikke hvor tallet 108 kom fra dog.
  • Fotball. 507 av 504.
  • Turn. 325 av 324, altså en for lite. Dette er den grenen enWP er dårligst på, og vanskeligst å lage dugnadsside på, så en for mye var ikke verst egentlig.
  • Hestesport. 200 av 200. OK!

Da har jeg altså gått igjennom alle 30 grener, og det endelige tallet ble totalt 10602 av 10820 utøvere, noe som gjør at vi egentlig skulle manglet 218 utøvere. Vet jo ikke helt hvor tallet 10820 kommer fra, men satser på at det ikke mangler så mange. Skal snart dobbeltsjekke alle øvelsesartikler på nytt, og opprette de få som er igjen, så får vi se om det dukker opp noe, men tviler likevel på at det kommer opp så mange da. P.S: Opprettet Tamayo, men ikke Cotumba som Pirker nevnt, for fant ikke noe resultat på han, og fant han heller ikke på sport-references. --- Løken (diskusjon) 6. okt. 2014 kl. 17:36 (CEST)[svar]

Fotball: Lenke til kvinnetroppene fra fifa.com (med reserver): [6] --Wikijens (diskusjon) 14. okt. 2014 kl. 10:02 (CEST)[svar]
Tilsvarende for menn: [7] --Wikijens (diskusjon) 14. okt. 2014 kl. 20:25 (CEST)[svar]

Svømming under Sommer-OL 2012.[rediger kilde]

Det er kommet inn et ønske på Wikipedia:Kandidatsider/Svømming under Sommer-OL 2012 om at alle navn skal være rett transkribert. Kan du titte på det? --- Løken (diskusjon) 18. jan. 2014 kl. 10:38 (CET)[svar]

Jeg kan begynne litt, men tør ikke love at jeg kommer gjennom hele artikkelen. --Wikijens (diskusjon) 18. jan. 2014 kl. 10:43 (CET)[svar]
Nydelig! --- Løken (diskusjon) 18. jan. 2014 kl. 11:47 (CET)[svar]

Artikkelen om Svømming under Sommer-OL 2012, som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:UA. På vegne av alle oss som synes at slikt samarbeid om å løfte artiklene det lille ekstra er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt lagarbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M O Haugen (diskusjon) 27. jan. 2014 kl. 22:20 (CET)[svar]

Sammenleggbar tabell[rediger kilde]

Hei. Så at du etterlyste en delvis sammenleggbar tabell. Da jeg utvidet Hjelp:Tabeller for litt siden kom jeg over denne siden. Jeg tok meg den frihet å eksperimentere litt på testsiden din, du kan jo se om det ser brukbart ut. Jeg må riktignok ta et par forbehold - siden er kun testet i Chrome, aner ikke om det vil fungere i andre nettlesere. Tror dessuten det er en del arbeid å omarbeide tabellene, og jeg har en tendens til å miste tålmodigheten fort, så det er nok ikke arbeid for meg ;) Mvh Håvard (diskusjon) 27. jan. 2014 kl. 22:24 (CET)[svar]

Jeg liker resultatet veldig godt (bruker Firefox)! Jeg kan foreslå det for de andre som deltok i kandidatprosessen (i hvert fall Løken og Migrant)? Hvis det er stemning for varianten din, kan jeg kanskje prøve å legge det inn i artikkelen (sjekket ikke koden så nøye, så vet ikke hvor mye jobb det blir). --Wikijens (diskusjon) 27. jan. 2014 kl. 23:45 (CET)[svar]
Beklager å bryte inn, jeg synes den sammenleggbare tabellen er pen og nyttig, men husker at det ikke ble godt mottatt blant WP:OLY, når jeg forsøkte å innføre det i en artikkel på en:WP, i min tid der. Her er diskusjonen i etterkant: en:Talk:Cycling at the 2008 Summer Olympics – Men's road race#Double results column. Argumentet var i korthet at alle resultater skal vises. Noe å tenke over her kanskje? FYI: Artikkelen endte opp som en «Featured Article». Mvh. lil2mas (diskusjon) 28. jan. 2014 kl. 00:17 (CET)[svar]
Vel, nå gjaldt jo det forsåvidt en enkelt konkurranse under OL og ikke en samle-artikkel for en sportsgren med flere konkurranser. Men skal man følge dine råd så vil jeg foreslå å vise hele tabellen i 2 sidestilte kolonner og lage et skille etter den delte 57. plassen slik at den delte 63 plassen er øvest i tabell nr 2. eventuelt også flytte over de på den delte 57-plassen og lage den tabellen (tabell nr 2) med lavest rangering i litt mindre fontstørrelse for tilnærmet like store tabeller. Mvh Migrant (diskusjon) 28. jan. 2014 kl. 01:21 (CET)[svar]
Ok. Setter det litt på vent inntil videre. --Wikijens (diskusjon) 30. jan. 2014 kl. 15:14 (CET)[svar]

Andre betydninger[rediger kilde]

Hei, denne endringen - har vi sluttet med lenke til Andre betydninger nå...? Ssu (diskusjon) 9. feb. 2014 kl. 20:14 (CET)[svar]

Hei. Jeg mener den bare gir mening når en betydning har fått hovedoppslaget, altså uten parentes, f. eks. Bergen. Her kan det tenkes at noen egentlig så etter noe annet og dermed bør henvises til pekersiden. Hvis man derimot har havnet på siden Alex Harvey (rullestolcurlingspiller) er det utenkelig at det var en annen Alex Harvey man ville til. Vet ikke om dette er noe som er blitt diskutert eller bestemt, men synes selv det er det eneste meningsfulle. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 9. feb. 2014 kl. 20:30 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 7 og 8[rediger kilde]

Selv om du ikke nådde opp til en poengsum som tilsier noen rosetter, vil jeg likevel takke deg for innsatsen i ukens konkurranse i uke 7 og 8. Hilsen Løken (diskusjon) 26. feb. 2014 kl. 22:36 (CET)[svar]

Takk for det. Jeg hadde et par redigeringer søndag kveld rett før konkurranseslutt som ikke ser ut til å være kommet med. Tviler på om det hadde holdt til rosett allikvel, men kanskje burde det dobbeltsjekkes i tilfelle det hadde betydning for andre. Du fortjener for øvrig takk for at du tar på deg å arrangere konkurranser såpass ofte i tillegg til å lage utallige utøverartikler. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 26. feb. 2014 kl. 22:42 (CET)[svar]
Jeg hadde også en artikkel som ikke kom med tidligere i konkurransen, men ser det er såpass stor diff på nummer 1 og 2 at jeg tviler på at det gjør noe. Jeg sa jeg skulle delta mer under OL enn før OL, men det gikk ikke som planlagt siden jeg ble sittendes litt for mye foran TV-en. Vi får se om jeg er tilbake nå de neste ukene =) Alt godt. --- Løken (diskusjon) 26. feb. 2014 kl. 23:11 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 14[rediger kilde]

En av punktene på ønskelisten er "diskosrekorder" under idretter og diverse. Jeg har lagt inn topp 10 i Norge og verden i artikkelen diskos, men følte det ikke nødvendig å opprette en egen side for disse. Så vidt jeg ser har ikke andre idrettsrekorder egne sider heller. Jeg er usikker på om dette dekker hva som er ment på ønskelisten, og om det blir godtatt i ukens konkurranse. Nå kommer jeg trolig ikke til å være all verdens aktiv denne uka uansett, men hadde i alle fall vært fint å få tilbakemelding om det dekker hva som er etterspurt i ønskelisten, og eventuelt hva som menes ellers. Burde f.eks. juniorrekorder, ulike nasjonale rekorder o.l. vært nevnt? Og: burde det ha blitt opprettet en egen side for dette? Jeg mener forøvrig at det burde det ikke. --Ormstunge (diskusjon) 31. mar. 2014 kl. 17:03 (CEST)[svar]

Denne ønskelisten er jo blitt til gjennom mange år og er på mange måter ganske rotete, og litt av håpet er at gjennom konkurransen skal vi få den strammet den opp litt. Når det gjelder ditt konkrete spørsmål, har jeg "jukset litt", så du skal få poeng for diskosrekordene. Egentlig er det meningen med ønskelisten (og følgelig også med denne konkurransen) at det skal skrives nye artikler som mangler, men det er selvfølgelig ikke slik at vi skal få opprettet nye artikler som ikke er hensiktsmessige. Man kunne kanskje gå gjennom historikken og se hvem som ønsket seg "Diskosrekorder" og spørre hva han helt konkret ønsket seg, hvis ikke kan du kanskje opprette en side tilsvarende en:Men's discus throw world record progression, i så fall bytter jeg til denne i ønskelisten slik at den blir poenggivende i stedet. Det er lov å justere artikkelnavn i ønskelisten under konkurransen så lenge det virker rimelig at man dekker det som var ønsket. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 31. mar. 2014 kl. 19:20 (CEST)[svar]
Ps. Det ser ut til at det var Spesial:Bidrag/83.108.143.40 som ønsket diskusrekorder i januar 2007, så vanskelig å finne ut hva han mente. --Wikijens (diskusjon) 31. mar. 2014 kl. 19:36 (CEST)[svar]
Det finnes jo mange forskjellige typer rekorder: nasjonale rekorder, ulike typer mesterskapsrekorder (NM, EM, VM, OL og andre typer mesterskap/leker), aldersrekorder (yngre alder, junior, senior, veteran/old boys eller old girls), banerekorder og verdensrekorder. Mvh Migrant (diskusjon) 31. mar. 2014 kl. 23:31 (CEST)[svar]

Har et annet spørsmål: Jeg har lagt inn kategorier på mange STS-artikler som jeg har fått poeng på (0.2 hver). Dette ble påpekt samme kveld av bruker TorbjørnS at dette var dobbeltkategorisering. Selv om det ikke utgjør så veldig mye burde de poengene strengt tatt ikke blitt tillegnet meg, da endringene ble fjernet umiddelbart. Dette er gjort på 27 artikler, og totalen blir da 27X0.2 = 5.4 poeng som burde trekkes bort. Ormstunge (diskusjon) 3. apr. 2014 kl. 17:09 (CEST)[svar]

Som konkurranseleder har jeg bestemt at du ikke får trekk for disse redigeringene, da de ble gjort i god tro. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 4. apr. 2014 kl. 19:48 (CEST)[svar]

Ukens konkurranse generelt[rediger kilde]

Hei! Jeg er litt uklar på reglene til Ukens konkurranse. Hvordan melder man seg på, må artiklene skrives eller endres i løpet av den uken og så videre. Hovedsiden for Ukens konkurranse hjelper meg ikke all verden. Hvor kan jeg lese om dette? Andreas Kolle (diskusjon) 4. apr. 2014 kl. 06:44 (CEST)[svar]

Hei. Man må melde seg på ved å trykke på en knapp "Meld meg på" under overskriften Deltagere på siden Wikipedia:Ukens_konkurranse/Ukens_konkurranse_2014-14 (for denne uken). Deretter er det en bot som regner ut poeng, så man trenger ikke gjøre mer. Den regner også ut eventuelle poeng man har oppnådd i løpet av uken før man meldte seg på. Bidrag fra midnatt mellom søndag og mandag og en uke frem teller med. Denne uken er det alle bidrag som lenkes fra Wikipedia:Ønskelisten som teller. Andre uker kan det være andre kriterier. Håper det var litt oppklarende. Du kan jo prøve å melde deg på denne uken og så opprette en eller annen artikkel fra ønskelisten (mye forskjellig å velge fra der inkl. diverse sportslandslag litt nede på siden), så ser du ganske raskt hvordan poengutregningen foregår. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 4. apr. 2014 kl. 19:46 (CEST)[svar]
Jo, takk. Jeg rekker ikke å få gjort stort denne uken, så jeg står over å kaste meg over denne gangen. Men takk for hjelp uansett. Jeg lagte Curaçaos kvinnelandslag i fotball så jeg i hvert fall hadde bidratt litt. Vet det er få kilder, men de har hittil spilt null kamper og det er lite å hente i det hele tatt. Andreas Kolle (diskusjon) 5. apr. 2014 kl. 00:28 (CEST)[svar]

