Poplar (London)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Poplar, London)
Hopp til: navigasjon, søk
Poplar
Poplar
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Tower Hamlets
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Indre London
Postkode: E

DLR-stasjonen i Poplar med utsikt mot Canary Wharf

Poplar er et område i Øst-London som bl.a. omfatter den store halvøya Isle of Dogs ved Themsen. Poplar har navn etter poplene som vokste her før byen nådde ut hit.

Fra å ha vært et typisk industriområde og arbeiderstrøk har deler av Poplar de siste tiåra gjennomgått en stor forandring, særlig ved de storstilte byfornyelsesprosjektene rundt Canary Wharf på Isle of Dogs.

Historie[rediger | rediger kilde]

Poplar vokste fram som en bydel ved Londons østlige utkant i forbindelse med anlegget av de store dokkene ved Themsen omkring 1800, og området skulle etter hvert bli det mest industrialiserte i hele London.[trenger referanse]

En del av det gamle Poplar gikk tapt ved tysk bombing under andre verdenskrig. Krigen akselererte den nedgangen i folketallet som hadde funnet sted like fra århundreskiftet ved at arbeiderne i takt med bedre kommunikasjoner flytta lengre vekk fra arbeidsplassene. Fra en topp omkring 1900 på 170 000 var folketallet sunket til 65 000 da Poplar opphørte som egen kommune.[trenger referanse]

Poplar var egen kommune (metropolitan borough) innafor grevskapet London mellom 1900 og 1965. Poplar bestod da av de verdslige sognene Bow, Bromley og Poplar. Fra 1965 har Poplar vært en del av bydelen Tower Hamlets.