Bordtennis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Et bordtennisbord med nett

Bordtennis, også kalt Ping-pong, er en av verdens mest populære sporter.

Bordtennis er en racketsport som spilles, vanligvis innendørs, av to (herresingel, damesingel) eller fire (herredobbel, damedobbel, mixed). Spillerne slår med små racketer som består av en treplate som er kledd med pålimt gummi. Spillet foregår på en bordplate med nett på midten. Spillerne slår den lette ballen over nettet som deler spilleflaten i to like store deler. Ballen er en liten hul ball laget av plastikk. Den er hvit eller orange med diameter på 40 mm og vekt 2,7 gram.[1]

Bordtennis spilles som oftest i sett. Man spiller 5 eller 7 sett der man går til 11 poeng. Man må vinne med to poeng i hvert sett.

Spilleområdet bør være minst 10 m langt, 5 m bredt og 4 m høyt. [2] I mesterskapsklasser skal spilleområdet i de avsluttende runder være minst 12m langt, 6m bredt og 4m høyt.

Bordtennis ble en olympisk sport under Sommer-OL 1988.

På verdensbasis er bordtennis den nest største individuelle idrettsgren med 202 særforbund og ca. 300 millioner aktive spillere. VM i bordtennis er en av verdens største sportsbegivenheter uansett sport og blir tv-sendt til over 350 millioner hjem.

Kina er det verdensledende landet i bordtennis, men også Sveriges herrelandslag er blant de beste.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]