Hopp til innhold

Neset Fotballklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Neset
Neset Fotballklubb
Nettsidehttp://www.nesetfk.no/
Idrettsgren(er)Fotball
HjemmebaneFrostagrønt Arena Vinnatrøa
SupporterklubbPotetberget
Liga6.divisjon menn 2023
LandNorge
StedFrosta
Administrasjon
StyrelederGeir Ude
SportsdirektørRoald Vang
HovedtrenerJan Arve Tomren
Ass. trenerFrode Jørstad Presthus
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Neset Fotballklubb (stiftet 1. juni 1905 som Trygg) er en fotballklubb fra Frosta i Trøndelag. Laget hører til Trøndelag Fotballkrets. I 2023 spiller klubben i 6. divisjon. Dette er første gang Neset spiller i laveste nivå.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Fotballklubben ble stiftet under navnet Trygg den 1. juni 1905, men skiftet navn til Neset Fotballklubb i 1914 da klubben ble medlem av Nordenfjeldske Fotballkrets. Den første fotballkampen i klubbhistorien ble spilt på hjemmebanen, Nordfjæretrøa, sommeren 1905. Laget hadde ikke drakter, men spilte i luer med klubbfargene.

De største bragder på landsplan må en noe tilbake i tiden for å finne. Med 4.rundekamper mot Drammens Ballklubb i 1935 (tap 1-2 e.e.o.), mot Odd i 1938 (tap 0-2) og kvartfinale mot Sarpsborg i 1940 (tap 1-3) som de største prestasjoner fra de første 50 årene. I 1971 møtte Neset Molde i 3. runde. Det måtte to kamper til for å avgjøre hvem som gikk videre, men til slutt måtte Neset gi tapt mot romsdalingene med 0-1. Tre år seinere, i 1974, nådde klubben igjen 4. runde (åttendedelsfinale) i Norgesmesterskapet, også mot Molde som på dette tidspunktet ledet toppserien i Norge.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata