Holloway (London)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Holloway
Holloway
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Islington
Admin. grevskap: Stor-London
Seremon. grevskap: Stor-London
Status Sted i Indre London
Befolkning 11 214 (2001)
Høyde over havet 45 meter
Postkode: N7

Islington Central Library på Holloway Road

Holloway er et område i bydelen Islington i London, på begge sider av hovedvegen Holloway Road, som er en del av A1 mellom London og Edinburgh. Holloway kan deles i tre områder, fra sør til nord:

Ved folketellinga i 2001 hadde Holloway et foketall på 11 214.

Historie[rediger | rediger kilde]

Området har navn etter Holloway Road, en gammel veg som allerede i romertida var en hovedveg mellom Londinium og Skottland. Vegen ble seinere brukt til å drive krøtterflokker langs på veg til markedet i Smithfield, slik at den etter hvert danna en dyp hulveg.

Fram til det 19. århundre var Holloway et jordbruksområde, men ble utbygd i siste halvdel av århundret med Londons ekspansjon og anlegg av nye forstadsbaner, hovedsakelig med enkle rekkehus av tegl. Lengre nord, ved Highgate Hill og Crouch Hill, kom det opp boliger av en vesentlig høyere standard for middelklassen. De nye forstadbanene gjorde det mulig å bo lengre ut enn tidligere og pendle til London.

Holloway tilhører stadig de fattigere delene av Islington, men de siste åras utvikling peker i retning av stigende boligpriser og tilflytting av velstående familier, særlig i det bevaringsverdige området Mercers Road/Tavistock Terrace. Holloway er ellers kjent for kvinnefengselet Holloway Prison i Parkhurst Road, bygd i 1852. I 2006 flytta Arsenal FC sitt stadionanlegg fra Highbury til Ashburton Grove i Holloway. Det nye Emirates Stadium har sitteplass for 60 000 og er Londons tredje største.