Notting Hill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Notting Hill
Notting Hill
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Kensington and Chelsea
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i London
Befolkning ? (-)

Notting Hill er et sted i London, nær det nordvestlige hjørnet av Hyde Park i bydelen Kensington and Chelsea. Det er kjent som et fasjonabelt område, med store viktorianske hus og eksklusive butikker og spisesteder. Samtidig har området en levende alternativ kultur, som blant annet er synlig i det mange bruktbutikkene for musikk rundt Notting Hill Gate.

I perioden rett etter andre verdenskrig ble Notting Hill preget av billige og dårlige bosteder. Særlig ble bolighaien Peter Rachman kjent for sin virksomhet der.

Karnevalsdeltager

Det årlige Notting Hill Carnival arrangeres i august, og er en stor gatefestival og feiring av afro-karibisk kultur. Særlig er det kjent for parader med fargerike karnevalsvogner og dansere. Karnevalet ble startet i 1960-årene som et tiltak for å forene innvandrere og briter i området etter at det hadde forekommet raseopptøyer. Idag er karnevallet et av verdens største med rundt en million besøkende hvert år. Karnevallets hovedattraksjon er kostyme paradene, kjent som the mas (masquarades) som finner sted på søndager for barn og mandager for voksne. Paradens rute går over tre mil,med start på toppen av Ladbroke Grove, sørover mot Westway, til Westbourne Grove, Chepstow Road, Great Western Road og Kensal Road.

Det kjente antikvitetsmarkedet Portobello Road Market holdes i Notting Hill. Dette har blitt en stor turistattraksjon i London. Markedet holdes hver søndag. I de siste årene har det blitt stadig flere turister der, og mange føler at kvaliteten har gått ned som en følge av at kjøperne er mindre kresne.

Området ble internasjonalt kjent gjennom filmen Notting Hill med Julia Roberts og Hugh Grant i hovedrollene. Filmen viser blant annet markedet i Portobello Road og de typiske offentlige hagene på områdets plasser. Butikken Hugh Grants rollefigur arbeider i er en virkelig bokhandel i Notting Hill.

Nærmeste undergrunnsstasjon er Notting Hill Gate.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]