Holborn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Holborn
Holborn
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:City of Westminster og Camden
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London

Holborn (utt. /ˈhəʊbən/ eller /ˈhəʊbɜːn/) er et sted i det sentrale London, mellom Soho og City of London. Navnet kommer trolig av Holebourne, en bekk som rant ut i elva Fleet. Holborn var en av de første forstedene utenfor Londons bymur. I løpet av 1800-tallet ble Holborn stadig mer overbefolket og preget av slum og forurensning, men en omfattende sanering fant sted mot slutten av århundret, blant annet ved at den nye gaten Kingsway ble anlagt gjennom slummen.

Området preges av forretninger og av rettsinstitusjoner som Lincoln's Inn, Gray's Inn og Royal Courts of Justice. London School of Economics og Theatre Royal Drury Lane ligger i Holborn. Områdets eldste bygning er St. Etheldredas kirke fra 1251. Holborn Viaduct er en støpejernsbru som i 1896 ble bygd over elven Fleet. Kjente gater i Holborn er Holborn, Aldwych, Drury Lane, Chancery Lane, Gray's Inn Road og juvelérgaten Hatton Garden.

Holborn opphørte som egen administrativ enhet i grevskapet Middlesex i 1965, da området ble en del av distriktene Camden og City of Westminster.

Nærmeste undergrunnsstasjoner er: