Logo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Se også Logo (programmeringsspråk). For oversikt over Wikipedias logoer, se Wikipedia:Logo.
Opprinnelig gamle symboler, men umiddelbart gjenkjennelige logoer i dag: For Røde Kors og Røde Halvmåne

Logo er en grafisk figur som kjennetegner en fysisk eller juridisk person så som en bedrift/organisasjon, eller en vare/tjeneste. Logo kalles også figurmerke og er for mange virksomheter og produkter også registrert som varemerke.

En logo kan være i en eller flere farger, streker eller flater. En logo kan være basert på bokstaver, tall og lignende tegn, eller være en stilisering av en figur fra virkelighetens eller fantasiens verden, men visstnok aldri en ren avbildning av noe. En logo kan også være en helt abstrakt figur.

En logo kan være lik en bestemt utforming av et våpenskjold, men et særtrekk ved et våpen er at det skal kunne bli brukt i et skjold, mens det ikke er noe særtrekk ved en logo. Dessuten er normalt en logo sterkt knyttet til en bestemt utforming, mens et våpens form kan variere svært mye.

En logo kan også være lik et bumerke, men et bumerke består alltid av streker eller linjer, mens en logo også kan bestå av flater med mer eller mindre dybdevirkning.

Se også[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • C. T. Christensen: Symbol, Oslo 1987
  • Leif Frimann Anisdahl: Logotype : Et utvalg logotyper, alfabeter, frimerker og emballasjer utarbeidet av Leif Frimann Anisdahl over en periode på mer enn 40 år pluss litt stoff til ettertanke, Oslo 2008

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.