Hopp til innhold

Skeid Fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skeid
Skeid Fotball
Org.nummer960 564 057
Nettsidehttps://skeid.no/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneNordre Åsen Idrettspark
Liga2. divisjon, avdeling 2 (2024)
LandNorge
By/kommuneOslo
StedNordre Åsen
Annet16.-plass i OBOS-ligaen 2023 (nedrykk)
Administrasjon
StyrelederNorges flagg Jo Andreas Gundersen
Daglig lederNorges flagg Daniel Holmeide Strand
HovedtrenerNorges flagg Vilde Mollestad Rislaa
Ass. trenerNorges flagg Mats André Kaland
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
1. oktober 2023

Skeid Fotball er fotballavdelingen til Skeid. Idrettslaget ble stiftet 1. januar 1915 og fikk sitt nåværende navn i 1925, da klubbene Ski og Fotballklubben Frem 1914 (Frem 1914) og Kristiania Ballklubb slo seg sammen. Skeid er knyttet til strøket Torshov i Oslo og har vunnet åtte norgesmesterskap og ett seriemesterskap i fotball.

Tabellen[rediger | rediger kilde]

2. divisjon fotball for menn 2024 avdeling 2
# Lag K S U T Mål ± P
1 Skeid 11 8 2 1 23–9 14 26
2 Kjelsås 11 7 2 2 24–16 8 23
3 Tromsdalen 11 7 1 3 29–22 7 22
4 Strømmen 11 6 2 3 25–17 8 20
5 Stjørdals-Blink 11 6 2 3 25–18 7 20
6 Strindheim 11 6 0 5 23–17 6 18
7 Eidsvold Turn 11 5 3 3 20–22 −2 18
8 Grorud 11 4 4 3 30–20 10 16
9 Follo 11 5 1 5 18–16 2 16
10 Ull/Kisa 11 4 3 4 17–15 2 15
11 Alta 11 3 4 4 26–23 3 13
12 Junkeren 11 2 1 8 15–32 −17 7
13 Gjøvik-Lyn 11 1 1 9 5–29 −24 4
14 Vålerenga 2 11 0 0 11 11–34 −23 0
Sist oppdatert: 17. juni 2024  · Kilde  · Rediger


Skeids fotballdrakter er røde og blå (rød drakt og blå shorts), mens klubbens logo er svart og gul. Grunnen til dette stammer fra da Kristiania BK og Frem 1914 slo seg sammen i 1925. Fargen på fotballdraktene, rødt og blått, kommer fra Kristiania Ballklubb, mens klubbmerket og vinteridrettene bruker gult og svart, som opprinnelig var fargene til Frem 1914.[1]

Skeid var inntil ekstraordinært årsmøte i oktober 2018 delt i to deler: Allianseidrettslaget Skeid og Skeid Fotball. Breddeidretten (barne- og ungdomsfotball, bandy og ski) lå i allianseidrettslaget, mens toppfotballen (A-lag herrer) lå i Skeid Fotball.

Sesongen 2019[rediger | rediger kilde]

I 2019 var Skeid tilbake på nest øverste nivå i Norge for første gang siden 2008. Hovedtrener Tom Nordlie hadde begrensete midler for å hente nye spillere, og måtte i utgangspunkte hente fra lavere divisjoner. Fredrik Berglie (Halsen), Mathias Dahl Abelsen (Tromsdalen), Ahmed El Amrani (Honka) og en klubbløs Taofeek Ismaheel var forsterkningene, mens Idar Nordby Lysgård kom tilbake permanent etter overgangen til Kongsvinger et par år tidligere.

