Oj, oj, oj, så glad jeg skal bli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

«Oj, oj, oj, så glad jeg skal bli» vant Melodi Grand Prix 1969 og var Norges bidrag til Eurovision Song Contest samme år. Den ble fremført på norsk av Kirsti Sparboe. Melodi og tekst er skrevet av Arne Bendiksen.

Sangen er et moderat up-temponummer, hvor Sparboe synger om hvor glad sangens jeg-person skal bli når hennes elsker bare er interessert i henne. Ut fra teksten virker det som om han jevnlig «har noen på si'» og jakter på mange jenter samtidig. Imidlertid virker Sparboe optimistisk på at han vil gi opp sin utro væremåte en gang i fremtiden, og da synger hun: «Oj, oj,oj, da skal det bli fest/Og jeg skal bli den eneste gjest».

Rabalderet etter finalen[rediger | rediger kilde]

Etter den norske finalen ble sangteksten angrepet i en direktesendt TV-debatt, hvor den danske professoren i litteratur, Erling Nielsen, mente at «oj, oj, oj» var det eneste gode med teksten. Sangens fiasko i konkurransen, kombinert med det norske salget på 50 000 eksemplarer, ga en viss rettferdiggjøring til begge sider i den påfølgende debatten, som fylte norske aviser mesteparten av sommeren 1969. Les mer

I Eurovision[rediger | rediger kilde]

Melodien ble fremført som 12. bidrag om kvelden 29. mars 1969 før Sveits' Paola del Medico med «Bonjour, bonjour» og etter Vest-Tysklands Siw Malmkvist med «Primaballerina». Da avstemningen var ferdig, hadde den fått 1 poeng og kom på en 16. og siste plass av 16 deltakere.

Sparboe har spilt inn sangen. Den ble utgitt på singlen Triola TN 540 i 1969.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Se plateetiketten