Hopp til innhold

National Stonewall Democrats

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

National Stonewall Democrats er en amerikansk homofili-rettighetsgruppe med sete i Washington D.C., tilknyttet Det demokratiske parti. «Stonewall» refererer til Stonewall-opprøret i 1969.

National Stonewall Democrats ble stiftet i 1998 av Barney Frank, et homofilt demokratisk medlem av representantenes hus, hvor han representerte Massachusetts' fjerde kongressdistrikt og brakte sammen tidligere utilknyttede homofile demokratiske klubber over hele landet.

Organisasjonen beskriver seg selv som «en grassrotkraft for sosial forandring innenfor vår bevegelse og innenfor vårt parti». Formålet er å utfordre politikere i Det demokratiske parti i spørsmål om homofili. Kandidater, som har fremstått som motstandere i homosaker, blir utfordret i nominasjonsvalgene. De viktigste sakene er homoekteskap samt lovforslag mot diskriminering.

370 av 4.400 utsendinger til landsmøtet i Det demokratiske partiet har erklært at de er homofile, lesbiske, bifile eller transpersoner.

Organisasjonen har på det nåværende tidspunkt mer enn nitti lag. Jon Hoadley er den nåværende eksekutive direktør. Forhenværende ledere av organisasjonen innbefatter Jo Wyrick, Eric Stern, Michael Perez, Paul Yandura, Michael Colby samt Chad S. Johnson.

I 2003 ble laget til National Stonewall Democrats på University of Michigan det første av sitt slag på en collegecampus.

Autoritetsdata