Skeid startet sesongen positivt, og lå helt greit plassert midt på tabellen etter de åtte første seriekampene med to seiere, to uavgjorte og fire knepne tap. De to seierne kom i seriestarten (1-0 hjemme mot HamKam) og i runde 5 (3-0 hjemme mot Tromsdalen)

Problemene begynte dog fra runde 9. På grunn av utbedring av kunstgresset på Nordre Åsen måtte Skeid flytte hjemmekampene sine til Intility Arena. Dette skulle i utgangspunktet kun gjelde for et par seriekamper, men grunnet utfordringer med utbedringen av kunstgresset ble dette først økt til å gjelde et par seriekamper til, før det etter sommeren ble annonsert at Skeid skulle spille resten av sesongen med Intility Arena som hjemmebane.

Fra dette punktet og ut sesongen vant Skeid kun en seriekamp til: 2-0 borte mot Kongsvinger i slutten av juli. Skeid var nære på å vinne flere av «hjemmekampene» på Intility, og spilte uavgjort på Intility mot 4 av lagene som til slutt endte på topp 6 på tabellen, men sank ned mot bunnen av tabellen og kjempet etter hvert en kamp får klare kvalikk.

Skeid endte til slutt på 15.plass med 22 poeng og rykket ned. De var tre poeng unna kvalikkplassen til Notodden og 8 poeng unna sikker plass.

Rett etter sesongen trakk hovedtrener Tom Nordlie seg fra stillingen som hovedtrener for å trene Lillestrøm i kvalikkampene mot Start, som endte med nedrykk. Skeid gikk dermed inn i oppkjøringen til sesongen 2020 uten hovedtrener.

Sesongen 2020[rediger | rediger kilde]

Etter nedrykk opplevde Skeid en spillerflukt, hvor hele 7 spillere fra den mest brukte førsteelleveren i 2019 forlot klubben. Noen spillere fant seg nye klubber, mens noen få spillere la opp. I tillegg sa hovedtrener Tom Nordlie opp kontrakten med Skeid i desember 2019 for å lede Lillestrøm i to playoffkamper mot Start.

6. januar 2020 ble Gard Holme presentert som ny hovedtrener, for mange et ubeskrevet blad med liten erfaring som hovedtrener. Han tok over et Skeid med økonomiske utfordringer, en tynn spillertropp og store utfordringer med hjemmebanen Nordre Åsen og svært laber kvalitet på kunstgresset. Han hentet inn ukjente spillere fra 2. og 3.divisjon for å fylle hullene etter spillerne som hadde forlatt klubben etter nedrykket. Unntaket var Daniel Braaten, som signerte en ettårskontrakt med klubben og dermed vendte hjem til barndomsklubben etter 16 år borte fra klubben.

I mars ble sesongen satt på vente på grunn av COVID19-pandemien, og sesongen startet ikke opp igjen før i starten av juli. Da hadde det blitt bestemt at lagene i de to avdelingene i 2.divisjon først skulle spille en halv sesong med en kamp mot hvert i avdelingen, før de to avdelingene så ble delt i to, hvorav den øvre halvdelen skulle spille en kamp til mot hvert lag i jakten på opprykk, mens den nedre halvdelen skulle spille en kamp mot hvert lag i en kamp for å unngå nedrykk. Skeid endte på 3.plass etter de 13 første seriekampene og kvalifiserte seg dermed for opprykkssluttspillet.

I opprykkssluttspillet leverte Skeid varene så til de grader og vant svært viktige bortekamper mot Hødd og Alta, samtidig som Kvik Halden og Tromsdalen ble beseiret på "hjemmebane" i Vallhall Arena. Dette betydde at Skeid allerede før de to siste kampene i opprykkssluttspillet hadde sikret seg 2.plassen i avdelingen og dermed playoff for opprykk bak den suverene seriemesteren Fredrikstad. I de to siste kampene før playoff spilte Skeid 0-0 hjemme på Nordre Åsen mot nevnte Fredrikstad, før opprykkssluttspillet ble avsluttet med et 0-2-tap borte mot Brattvåg i en kamp Gard Holme prioriterte reserver.