Ukens konkurranse uke 14[rediger kilde]

Takk for din ledelse av ukens konkurranse i uke 14 i 2014. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 14, 2014: Ønskelisten {{UK premie|gul|uke=14|år=2014}}
Du må nå sjekke resultatene. Hvis det er feilmeldinger nederst på konkurransesiden må du sjekke om de relaterte bidragene har fått poengene de skal ha. Se også etter om det er kommentarer eller klager på diskusjonssiden. Hvis alt ser greit ut kan du trykke her (og lagre), så sender jeg ut rosetter ved første anledning. Hilsen UKBot (diskusjon) 7. apr. 2014 kl. 00:11 (CEST)[svar]

Ukens konkurranse uke 24–25[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 24–25 i 2014. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 24, 2014: VM i fotball 2014 {{UK premie|lyslilla|uke=24|år=2014}}
Husk at denne ukens konkurranse er Wales. Lykke til! Hilsen Løken og UKBot (diskusjon) 23. jun. 2014 kl. 01:21 (CEST)[svar]

Hei. Det mangler 13 spillere i denne kategorien, hvis tallet 736 er riktig antall (noe det bør være). Kan du titte på det? --- Løken (diskusjon) 23. jun. 2014 kl. 01:45 (CEST)[svar]

Ja, skal titte på det, men har ikke hatt tid til wikipedia i det siste. Satser på å ta en gjennomgang av alle spillere etterhvert og legge til fifa- og uefaprofillenker osv, så da kan jeg sjekke kategorisering i samme slengen. Flott jobb forresten med å få på plass alle spillerne. Så litt dårlig ut denne gangen i starten av konkurransen, men kom seg etterhvert. Mvh. Wikijens (diskusjon) 23. jun. 2014 kl. 01:59 (CEST)[svar]
Jaja, ta den tiden du trenger =) Tenkte det var en oppgave du kunne tenke deg ;-) -- Løken (diskusjon) 23. jun. 2014 kl. 19:11 (CEST)[svar]
Alle 736 er nå gjort rede for. --Avilena (diskusjon) 23. jun. 2014 kl. 22:46 (CEST)[svar]
Supert. Bare noen trenere igjen, så er alt på plass! --Wikijens (diskusjon) 23. jun. 2014 kl. 22:48 (CEST)[svar]
Herlig! --- Løken (diskusjon) 23. jun. 2014 kl. 22:51 (CEST)[svar]
Alle trenerne ferdig. Nå er jeg ferdig med VM for godt ;-) --- Løken (diskusjon) 24. jun. 2014 kl. 01:16 (CEST)[svar]

Lista Troppene til VM i fotball 2014, som du har bidratt aktivt til, har nå gått gjennom kandidatvurderingsprosessen vår, og er nå ansett som en God liste. På vegne av alle oss som setter stor pris på bred og grundig behandling av viktige emner: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt arbeid. Jeg har sant å si ikke full oversikt over alle som har jobbet med dette, og kan bare oppfordre deg til å bidra til å spre ros til de som fortjener det. Vi håper at vi kan vente oss flere lister eller andre gode bidrag fra deg!? Mvh M O Haugen (diskusjon) 2. jul. 2014 kl. 13:00 (CEST)[svar]

Ukens konkurranse uke 28[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 28. Hele 2154 artikler fikk bilder gjennom to uker, en meget solid prestasjon fra alle =) --- Løken (diskusjon) 21. jul. 2014 kl. 14:31 (CEST)[svar]

Red.koll[rediger kilde]

Sorry med den kollisjonen, skal holde meg unna... men den pdf-en du har der var jo et gullfunn, da! (Bare stryk den tenke-høyt-kladdegreia jeg etterlot under lagoppstillinga, den skulle ikke følge med... :/ ) Pål N. (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 16:12 (CEST)[svar]

Ok. Da legger jeg til "min" liste for Norge, så kan du eventuelt se om det er uoverensstemmelser. Har du noen anelse om hvem som eventuelt var ubenyttet spiller nr. 15? Eller tror du det bare var 15-mannstropper? Så vidt jeg kan se har ingen land 16 spillere som har vært på banen, men mange har jo en spiller nr. 16 (kanskje typisk reservekeepernummer?) og enkelte har 17, 18 og 19. Jeg er nå ferdig med listen ut fra pdf-filen (tallene etter spillerne er hvilke kamper de står i kampreferatet). Det neste måtte jo eventuelt være å spore opp spillere som var i troppen, men ikke på dommerkortet noen av kampene. --Wikijens (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 16:38 (CEST)[svar]
Eh, som jeg skrev, det var femten spillere i troppen, og det er femten spillere som er oppgitt som medaljevinnere. Listene våre er like. Pål N. (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 16:44 (CEST)[svar]
Jo, takk for den kommentaren, Pål N. se min tidligere redigering på Pål N's diskusjonsside. Mvh Migrant (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 16:48 (CEST)[svar]
Supert, jeg rydder litt i listen (fjerner tomme felter). Jeg ble litt usikker ettersom olympic.org ser ut til å oppgi 16 bronsemedaljevinnere for Jugoslavia. Men det kan jo ha vært 16-manns-tropper for menn, eller evt. de har fått byttet en spiller pga. skade. Skal prøve å undersøke litt nærmere. --Wikijens (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 16:53 (CEST)[svar]
Hmmm olympic.org lister Muhamed Memic to ganger, så kanskje rett og slett det som er feilen. Satser da på at det var 15-manns-tropper i dette mesterskapet. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 17:01 (CEST)[svar]
Og min kilde, som jeg trodde var så bra, har ikke Memic i det hele tatt, der er YUG en tolvmannstropp... jaja. Pål N. (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 17:17 (CEST) Hihi, den er visst identisk med lagoppstilling mot ISL... jaja. Pål N. (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 17:26 (CEST)[svar]
Tipper de har listet finalelaget. Mangler også Pusnik og Jarak? Har forresten lagt til Yuri Shevtsov (skal ta en runde med transkripsjon etterhvert) i Håndball under Sommer-OL 1988 som gullvinner, da han spilte flere kamper inkl. finalen. Mere usikkert er det med Doroshenko som er listet opp her, men som ikke ser ut til å ha vært på dommerkortet i noen av kampene (og følgelig er utelatt i alle de andre kildene). Riktignok påstår han i et intervju i Haareetz at han vant gull i 1988, så jeg vil gjette på at han var ubenyttet tredjekeeper for Sovjet, kanskje med nummer 12 på ryggen? --Wikijens (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 17:31 (CEST)[svar]
YUG hadde eksakt samme lagoppstilling i bronsefinalen og mot ISL, ser det ut som. Men, i et oppslag i A-magasinet fra treningsleir like før OL, kommer det frem at damene hadde 15"manns"tropp ("Disse 15 er tatt ut...). Men gubbene kan jo hatt andre regler, de spilte jo tilogmed cup, damene hadde serie. 16-drakta til Kjerstin Andersen kan jo ha vært en overtrogreie ellerno. Go'boka mi har ikke Doroshenko, btw. (13 stk. )Pål N. (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 18:10 (CEST)[svar]

(til marg) Noen grunn til å innhente en Wiki-håndballressurs til i Theilert/lil2mas tro ? Mvh Migrant (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 18:00 (CEST)[svar]

Ja, gjerne det. Mine konklusjoner så langt: Troppene bestod av opptil 15 spillere (3 målmenn), i hver kamp kunne man bruke 12 spillere (2 målmenn). Målmenn hadde gjerne nummer 1, 12 og 16. Ellers brukte man (med noen få unntak) de lave numrene opptil 16 (men altså ett ubrukt nummer). De fleste kildene baserer seg på spillerne som var på banen/benken i minst én kamp, men det var åpenbart noen som var i en slags tropp uten å være med i noen kamper (f.eks. nevnte Doroshenko og antagelig Lee Mi-young for Sør-Koreas damer). Disse er med her, men kun for medaljevinnerne. I tillegg er det to mystiske sørkoreanske kvinnespillere her (Park Hyung-soon og Kim Young-sook). Var dette noen de bare førte opp for å få med et par ekstra gullmedaljer? Sistnevnte ser jo ut til å ha vært landhockeyspiller :-) Tror jeg er kommet så langt som jeg klarer i oppnøstingen, så sender stafettpinnen videre. --Wikijens (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 18:21 (CEST)[svar]
Lee mi-young= Lim Mi-kyuong? Park Hyung-soon= Kim Myung-soon? Kim Young-sook = Kim Myung-soon? (Foran = er fra din post, etter er fra goboka) Pål N. (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 18:31 (CEST)[svar]

En ny kilde her hvor man når man søker etter østtyske spillere i 1988 i tillegg til dem vi har finner en Ralf Bausch. Denne personen finner vi også listet i denne deltagerlisten (som gjelder alle idretter). Der finner vi også Lee Mi-Young, Park Hyun-Sook (ikke Park Hyung-Soon) og Kim Young-Sook (to stykker, henholdsvis HOckey og HandBall). Vi finner også Dorochenko, Leonid. Tror denne listen bør ha alle påmeldte, hvis man orker å gå gjennom alle med kode HB. --Wikijens (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 20:51 (CEST)[svar]

her var en kilde til alle 15 spillerne for lagene som tok medalje. Kan se ut til at også Koreas herrer i prinsippet hadde 15 spillere i troppen.

Kommer litt sent inn i diskusjonen her, så er litt forvirret.. Hva er egentlig problemstillingen her? Når det gjelder Håndball under Sommer-OL, har det internasjonale håndballforbundet laget denne blekka. Av spillertropper lister den dessverre kun opp vinnerlaget, som i 1988-OL besto av 15 sørkoreanske jenter. Høydepunkter fra "finalen" mot Sovjet kan faktisk sees på YouTube, her. Det finnes flere kamper i sin helhet på YouTube, som iblant også inkluderer startoppstillingen. Mvh. lil2mas (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 23:28 (CEST)[svar]

Det begynte med at Susann Goksørs deltagelse ble betvilt, men det er for lengst avklart. Nå dreier det seg vel om å finne eventuelle spillere som var i 15-manns-troppene, men aldri ble tatt ut til kamp (og eventuelt disses draktnummer, hvis de hadde et draktummer på papiret). For eksempel Sør-Koreas kvinnelandslag brukte de samme 12 spillerne i alle kamper, men endel kilder oppgir en 13. spiller, og noen ganske få enda to til. Tilsvarende for endel andre land. Det er vel også uklart hvilken status disse ubenyttede spillerne har. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 23:36 (CEST)[svar]
Til Bruker:lil2mas, Goksørs deltagelse ble betvilt og fjernet fra troppen av denne IP-adressen (Spesial:Bidrag/82.116.74.71) senere har denne IP-adressen endret på lenkene for spillernavn til artikkelnavn men beholdt visningsnavnet som det var. Litt usikker på hva det er som skal stå, men Hjelp:Omdirigeringsside#Ikke «fiks» lenker til omdirigeringer som ikke er brutte kan være en retningslinje å følge, og da blir det vel tilbakestilling av denne IP'ens redigeringer for det også, eventuelt. Mvh Migrant (diskusjon) 11. aug. 2014 kl. 23:57 (CEST)[svar]

For team sports, and for team events in other sports, each athlete member of the winning team is entitled to a silver gilt medal and a diploma, each such member of the second team to a silver medal and a diploma, and each such member of the third team to a bronze medal and a diploma. Prior to the Olympic Games and after consultation with the IFs concerned, the IOC Executive Board shall decide the extent to which such athlete members shall include those athletes who have not taken part in at least one match or competition during such Olympic Games. The members of a team placed fourth, fifth, sixth, seventh and eighth shall receive a diploma.

Ok, forstår problemstillingen nå. Tildelingen av medaljer under OL er styrt av IOC-protokollen, og jeg har sitert den 5. utgaven i boksen til høyre. Ifølge den, er det hovedstyret i IOC i samarbeid med det internasjonale håndballforbundet, som foran hvert OL er ansvarlig for å bestemme om en spiller som ikke har spilt minst én kamp, skal motta medalje. Årsaken til at det blant kvinnene er listet 15 sørkoreanske spillere i 1988, men kun 12 sørkoreanske medaljører, er nok at det var 3 som ikke fikk spilletid i mesterskapet, og at det på forhånd var bestemt at det ikke skulle deles ut medalje til slike spillere. Det blir vanskelig å innhente informasjon om slikt tilbake i tid, men så lenge informasjonen er kildebelagt får vi tillate det. Medaljører bør kildereferes fra olympic.org, ettersom det virker som en offisiell kilde, ser forøvrig at en:WP har laget en tabell med antall spillere per nasjon med spilletid. Når det gjelder bruken av omdirigeringer vil jeg ikke legge meg borti på dette tidspunktet. God natt! =) Mvh. lil2mas (diskusjon) 12. aug. 2014 kl. 00:39 (CEST)[svar]
Det går fremover med listen, og jeg får fylt opp de fleste landene til 15 spillere, så kan vi ta stilling senere til hvordan de skal klassifiseres. Men angånde Kim Young-sook som har to oppføringer, henholdsvis håndball og landhockey, er jeg usikker på om det dreier seg om en eller to personer. Det er sikkert et såpass vanlig navn at det godt kan være to i samme OL med navnet, men det er også to oppføringer for italienske Nives Monico, henholdsvis AR (bueskyting) og YA (seiling), og her virker det usannsynlig at det er to ulike personer. Jeg finner imidlertid ingen resultater for henne i bueskyting. Er det noen som vet om utøvere som deltok i flere idretter i OL 1988? Så kan vi sjekke hvordan det er oppført i deltagerlisten. --Wikijens (diskusjon) 12. aug. 2014 kl. 10:03 (CEST)[svar]
Da er listen ferdig med alle 300 spillere. De som ikke ble brukt står oppført med draktnummer 0. Jeg tror mange av dem er tredjekeepere, og derfor nok hadde draktnummer 1, 12 eller 16. Det gjelder Ľubomír Švajlen (antagelig nr. 12 for Tsjekkia), de:Gunar Schimrock (antagelig nr. 16 for DDR), Brian Bennett (antagelig nr. 1 for USA), Leonid Dorochenko (antagelig nr. 12 for Sovjetunionen) og kanskje Mohamed Maachou (nr. 1 for Algerie hvis han er keeper). I tillegg er nok en av de ubrukte sørkoreanerne keeper med nr. 16 både for damer og herrer og det samme for Kina (nr. 1). For Elfenbenskysten tipper jeg Euphrasie Vodoungbo er tredjekeeper med nummer 16 (og at søsteren(?) Julienne Vodoungbo er annenkeeper). --Wikijens (diskusjon) 12. aug. 2014 kl. 11:34 (CEST)[svar]

Trasnalate[rediger kilde]

Hello. I want you, if you have time, to translate the introductory paragraphs of en:Nea Salamis Famagusta FC and create the article in your wiki. Xaris333 (diskusjon) 14. aug. 2014 kl. 02:52 (CEST)[svar]

Hello. I don't have time now, but will have a look at it if I find time later. --Wikijens (diskusjon) 14. aug. 2014 kl. 10:30 (CEST)[svar]

Italian Wikipedia[rediger kilde]

Hi! :) I answered your question on your Italian talk page, here. Bye --Zack Tartufo (diskusjon) 2. sep. 2014 kl. 21:58 (CEST)[svar]

Dobbeltkategorisering?[rediger kilde]

Hei, denne endringen, blir ikke det dobbeltkategorisering...? Ssu (diskusjon) 8. sep. 2014 kl. 13:37 (CEST)[svar]

Jo, du har rett. Grunnen til at jeg satte den tilbake (jf. min endring rett før) er at jeg ikke ville klusse til Bruker:Løkens system. Jeg regner med at han på et tidspunkt vil gå gjennom Kategori:Langdistanseløpere og plassere artiklene i nye underkategorier for hvert enkelt land. Vår mann skal altså på sikt i Kategori:Aserbajdsjanske langdistanseløpere og fjernes fra overkategoriene Kategori:Langdistanseløpere og Kategori:Aserbajdsjanske friidrettsutøvere. Jeg ville altså unngå at Løken overser denne når han går gjennom langdistanseløperne. Håper det var oppklarende :-) Mvh. Wikijens (diskusjon) 8. sep. 2014 kl. 14:38 (CEST)[svar]
Stemmer, men er litt kjedelig arbeid så utsetter det litt =) --- Løken (diskusjon) 8. sep. 2014 kl. 17:09 (CEST)[svar]

Wikimedia Norges julebord[rediger kilde]

Tradisjonen tro blir Wikimedia Norges julebord også i år avholdt i andre etasje på Gamle Rådhus i Oslo, og det skjer 8. desember kl 18.00. Det blir premiering av vinnerne av Wiki Loves Monuments, og styret vil i tillegg markere valget av Årets Wikipedianer.

Det er valg mellom pinnekjøtt og lutefisk på Gamle Rådhus, og prisen for juletallerken per person er kr 400 for ikke-medlemmer, og kroner 200 for medlemmer. Drikke betales av hver enkelt. Påmelding kan skje innen 23. november enten ved å bruke skjemaet her (innlogget), eller ved å sende en mail til erlend@wikimedia.no.

Husk å oppgi navn og ønsket meny. Betaling skjer enten på forhånd (konto 1503 08 00866) eller kontant ved ankomst på Gamle Rådhus.

Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 15:12 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 50[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 50 i 2014. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 50, 2014: EM i håndball for kvinner 2014 {{UK premie|lyslilla|uke=50|år=2014}}
Husk at denne ukens konkurranse er Kenya. Lykke til! Hilsen Løken, Theilert og UKBot (diskusjon) 15. des. 2014 kl. 01:16 (CET)[svar]

Transkribering av Vinter-OL delt. 2014[rediger kilde]

Hei Wikijens. Bruker:Løken har vært aktiv med masse-oppretting av medaljevinnere fra siste Vinter-OL samt en god del tidligere alpinister, men er usikker på om alle er riktig transkribert til riktig wikipedia på bokmål og riksmåls artikkelnavn. Kunne du tatt en rask titt og eventuelt rettet de som er feil, om du har tid før håndball-VM for herrene ? Mvh og fortsatt god romjul, Migrant (diskusjon) 30. des. 2014 kl. 02:43 (CET)[svar]

Hei. Skal se på det. Tviler på at jeg får tatt alt, da jeg kjenner til Løkens arbeidstempo :-) Mvh. --Wikijens (diskusjon) 30. des. 2014 kl. 14:27 (CET)[svar]
Har en del prosjekter som ikke krever transkribering på planen, så er enda en stund til jeg begynner med vinter-OL =) --- Løken (diskusjon) 30. des. 2014 kl. 19:12 (CET)[svar]

Hei Wikijens! Han er best kjent som Juan Carlos Montiel (kilde: FUB, uruguayanske boksing føderasjon). Takk! :) --Góngora (diskusjon) 8. jan. 2015 kl. 15:39 (CET)[svar]

Re henvendelse på diskusjonssiden min[rediger kilde]

Hei! Jeg kan ta en titt. Jeg har holdt meg unna hviterussere med vilje, nettopp på grunn av problematikken med hvilken navneform man skal transkribere - den russiske eller den hviterussiske. Enkelte har svært sterke meninger om dette, og når jeg tidligere har prøvd å finne ut av hvilken policy man bør følge i lignende spørsmål, har det utløst voldsomt rabalder. Men jeg kan se på håndballspillerne basert på Språkrådets transkripsjonsregler.--Barend (diskusjon) 18. jan. 2015 kl. 18:00 (CET)[svar]
Då har eg titta, og den lista over kviterussiske såg heilt korrekt ut så vidt eg kan sjå :-) Ein annan ting er dei makedonske namna - Språkrådet har eigne transkripsjonsreglar for makedonsk, som ikkje fell saman med den serbokroatiske stavemåten, slik det ser ut som om namna på Wikipedia:Dugnadskontor/Håndballmesterskap/Håndball-VM 2015 for menn gjer... http://www.sprakradet.no/upload/9261/kyrillur.pdf --Barend (diskusjon) 18. jan. 2015 kl. 18:06 (CET)[svar]
Jeg går nå gjennom kategori:hviterussere og setter inn hviterussiske navn med norsk transkripsjon i starten på artikkelen, der jeg kan finne dem. Jeg flytter ingen artikler for øyeblikket. Men her er et eksempel for hvorfor det er bruk for standardisering av artikkelnavn på hviterussere: https://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Hviterussiske_bueskyttere Katsiaryna Muliuk og Jekaterina Muljuk-Timofejeva er samme person, som har fått to artikler.--Barend (diskusjon) 18. jan. 2015 kl. 19:00 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 3[rediger kilde]

Takk for din ledelse av ukens konkurranse i uke 03 i 2015. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 03, 2015: Håndball-VM 2015 {{UK premie|gul|uke=03|år=2015}}
Du må nå sjekke resultatene. Hvis det er feilmeldinger nederst på konkurransesiden må du sjekke om de relaterte bidragene har fått poengene de skal ha. Se også etter om det er kommentarer eller klager på diskusjonssiden. Hvis alt ser greit ut kan du trykke her (og lagre), så sender jeg ut rosetter ved første anledning. Hilsen UKBot (diskusjon) 19. jan. 2015 kl. 00:11 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 3[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 03 i 2015. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 03, 2015: Håndball-VM 2015 {{UK premie|brun|uke=03|år=2015}}
Husk at denne ukens konkurranse er Årets hvem 1967–1986. Lykke til! Hilsen Theilert, Wikijens og UKBot (diskusjon) 19. jan. 2015 kl. 16:16 (CET)[svar]

Uoverensstemmelser i dugnaden for Vinter-OL 2014[rediger kilde]

Hey! Da tror jeg at alle deltakere fra Vinter-OL 2014 er dekket, men som alltid er det kommet noen uoverensstemmelser med tanke på deltakerantall. Kan ta listen her som jeg gjorde i fjor. Alle lenker på øvelsesartiklene er iallefall blå, men hvor disse tallene på antall deltakere kommer fra er jeg egentlig usikker på.

  • Aking: 108 av 110. Engelsk: 107
  • Alpine grener: 329 av ?. Engelsk: 328
  • Bobsleigh: 172 av 169. Engelsk: 172
    • Vi får eventuelt vurdere hva vi skal gjøre med ubenyttede reserver
  • Curling: 100 av 100. Engelsk: 100
  • Freestyle: 268 av 277. Engelsk: 246
  • Hurtigløp: 179 av 179. Engelsk: 176
  • Ishockey: 472 av ?. Engelsk: 403
    • Menn:25*12=300, kvinner:21*8=168, tilsammen 468?
  • Kombinert: 54 av 55. Engelsk: 54
    • Frankrike hadde 5 plasser, men benyttet kun 4. Her står det at femtemann vil bli annonsert 27. januar, det var fr:Hugo Buffard ([8])
  • Kortbaneløp: 107 av 116. Engelsk: 107
  • Kunstløp: 149 av 149. Engelsk: 149
  • Langrenn: 302 av 310. Engelsk: 297
  • Skeleton: 47 av 47. Engelsk: 47
  • Skihopping: 96 av 100. Engelsk: 96
  • Skiskyting: 206 av 220. Engelsk: 205
  • Snøbrett: 239 av 243. Engelsk: 237
  • Totalt: 2812 av 2641 (per land) /2824 av 2851 (per øvelse).

Du får prioritere som du vil, men slik er iallefall ståa om du føler kallet for å rydde opp/dobbeltsjekke en gang. --- Løken (diskusjon) 23. mar. 2015 kl. 01:15 (CET)[svar]

For Hurtigløp se kategoridiskusjon på den englske kategorien en:Category talk:Speed skaters at the 2014 Winter Olympics.
Og for Kortbaneløp er de som mangler ubrukte reserver på stafettlagene:
  1.  Russland, Ekaterina Baranok på Sochi2014.com (de)
  2.  Nederland, Christiaan Bökkerink på Sochi2014.com (nl)
  3.  USA, Kyle Carr på Sochi2014.com (en)
  4.  Kasakhstan, Aslan Daumov på Sochi2014.com (ru)
  5.  Japan, Moemi Kikuchi på Sochi2014.com (ja)
  6.  Kina, Kong Xue på Sochi2014.com (en, de, ru og zh)
  7.  Italia, Cecilia Maffei på Sochi2014.com (en, de, fr og it)
  8.  Russland, Dmitrij Migunov på Sochi2014.com (ru)
  9.  Nederland, Rianne de Vries på Sochi2014.com (nl, fy)
Det var noen oppklaringer for skøyteløperne på kort og lang bane. Mvh Migrant (diskusjon) 23. mar. 2015 kl. 02:32 (CET)[svar]
Supert. Jeg skal gå gjennom noen av øvelsene etterhvert, men tar nok en stund, så bare for andre å hjelpe til. Vi kan jo markere her når uoverensstemmelse for en øvelse er oppklart. --Wikijens (diskusjon) 23. mar. 2015 kl. 09:57 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 22[rediger kilde]

Takk for din ledelse av ukens konkurranse i uke 22 i 2015. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 22, 2015: Gamle sider {{UK premie|gul|uke=22|år=2015}}
Du må nå sjekke resultatene. Hvis det er feilmeldinger nederst på konkurransesiden må du sjekke om de relaterte bidragene har fått poengene de skal ha. Se også etter om det er kommentarer eller klager på diskusjonssiden. Hvis alt ser greit ut kan du trykke her (og lagre), så sender jeg ut rosetter ved første anledning. Hilsen UKBot (diskusjon) 1. jun. 2015 kl. 00:12 (CEST)[svar]

Pentikonfjellet[rediger kilde]

Takk for din observasjon. Kan du besørge flytting. Jeg har for tiden bare et nettbrett som jeg bruker, det er uten klipp-og limfunksjoner. Det blir derfor ikke mulig for meg. Mvh.F.bendik (diskusjon) 25. jun. 2015 kl. 17:49 (CEST)[svar]

Hei. Jeg kan ikke flette artikler, men i dette tilfellet tror jeg det enkleste er at du bare legger de nye opplysningene inn i den eksisterende artikkelen Pentelikon, så kan vi gjøre den andre til omdirigering. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 25. jun. 2015 kl. 17:57 (CEST)[svar]

IAAF-id[rediger kilde]

Hei. Vet du om IAAF-id på wikidata: [9] fungerer på samme måte som sports-references? Kan du i så fall gi et eksempel på hvordan man legger det inn i en artikkel? --- Løken (diskusjon) 28. aug. 2015 kl. 21:33 (CEST)[svar]

Hei. Det burde være mulig å få det til å fungere, men da må nok noen fikse litt på {{IAAF navn}} (evt. lage en annen mal). Det var Bruker:Jon Harald Søby som tok seg av det tekniske med sports-reference. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 30. aug. 2015 kl. 22:44 (CEST)[svar]

Ukens konkurranse uke 35[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 35 i 2015. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 35, 2015: VM i friidrett 2015 {{UK premie|brun|uke=35|år=2015}}
Husk at denne ukens konkurranse er Forsvarsbygg nasjonale festningsverk. Lykke til! Hilsen Løken og UKBot (diskusjon) 7. sep. 2015 kl. 09:17 (CEST)[svar]

Louis de Gorrevod de Challant[rediger kilde]

Kan du kikke på Louis de Gorrevod de Challant. Diff på årstall mellom det du la inn og Wikidata/infoboks? Kimsaka (diskusjon) 14. sep. 2015 kl. 20:06 (CEST)[svar]

Hei. Jeg ser at jeg hentet 1490 fra fransk wp (de har stadig det årstallet). Kategorien på fransk wp er imidlertid 1473 som på tysk (hvor wikidata er hentet fra). Jeg ser at brukeren som opprettet fr:Louis de Gorrevod de Challant i 2010 rett før hadde opprettet fr:Philippe de La Chambre, som faktisk er født i 1490. Altså heller jeg mot at 1490 er blitt med til Louis de Gorrevod de Challant med copy-paste. Jeg endrer til 1473 i vår artikkel. Kanskje bør vi legge en kort melding også hos franskmennene? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 14. sep. 2015 kl. 22:01 (CEST)[svar]
Kanskje bør det være ca. 1473? Jeg prøvde å sjekke litt andre kilder, og datoen virker ikke sikker. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 14. sep. 2015 kl. 22:05 (CEST)[svar]

Guccifer[rediger kilde]

Hei, jeg er ganske ny her på wikipedia, men ønsker å lære meg mer. Jeg lurte på om du kunne hjelpe meg.

Jeg vil skrive en norsk side om Guccifer, hans engelske side er: https://en.wikipedia.org/wiki/Guccifer og med en gang jeg skrev om han i norske wiki, fikk siden sånn "tag" at den kunne bli slettet. https://no.wikipedia.org/wiki/Guccifer.

Hvordan kan jeg linke norske siden til den engelske? Er det mulig, eller? Håper du kan hjelpe meg.

Takk på forhånd

Genitiv[rediger kilde]

Du skriver på diskusjonssida til Asav:

Kunne artikkelen nevne kort at genitiv til dels har overlevd i det norske pronomensystemet (3. person hans, hennes, deres)? I tillegg kunne kanskje en historisk gjennomgang av utviklingen av -s fra et rent kasusmorfem til et fristilt "klitikon" være et slags kompromiss? Hvis det altså dreier seg om samme opprinnelige morfem, og utviklingen kan følges i tekstoverlevering (og noen har beskrevet det). Til sist, uten at jeg vet hvor viktig det er: Betegnelsen genitiv sikter vel egentlig til genus (klasse), slik at tanken om at markering av eiendomsforhold er genitivs primære funksjon, egentlig er litt upresis? Altså er eksempler som En annenklasses bokser ganske tett på genitivens grunnbetydning og ikke en sekundær bruk? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 5. nov. 2015 kl. 10:47 (CET)[svar]
Her mener jeg at genitiv ikke har overlevd i det norske pronomenssystemet. "min", "din", "hennes" osv. brukes ikke som genitiv brukes. "Ordene mine er store" --> "verbae miae magnae sunt" (latin). Jeg tror dette skal være cirka riktig. Her er ikke "mia" genitiv, men nominativ. Man kan også si at konstruksjoner som "Bilen er min" dreier seg om ei ellipse eller kanskje også kopi (i generativ grammatikk). Dette er fordi man kan si "Bilen er min", men man kan også si "Bilen er bilen min"/"Bilen er min bil". Dermed kan man tenke seg at hovedkonstruksjonen for denne setningen er som den siste setningen er, men at man har fjernet "bil" fordi det blir overflødig. Dette ser man flere eksempler av i andre eksempler som "Hvor mange hunder har du? Jeg har to." (underforstått: "to hunder").
Genitiv er ikke genus. Genus har med kjønnet på ordet å gjøre: hankjønn, hunkjønn eller intetkjønn. Genitiv er en kasus, og har ikke nødvendigvis noe med eiendomsforhold så gjøre. På islandsk vil man for eksempel si jeg savner din. Dette er fordi verbet "savne" styrer genitiv. Det har dermed egentlig ikke noe med genus å gjøre, og trenger heller ikke å ha noe med eiendom.
Som du ser i mitt svar til Asav: "førsteklasses" er en type ord som har kommet inn etter norrøn tid. Ordbøkene klassifiserer videre disse ordene som adjektiver. Håper jeg fikk svart på de tingene du kommenterte på her --Simny (diskusjon) 5. nov. 2015 kl. 14:58 (CET)[svar]
Hei. Du misforstår meg her. Jeg mener ikke at "min" og "din" er genitiv (de er eiendomspronomener som har kjønn, tall og (umarkert) kasus etter ordet de står til). Derimot mener jeg "hans" og "hennes" ikke er egentlige eiendomspronomener, men genitivformen av det personlige pronomenet. "Min" og "din" vil altså bøyes etter ordet de står til (min, mitt, mine), slik er det ikke med "hans", "hennes" og "deres". På norsk har vi altså endt opp med et blandingssystem hvor vi bruker dels (ekte) eiendomspronomener (min, din, vår) og dels genitiv av det personlige pronomenet (hans, hennes, deres) i samme funksjon, nemlig å betegne eiendomsforhold.
Til det andre punktet misforstår du også hva jeg mener, det var litt klønete formulert fra min side. Jeg peker på ordets etymologi: Begrepet (casus) genetivus har rot i ordet genus (strengt tatt er de latinske betegnelsene mer eller mindre heldige oversettelser av de greske), og den forbindelsen/forholdet som har gitt navn til kasusen (og altså av de gamle grammatikere ble ansett som den "typiske" for bruken av denne kasus) har åpenbart å gjøre med type/klasse/slag, ikke med eiendomsforhold (ellers ville de vel kalt det (casus) possessivus e.l.). Jeg mente på ingen måte å si at genitiv var en type genus (kjønn). Nå ser jeg av ditt svar at du ikke mener det nødvendigvis er eiendomsforhold som er genitivs primære funksjon, så da er vi egentlig enige på det punktet. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 5. nov. 2015 kl. 16:03 (CET)[svar]
Nå leste jeg ditt svar til Asav. Der skriver du "Hvis jeg har gitt uttrykk for at det kun dreier seg om eierforhold, trekker jeg det tilbake". Men så går du videre og spør retorisk om «I "En annenklasses bokser" - er det slik at bokseren eier en annenklasse?» Poenget er jo nettopp at nei, det er ikke slik at noen eier noe, men det utelukker på ingen måte at det allikevel kanskje kan klassifiseres som genitiv. Som du selv sier, genitiv brukes ikke kun for å markere eiendomsforhold, opprinnelig ikke en gang først og fremst for å markere eiendomsforhold (derav min digresjon om ordets etymologi). Jeg er ellers enig med deg i at genitiv som bøyningsendelse på mange måter er ikke-produktiv for betegnelse av eierforhold og at -s kanskje heller bør regnes som et klitikon ettersom den kan føyes til lange fraser og ikke bare til substantivet som "eier". Men kanskje er det ikke sånn for alle andre forhold som markeres med genitiv? For eksempel en "fem seters bil" ville man vanskelig kunne omformulere til en "tre seter baks bil" e.l. En slik konstruksjon virker helt unaturlig, så kanskje er -s her allikevel sterkere knyttet til substantivet "seter" og bør ikke regnes som et klitikon? Jeg vet ikke, men leker bare litt med min egen språkfornemmelse. Håper uansett dere klarer å få til en brukbar artikkeltekst gjennom samarbeid. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 5. nov. 2015 kl. 16:32 (CET)[svar]

Men hvordan vil du si at "hans og hennes" er genitivsformer til forskjell fra "min" og "din"? Tenker du på "sin"? Jeg ser at jeg også har formulert meg litt rart - poenget mitt var at genitiv KAN være eiendomsformer og ikke nødvendigvis må være det. Derfor tror jeg egentlig at vi er enige her. Og hva angår "annnenklasses bokser" er dette klassifisert som adjektiv i ordbøkene. Sett i et språkhistorisk perspektiv er dette også interessant i og med at man kan konstatere at det ikke kommer fra norrønt (igjen som beskrevet i svaret til Asav).

