Kilburn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kilburn
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktBrent og Camden
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i London
PostnummerNW6
Areal94 hektar[1]
Befolkning16 989[1] (2011)
Bef.tetthet180,73 innb./hektar
PostkodeNW6
Kart
Kilburn
51°32′12″N 0°12′14″V

Kilburn er et område i nordvestlige London, beliggende 6 km nordvest for Charing Cross. Det er delt mellom to bydeler, Brent og Camden, med grense langs Kilburn High Road, som er en del av den romerske Watling Street, nå A5. Det er også et lite område i City of Westminster som kan regnes med til Kilburn. Delingen mellom to bydeler innebærer blant annet at deler av Kilburn ligger i indre London (Camden) mens resten ligger i ytre London (Brent).

Området har sin opprinnelse i et nonnekloster fra 1100-tallet ved bredden av Kilburn Brook. Stedsnavnet Kilburn ble første gang dokumentert i 1134 som Cuneburna og refererte da til stedet for en celle til en religiøs eneboer ved navn Godwyn.[2] Godwyn hadde bygget sitt eremitage i tiden til kong Henrik I av England, og både hans eneboerhytte og nonneklosteret tok sitt navn fra elven. Stedsnavnet betyr «kirken ved elven», en referanse til den nå rørlagte elven Westbourne.[3]

Kilburn er i dag et hektisk og multikulturelt distrikt, kjent for å ha en stor irsk befolkningsgruppe. På slutten av 1900-tallet kom også mange andre grupper til, blant annet en betydelig afrokaribisk befolkning. Området er identifisert i London-planen som et av de 35 fremste sentre i Stor-London.

Tricycle Theatre er et kjent kunstsenter i Kilburn, med et galleri, kino og teater.

Den grønne lungen Kilburn Grange Park ligger øst for Kilburn High Road.

Området Brondesbury regnes ofte som en del av Kilburn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.ukcensusdata.com/kilburn-e05000094.
  2. ^ Brayley, Edward Wedlake (1834): The Graphic and Historical Illustrator: An Original Miscellany of Literary, Antiquarian and Topographical Information (JPG, PDF). J. Chidley.
  3. ^ Elrington, C.R., red.; Baker, T.F.T.; Bolton, Diane K.; Croot, Patricia E.C. (1989): «Kilburn, Edgware Road and Cricklewood», A History of the County of Middlesex: Volume 9, British History Online

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Kilburn – kategori av bilder, video eller lyd på Commons