Sommer-OL 2024

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Current sport.svg Denne artikkelen inneholder informasjon om et fremtidig sportsarrangement.
Det kan forekomme spekulativ informasjon, og innholdet må forventes endret når arrangementet nærmer seg og mer informasjon blir tilgjengelig.

Sommer-OL 2024 vil bli de 33. olympiske sommerleker. Lekene blir avholdt i et ikke bestemt land i 2024. Hvilket land som får arrangere mesterskapet vil bli avgjort i løpet av 2017.

Mulige vertsbyer[rediger | rediger kilde]

Nasjonale olympiske komiteer må navngi vertsbyer som skal søke senest 15 september 2015.

Europa[rediger | rediger kilde]

Paris vil antageligvis søke lekene, etter å ha tapt kampen om mesterskapet i 1992, 2008 og 2012. I 2024 vil det være hundre år siden Paris arrangerte lekene i 1924. Paris har uttalt at de vil legge til side 35 millioner euro til nye arenaer.

Malmö vurderer sammen med København og andre steder i Øresundsregionen å søke om OL i 2024, men vurderer også å istedet søke om OL i 2028. Politikerne er positiv til planene, og om de får lekene vil det være første gang at to nasjoner arrangerer lekene sammen. De hadde også planer om å søke OL i 2020, men avstod.

Den nordtyske metropolen Hamburg vant suverent over konkurrenten Berlin og vil arrangere «de korte veiers leker», nær vannet og midt i Europas nest største havneområde.

Nord-Amerika[rediger | rediger kilde]

Larry Needle, sjef for Philadelphias sportskongress, har uttalt at Philadelphia vil arrangere et OL, og de vil trolig søke lekene i 2024.

I juli 2007 ble det kjent at Canadas olympiske komité planlegger å søke OL for 2020 eller 2024.

Sør-Amerika[rediger | rediger kilde]

Lima i Peru vurderer å søke lekene.

Asia[rediger | rediger kilde]

Afrika[rediger | rediger kilde]

Oseania[rediger | rediger kilde]

Brisbane har blitt utvalgt av den australske olympiske komité for å stå for Australias neste OL-satsning. Beslutningen ble offentliggjort i august 2008.