Hopp til innhold

Skeiv verden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skeiv verden
Nettstedwww.skeivverden.no

Skeiv Verden er en nasjonal interesseorganisasjon for LHBTIQ+-personer med minoritetsbakgrunn. De er en selvstendig, religiøst og partipolitisk uavhengig organisasjon som jobber målrettet for et samfunn der alle, uavhengig av sin etniske eller religiøse opprinnelse, kan leve ut sin seksuelle orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk uten å oppleve diskriminering. Skeiv Verdens arbeid gjøres mulig på grunn av dedikerte og engasjerte frivillige, medlemmer, bidragsytere, samarbeidspartnere og sekretariatet.

Skeiv Verdens frivillige og medlemmer har mange ulike minoritetsbakgrunner, både rasifiserte og ikke-rasifiserte. Målgruppen deres er på ingen måte ensartet og inkluderer blant annet asylsøkere, arbeidsinnvandrere, studenter, norskfødte med minoritetsbakgrunn. Skeiv Verdens arbeid er av og for skeive med innvandrerbakgrunn, og organisasjonen er opptatt av at målgruppen skal utgjøre majoriteten under deres aktiviteter.

Skeiv Verden har fokus på å tilby gode, trygge møteplasser der målgruppen kan være seg selv og åpen, komme i kontakt med andre som har lignende erfaringer, og få støtte og kunnskap som gjør det lettere å være skeiv med minoritetsbakgrunn.

Historie[rediger | rediger kilde]

Skeiv Verden startet som et prosjekt i regi av foreningen FRI og ble i 2010 formelt stiftet som en selvstendig organisasjon. Organisasjonens tilblivelse som selvstendig organisasjon sprang ut av ønsker om en organisasjon som kan støtte LHBTIQ+ personer med minoritetsbakgrunn gjennom sosiale møteplasser hvor de utgjør majoriteten. Skeiv Verden er i dag et fellesskap hvor målgruppen kan dele erfaringer, utfordringer og hvor de har mulighet til å være seg selv fullt ut.

Det har senere blitt naturlig å utvikle organisasjonen. Skeiv Verden er nå blitt en tydelig og synlig aktør i LHBTIQ+ bevegelsen, og organisasjonens overordnede mål er å stadig bedre levekår for målgruppen. I dag har Skeiv Verden formelle lokallag i Oslo og Viken, Vest og Midt-Norge, i tillegg til nettverk flere steder i landet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata