Ven a bailar conmigo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Ven a bailar conmigo»
Singel (kun promo) med Guri Schanke
FormatMaxi-CD
Utgitt2007
Innspilt2007
Sjangerpop, latinomusikk
PlateselskapMBN[1]
Låtskriver(e)Thomas G:son
Produsent(er)Thomas G:son
Utgiver(e)MBN
Plassering(er)
Singel ikke lagt ut for salg
Nummer 1 på Norsktoppen[2]
Vinner av Melodi Grand Prix 2007
Slått ut i semifinalen i Eurovision Song Contest 2007[3]
Plass i kronologi
«Full av nattens stjerner»
(1989)
«Ven a bailar conmigo»
(2007)
«Et øyeblikk»
(2015)
Melodi Grand Prix- kronologi
«Alvedansen»
(2006)
«Ven a bailar conmigo»
(2007)
«Hold On Be Strong»
(2008)

«Ven a bailar conmigo» (norsk: kom og dans med meg) er en latino-inspirert poplåt som vant Melodi Grand Prix 2007, og som var Norges bidrag til Eurovision Song Contest samme år. Låten er skrevet av den svenske musikkprodusenten Thomas G:son og framføres på engelsk og spansk av Guri Schanke. «Ven a bailar conmigo» ble nummer 18 av 28 i semifinalen og kvalifiserte seg dermed ikke til finalen i Eurovision Song Contest.

Melodi Grand Prix[rediger | rediger kilde]

Thomas G:son ble invitert av NRK til å levere inn bidrag til Melodi Grand Prix i 2007, og «Ven a bailar conmigo» var ett av bidragene som ble plukket ut til konkurransen. Sangen ble framført av Guri Schanke som året før hadde kommet på andreplass i TV2s dansekonkurranse Skal vi danse. Den spanske tittelen betyr «kom og dans med meg» og hadde derfor en dobbeltbetydning for Schanke.

Sangen er et latino-inspirert popnummer, og med på scenen hadde Guri Schanke med seg de de svenske danserne Christer Tornell og Stefan Clarin. Hun var den første av seks deltakere i delfinale 2 i Nordlandshallen i Bodø lørdag 27. januar 2007, og hun kvalifiserte seg til finalen i Oslo Spektrum lørdag 10. februar.

I finalen var hun den siste på scenen av åtte finalister, og hun avanserte til gullfinalen, der hun vant klart med over 108 000 stemmer.

Eurovision Song Contest[rediger | rediger kilde]

Guri Schanke var det 19. bidraget ut på scenen i semifinalen i Eurovision Song Contest i Helsingfors torsdag 10. mai 2007. Med seg på scenen hadde Schanke danserne Bjørn Holthe og Asmund Grinaker. I tillegg var Karianne Kjærnes, Åshild Stensrud og Jorunn Hauge støttevokalister.

Det norske bidraget samlet bare 48 poeng og ble nummer 18 av 28 semifinalister. Dermed kvalifiserte ikke Norge seg til finalen – dette var første gang siden 2002 at Norge ikke var med i en finale i Eurovision Song Contest.[3]

Om sangen[rediger | rediger kilde]

Framførelsen hadde flere likheter med Petra Nielsens framføring av Thomas G:sons «Tango! Tango!» i svenske Melodifestivalen i 2004. Portugal sendte også et ligende bidrag til Eurovision Song Contest 2007, «Dança comigo» (norsk: dans med meg). Dette bidraget ble nummer 11 i semifinalen og gjorde det dermed bedre enn «Ven a bailar conmigo».

Den svenske slagerartisten Anna Book spilte i 2007 inn «Ven a bailar conmigo» på albumet Samba Sambero. Albumet skulle slippet i mars, to måneder før Schanke skulle opptre i Eurovision Song Contest. Nyheten ble mottatt med forbauselse hos NRK, men prosjekter Stian Malme uttalte: «Dette får vi ta positivt, og håpe at den svenske versjonen blir riktig så populær i Sverige».[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Guri Schanke ‎– Ven a bailar conmigo». Discogs.com. Besøkt 7. januar 2017. 
  2. ^ «Norsktoppen-lister 2007–2008». Den musikalske verden. Besøkt 7. januar 2017. 
  3. ^ a b «Eurovision Song Contest 2007». eurovision.tv. Besøkt 7. januar 2017. 
  4. ^ Opsann, Carina (26. februar 2007). «Guri gis ut i Sverige». Se og Hør. 
Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
«Alvedansen»
av Christine Guldbrandsen


Vinner av Melodi Grand Prix
2007
Etterfølger :
«Hold On Be Strong»
av Maria Haukaas Storeng