Camden Town

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Camden Town
Camden Town
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Camden
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
Postkode:NW1

Camden High Street i juli
Camden Town
Regent's Canal ved Camden Town

Camden Town er et område i bydelen Camden i London. Camden Town ligger ved Grand Union Canal (Regent's Canal) nord for Euston stasjon.

Camden har navn etter jarlen av Camden, som eide jord i området og som på slutten av 1700-tallet solgte tomter langs det som i dag er Camden High Street. Den gang sto det bare to hus i området; vertshusene Black Cap (der undergrunnsstasjonen ligger i dag) og Old Mother Red Cap. Tidlig på 1800-tallet ble London and Birmingham Railway anlagt gjennom Camden, men til forskjell fra andre steder i nordlige London som fikk jernbane/forstadsbane til bysentrum, ble det ikke lagt inn noe togstopp i Camden. Området ble derfor ikke kolonisert av middelklasse som ville bo landlig og pendle til byen, men av fattige irske immigranter, og Camden Town ble et typisk arbeiderklassestrøk med trange boliger av lav standard.

På 1960-tallet trakk de billige husleiene i det sentralt beliggende Camden Town til seg mange studenter, og i åras løp har stedet utvikla seg til å bli en bydel med et bredt tilbud av musikkscener, klubber og barer – i mange tilfeller med en avantgardistisk eller alternativ profil. Camden Town har flere utendørsmarkeder som trekker store menneskemengder – Camden Market, Camden Lock Market og Stables Market.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]