Harlesden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Harlesden
Harlesden
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Brent
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:NW10

Harlesden er et område i Brent i London. Den største befolkningsgruppen er av afro-karibisk opphav, mens det også er betydelige innslag av irer, brasilianere og guyanere.

Frem til midten av det 19. århundre var Harlesden en landsby, men med jernbanen fulgte urbanisering. Stasjonene Willesden Junction, Kensal Green og Harlesden fikk stor betydning for utviklingen av området. Det ble bygget småhus for jernbanearbeiderne, og større hus for middelklassen som ble trukket til stedet.

Det gamle sognet Willesden ble oppslukt av London, og det landlige preget forsvant fra Harlesden. Under første verdenskrig ble det reist lavkostboliger i områdene mellom de gamle landsbyene, slik at man fikk et sammenhengende urbant område. En av Storbritannias største industriområder ble opprettet i Park Royal rett utenfor Harlesden.

I etterkrigstiden tok dagens Harlesden form gjennom innvandring fra Karibien, det indiske subkontinentet og Afrika. Mens dette i områder som Notting Hill og Brixton førte til problemer og i noen tilfeller raseopptøyer, har det vært langt færre gnisninger i Harlesden.