I playoff skulle Skeid møte 2.plassen i den andre avdelingen i et dobbeltoppgjør, og det ble Asker. I den første kampen på Føyka ga Johnny Per Buduson Skeid ledelsen tidlig i kampen, men Asker kom tilbake og utlignet til 1-1 før returoppgjøret på Nordre Åsen. I returoppgjøret var det denne gangen Asker som scoret tidlig, men i andre omgang utlignet Daniel Braaten, og etter full tid og ekstraomganger var det dermed duket for straffesparkkonkurranse. Der var det Asker som holdt hodet kaldt og vant 4-2, og dermed endte Skeids sesong her.

Mange supportere så dog på sesongen under ett med positive øyne. Få hadde sett for seg at Skeid skulle kjempe om opprykk denne sesongen med tanke på spillerflukten, problemene med hjemmebanen og ny hovedtrener, men laget spilte til tider meget underholdende fotball og skapte nye nøkkelspillere i form av spillere som allerede var i troppen men som ikke hadde fått så mange sjanser tidligere. Spillere som Johnny Per Buduson, Idar Nordby Lysgård, Henning Tønsberg Andresen og Hassan Yusuf var allerede viktige spillere i troppen, men i løpet av sesongen fikk supporterne også se at spillere som Fredrik Berglie (ny kaptein), Mads Andersen, David Hickson, Matarr Kah, Taofeek Ismaheel og Simen Hestnes tok store steg og etablerte seg i førsteelleveren.

Sesongen 2021[rediger | rediger kilde]

I løpet av vinteren så forlot flere nøkkelspillere klubben, da flere spillere tidlig signaliserte at de ønsket å spille på et høyere nivå. Det betydde at viktige spillere som Idar Nordby Lysgård (Mjøndalen), Henning Tønsberg Andresen (Ull/Kisa), Taofeek Ismaheel (Fredrikstad) og Hassan Yusuf (Grorud) forlot klubben, mens Daniel Braathen omsider la skoene på hylla etter en lang og innholdsrik karriere.

Hovedtrener Gard Holme signaliserte tidlig at han ville ta seg god tid for å sette troppen, da det i januar fortsatt var noe usikkerhet knyttet til hvilke spillere som ble værende og hvilke spillere som forlot klubben. Før sesongstart hadde han blant annet hentet Anders Gundersen fra Moss, Marcus Melchior fra Vålerenga 2, Gabriel Andersen fra Tromsdalen, Mikkel Tveiten fra Lyn og Abdul Basit Agouda fra KFUM Oslo. Disse spillerne ble hentet inn til det som skulle vise seg å være en stor og solid tropp som skulle håndtere spill i både 2.divisjon for A-laget men også spill for 2.laget i 3.divisjon, hvor det var et uttalt mål om å berge plassen.

Da sesongen omsider begynte så begynte man tidlig å se tegn til at 1.plassen i avdelingen og direkte opprykk til OBOS-Ligaen ville stå mellom tre lag: Skeid, Egersund og Arendal. De to sistnevnte lagene har alltid hatt betydelig større økonomiske ressurser enn Skeid og hadde forsterket laget godt før seriestart.

Hovedtrener Gard Holme valgte å legge om formasjonen før seriestart, og Skeid spilte nå i en 3-4-3-formasjon som noen ganger også kunne bikke over i en 3-5-2-formasjon. Dette var uvant for supporterne, men sakte men sikkert så man at spillerne ble komfortable med rollene sine i formasjonen, og nye helter for Skeidoksene begynte å tre frem.

Utover sensommeren og høsten falt flere lag fra i kampen om direkte opprykk, blant annet en av opprykksfavorittene i Arendal. Etter hvert sto det mellom Skeid og Egersund, og disse to var i tottene på hverandre gjennom hele høsten. I tredje siste serierunde spilte Skeid 2-2 borte mot erkerivalen Kjelsås i en svært dramatisk kamp som inneholdt både feilaktige straffesituasjoner, rødt kort og kok på tribunen, og dette betydde at Egersund kunne ta over serieledelsen hvis de slo bunnlaget Rosenborg 2 på bortebane dagen etter. Utrolig nok endte den kampen med et meget stygt 3-6-tap for Egersund, og med to serierunder igjen ledet Skeid avdelingen med to poeng.

Helgen etter falt avgjørelsen: foran over 800 tilskuere på Nordre Åsen smadret Skeid reservene til Rosenborg med hele 12-0, samtidig som Egersund tapte 1-3 hjemme mot Notodden. Dermed var det matematisk umulig for Egersund å ta igjen Skeid, og de røde og blå kunne juble for opprykk til OBOS-ligaen. Opprykket ble feiret på Skeidoksens stamsted Magneten på Torshov etter kampen, hvor både supportere og spillere feiret opprykket sammen.

Fredrik Berglie ble kåret til årets spiller av Skeidoksene, og i likhet med fjoråret fikk supporterne nye favoritter på A-laget å juble for i sesongen 2021. Den store overraskelsen denne sesongen var utvilsomt 19 år gamle Abel Stensrud som kom fra egne rekker. Stensrud startet sesongen som et tredjevalg på topp bak Johnny Buduson og Gabriel Andersen, men da førstevalget Buduson ble skadet i starten av september ga Gard Holme tillit til Stensrud. 19-åringen takket for tilliten med å score 19 mål på de 12 siste kampene, blant annet hele 6 mål i storseieren mot Rosenborg 2 på Nordre Åsen. Stensrud endte sesongen med 22 mål på 21 kamper for A-laget, og ble samtidig toppscorer i 2.divisjon.

Sesongen 2022[rediger | rediger kilde]

Før comebacket i OBOS-ligaen mistet Skeid to av sine viktigste spillere, da både Abel Stensrud og Simen Hestnes forlot klubben da kontraktene deres gikk ut. De signerte i løpet av vinteren for henholdsvis Odd og KFUM Oslo.

Skeid og hovedtrener Gard Holme signerte flere spillere denne vinteren: Sulayman Bojang (FK Haugesund) gjorde comeback i klubben etter at han forlot klubben i 2018. Morten Renå Olsen (Strømmen) og Bendik Rise (Hødd) var de to andre forsterkningene, men Holme var fornøyd med at Skeid beholdt store deler av troppen som hadde sørget for opprykk i 2021.

Første halvdel av sesongen ble svært utfordrende for Skeid. Til tross for at laget hang med spillemessig i samtlige kamper så startet de sesongen med 7 strake tap, og lå i bunn av tabellen. Først i sesongens åttende kamp ble det seier, da Stjørdals-Blink ble beseiret 3-2 på Nordre Åsen. Dette skulle vise seg og være en av to seiere Skeid tok første halvdel av sesongen (den andre var 3-2 hjemme mot byrival Grorud), og etter halvspilt sesong lå laget helt i bunnen av tabellen med fattige 6 poeng etter de to seierne og tretten tap.

Skeid hadde dog suksess i cupen, som ble spilt over to sesonger. I første runde ble Oppsal beseiret 4-0 på bortebane, før Skeid tok turen til Tørteberg for å møte Frigg i andre runde. Skeid vant denne kampen 1-0 etter scoring av Marcus Melchior. Tredje runde ble trukket, og Skeid trakk Kjelsås på bortebane. Det ble en tett og nervepirrende derbykamp på Grefsen Stadion. Med ti minutter igjen på klokka lå Skeid under 1-3, men scoringer av Jakob Napoleon Romsaas og Johnny Buduson på overtid sikret ekstraomganger og etter hvert straffekonk.

I straffekonken ble reservekeeper Anders Gundersen den store helten da han reddet to straffer, og Skeid gikk dermed videre til 4.runde, som dog ikke spilles før i 2023. Da kommer seriemester Molde på besøk.

Med laget på bunnen av tabellen halvveis tok Gard Holme grep. Han la om formasjonen fra 3-4-3 og 4-3-3, og umiddelbart så man positive forandringer på banen. Skeid hentet også inn forsterkninger i sommervinduet, da Maxwell Effiom (Sandnes Ulf) og Per-Magnus Steiring (Kongsvinger) ble hentet. Skeid fikk også til låneavtaler med Kristoffer Hoven (Sogndal), Simen Kvia-Egeskog (Viking) og Palmi Rafn Arinbjörnsson (Wolverhampton) for å forsterke laget.

Skeid hadde en fin høst, og tok solide 22 poeng på den siste halvdelen av sesongen. Det holdt dog ikke til sikker plass, og Skeid endte på 14.plass, fire poeng bak Åsane. Skeid endte dog foran både Grorud og Stjørdals-Blink på tabellen, som betydde at Skeid skulle spille kvalifisering mot playoffvinneren fra 2.divisjon for å berge plassen i OBOS-ligaen. Det laget ble Arendal.

I første kamp på Nordre Åsen vartet Skeid opp med storspill, og sendte Arendal hjem med 0-6 i bagasjen. Returoppgjøret i Arendal ble dermed en formalitet, men til tross for dette vant Skeid også den kampen 2-1, og dermed hele 8-1 sammenlagt, og skal spille i OBOS-ligaen også i 2023.

Sesongen 2023[rediger | rediger kilde]

Som vanlig måtte Skeid se nøkkelspillere forlate klubben før sesongstart, og i løpet av vinteren forsvant to av lagets viktigste spillere til Eliteserien: Fredrik Berglie fikk muligheten i Sandefjord, mens stortalentet Jakob Napoleon Romsaas lot seg lokke nordover i landet og signerte for Tromsø.

Hovedtrener Gard Holme hentet inn erstattere i Fredrik Flo (Sandefjord) og Torje Naustdal (Haugesund), mens Kristoffer Hoven og Per-Magnus Steiring begge to signerte faste avtaler etter å ha vært på lån i fjorårssesongen. I tillegg hentet Skeid inn keeper Simen Vidtun Nilsen på lån fra Sarpsborg 08.

Sesongen 2023 startet på det jevne, og etter de seks første kampene hadde Skeid hentet seks poeng etter 1 seier (4-0 borte mot Ranheim), tre uavgjorte kamper og to tap. Utover våren ble dog Skeidsupporterne vitne til en mager poenghøst, og til tross for noen sterke resultater som 0-0 bort emot Fredrikstad, 2-2 borte mot Kristiansund og 2-0 hjemme mot Bryne forsto man fort at Skeid ville kjempe en kamp for å berge seg i divisjonen også denne sesongen. I tillegg røk man ut av cupen etter stygge 0-3 borte mot 2.divisjonslaget Bærum, i en kamp Skeid dog stilte reservepreget.

Når sommeren kom forsto man at Skeid hadde behov for forsterkninger, og det ble lånt inn flere spillere. Tage Johansen (FFK), Noa Williams (FFK), Syver Aas (Odd) og Simen Kvia-Egeskog (Viking) ble alle hentet inn før og underveis i sommeren, men når sommerferien var over ble isteden Skeidsupporterne vitne til et lag som nærmest falt helt sammen.

Etter fire strake tap etter sommerferien lå Skeid klink sist i OBOS-ligaen, og hovedtrener Gard Holme valgte å takke for seg. Den svært rutinerte hovedtreneren Arne Erlandsen ble hentet inn som erstatter på en kontrakt ut sesongen, men dessverre viste det seg å være til ingen nytte. Skeid vant bare en av de siste tolv kampene (3-0 hjemme mot Sandnes Ulf), og tapte de resterende elleve. Nedrykket ble klart tidlig på høsten, og Skeid avsluttet sesongen på "hjemmebane" på Hønefoss med et stygt 0-5-tap mot Kristiansund.

