Bayswater

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Bayswater
Bayswater
Utsikt over Bayswater
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:City of Westminster
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London

Bayswater er et sted i City of Westminster i det sentrale London.

Området har en svært blandet befolkning, med arabere, amerikanere, grekere, kinesere og brasilianere som noen av de største gruppene. I tillegg har det en av Londons høyeste konsentrasjoner av hoteller, noe som tilsammen gir Bayswater et svært internasjonalt preg. Ikke minst ser man dette på Queensway, hvor restauranter og butikker representerer et stort antall nasjonaliteter. Befolkningstettheten er omkring 17 500 pr. km².

Arkitekturmessig domineres Bayswater at bygårder fra i viktoriansk stil, hvorav de fleste er delt opp i leiligheter. Det er også enkelte gårder fra mellomkrigstiden, og en stort leilighetskompleks med 800 enheter, Hallfield Estate, som drives av bydelen. Det finnes også noen små beplantede plasser.

Blant kjente personer fra Bayswater er Winston Churchill, J.M. Barrie og Alexander Fleming.

Historie[rediger | rediger kilde]

Da Domesday Book ble nedtegnet i 1086 tilhørte området Westminster Abbey. Den største leietageren var en Bainiardus, som antagelig er identisk med normanneren som gav sitt navn til Baynard's Castle. Hans navn forble knyttet til stedet, og i et dokument fra 1653 beskrives det almenningen ved Paddington som beliggende «nær stedet som vanligvis kalles Baynard's Watering». I 1720 hadde navnet blitt til Bear's Watering, og senere har dette blitt trukket enda mer sammen til Bayswater.

Kollektivtransport[rediger | rediger kilde]

Nærmeste undergrunnsstasjoner er: