Transkvinne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En transkvinne med kjønnskromosomene XY (= mann) skrevet i håndflaten under en demonstrasjon i Paris 1. oktober 2005.

En transkvinne, forkortelse MtK for mann-til-kvinne og MtF for male-to-female, er en transperson person som ble født med "mannlig" anatomi, men identifiserer seg som Kvinne.


Behandling[rediger | rediger kilde]

Folk kan bli utredet for transseksualisme og få behandling på Rikshospitalet i Oslo. Rikshospitalet er det eneste sykehuset som kan gi utredning og behandling for transpersoner i Norge per i dag. Først må vedkommende som skal utredes snakke med psykologer og leger for å få diagnosen. Vurderingen pleier å ta opptil et år. En kjønnskorrigerende behandling tar vanligvis fra fem til åtte år. Får personen diagnosen F.64.0 - transseksualisme, kan personen få behandling. Folk som får andre kjønnsidentitetsrelaterte diagnoser for ikke noen form for behandling i Norge. Norge har ikke en "Second option", noe FRI, International Amnesty og Skeiv Ungdom har kritisert.

Når en transkvinne har fått diagnosen, kan hun starte på hormonbehandling, hvis ikke noen helsemessige grunner står i veien.

Se også[rediger | rediger kilde]


TranspersonstubbDenne Transpersonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.