Truck racing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Truck Racing at Brands Hatch in November 2006

Truck racing er en form for motorsport hvor man bruker modifiserte trekkvogner på bane.

Sporten startet i Europa for over 20 år siden og hadde stor suksess. Det gitt litt tilbake for sporten på 1990-tallet, men i de siste årene har profileringen for denne sporten øket og i dag er det over 30 faste lag som konkurrerer. Sporten reguleres nå av Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) for å påse at kjøretøyene samsvarer i oppsett og original stil til lastebilen. FIA definerer også sikkerhetsstandardene som er påkrevet for å konkurrere.

Hastigheten er begrenset til 160 km/t av sikkerhetsmessige årsaker. Maksimal vekt er satt til 5500 kg. Løpene starter fra en rullende start, og vanlige løp varer fra 8 til 12 runder. Selv om det ikke er en kontaktsport kan mindre kollisjoner forekomme på grunn av den fysiske størrelsen på kjøretøyene og avstanden mellom kjøretøyene under løpene. Skade på sjåførene forekommer veldig sjelden.

I motsetning til andre former for motorsport ser ut som og er i samsvar med regelverket for å sikre at hovedkomponentene som brukes er de samme som for deres motparter på veien.

Alle sjåførene må inneha en motorsportlisens utstedt av Motor Sports Association, eller av en tilsvarende nasjonal motorsportorganisasjon fra sjåførens land.

De lastebilene som benyttes i truck racing dekker de vanligste merkene de siste 20 årene.

Regelverket tillater lastebilene å konkurrere i to klasser slik at lastebiler uten sofistikerte motorkontrollsystemer, støtdempning og bremsesystemer kan konkurrere effektivt.

British Truck Racing Association er organet som organiserer truck racing. De ble grunnlagt i 1984.

Produsenter[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

motorsportstubbDenne motorsportrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.