Brentford

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Brentford
Brentford
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Hounslow
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Ytre London
Postkode:TW8

Brentford er et forstadsområde i Hounslow i London, der Themsen og Brent møtes omkring tretten kilometer vest-sørvest for Charing Cross. Navnet viser til et krysningssted (ford) i elven Brent.

Stedet er først nevnt som Bregentforda omkring 781, da konsilet i Brentford ble holdt. I Den angelsaksiske krønike nevnes det i en oppføring for 1016 som Bregentforda og Brentforda. Bosetningen er langt eldre enn dette; den eksisterte allerede da romerne kom til øya. Det er funnet en rekke pre-romerske gjenstander der, blant annet keramikk fra bronsealderen og brent flint. Mengden av funn tyder på at Brentford var et møtested for flere stammer, og at det ble utført ritualer der. Et funn fra jernalderen, en del fra en stridsvogn, tilhørte opprinnelig Thomas Laytons samling og er nå utstilt i Museum of London. Gjenstanden er dekorert med et keltisk knutemønster kjent som Brentford Knot.

Det har blitt fremmet en teori om at det også var et krysningssted i Themsen ved Brentford, og at det var der Julius Cæsar krysset elven da han invaderte Britannia. Et slag mellom Cæsars styrker og catuvellaunerne skal ha stått der, uten at det finnes beviser som støtter dette. To senere slag er dokumentert, i 1016 og 1642.

Brentford er hjemstedet til Brentford FC og lagets hjemmebane Griffin Park.