Historie[rediger | rediger kilde]

 • 1929: Kretsmester i fotball klasse B, finaleseier 2-1 over VIF. Bruker rødt/blått som draktfarger første gang.
 • 1930: Treningskamp mot PSV Eindhoven (Nederland) vant 4-2. 4000 tilskuere på Bislett stadion, som da var grusbane. Bandy kom på programmet dette året.
 • 1937: Skeid spilte for første gang i A-serien i Oslo fotballkrets. Var med i ligaserien 1. divisjon avd. C.
 • 1938: Var med i Norgesserien. Kom til 4. runde i cupen. Valgt til 3. beste klubb i landet. Ble ligamestre i distrikt II gruppe A. Tapte seriefinalen mot Fredrikstad. Hans Nordahl spiller sin første landskamp – mot Sverige i Stockholm. Norge vinner 3-2 og Hans Nordahl scoret.
 • 1939: Skeid-logoen på drakter, kreert av Leif Holm. Skeid spilte sin første cupfinale. Første flomlyskamp på Bislett, mot Sarpsborg FK.
 • 1940: Skeid ble Oslomestre og spilte ny cupfinale.
 • 1945: Ble Oslomestre med 3-2 over Lyn. Kvartfinalen i cupen.
 • 1947: Vant sitt første NM. Første år i Hovedserien. Spilte mot Dynamo Moskva 9. november på Bislett for utrolige 32 000 tilskuere.
 • 1949: Spilte ny cupfinale.
 • 1950: Skeid hadde nå hovedserielag i fotball, ishockey og bandy.
 • 1953: Ble norgesmestre i junior i ishockey og fotball.
 • 1954: Norgesmestre i fotball. Spilte seriefinale i fotball, men tapte.
 • 1955: Norgesmestre i fotball.
 • 1956: Norgesmestre i fotball. Vant kongepokalen til odel og eie.
 • 1958: Norgesmestre i fotball. Med sine 40 år blir Hans Nordahl den eldste cupmester noensinne. Samme året spiller Hans Nordahl sin kamp nr. 500.
 • 1959: Norgesmestre i fotball for junior. Hans Nordahl spilte sin siste sesong, 24 år etter starten.
 • 1962: Kvalifiserte seg til 10-klubbserien. Norgesmestre i fotball for junior.
Skeid-spillere feirer et mål mot Steinkjer FKBislett stadion i 2008. Kampen endte med 8-2-seier til Skeid.
Skeid mot Hamarkameratene under 16. serierunde i Adeccoligaen 2007.
 • 1963: Norgesmestre i fotball.
 • 1965: Norgesmestre i fotball.
 • 1966: Seriemestre i fotball.
 • 1969: Norgesmestre i fotball for junior.
 • 1970: Skeids A-lag rykker ned fra øverste divisjon.
 • 1972: Skeids A-lag tilbake i toppdivisjonen.
 • 1974: Norgesmestre i fotball.
 • 1975: Skeids A-lag rykker ned fra øverste divisjon.
 • 1978: Skeids A-lag tilbake i toppdivisjonen (ledet av Leif Eriksen)
 • 1980: Skeids A-lag rykker ned til daværende 2. divisjon.
 • 1981: Skeids A-lag rykker ned til daværende 3. divisjon.
 • 1986: Skeids A-lag rykker opp til daværende 2. divisjon.
 • 1988: Skeids A-lag rykker ned til daværende 3. divisjon.
 • 1993: Skeids A-lag spiller i 1. divisjon (tidligere 2. divisjon)
 • 1995: Skeid fotball kvinner senior etableres. A-laget: opprykk til Tippeligaen.
 • 1996: Skeid tilbake til Tippeligaen. Blir nr. 9 etter å ha vært den positive sensasjonen frem til sommeren.
 • 1997: Skeid må ta den tunge veien ned i 1. divisjon, etter kun å ha sanket 13 poeng i løpet av en hel sesong. Mister over halvparten av A-lagets spillere.
 • 1998: Skeid rykker, mot alle odds, direkte opp i Tippeligaen igjen. Spiller seg frem til kvartfinalen i cupen. Selger supertalentet Mike Kjølø til storklubben AIK.
 • 1999: Mangler noen få poeng til å sikre plassen i eliteserien og rykker ned i 1. divisjon.
 • 2002: Redder 1. divisjonsplassen seks minutter på overtid da Odd Karl Stangnes scorer mot Raufoss på Voldsløkka.
 • 2003: Lanserer verdikonseptet Skeid24. Når semifinale i NM – men blir slått ut av RBK på Lerkendal.
 • 2005: Skeid rykker ned til 2. divisjon.
 • 2006: Skeid inngår samarbeidsavtale med Bjerke videregående skole, og formaliserer et mangeårig samarbeid med skolen.
 • 2006: Skeid rykker opp til 1. divisjon.
 • 2007: Skeid rykker ned til 2. divisjon. Klubben inngår en samarbeidsavtale med Lillestrøm Sportsklubb. Målet med avtalen er at begge klubber skal kunne utvikle seg, både sportslig og administrativt. Avtalen opphører etter relativt kort tid.
 • 2008: Skeid rykker opp til Adeccoligaen.
 • 2008: Skeid etabler Skeid Talent Invest AS (STI) for å sikre klubbens talenter.[2] Tanken var at man med investeringsselskapet i framtida vil kunne beholde spillere lenger, samt få mer igjen ved salg.
 • 2009: Skeid rykker ned til 2. divisjon.
 • 2010: Økonomisk rot medfører at spillerne må ta store lønnskutt.
 • 2012: Skeid rykker ned til 3. divisjon.
 • 2013: Skeid rykker opp til 2. divisjon.
 • 2018: Skeid rykker opp til OBOS-ligaen.
 • 2019: Skeid rykker ned til 2. divisjon.
 • 2021: Skeid rykker opp til OBOS-ligaen.
 • 2023: Skeid rykker ned til 2. divisjon.

Hjemmebane[rediger | rediger kilde]

Skeid Fotball spiller sine hjemmekamper på Nordre Åsen. Skeid flyttet fra Bislett til Nordre Åsen etter nedrykket fra 2. divisjon i 2012. Før dette spilte Skeid på Bislett i perioden 2007–2012 og Voldsløkka matchbane i 1998–2007. Tidligere har Skeid spilt på Ullevaal og Bislett.

Da Skeid i 2007-sesongen rykket opp til 1. divisjon, måtte klubben flytte fra Voldsløkka til Bislett. Skeid fikk ikke lenger lov av Norges Fotballforbund (NFF) til å bruke Voldsløkka som hjemmebane, på grunn av banens dårlige forfatning. Hovedgrunnen til at NFF nektet Skeid å spille på Voldsløkka var banens dårlige sanitærforhold for tilskuere og garderobefasiliteter for spillere og ledere. Både Voldsløkka matchbane og Bislett stadion er eid av Oslo kommune.

Skeid jobbet i mange år arbeidet for at Voldsløkka matchbane skal flyttes og rustes opp. 15. oktober 2008 vedtok bystyret i Oslo en disponeringsplan for Voldsløkka-området. Dette vedtaket innebar blant annet at Voldsløkka matchbane skal flyttes til hjørnet av Uelands gate og Stavangergata.[3]

Trofeer[rediger | rediger kilde]

Spillerstall[rediger | rediger kilde]

Oppdatert 5. april 2024.[4]

Nr. Posisjon Spiller
1 Norges flagg K Marcus Andersen
3 Norges flagg F Fredrik Flo
4 Norges flagg F Per-Magnus Steiring
5 Danmarks flagg F Thor Lange
6 Norges flagg MB Torje Naustdal
8 Norges flagg MB Hassan Mohamed Yousef
9 Norges flagg A Kabamba Kalabatama
10 Norges flagg MB Ulrich Østigård Ness
11 Gambias flagg F Sulayman Bojang
14 Norges flagg F Ousmane Diallo Toure
17 Norges flagg A Andreas Stensrud
18 Norges flagg MB Emil Tjøstheim
Nr. Posisjon Spiller
21 Norges flagg MB Mikkel Wennberg Lindbäck
22 Norges flagg F Luca Høyland
23 Norges flagg F Noah Cristiano Fjellestad
24 Norges flagg K Isak Midttun Solberg
25 Norges flagg MB Leon Dahlstrøm
27 Norges flagg MB Ivar Ødegårdstuen Eftedal
28 Norges flagg A Habib Geir Diallo
29 Norges flagg A Usman Shahid
30 Norges flagg A Daniel Størseth Lunde
32 Norges flagg MB Mads Foss Aaserud
39 Norges flagg MB Bendik Rise


