Edmonton (London)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Edmonton
Edmonton
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Enfield
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:N9, N18

Edmonton er et område i den østlige delen av Enfield i London, omkring fjorten km nord-nordøst for Charing Cross. Området er avgrenset av North Circular Road i sør, Edmonton Green i nord, Great Cambridge Road i vest og elven Lea i øst. Det er delt inn i Upper Edmonton i sør og Lower Edmonton i nord.

Den romerske veien Ermine Street går gjennom dagens Edmonton. Stedet er nevnt i Domesday Book (1086) som Adelmentone.

Pymmes Park i Upper Edmonton var opprinnelig en privat eiendom, som på slutten av det 16. århundre tilhørte den mektige Cecilslekten. I 1589 tilbrakte Robert Cecil, 1. jarl av Salisbury sin bryllupsnatt der. Eiendommen ble kjøpt av distriktsforvaltningen og åpnet som en offentlig park i 1906. Pymmes House ble totalskadet av brann under andre verdenskrig, og ruinene er fjernet.

I Church Street finner man sognekirken All Saints' Church og Lamb's Cottage, hjemmet til forfatterne Charles og Mary Lamb.

Edmonton var hjemstedet til sir James Winter Lake, direktøren for Hudson's Bay Company. Dette var årsaken til at en utpost i Canada ble oppkalt etter stedet. Den vokste og er nå provinshovedstad i Alberta.