Jeg synes du har et svært interessant spørsmål:

Jeg er ellers enig med deg i at genitiv som bøyningsendelse på mange måter er ikke-produktiv for betegnelse av eierforhold og at -s kanskje heller bør regnes som et klitikon ettersom den kan føyes til lange fraser og ikke bare til substantivet som "eier". Men kanskje er det ikke sånn for alle andre forhold som markeres med genitiv?

Hvis jeg forstår spørsmålet ditt rett, er svaret jo. På latin vil man alltid sette genitivsformen til hodet i nomenfrasen. Man ville si "Kongens av Norge hus", ikke "Kongen av Norges hus". Kanskje mer riktig: "hus kongens av Norge" --> "domus regis ab Norvegia" ("hus [nom] kongens [gen] av Norge [abl]"). På norrønt ville det være "konungsins af Noregi hús" ("kongens [gen] av Norge [dat.] hus [nom]"). Når et nomen forandrer seg for å markere sin kasus, markerer den seg selv på ordnivå, ikke på setningsnivå (hvilket et klitikon helt fint kan gjøre). Jeg vet ikke om noen eksempler der dette ikke er tilfelle og andre regler gjelder. Jeg har ingen eksempler fra språk med en utvilsomt aktiv genitiv som ikke følger dette. Selvsagt kan jeg ta feil, men hittil har jeg ikke hørt om noe.

Hva angår "En tre seter baks bil" har du et interessant poeng. Men hvis du slår opp på for eksempel "tresetes" på nob-ordbok.uio.no får du opp at også denne regnes som adjektiv. Dermed har vi forklaringa for hvorfor "tre seter baks bil" ikke fungerer; nemlig fordi at "treseters" er et adjektiv. På samme måte er "stakkars" et adjektiv, selv om dette kom fra "stafkarl" på norrønt, som betyr "en mann som går med stav", som også ble brukt om ordet "tigger". Altså en man syntes synd på. Men dette ordet har forandret seg til et helt tydelig adjektiv i dag. Det er denne prosessen som da også tydeligvis har skjedd med "treseters", "femseters" etc. Derfor kan man, som sagt, heller ikke forsøke å endre på dette. Det har blitt sammensmeltet til ett ord som ikke kan forandres på. Hvis det hadde vært genitiv, burde man ha kunnet si : "En fem seters bak bil", men dette fungerer ikke det heller. Imidlertid et interessant eksempel!

Jeg håper vi (Asav og jeg) klarer å legge uenighetene til side. Vi får se. Vi har tydeligvis litt forskjellige verdier som grunnlag. --Simny (diskusjon) 5. nov. 2015 kl. 17:17 (CET)[svar]

Til det første: Jeg tenker ikke på sin. Jeg tenker på hans/hennes/deres. I motsetning til min/din/sin/vår bøyes disse ikke etter ordet de står til, de har den formen de har. Hvis man sammenligner med islandsk (og jeg antar det er omtrent det samme på norrønt), forstår jeg det som at "hans", "hennar", "þess" og þeirra er genitiver av det personlige pronomenet (jf. f. eks. da:Islandske stedord#Personlige stedord), og det er disse som svarer til norsk hans, hennes, dets og deres. Når det gjelder de "ekte" eiendomspronomener, som bøyes i tall, kjønn og kasus etter ordet de står til (jf. meus/mea/meum i ditt latinske eksempel), finnes de etter hva jeg forstår kun for minn (min), þinn (din), sinn (sin) og vor (vår) (jf. da:Islandske stedord#Possesive stedord).
Til det andre: Du misforstår litt igjen eller vi snakker forbi hverandre. Jeg er helt med på at når vi på norsk har "Kongens hus", men "(Kongen av Norge)s hus" tyder det på at -s ikke er et bøyningsmorfem som sådan men et selvstendig element, som altså plasseres etter hele frasen. På engelsk, hvor det samme gjelder, markerer man jo dette tydelig ved å skille det ut med apostrof. Jeg funderer derimot på om det er tilfeller på norsk, hvor dette ikke gjelder, altså hvor -s ikke er et selvstendig element som kan adskilles fra hodet i frasen. Et nytt eksempel på det jeg tenker på: Man kan snakke om "en dags arbeide" eller "to dagers arbeide", men her kan man ikke plassere -s på slutten av en nomenfrase som f. eks. "(en dag eller to)s arbeide". Her mener jeg intuitivt -s er mye sterkere knyttet til selve substantivet (dag), og jeg mener vi nærmer oss en reell kasusendelse. --Wikijens (diskusjon) 5. nov. 2015 kl. 21:13 (CET)[svar]


Da tror jeg at jeg skjønner. "Hans", "hennes" og "deres" bøyes ikke etter ordet de står til. Likevel handler dette mer om kjønn enn om kasus. Om man sier "det er bilen min" eller "det er bilen deres" er fortsatt "deres" nominativ. "Meus/mea/meum" er heller ikke bøyd i forskjellige kasus her. De er alle i nominativ, men de markerer forskjellige genus. I akkusativ hadde det vært "Meum/meam/meum". Videre kan det også sies at "hans" og "hennes" faktisk til en viss grad bøyes etter ordet de står til, ettersom man bruker "sin" hvis ordet viser tilbake til subjektet, mens man brukes "hans"/"hennes" dersom det ikke gjør det. For eksempel: «Han tar sykkelen hans» vs. «Han tar sykkelen sin». Dermed vil jeg si at "hans" og "hennes" egentlig ikke er så forskjellig fra "sin". Ettersom "hans" brukes på samme måte som "sin" (med unntak av at den ene viser til subjektet og den andre viser til noe annet enn subjektet), skulle dette tilsi at "hans" ikke er genitiv. Det at "deres" skulle være genitiv, burde her føre til at det står etter genitivsverb eller preposisjoner. Men imidlertid sier man "Denne gava er til dere", og ikke "denne gava er til deres"; "jeg savner dere" og ikke "jeg savner deres". Dette gjelder også for "hans" og "hennes" (*"Jeg savner hennes"/*"denne gava er til hennes"). Når "hans", "hennes" og "deres" står som eneste ledd, "Den er deres", kan dette forklares med at det dreier seg om ei ellipse, altså at noe er underforstått fordi det er overflødig informasjon.
Du sier du funderer på om det er tilfeller på norsk hvor s-en ikke kan skilles fra "hodet". Jeg må faktisk innrømme at "en dag eller tos arbeide" fungerer helt fint i mitt øre. Hva med "(en dag og en times) arbeide"? (altså at det tar en arbeidsdag pluss en time). Hvis du søker på "en dag eller tos" på google, får du treff (jeg fikk 138), blant annet "en dag eller tos kjøring". Problemet med dette, er at jeg ikke klarer å finne noen eksempler på norsk der det ikke kan skilles fra hodet, og der det definitivt ikke dreier seg om et adjektiv. Da må man ty til de gamle genitivsrestenen i norsk, som "dagsens" --> "dagsens arbeid". "Og så har hun været på havsens bund" (Ibsen - Villanden). Men dette er ikke produktive genitivsformer ("bilsens"? "stolsens"? "kongsens"?). --Simny (diskusjon) 6. nov. 2015 kl. 10:37 (CET)[svar]
Til det første. Det handler mer om kjønn enn kasus fordi norsk ikke har kasusbøyning av substantivene, derfor viste jeg til islandsk for å tydeliggjøre. I islandsk vil "minn" potensielt kunne ha 24 former (3 kjønn X 2 tall X 4 kasus; endel av disse er selvfølgelig morfologisk sammenfallende så det reelle antallet varianter er lavere), for þeirra (deres) vil det imidlertid kun være 1 form i alle 24 tilfeller. Min fungerer på samme måte som et adjektiv som bøyes etter ordet det står til. Deres fungerer som et genitivattribut. Altså min (et eiendomspronomen) oppfører seg på samme måte som grønn (grønn bil, grønt hus osv. inkludert kasusvarianter i relevante språk, f.eks. islandsk). Deres fungerer på samme måte som mannens (mannens bil, mannens hus osv.), det er et personlig pronomen (ikke eiendomspronomen) som står i genitiv uavhengig av hvilken setningsfunksjon den overordnede nomenfrasen har. Dette bør ikke være særlig kontroversielt, selvom det nok vil være vanlig å regne hans, hennes, deres som eiendomspronomener i moderne norsk, når man betrakter språket isolert, og ikke historisk. Poenget som jeg foreslår å få med i artikkelen, er at formene historisk sett er rester av genitiv. Norrønt og avledede språk har åpenbart ikke hatt eiendomspronomener for ikke-refleksiv 3 person, da har genitiv av det personlige pronomenet måtte gjøre nytten. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klargjøre bedre hva jeg mener. Se på tabellene i en:Old Norse morphology#Pronouns and adjectives. Der ser man først de personlige pronomener. Disse finnes for 1. person, 2. person, refleksiv 3. person og ikke-refleksiv 3. person. I tabellen under beskrives eiendomspronomener, og man ser at det finnes et eiendomspronomen for 1., 2. og refleksiv 3. person (i alle tall): mitt, þitt, sitt, okkart, ykkart, várt, yðart. Det finnes derimot ikke noe eiendomspronomen for ikke-refleksiv 3. person. Vil man uttrykke et eiendomsforhold for 3. person er man altså tvunget til å bruke genitiv av det personlige pronomenet (þess, hans, hęnnar, þeirra). Dette gjenspeiles i norsk (selvom formrikdommen er ekstremt begrenset i forhold til norrønt) i forskjellen på parene "min bil"/"mitt hus" og "deres bil"/"deres hus". Eksemplene dine med preposisjoner og verb som styrer genitiv er ikke relevante. Disse er ikke produktive i norsk, man sier heller ikke "til skoles" eller "jeg savner skolens". Jeg vil derimot anta at hvis verbet savner tar genitiv på norrønt vil man også bruke þeirra.
Til det andre avsnittet: Her vil jeg tro graden av uvilje mot former som "en dag eller tos arbeid" kanskje gjenspeiler nettopp i hvilken grad man intuitivt opplever morfemet -s som avhengig/uavhengig av substantivet (hodet). Det er jo interessant i seg selv at folk opplever det ulikt, og svarer kanskje litt til ulik grad av uvilje mot å skille infinitivsmerke fra verbet med adverber som ikke.
Men for å komme tilbake til artikkelteksten og hvor vi startet. Det vi alle ser ut til å være enige om, er at eiendomsforhold ikke er det eneste forhold som genitiv markerer, og Asavs formulering «genitiv er en kasus som hovedsakelig benyttes for å beskrive et avhengighetsforhold mellom et substantiv eller en substantivgruppe til en annen tilsvarende gruppe, slik at det oppstår et attributtforhold. Vanligvis tar dette forholdet form av eierskap, men det finnes også andre genitivformer.» er vel en grei definisjon. Så bør man vel nevne at genitiv historisk har vært kompliment for enkelte verb og preposisjoner, og nevne at i sistnevnte tilfelle henger det igjen i endel faste uttrykk som "til fjells", men også uttrykk som i moderne norsk oppfattes som adjektiver/adverber slik som "tilfreds" eller "tildels". Vi bør også nevne andre adverbielle uttrykk som "en slags", som vel også må være en rest av genitiv. Og så mener jeg altså man bør ha med at systemet med eiendomspronomener er supplert med historiske genitiver i mangel på ekte eiendomspronomener i 3. person. Det interessante med en artikkel om genitiv i norsk, er jo etter min mening å se hva som er igjen av kasusrester, ikke å insistere på å definere det bort. Alle er vel enige om at kasus er så godt som forsvunnet fra norsk, så det dreier seg ikke om å prøve å fremstille norsk som mere avansert eller klassisk enn det er.
PS: Til det latinske: jeg har god oversikt over latinske bøyningsparadigmer, og har tilgang til oppslagsverk hvis jeg trenger, så jeg trenger ingen forklaring på at meus/mea/meum er nominativ ;-)
Med vennlig hilsen og håp om god artikkelutvikling, --Wikijens (diskusjon) 6. nov. 2015 kl. 12:39 (CET)[svar]

Jeg synes jeg må svare på en del av det du sier her.

1. Det dreier seg ikke om å prøve å fremstille norsk som mere avansert eller klassisk enn det det er
Her mener jeg du tar feil. Jeg er enig i at det bør være sånn, men det er ikke slik jeg opplever at det defineres nå. Jeg opplever at det defineres som mer "klassisk", og at det som står i noen av de nyere oppslagsverkene (at norsk ikke har genitiv, se bøkene jeg har sitert på genitivsartikkelen) lulles til side. Min argumentasjon her, med både deg og med Asav, har egentlig utelukkende berodd på det faglige, om norsk har genitiv eller ikke. Her strides også de lærde, og jeg har derfor forsøkt å tilføye dem som mener at norsk har genitiv og dem som mener at det ikke har genitiv (som kasus, altså). Dette mener imidlertid at Asav ikke er nok; jeg må tilføye flere "skoler". Problemet er at jeg ikke vet om andre. Jeg forsøker altså ikke å framstille norsk som mer avansert eller klassisk. Jeg forsøker å framstille det slik vitenskapen framstiller det. Og jeg har ikke sett skrevet så mye om "genitiv" i norsk som overlever kritikken fra motsida. Dette betyr selvsagt ikke at jeg vil ta det bort, men det å se på norsk som et språk med noe annet enn fastfrossede genitivsrester, motsier det jeg har kommet over av kilder om genitiv. Jeg har ikke funnet språkforskere på NTNU (hvor jeg studerer) som mener at norsk faktisk har genitiv (jeg var en runde rundt og spurte en del i går for å spørre om "en annenklasses bokser"). Derfor synes jeg det kan være viktig å få fram at det virkelig er tvilsomt. Ut i fra dette synes jeg at definisjonen om at genitiv står til ei substantivgruppe er problematisk, ettersom denne, slik jeg tolker den, viser at det er ok å tolke [mannen som jeg så i går og som du hilste på hunden til]s som genitiv.

2. hans, hennes og utvikling
Man kan si at "hans" har utviklet seg fra norrønt, og at det var genitiv på norrønt. Men her stopper også likheten opp. Jeg er enig i at det kan være interessant å se på ord som har utviklet seg fra genitivsformer på norrønt, men da bør det samtidig understrekes at de egentlig ikke er genitivsformer i dag.

3. «Eksemplene dine med preposisjoner og verb som styrer genitiv er ikke relevante. Disse er ikke produktive i norsk, man sier heller ikke "til skoles" eller "jeg savner skolens".»
Jeg mener eksemplene er relevante. Dette er fordi de viser at den norske genitiven egentlig ikke er genitiv som i andre språk med genitiv. Hva mer er, viser den at "deres" på norsk egentlig fungerer akkurat som et determinativ. "Hunden er deres" kan forklares som ellipse, og "deres hund" som determinativ. Utenom dette vet jeg ikke hva "deres" kan brukes til, tror jeg. Dermed blir eksemplene relevante.

4. "min" og adjektiver
Problematikken med å definere "min" som et adjektiv er også tilstede, men jeg vil nøye meg med å si at det sannsynligvis ikke er slik. Dette er fordi flere adjektiver kan opptre foran et substantiv («en stor vis mann»), men det kan ikke "min" (*«min din bil»), og ikke "deres" heller for den saks skyld. Derfor vil jeg si at det heller dreier seg om et determinativ. Dermed mener jeg også at jeg svarer på dette med "eiendomspronomen" også.

Hva angår forslaget om artikkelen, er dette for så vidt greit. Utvikling og rester idag. Problemene dukker opp når noen mener at norsk har genitiv, mens andre mener at det ikke har genitiv. Problemet er at det vi diskuterer nå, går på definisjonen av hva genitiv er. Dermed blir det fort redigeringskrig. --Simny (diskusjon) 6. nov. 2015 kl. 14:05 (CET)[svar]

Når jeg i 4 sier at jeg mener dette svarer på "dette med eiendomspronomen også", mener jeg at deres også er en determinativ, og ikke et genitivspronomen.--Simny (diskusjon) 6. nov. 2015 kl. 14:12 (CET)[svar]

Henvisninger til et nettsted og et spørsmål om påståtte økonomiske krefter bak en fredsprisvinner[rediger kilde]

Kan du huske om aviser, («papir-»)tidsskrifter eller nettaviser har referert til nettstedet Steigan blogger? Jeg fant ikke mye interessant på Google, men det behøver ikke å være avgjørende for om noe er notablelt. For øvrig har du lest noe sted, vettuge ting om «Pengene bak Malala»? Jeg kan bare huske å ha sett antydninger om emnet, da jeg Googlet om bloggen. Jeg spør bare om det er et kjent emne, og om emnet i såfall i blant regnes å høre til konspirasjonsteori-sjangeren. Mvh --178.232.42.157 6. nov. 2015 kl. 14:51 (CET)[svar]

Hei. Det vet jeg dessverre ikke. Husker å ha sett den artikkelen du sikter til, men den interesserte meg ikke voldsomt, så gjorde ingen videre undersøkelser i den forbindelse. --Wikijens (diskusjon) 6. nov. 2015 kl. 20:19 (CET)[svar]

Godt nyttår[rediger kilde]

Godt nyttår, Wikijens! --Góngora (diskusjon) 31. des. 2015 kl. 17:17 (CET)[svar]

Takk for det og godt nyttår til deg også! --Wikijens (diskusjon) 31. des. 2015 kl. 21:40 (CET)[svar]

Wikidata Etternavn d:P 734[rediger kilde]

God ettermiddag. Angående denne verdien på Wikidata for kvinner. Er det slik å forstå at det da legges inn både etternavn som født og etternavn som gift ? mvh --Pmt (diskusjon) 6. jan. 2016 kl. 17:44 (CET)[svar]

Hei. Det er jeg ikke sikker på. Redigerer mye på wikidata, men det er typisk de samme tingene hele tiden (OL-deltagere), så kan egentlig ikke så mye om wikidata utenom det. Kanskje Jon Harald Søby er den rette å spørre. --Wikijens (diskusjon) 6. jan. 2016 kl. 20:23 (CET)[svar]
Ok, takk. Tar det videre. mvh --Pmt (diskusjon) 6. jan. 2016 kl. 21:18 (CET)[svar]

Utøvere av demonstrasjonssporter[rediger kilde]

Synes du de skal ha egne kategorier? De har ikke kategori på engelsk og de har ikke profiler på SR. Se f.eks Morten Søgård. --- Løken (diskusjon) 3. feb. 2016 kl. 21:39 (CET)[svar]

Er ikke sikker. Hva mener du? --Wikijens (diskusjon) 4. feb. 2016 kl. 20:20 (CET)[svar]
Også usikker, men heller jo mot nei. Var det du som opprettet kategorien i sin tid eller var det Bruker:Cavernia? --- Løken (diskusjon) 7. feb. 2016 kl. 21:31 (CET)[svar]
Hvilken kategori mener du? ---- cavernia -- (diskusjon) 7. feb. 2016 kl. 21:33 (CET)[svar]
Kategori:Curlingspillere under vinter-OL 1988, som Wikijens flyttet til stor V etter hvert. --- Løken (diskusjon) 7. feb. 2016 kl. 21:40 (CET)[svar]
Jeg husker ikke om jeg har opprettet den eller bare flyttet den. Har du noen eksempler på demonstrasjonsgrener i noen av de siste lekene, bare for å se om jeg kan huske om jeg "opplevde" det som deltagere eller ikke? --Wikijens (diskusjon) 7. feb. 2016 kl. 22:02 (CET)[svar]
Nei. IOC har sluttet med demonstrasjonssporter for iallfall 20 år siden. --- Løken (diskusjon) 7. feb. 2016 kl. 22:28 (CET)[svar]
Ok. Vi kan vel bare la dem stå inntill videre, så vurdere det igjen når vi skal gjøre en systematisk gjennomgang av dette. --Wikijens (diskusjon) 7. feb. 2016 kl. 22:29 (CET)[svar]
Forresten, ser ut til at de har en:Category:Curlers at the 1988 Winter Olympics, men at Søgård ikke er kategorisert der. --Wikijens (diskusjon) 7. feb. 2016 kl. 22:31 (CET)[svar]
Samme gjelder vel egentlig for Kortbaneløpere under samme Vinter-OL 1988 grenen ble offisiell i neste OL i Albertville 1992. Og der var det nok jeg som opprettet den kategorien for 1988. Men en annen ting så synes jeg at bunnmalene for øvelser under xxSommer/Vinterxx-OL yåry også bør inkludere lenker til demonstrasjonsøvelsene med artikler om de aktuelle konkurransene der som f.eks. for det aktuelle Vinter-OL i 1988 som i den engelske bunnmalen en:Template:EventsAt1988WinterOlympics og for min del vist frem på samme måte som der, eventuelt som i en liste sortert på offisielle grener og demonstrasjonsgrener som listegrupper. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 7. feb. 2016 kl. 22:53 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 3-6[rediger kilde]

Siden boten ikke har kommet så langt får du herved en stor takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 3-6 i 2016. Konkurransen ble en stor suksess, der over 11 000 kildeløse artikler fikk kilder, noe som var ca tre ganger så mye som jeg hadde håpet på. Håper du fortsetter arbeidet med kildeløse artikler fremover. Med vennlig hilsen konkurransearrangør Løken (diskusjon) 16. feb. 2016 kl. 21:40 (CET)[svar]

Pekersider[rediger kilde]

Pekersider er et nokså omfattende problem som trenger en god løsning. Skrev et svar til innlegget ditt, men fant ut at det ville utløse mer diskusjon enn både infobokser og botkjøringer så jeg slettet det. Egentlig er det flere problemer, og de løses enklest ved å bruke Wikidata. «Wiborg» er igrunnen et godt eksempel. Mange av oppføringene er en blanding av homonymer og polysemer, både på frasenes primærbetydninger og synonymer. Mesteparten av dette kan løses med en spesialside for disambiguering som henter underlagsdata fra Wikidata. Noe ala d:Special:ItemDisambiguation/nb/Berlin, men som istedenfor å lenke på dataelementet lenker lokale artikler. — Jeblad 10. mar. 2016 kl. 03:05 (CET)[svar]

Ja, fint hvis dette kan løses bedre teknisk i fremtiden. --Wikijens (diskusjon) 10. mar. 2016 kl. 18:11 (CET)[svar]

Savner dine gode redigeringer[rediger kilde]

Hei Wikijens. Hva har skjedd, blitt lei av Wikipedia eller bare tatt en lengre pause ? Ønsker å se dine mange gode redigeringer på wikipedia igjen. Kan det bli mulig ? Med ønsker om alt godt for fremtiden, hvor du enn måtte befinne deg, Migrant (diskusjon) 22. jul. 2016 kl. 13:09 (CEST)[svar]

+1 - Løken (diskusjon) 22. jul. 2016 kl. 16:50 (CEST)[svar]
Takk for det. Har dessverre ikke tid til å bidra noe særlig om dagen. Blir fort altfor mye om jeg først begynner, tid jeg egentlig burde bruke til andre ting. God redigeringslyst videre ønskes til alle! Mvh. --Wikijens (diskusjon) 27. jul. 2016 kl. 10:44 (CEST)[svar]

En stjerne til deg![rediger kilde]

Den overgrodde stjerna
Bedre sent enn aldri, osv. Håper du får tid igjen! — Jeblad 14. nov. 2016 kl. 12:49 (CET)[svar]
Takk for det. --Wikijens (diskusjon) 15. nov. 2016 kl. 10:34 (CET)[svar]