Utlånte spillere[rediger | rediger kilde]

Nr. Posisjon Spiller


Kjente spillere[rediger | rediger kilde]

1940-tallet[rediger | rediger kilde]

1950-tallet[rediger | rediger kilde]

1960-tallet[rediger | rediger kilde]

1970-tallet[rediger | rediger kilde]

1980-tallet[rediger | rediger kilde]

1990-tallet[rediger | rediger kilde]

2000-tallet[rediger | rediger kilde]

Klubbens trenere[rediger | rediger kilde]

Skeid Fotballs trener i 2010 var Arild Stavrum. Med seg i trenerteamet hadde han assistentene Eivind Sundet og Are Østreng, samt keepertrener Onar Nymoen.[5] Den 2. april 2009 ble det kjent at Stig Inge Bjørnebye ble med i Skeids sportslige utvalg.[6] I mai 2010 ble hovedtrener skiftet ut. Stavrum gikk som følge av klubbens økonomiske situasjon og mangeårig Kjelsås-trener Stig Mathisen tok over ut sesongen.[7] Før 2011-sesongen ble Ole-Kristian Vikan ansatt som ny trener. Vikan trakk seg i september 2012 og Kjell Sverre Hansen Wold overtok. Sommeren 2015 gikk Hansen Wold av, og ble erstattet av et trenerteam med Stig Mathisen, Erik Skrettingland og Johnny Ademaj resten av sesongen. Foran 2016 sesongen ble Ørjan Valla ansatt som ny hovedtrener. Han ble erstattet 2. mai, og inn kom Tom Nordlie.[8] I desember 2019 forlot Tom Nordlie Skeid til fordel for Lillestrøm, og i januar 2020 ble Gard Holme ansatt som ny hovedtrener. I august 2023 ble Arne Erlandsen bekrefet som ny trener.

Supporterforening[rediger | rediger kilde]

Skeids supportere er «Skeidoksene» (også bare «Oksene»).

Litteratur[rediger | rediger kilde]

 • SA-SA-SA Skeid gjennom 100 år (2016) [9]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Eirik Lindahl. «Skeids opprinnelse». Skeid.no. Arkivert fra originalen 3. november 2013. Besøkt 23. oktober 2013. 
 2. ^ «Dette er Skeid Talent Invest AS». skeid.no. 22. april 2010. Besøkt 23. oktober 2013. [død lenke]
 3. ^ «Forslagsstillers planbeskrivelse Voldsløkka idrettsplass, Sagene. Planforslag til offentlig ettersyn. Reguleringsplan med konsekvensutredning» (pdf). Bymiljøetaten, Oslo kommune. 21. juli 2012. Besøkt 24. oktober 2013. 
 4. ^ Lag
 5. ^ «Nytt trenerteam på plass». Skeid.no. 4. januar 2010. Arkivert fra originalen 25. august 2016. Besøkt 23. oktober 2013. 
 6. ^ «Bjørnebye-ja til Skeid». Aftenposten.no. 2. april 2009. Arkivert fra originalen 3. april 2009. Besøkt 2. april 2009. 
 7. ^ «Ny Skeid-trener klar». ABC nyheter. 4. mai 2010. Arkivert fra originalen 7. mai 2010. Besøkt 23. mai 2013. 
 8. ^ «Trenerkaos i Skeid, Valla føler seg dolket i ryggen - Oslo». www.dagsavisen.no. Besøkt 7. august 2016. 
 9. ^ SA-SA-SA Skeid gjennom 100 år

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]