Liste over musikksjangre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Europeisk kunstmusikk[rediger | rediger kilde]

Betegnelsen klassisk musikk blir brukt om kunstmusikk fra Europa og Amerika. Se også liste over komponister.

Kunstmusikk utenfor Europa[rediger | rediger kilde]

Funksjonell musikk[rediger | rediger kilde]

Space age pop | Heismusikk
Novelty | Country komedie | Komisk rock | Obscuro | Sangparodi | Tegneseriemusikk

Folkemusikk[rediger | rediger kilde]


  • Folkemusikk uklassifisert
Traditional folk | Folk revival | Minstrel | Folksongs | Field recordings | Drikkesanger | Jug band | Urban folk | Folk-pop | Politisk folkemusikk | Folk-jazz | Contemporary folk | Progressiv folk | Anti-folk | World Fusion | New York-salsa | Tropicalia | MPB | Cuatro | Foiro | Jibaro | Quechua | Tropical | Bolerc | | Big band latino | Latin folk | Andean folk | Onda grupera | Pachango | Nueva cancion

Jazz[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Liste over jazzsjangere

1900
Ragtime
1910
New Orleans jazz (eksempel: Buddy Bolden)
1920
Chicago Jazz (Benny Goodman)
1930
Swing (Count Basie)
1940
Bebop (Charlie Parker)
1950
Cool jazz (Miles Davis)
Hald bop (Miles Davis)
1960
Frijazz (Ornette Coleman)
1970
Fusion (Rock-Jazz) (Miles Davis)
1990
Etno-jazz (Anouar Brahem)

Rock og pop[rediger | rediger kilde]

1950
Rock and roll | Rockabilly | Skiffle | Calypso | Ska
1960
Beatmusikk | Bluesrock | Klassisk rock | Countryrock | Psykedelisk rock | Viserock | Folkrock | Swamp rock | Visesang
1970
Jazz-fusion | Disco | Hard rock | Heavy metal | Doom metal | Glamrock | Krautrock | Progressiv rock | Speed metal | Punk-rock | Post-punk
1980
Black metal | Emo | Elektropop | Power metal | Glam metal | Progressiv metal | Gothic rock | Hardcore punk | Death metal | Thrash metal | Indie-Rock | New wave | New romantic | Viking metal | Psychobilly | Shoegaze | Madchester | Visual kei | Sludge metal | Støyrock
1990
Neue Deutsche Härte | Alternativ rock | Alternativ metal | Britpop | Groove metal | Folk metal | Gothmetal | J-pop | K-pop | Metalcore | Nu metal | Crossover | Grunge | Industrirock | Industrielll metal | Stoner rock | Stoner metal | Stomp | Operapop

Elektronisk musikk[rediger | rediger kilde]

Techno | Trance | Psykedelisk trance | Goa trance | Electro | House | Tech-house | IDM | Ambient | Downtempo | Trip hop | Hardcore | Hardstyle | Rave | Dub | Breakbeat | Big beat | Drum and bass | Jungle | Dance | Synthpop

Hiphop[rediger | rediger kilde]

Hiphop-musikk | Rap

Vokal[rediger | rediger kilde]

Nostalgia | Show tunes | Ballade | Torch songs | Vokalpop | Amerikansk populærmusikk | Kabaret | Music hall | A cappella | Standards | Tradisjonell pop | Barbershop kvartett | Tin Pan Alley Pop | Vokaljazz | Harmoni vokalgruppe | Cast recordings | Musikal | Flat

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]