Ukens konkurranse uke 3[rediger kilde]

Takk for innsatsen i ukens konkurranse i uke 03 i 2017. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 03, 2017: Håndball-VM og Frankrike {{UK premie|brun|uke=03|år=2017}}
Husk at denne ukens konkurranse er Kilder. Lykke til! Hilsen Theilert og UKBot (diskusjon) 23. jan. 2017 kl. 10:26 (CET)[svar]

Underprosjektet Rock og rangeringer[rediger kilde]

Hei! Jeg er stort sett på Wikipedia for å skrive. Har kastet meg over artikkelen om Ringo Starr (jeg har også skrevet om The Beatles), og jeg ser at Starr har en fin mal som sier at den tilhører underprosjektet rock og har nivå B. Min påstand er at artikkelen nå fortjener en A (ikke AA ennå), og jeg vil gjerne legge ut malen om rock også på andre steder, for eksempel på nettopp artikkeln om The Beatles. Så hvorfor plager jeg deg? Vel, ingen av de som sto oppført på underprosjektet Rock virker å være aktive i dag. Så vet du noe om hvordan jeg skal gå frem? Og krever en artikkel som "bare" skal ha rangering opp til B eller A samme rangeringsrutine som AA og UA-artikler?

mvh Andreas Kolle (diskusjon) 9. feb. 2017 kl. 15:21 (CET)[svar]

Hei, jeg er nok ikke den riktige å spørre her. Jeg er lite involvert i artikkelrangering og vet derfor lite om hvilke kriterier som gjelder. Jeg har heller ingen kunnskap om temaet, så det eneste jeg eventuelt kan bidra til, er enkel formatering eller noe språkvask. Beklager, og håper du allikevel får gjort artikkelen så god som mulig og at den får en fortjent rangering. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 9. feb. 2017 kl. 15:29 (CET)[svar]

Hallo Wikijens. Har du peiling på navn og spesialtegn? Holder på å opprette en del artikler fra ski-VM, men engelsk WP har bare kopiert navnene fra FIS sin side. Problemet med FIS o.l er at de ikke bruker spesialtegn, så spørsmålet er om du kan gjenkjenne hvem som trenger å skrives annerledes? Se mine bidrag og videre på Wikipedia:Dugnadskontor/Vintersport-VM 2017 for problemene :) --- Løken (diskusjon) 27. feb. 2017 kl. 22:01 (CET)[svar]

Skal se på det etterhvert. Bare opprett dem slik de er på FIS, så flytter vi etterhvert. Tysk wp er vel jevnt over nøyere enn engelsk med slikt, så du kan sjekke der hvis de har artikkel. Men pass på å oppdatere referanseteksten i malen din når du skifter øvelse (jf. Dávid Panyik, hvor lenken er riktig men teksten feil). Mvh. --Wikijens (diskusjon) 28. feb. 2017 kl. 00:27 (CET)[svar]
Selvfølgelig :) --- Løken (diskusjon) 28. feb. 2017 kl. 09:19 (CET)[svar]

Tennis og maler[rediger kilde]

Hei Wikijens. Så at du hadde noe interesse for tennis i noen av dine av trådinnlegg tidligere. Hva med bunnnavigasjonsmaler over vinnere som legges i bunnen for de enkelte tenniskonkurransenes årsutgave-artikler samt de enkelte tennisbiografiene. Dette kan jo forsåvidt også gjøres for de norske mesterne i tennis. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 28. mar. 2017 kl. 17:22 (CEST)[svar]

Hei. Det virker som en god idé. Skal se på det ved anledning hvis ingen kommer meg i forkjøpet. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 28. mar. 2017 kl. 18:19 (CEST)[svar]

Ikke-startende utøver[rediger kilde]

Hei. Jeg lurer på om det kan være lurt å endre på måten vi behandler ikke-startende utøvere i OL på (DNS). Vi har jo nå kategorier til de som er på de offisielle resultatsidene, men lurer på om vi bør unngå å kategorisere disse som deltakere. Dette har jo blitt diskutert et antall ganger før, og har tidligere vært enig med slik vi har gjort det. Syns vi egentlig bør endre nå, spesielt siden jeg nå har begynt å skrive om deltakere i tidlige leker der det ikke alltid finnes offisielle lister. Da har vi tre valg: 1) Holde på slik som før, og føre opp DNS som deltakere med tanke på offisielle resultatlister, 2) Følge enWP som gjør litt forskjellig. 3) Følge SR (snart Olympedia/IOC) som ikke tar med de som har DNS. Hva syns du? Se for eksempel Johannes Villemson for eksempel. --- Løken (diskusjon) 1. apr. 2017 kl. 19:22 (CEST)[svar]

Hei. Jeg er veldig usikker på hva som er mest hensiktsmessig. Har vel slått meg til ro med det vi har gjort til nå, men hvis det er gode grunner til å gjøre det annerledes, er jeg absolutt med på det. Har for øvrig lagt merke til at det kommer eldre utøvere, må si du har en imponerende utholdenhet :-) Hvis jeg forstår deg riktig, og SR skal overtas av eller underordnes IOC vil vel denne databasen automatisk få mere autoritet og det blir kanskje naturlig å følge den. Hvordan gjør en.wp det? --Wikijens (diskusjon) 1. apr. 2017 kl. 19:39 (CEST)[svar]
De gjør det litt forskjellig, blant annet har de ikke nevnte Villemson som utøver i 1912, men har for eksempel Carolina Mendelblatt som deltakere i 2012 (DNS på grunn av sykdom). --- Løken (diskusjon) 1. apr. 2017 kl. 19:46 (CEST)[svar]
Da tror jeg vårt system eller SR er bedre, altså et konsistent system. Finnes det noen offisielle tall (nøyaktige) for antall utøvere i de forskjellig OL? --Wikijens (diskusjon) 1. apr. 2017 kl. 19:50 (CEST)[svar]
Ser ut som denne OL-friidrettsutøveren også gikk på skøyter Johannes Villemson i det tsar-russiske mesterskapet i 1915. I tillegg lurer jeg på om han har en profil på Olympic.org her for 1912 som sier deltagelse for Russland, men f.datoen stemmer ikke helt og her for sin deltagelse i 1920 og 1924 for Estland. Har du forresten kikket i den offisielle OL-rapporten for 1912 på 1426 .pdf-sider. 800m omtales på .pdf-sidene 512–515 og boksidene 360–363. Det er også en estisk-språklig biografi på www.esbl.ee. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 1. apr. 2017 kl. 23:33 (CEST)[svar]
Det vil alltid finnes tvilstilfeller eller tilfeller der man bør gjøre unntak. Spørsmålet blir klarere hvis man ser på maratonløpet samme år, der hele 30 utøvere står som DNS (noen deltok i andre øvelser). Er disse deltakere? De har jo ikke deltatt, det er ikke sikkert at de var i Stockholm i 1912 en gang. Det er jo heller ikke sikkert at disse DNS-folka er notable i det hele tatt hvis de ikke har deltatt i OL. --- Løken (diskusjon) 1. apr. 2017 kl. 23:44 (CEST)[svar]
Er usikker på disse gamle OL-konkurransene om kategorisering som deltagere og hvorvidt de var tilstede som en del av troppen eller ei. På den tiden var det vel gjerne lange påmeldingsfrister og man meldte kanskje (usjekkete opplysninger/løse tanker ?) på litt flere enn akkurat de som reiste til OL-konkurransene pga økonomi og lang reise for noen land. Sommer-OL 1912 varte jo i drøye to og en halv måned (5. mai - 27. juli). Men uansett så er de jo nevnt i den offisielle OL-rapporten så de kan jo ihvertfall listes opp og eventuelt bruke {{Ikkerød}}-malen på de som ikke startet. PS. Ifølge både den offisielle OL-rapportens info på side pdf-side 513 og informasjonen i Olympic Results – Wyniki igrzysk olimpijskich : Sztokholm 1912 – część 1 (athletics, aquatics - men) så var ikke Villemson, ikke-startende, men derimot ikke-fullførende på 800 meter. Ps2. Omtale av dødsfallet under maraton-øvelsen er vel også noe upresis siden utøveren ble fraktet til sykeshuset og døde på morgenen dagen etter. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 2. apr. 2017 kl. 01:57 (CEST)[svar]
Det er klart det blir vanskeligere med de eldre lekene. Jeg tror vi bare får gjøre så godt vi kan, og rydde litt nå og da ettersom vi oppdager uregelmessigheter eller får tilgang til bedre kilder. Har dessverre ikke noe klart svar. Kanskje registrere alt av tvilstilfeller på en av dugnadssidene, slik at man med tiden kan ta stilling til det samlet? --Wikijens (diskusjon) 2. apr. 2017 kl. 13:06 (CEST)[svar]
@Wikijens: Ville bare lenke opp aktuell info angående Bruker:Løkens punkt 3) i innledende innlegg og lenken finner du www.wikidata.org/wiki/Property_talk:P1447 (her). Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 2. apr. 2017 kl. 21:05 (CEST)[svar]
Takk for lenke til denne diskusjonen. Er vel greit å bare vente til den nye databasen er oppe. Får håpe det blir en grei måte å overføre våre lenker til nytt system, det er jo lagt mye jobb i dette, og det er jo egentlig et no.wp-prosjekt fra starten (Brukerdiskusjon:Jon Harald Søby/Arkiv/74#IMDB/Sports-reference) med latvisk assistanse etterhvert :-) --Wikijens (diskusjon) 2. apr. 2017 kl. 21:41 (CEST)[svar]

Ukens konkurranse uke 13[rediger kilde]

Takk for din ledelse av ukens konkurranse i uke 13 i 2017. Du kan med god samvittighet legge inn følgende maler på brukersiden din:

Ukens konkurranse uke 13, 2017: Stillestående sider {{UK premie|gul|uke=13|år=2017}}
Du må nå sjekke resultatene. Hvis det er feilmeldinger nederst på konkurransesiden må du sjekke om de relaterte bidragene har fått poengene de skal ha. Se også etter om det er kommentarer eller klager på diskusjonssiden. Hvis alt ser greit ut kan du trykke her (og lagre), så sender jeg ut rosetter ved første anledning. Hilsen UKBot (diskusjon) 3. apr. 2017 kl. 00:21 (CEST)[svar]

Mal:Slettnom[rediger kilde]

Hei Wikijens. Ser at du til stadighet nominerer artikler til en slettediskusjon men glemmer/utelater/forbigår å gi beskjed til artikkeloppretter om at det vil pågå en slik diskusjon. Selv om artikkeloppretter tilsynelatende ikke er aktiv lengre kan det hende at h*n har huket av e-post-melding for nye tråder på diskusjonssiden sin om det er en brukerregistrert bidragsyter. Denne informasjonen vil automatisk bli delt om man benytter seg av gadgeten som finnes i nedtrekksmenyen for Mer ᐁ og menyvalget Slettenominering som er plassert helt inntil søkefeltet ihvertfall i min layout. Se gjerne også {{Slettnom}}. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 3. jul. 2017 kl. 23:30 (CEST)[svar]

Takk, det skal jeg gjøre neste gang. Jeg pleier ellers å gi en beskjed på brukersiden hvis jeg tror vedkommende er aktiv, men du har jo rett i at noen kan følge med selvom de ikke redigerer så ofte. --Wikijens (diskusjon) 3. jul. 2017 kl. 23:31 (CEST)[svar]
Man måtte legge den til i Instillinger -> Verktøy, men nå har jeg den også under Mer ᐁ . Kan man skrive en mere personlig melding eller er det bare den automatiske? --Wikijens (diskusjon) 3. jul. 2017 kl. 23:34 (CEST)[svar]
Den automatiske tror jeg, men nomineringsteksten kommer jo øverst i slettediskusjonen. Men det går jo selvfølgelig å oppdaterer den automatiske til en mer personlig variant skulle jeg tro. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 3. jul. 2017 kl. 23:54 (CEST)[svar]
Kan jo selvfølgelig legge inn {{subst:Slettnom|Artikkelnavn|Ditt brukernavn}} ~~~~ på brukernes diskusjonssider i ettertid for de som ikke har flow-diskusjonssider, men slettenominering-gadget'en fikser også det for det de sidene. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 4. jul. 2017 kl. 00:07 (CEST)[svar]

Jan A. Oksum[rediger kilde]

Jeg slettet under tvil, men den forsvant da jeg oppdaget denne diffen: [10] Mvh BjørnN (diskusjon) 3. aug. 2017 kl. 13:50 (CEST)[svar]

Ja, jeg syntes det var merkelig med denne henvisningen i artikkelen. Vi pleier jo å ta ut CV-stoff, så vet ikke om det var en kreativ måte å få den med allikevel. Det hadde uansett stått slik siden 2005, så neppe noen som brukte det som kladd lenger. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 3. aug. 2017 kl. 14:03 (CEST)[svar]

Jeg har svart på min diskusjonside for noen dager siden. Hubba (diskusjon) 5. aug. 2017 kl. 16:28 (CEST)[svar]

Flytting[rediger kilde]

Hei! Når du skal flytte en kategori, kan du gjøre det på samme måte som når du flytter en side, ved å bruke flyttefunksjonen. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 27. sep. 2017 kl. 17:40 (CEST)[svar]

Ok. Takk for det, det skal jeg gjøre neste gang. Jeg husker fra gammelt av at man måtte sette inn en "flytt kategori"-mal, og så kom en bot etter noen dager og gjorde det. Hvis man bruker Flytt-knappen, blir da også artiklene oppdatert umiddelbart? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 27. sep. 2017 kl. 17:43 (CEST)[svar]
Nei, de gjør ikke det, dessverre. Det er botten til Cocu som pleier å flytte kategorier, men h*n har ikke vært aktiv på en stund. Jeg skal slette den kategorien du satte hs-tag på. Mvh.--Anne-Sophie Ofrim (diskusjon) 27. sep. 2017 kl. 17:45 (CEST)[svar]
Takk. Skal bruke flytt-knappen neste gang uansett om jeg må ta artiklene manuelt, så er jo historikken med kategorien. --Wikijens (diskusjon) 27. sep. 2017 kl. 17:48 (CEST)[svar]

Kvartaler i Gamla Stan[rediger kilde]

Flott at du går gjennom disse. Jeg har språkvasket en del av disse, og også oversatt noen selv ved hjelp av Content Translation, men følte at jeg var på tynn is når det gjaldt hvordan gudenavnene skulle skrives på norsk (samt at jeg sikkert har gjort noen andre feil også). Kommer sikkert til å be om hjelp om jeg får ånden over meg og gjort lista ferdig. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 3. okt. 2017 kl. 20:16 (CEST)[svar]

Takk for det. Det er bare tilfeldig at jeg er kommet inn på disse. Jeg går egentlig gjennom Kategori:Gresk mytologi og prøver å rydde/standardisere navneformer via "lenker hit", og noen av disse kvartalene har åpenbart navn etter mytologiske figurer. Vi pleier uansett å ha mange omdirigeringer for disse gudenavnene. Er jo strengt tatt ingen fasit, mere smak og behag. Jeg forsøker først og fremst å sørge for en viss konsistens, men hender jeg ombestemmer meg selv :-) Mvh. --Wikijens (diskusjon) 3. okt. 2017 kl. 20:21 (CEST)[svar]

Artikkelen om Italias herrelandslag i fotball, som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:UA. På vegne av alle oss som synes at slikt samarbeid om å løfte artiklene det lille ekstra er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt lagarbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg! Mvh M O Haugen (diskusjon) 18. okt. 2017 kl. 18:22 (CEST)[svar]

Gir du ikke stemmer?[rediger kilde]

Hei, og takk for hjelpen du har gitt til Europas historie 1789–1914, og jeg håper du gir mer. Det jeg derimot lurer på, er dette: Du har kommentert på tre av mine saker før denne (Fotball for kvinner, Englands herrelandslag i fotball og Italias herrelandslag i fotball). Du har aldri gitt noen stemme, verken For For, Nøytral eller Imot Imot. Hvorfor ikke? Når du bruker så mye energi som du gjør, igjen takk for det, er det vel litt pussig om du ikke har en mening mot slutten av hvilken retninge det går mot? Jeg skjønner at du ikke vil stemme før du har lest ferdig, men en eller annen gang er det vel på tide å stemme? Eller er det noe jeg ikke helt har sett? --Andreas Kolle (diskusjon) 7. jan. 2018 kl. 22:24 (CET)[svar]

Hei. Det var et betimelig spørsmål. Jeg er rett og slett ikke så glad i å stemme, men liker prosessen med å finpusse artikler (men har som regel ikke tid til å lese alt). Jeg synes ikke jeg har så godt grunnlag for å vurdere, egentlig. Jeg tror jeg aldri har stemt i slike artikkelvurderinger og ytterst sjelden i administratorvalg. Håper likevel det kommer noe ut av kommentarene mine. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 7. jan. 2018 kl. 22:47 (CET)[svar]

Artikkelen om Europas historie 1789–1914, som du har bidratt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:UA. På vegne av alle oss som synes at slikt samarbeid om å løfte artiklene det lille ekstra er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt lagarbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg! Mvh M O Haugen (diskusjon) 18. jan. 2018 kl. 19:39 (CET)[svar]

Takk for uunnværlig hjelp med Liste over østromerske keisere[rediger kilde]

Liste over østromerske keisere, som du har bidratt aktivt til å forbedre i sluttfasen, er blitt rangert som WP:GL. På vegne av alle oss som synes at slikt samarbeid om å løfte artiklene det lille ekstra er noe av det som gjør wikipedia bra: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt lagarbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg! Mvh M O Haugen (diskusjon) 24. jan. 2018 kl. 19:47 (CET)[svar]

Greskspråklig assistanse[rediger kilde]

Takk for god assistanse på østromer-lista! Nå trenger jeg litt mer greskspråklig hjelp i forbindelse med at jeg oppgraderer artikkelen om Despotatet Epirus. Jeg har prøvd å sjekke etymologien som det står litt om i den engelske artikkelen om Epirus, kapitlet om Name_and_etymologi her, men jeg klarer ikke å få verifisert fotnote 3 (Liddell & Scott) og 4 (Babiniotis). Kunne du ha sett på om du finner en god tolkning av navnet Ἤπειρος med en kilde? Andewa (diskusjon) 28. jan. 2018 kl. 18:41 (CET)[svar]

Hei. Jeg har både Babiniotis og Liddel & Scott stående, så kan verifisere referanser hvis det trengs, men usikker på hvilke fotnoter du sikter til. Trenger teskje, så skal jeg hjelpe :-) --Wikijens (diskusjon) 28. jan. 2018 kl. 21:23 (CET)[svar]
Ἤπειρος betyr vel noe som "fastland" (altså det motsatte av "øy") hvis det er det det dreier seg om. --Wikijens (diskusjon) 28. jan. 2018 kl. 21:24 (CET)[svar]
For øvrig er vel Chantraine standardoppslagsverk for etymologi, og finnes online på archive.org. Her ἤπειρος. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 28. jan. 2018 kl. 21:32 (CET)[svar]
Det var nettopp oversettelsen til «fastland» som jeg lurte på. Denne Chantraine (imponerende verk, som jeg ikke har hørt om før) bekrefter jo det, og da er det referanse god nok! Tusen takk! Andewa (diskusjon) 28. jan. 2018 kl. 22:01 (CET)[svar]
Nå skjønte jeg hvilke fotnoter du siktet til – i den engelske artikkelen en:Epirus. Lenken til Liddell & Scott (fotnote 3) fungerer hos meg (til perseus.tufts.edu). Man kan også bruke denne siden som har et penere layout, men jeg vet ikke hvordan man kan lage direkte url til et bestemt oppslag (kanskje noen datakyndige kan hjelpe). Babiniotis (fotnote 4) oppgir som etymologi indoeuropeisk *apero- (som de skriver i den engelske artikkelen), som han oversetter όχθη, hvilket vel heller burde oversettes til engelsk «bank» eller norsk «bredd», i stedet for «coast» (jf. også det at det skal være samme rot som gir tysk Ufer). Hvis det er viktig å følge etymologien så langt tilbake kan man sikkert også finne noe oppslagsverk for indoeuropeisk. Men hvis det bare dreier seg om at egennavnet Ἤπειρος svarer til substantivet ἤπειρος i betydningen «fastland» er vel det relevante å trekke frem at betegnelsen brukes i Odysséen for Vest-Hellas (altså fastlands-Hellas fra perspektivet til de joniske øyer inkl. Ithaka) og derav navnet på regionen. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 28. jan. 2018 kl. 23:44 (CET)[svar]
Men personlig synes jeg ikke stedsnavnets etymologi egentlig hører hjemme i artikkelen om Despotatet Epirus men heller i artikkelen Epirus. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 28. jan. 2018 kl. 23:48 (CET)[svar]
Takk for innspill! Enig i at en nærmere drøfting av dette hører hjemme i Epirus (den artikkelen er vel også moden for utvidelse), men når jeg nå utvider artikkelen om despotatet drar jeg noen korte linjer både bakover og forover i tid. Så jeg tenker meg en kort kommentar både til navnet Epirus og til betegnelsen despotat. Andewa (diskusjon) 30. jan. 2018 kl. 10:04 (CET)[svar]
Høres bra ut. Gleder meg til å se på artikkelen når den er utvidet :-) --Wikijens (diskusjon) 30. jan. 2018 kl. 12:30 (CET)[svar]

Hei, takk for plinget! Det krever litt mer tid å sjekke/lese ting skikkelig før jeg kan gi en god reaksjon. Håper å komme tilbake med mer input i løpet av uken. CU :) Mvh Noorse 6. feb. 2018 kl. 17:15 (CET)[svar]

Ikke noe hast. Tror ikke artikkelen blir slettet med det første (eller i det hele tatt siden den ble utbedret). --Wikijens (diskusjon) 6. feb. 2018 kl. 22:45 (CET)[svar]

«Liste over nasjoner som har deltatt i vinter-OL»[rediger kilde]

Takker pent for rask respons etter at jeg hadde hintet om at listen kunne trenge oppdatering. Etpar småting fant jeg at jeg selv kunne supplere med, etter beste evne. Jeg TROR rettelsene mine har blitt riktige, men ber deg for sikkerhets skyld ettergå mine oppdateringer, og luke ut det du finner upresist. Det er forresten én setning i ingressen jeg ikke har klart å kvalifisere. Det er påstanden «103 av dagens 205 NOK-er har deltatt i minst ett vinter-OL». Jeg tror begge tallene nå kan være upresise. TorSch (diskusjon) 9. feb. 2018 kl. 19:25 (CET)[svar]

Bare hyggelig. Dine suppleringer virker fornuftige. Kanskje også Bruker:Løken kan dobbeltsjekke listen og eventuelt vurdere om noe bør inn i brødteksten. Mvh.

--Wikijens (diskusjon) 9. feb. 2018 kl. 20:01 (CET)[svar]

Hei, kan du hjelpe meg med å forbedre disse to artiklene, takk: Pedro de Betancur, José de Anchieta.--87.223.62.211 5. mar. 2018 kl. 12:55 (CET)[svar]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kilde]

WMF Surveys, 29. mar. 2018 kl. 20:41 (CEST)[svar]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger kilde]

WMF Surveys, 13. apr. 2018 kl. 03:39 (CEST)[svar]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kilde]

WMF Surveys, 20. apr. 2018 kl. 02:49 (CEST)[svar]