Kensington

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Kensington
Kensington
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Kensington and Chelsea
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Indre London

Kensington er et område i vestlige sentrale London, i bydelen Kensington and Chelsea. Kensington er framfor alt et boligområde, relativt tett befolka, men med høye boligpriser og en velstående befolkning. Kensington omgis av Notting Hill (nord), Brompton og Knightsbridge (øst), Chelsea (sør) og Shepherd's Bush, Hammersmith og Earls Court (vest). Navnet kommer av det gammelengelske Cēnsiginga tūn, «de seierglades gard», som var den befesta landsbyen til en anglosaksisk stamme.

Kensingtons hovedgate er Kensington High Street, som har et bredt utvalg av forretninger i øvre prisklasse. Kvartalene sør for Cromwell Road kalles gjerne South Kensington.

Kensington har ingen klart definerte grenser. Særlig i sør er det en uklar overgang til Chelsea, med noe av den samme arkitekturen. Mot vest danner Earls Court Road en klarere grense, mens Holland Park Avenue kan regnes som grense mot Notting Hill. I nordøst er den store parken Kensington Gardens en tydelig avgrensning. Den andre parken av noen størrelse er Holland Park rett nord for Kensington High Street.

Til tross for svært høye tomtepriser mangler Kensington høyhusbebyggelse; det vanlige er hus med fire til seks etasjer. Et unntak er det 27 etasjer høye hotellet Holiday Inn på Cromwell Road. Kvartalene med de store museene og Imperial Collage mellom Cromwell Road og Kensington Gardens skiller seg klart ut fra det øvrige Kensington.

Kensington

Administrasjon[rediger | rediger kilde]

Kensington er en del av Royal Borough of Kensington and Chelsea, som også er valgkrets til parlamentsvalget. Fram til 1965 utgjorde Kensington en egen kommune, Royal Borough of Kensington. Sammenslåingen med den tidligere billigere og mindre fasjonable kommunen Chelsea vakte en del motstand i Kensington.

Attraksjoner[rediger | rediger kilde]