Ruislip

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ruislip
Ruislip
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Hillingdon
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i London

Ruislip er et sted i bydelen Hillingdon i det nordvestlige London. Navnet kommer fra et sogn som er kjent fra det 11. århundre.

Ruislip Lido er et tidligere vannreservoar hvor det har blitt anlagt en kunstig sandstrand omgitt av skog. Besøkende kan kjøre med en smalsporet jernbane med diesel- og damplokomotiver. Reservoaret ble opprinnelig anlagt for å gi vann til Grand Union-kanalen; arbeidet startet i 1811 og det ble tatt i bruk i 1816.

Nord for Ruislip High Street står flere vernede byginger: Manor Farm House (grade II), låven Great Barn (grade II) fra det 13. århundre og låven Little Barn fra det 16. århundre. Sistnevnte huser lokalbiblioteket. På samme område ligger også rester av et festningsverk fra det 11. århundre som er klassifisert som et vernet oldtidsminne. Gården ble drevet helt frem til 1930-årene. Marken var eid av King's College i Cambridge fra 1500 til midten av det 20. århundre, og gården var forpaktet ut.

I nærheten av Ruislip ligger Northolt Aerodrome, som ble brukt av flere allierte land under andre verdenskrig, spesielt Polen og Canada. Et monument er reist til minne om de polske flygerne som gjorde tjeneste der.

Stedet ble kjent for mange gjennom Leslie Thomas' roman Tropic of Ruislip fra 1974.