Middlesex

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Det tradisjonelle grevskapet Middlesex
Middlesex mellom 1890 og 1965
Middlesex' flagg

Middlesex er et tradisjonelt grevskap i England. Nesten hele Middlesex ble i 1965 innlemmet i Stor-London. Det var et av de 39 historiske grevskapene, som opprinnelig inkluderte blant annet City of London, som ble selvstyrt allerede i det 13. århundre. Middlesex er ikke lenger verken et administrativt eller seremonielt grevskap, men er fortsatt betegnelse på et geografisk område som bruker blant annet av postvesenet.

Historie[rediger | rediger kilde]

Navnet viser til at dette er midten i saksernes område, og er først belagt i 704 i formen Middleseaxan. I Domesday Book (1086) var Middlesex delt i seks områder (hundreds): Edmonton, Elthorne, Gore, Hounslow (senere Isleworth), Ossulstone og Spelthorne.

Området hadde i løpet av andre halvdel av den 19. århundre begynt å bli stadig nærmere knyttet til London, spesielt på grunn av jernbanen. I 1888 ble store deler av det innlemmet i grevskapet London. Dette inkluderer dagens bydeler Camden, Hackney, Hammersmith and Fulham, Kensington and Chelsea, Islington, Tower Hamlets og Westminster.

I løpet av de neste tiårene ble det meste som gjensto av grevskapet urbanisert. Flere av de nye byene som hadde vokst frem krevde etterhvert å få status som grevskapsdistrikter, noe som hvis det hadde blitt innvilget ville betydd at det administrative grevskapet Middlesex hadde bestått av tre distrikter i forskjellige deler av grevskapet.

Dette var ikke en praktisk løsning, og i 1965 ble alt unntatt Potters Bar, som gikk til Hertfordshire og Spelthorne som gikk til Surrey, innlemmet i Stor-London. De bydelene som ble opprettet er Barnet (delvis fra Middlesex), Brent, Ealing, Enfield, Haringey, Harrow, Hillingdon, Hounslow og Richmond (delvis fra Middlesex). Landsbyen Poyle i Surrey ble i 1995 overført til Slough.

Grevskapets flagg og våpen er rød, med en gul krone over tre sverder i gul og sølv.

Steder i det tradisjonelle Middlesex[rediger | rediger kilde]

For en mer fullstendig oversikt, se artiklene om de enkelte bydeler som er opprettet fra Middlesex: