Rally Monte-Carlo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Dekal Monte Carlo-rally
Illustrasjonsbilde: Mini Cooper S 1964
Marcus Grönholm
2004 Monte Carlo Rally

Rally Monte-Carlo (eng: Monte Carlo Rally, offisielt Rallye Automobile Monte-Carlo) er en begivenhet organisert hvert år av Automobile Club de Monaco som også arrangerer Monaco Grand Prix (Formel 1) og Rallye Monte-Carlo Historique. Rallyet finner sted langs den franske rivieraen i fyrstedømmet Monaco og sørøstlige Frankrike.

Fra oppstarten i 1911 av Prince Albert I, dette rallyet, under vanskelige og krevende forhold, var et viktig virkemiddel for å teste de siste forbedringer og nyvinninger til personbiler. Å vinne rally ga bilen en stor troverdighet og publisitet. 1966 Arrangementet var det mest kontroversielle i historien av Rally. De første fire plasserte kjører tre Mini-Coopers, Timo Mäkinen, Rauno Aaltonen og Paddy Hopkirk, og Roger Clark's fjerde plasserte Ford Cortina "ble ekskludert for å ha jod damp, enkelt filament blomsterløk i normaltilstand lykter i stedet for dobbel-filament dipping pærer. " [1] forhøyede Pauli Toivonen (Citroën ID) inn på førsteplass sammenlagt. Kontroversen som fulgte skadet troverdigheten til arrangementet. [2] Overskriften i Motor Sport: "The Monte Carlo Fiasco."

Siden 1973 har løpet blitt arrangert i januar som det første løpet i FIA World Rally Championship, men for 2009 har sluttet seg til Intercontinental Rally Challenge (IRC) program. Så sent som i 1991 ble konkurrenter i stand til å velge utgangspunkt fra cirka fem spillesteder omtrent like langt fra Monte Carlo (en av Monacos administrative områder) selv. Med ofte varierende forhold på hvert utgangspunkt, vanligvis bestående tørr asfalt, våt asfalt, snø og is, noen ganger alt i én etappe av rally. Dette setter en stor vekt på dekk valg, som sjåfør har å balansere behovet for grep på is og snø med behovet for grep på tørr asfalt. For sjåføren, er dette ofte et vanskelig valg som det dekk som fungerer godt på snø og is normalt utfører dårlig på tørr asfalt.

Dette rallyet har et av de mest kjente fartsetapper i verden. Scenen kjøres fra La BOLLENE-Vésubie til Sospel, eller den andre veien, over en bratt og tett fjellveien med mange hårnålssvinger. På denne ruten den går over Col de Turini, som normalt har is og / eller snø på deler av det på den tiden av året. Tilskuere også kaste snø på veien-i 2005, Marcus Grönholm og Petter Solberg begge dratt et hjul ut av bilene sine når de skled på snø trolig plassert der av tilskuere, og krasjet inn i en vegg. Grönholm fortsatte med å fullføre femte, men Solberg ble tvunget til å trekke seg som skade på bilen hans var omfattende.

Det Turini er også drevet om natten, med tusenvis av fans se "Night of Turini", også kjent som "Night of the lange knivers" på grunn av sterk høy lykter skjære gjennom natten. [3] [4] I 2007-utgaven av rally, ble Turini ikke brukt, men det tilbake for 2008-ruten. [5]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Rallye Automobile Monte Carlo – bilder, video eller lyd