Orkanger IF Fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Orkanger
Orkanger Idrettsforening
Nettsidehttp://orkanger-fotball.blogspot.com/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneIdrettsparken
SupporterklubbPitbulls
Liga6. divisjon
LandNorge
StedOrkanger
Administrasjon
StyrelederNorges flagg Stein Atle Gangås
HovedtrenerNorges flagg Joachim Elshaug
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Orkanger IF Fotball (stiftet under navnet Orkedalsørens Idrætslag 1. januar 1901) er en fotballklubb fra Orkanger i Trøndelag. Klubben spiller sine hjemmekamper i Idrettsparken og er underlagt Orkanger Idrettsforening.

OIF Fotball har lag i alle aldersklasser på både herresiden samt lag i aldersbestemte klasser for jenter. Herrenes seniorlag spiller sesongen 2011 i 6. divisjon avdeling 4. I 2012 rykket de opp, og vil dermed spille i 5. divisjon i 2013.

OIF er det beste laget i Orkdalen historisk sett.[trenger referanse] OIF rykket opp til 2.div i 1994, og kom på 4. plass i 2.div i 1996.

Herrelaget[rediger | rediger kilde]

Orkanger fikk på nytt et seniorlag på herresiden etter sesongslutt i 2010. Sist gang Orkanger hadde eget seniorlag var i 1996, før klubben gikk inn i et samarbeid med Orkdal Idrettslag og innlemmet all senior- og juniorfotball for begge kjønn i nystiftede Orkla Fotballklubb. Etter sportslig fiasko og massivt press fra Orkanger-patrioter gikk Orkanger IF Fotball ut av samarbeidet om Orkla og dannet to egne seniorlag fra og med sesongen 2010. Begge lag startet i 6. divisjon. Fra 2013 spiller Orkanger A-lag i 5. divisjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata