Bromley-by-Bow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bromley-by-Bow
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Tower Hamlets
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
PostnummerE3
Postkode:E3

Bromley
51°31′29″N 0°01′01″V

Bromley-by-Bow er et område i Tower Hamlets i London, omkring åtte km nordøst for Charing Cross. I henhold til folketellingen av 2011 har stedet en befolkning på 14 480 innbyggere.[1]

Offisielt heter området bare Bromley, som også er det historiske navnet. Men for å skille det fra stedet Bromley og bydelen Bromley ble det andre navneleddet innført kort tid etter opprettelsen av grevskapet London. Det var bare Bromley-by-Bow undergrunnsstasjon som offisielt skiftet navn. Fra 1899 til 1965 tilhørte det bydelen Poplar, men på folkemunne har dette blitt overført til hele området.

Samfunnshuset Kingsley Hall er kjent for at Mahatma Gandhi besøkte det i 1931, og for å ha huset en klinikk drevet av den alternative psykologen R.D. Laing fra 1965. Bygningen ble sterkt skadet i en brann i 1995, men er restaurert og er et aktivt senter for lokalsamfunnet.

Bromley by Bow Centre er et forsøksprosjekt innen helsevesenet. Det tilbyr sykepleie og opplæring, og fungerer samtidig som et samfunnshus.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Tower Hamlets Ward population 2011» Arkivert 21. oktober 2016 hos Wayback Machine., Neighbourhood Statistics. Office for National Statistics.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]