Liste over transpersonorganisasjoner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

De viktigste interesseorganisasjonene for transpersoner i Norge er:

Forbundet for transpersoner i Norge[rediger | rediger kilde]

Forbundet for transpersoner i Norge (FTPN) er en interesseorganisasjon for alle typer transpersoner, av alle kjønn og legninger inkl. transvestitter, transkjønnede og crossdressere. Den er den eldste av transpersonorganisasjonene og ble stiftet i oktober 1966 som Full Personality Expression Northern Europe (FPE-NE).[1][2][3] Dette var en skandinavisk organisasjon som etterhvert ble delt i 3 nasjonale regioner: Region Danmark (RD), Region Norge (RN) og Region Sverige RS. Foreningen skiftet navn til Foreningen for Transpersoner Norge (FTP-N) 17. mars 2007 som et ledd i åpne den for alle transpersoner, og til Forbundet for transpersoner (FTPN) i Norge 5. april 2014.

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner[rediger | rediger kilde]

Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) startet sitt transnettverk i mai 2009. Foreningen utvidet sitt virkeområde til å omfatte transpersoner og endret samtidig sitt navn på landsmøtet i juni 2008.

Skeiv Ungdom[rediger | rediger kilde]

Skeiv Ungdom (SkU) er LLHs ungdomsorganisasjon.

Skeiv Verden[rediger | rediger kilde]

Skeiv Verden er LLHs nettverk for LHBT-innvandrere.

Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens (PKI)[rediger | rediger kilde]

PKI er en pasientorganissajon for personer med kjønnsinkongruens og deres familie og nære. Formålet til organisasjonen er å jobbe for et helhetlig, forsvarlig og tilgjengelig helsetilbud for alle med kjønnsinkongruens.

PKI ble stiftet i 2018 grunnet misnøye med eksisterende pasient- og brukerorganisasjoner og det offentlige tilbudet til personer med kjønnsinkongruens. [4]

Harry Benjamin ressurssenter[rediger | rediger kilde]

Harry Benjamin ressurssenter (HBRS) er en pasient- og brukerorganisasjon for kvinner og menn som søker, har eller har hatt diagnosen kjønnsinkongruens og deres familier. Den ble stiftet 9. januar 2000 som Landsforeningen for transkjønnete (LFTS).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ "FPE er 40 år" Arkivert 3. mai 2014 hos Wayback Machine., Kaja Therese Mostad, FTPN Forum, 19. november 2006
  2. ^ "FPE-Northern Europe Celebrates its 30th Anniversary" Arkivert 1. mai 2007 hos Wayback Machine., Jenny Sand, The Nordic Outpost, The Scandinavian Transgender Page, 1996
  3. ^ "Ett historiskt perspektiv" Arkivert 7. februar 2008 hos Wayback Machine., FPE-S, Full Personality Expression - Sweden, Den svenska föreningen för transvestiter
  4. ^ Benestad, Esben Esther Pirelli (7. april 2021). «Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens». Store medisinske leksikon (norsk). Besøkt 15. mars 2024. 
Autoritetsdata