Oj, oj, oj, så glad jeg skal bli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«Oj, oj, oj, så glad jeg skal bli» var Norges bidrag til Eurovision Song Contest 1969, og ble fremført på norsk av Kirsti Sparboe. Melodi og tekst er skrevet av Arne Bendiksen.

Sangen er en moderat up-temponummer, hvor Sparboe synger om hvor glad sangens jeg-person skal bli når hennes elsker bare er interessert i henne. Ut fra teksten virker det som om han jevnlig «har noen på siden» og jakter på mange jenter samtidig. Imidlertid virker Sparboe optimistisk at han vil gi opp sin utro væremåte en gang i fremtiden og da synger hun: «Oj, oj,oj, da skal det bli fest/Og jeg skal bli den eneste gjest».

Ut fra teksten, er det langt fra klart om kjæresten skulle miste interessen for andre kvinner, og sangen ble angrepet i en direktesendt TV-debatt, hvor den danske professoren i litteratur, Erling Nielsen, mente at «oj, oj, oj» var det eneste gode med teksten.

Sangens fiasko i konkurransen, kombinert med det norske salget på 50 000 eksemplarer, ga en viss rettferdiggjøring til begge sider i den påfølgende debatten, som fylte norske aviser mesteparten av sommeren 1969.

Den ble fremført som tolvte bidrag om kvelden 29. mars 1969 før Sveits' Paola del Medico med «Bonjour, bonjour» og etter Vest-Tysklands Siw Malmkvist med «Primaballerina».

Da avstemningen var ferdig, hadde den fått ett poeng og fikk en sekstende plass (sist) blant seksten deltakere.

Sparboe har spilt inn sangen. Den ble utgitt på singlen Triola TN 540 i 1969.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Se plateetiketten