Haggerston

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Haggerston
Haggerston2.jpg
Haggerston Pool (ikke i bruk), med det asiatiske flyktningesenter til høyre
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
DistriktHackney
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i Indre London
PostnummerE2
PostkodeN2, E8

Haggerston
51°32′05″N 0°04′36″V

Haggerston er et område i distriktet Hackney sentralt i østlige London.[1] Vanligvis defineres Hagerston som området mellom Hackney Road, Kingsland Road og Middleton Road. I øst grenser Hagerston til London Fields og Broadway Market.

Etymologi[rediger | rediger kilde]

Stedsnavnet Haggerston er første gang dokumentert i Domesday Book, sammenstilt i 1086, som Hergotestane, noe som muligens er av norrøn opprinnelse. Det var da en perifer grend av Shoreditch. På Rocques kart over Hackney fra 1745 er landsbyen omtalt som Agostone,[2] men ved 1800-tallet hadde det blitt til Haggerstone,[3] og var blitt en del av den voksende urbane utbredelsen med fabrikker og gater med arbeiderboliger langs den nylig anlagte Regent's Canal.

Dagens Haggerston[rediger | rediger kilde]

Haggerston bibliotek i forgrunnen med Haggerston moské i bakgrunnen
Haggerston park

På 1990-tallet ble en rekke av området mer nedslitte boligeiendommer oppusset og del offentlige bygninger som ikke lenger var i bruk ble omdannet til kommunale hus med ulike aktiviteter. I 2010 ble Haggerston jernbanestasjon gjenåpnet litt lengre mot nord enn den opprinnelige stasjonen.

I løpet av de siste tiåra har Haggerstone tapt noe av sitt arbeiderklassepreg ved at det er blitt et populært strøk for studenter, kunstnere, skribenter og folk innen medieverden. Haggerston ser ut til gjennomgå den samme utviklinga som Hoxton på andre sida av Kingsland Road. Haggerston har også en stor innvandrerbefolkning, særlig av vietnamesisk,kambodsjansk og laotisk opphav, og Kingsland Road har et stort utvalg av sørøstasiatiske restauranter.

Foruten Regent's Canal kan området by på Hagerston Park – anlagt på tomta til et nedlagt gassverk. Her ligger også besøksgården Hackney City Farm med griser, sauer og høner, en kafé og verksteder der gamle håndverk blir demonstrert.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «London's Places» Arkivert 6. september 2015 hos Wayback Machine. (PDF), GLA. Greater London Authority.
  2. ^ «The northern suburbs: Haggerston and Hackney», British History Online
  3. ^ «Stanford's Library Map Of London And Its Suburbs 1872», London1872.com
  4. ^ Hackney City Farm

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]