André Schei Lindbæk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
André Schei Lindbæk
Født1. november 1977 (41 år)
Oslo
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Norge
Høyde187 centimeter
Posisjonangrepsspiller

André Schei Lindbæk (født 1. november 1977) er en norsk tidligere fotballspiller. Lindbæk står bokført med 35 mål på 91 kamper fra Eliteserien i fotball.

Lindbæk startet fotballkarrieren i Nordstrand, før han spilte en sesong som junior i Lyn. Her han var med å vinne cupen samt Norway Cup-gull for juniorer. Som senior spilte han i Nordstrand, Drøbak/Frogn, Abildsø og Kongsvinger i Tippeligaen før han gikk til den daværende Tippeliga-klubben Skeid i 1999. Lindbæk ble sett på som et av de største unge talentene i Norge på denne tiden.

I sin første sesong i Skeid scoret Lindbæk 12 mål på 20 kamper i Tippeligaen.

28. august 1999, med seks kamper igjen av sesongen, solgte Skeid Lindbæk til Molde for 5 millioner kroner. Dette var Norges nest største overgangssum gjennom tidene[trenger referanse] etter John Carews overgang fra Vålerenga til Rosenborg. Etter salget av Lindbæk rykket Skeid ned i 1. divisjon.

Lindbæks tid i Molde startet fantastisk med mål borte mot Real Madrid i Champions League. I Molde var han mye plaget med skader, med avsluttet med en god 2002-sesong med 10 mål og Tippeliga-sølv til Molde.

Etter dette gikk han til spansk fotball, først til Las Palmas og senere Numancia. Oppholdet i Spania gikk ikke spesielt bra. I 2004 skrev han derfor under for Viking hvor han scorte 3 mål på 10 kamper. Han ble etter kun en halv sesong i Viking solgt tilbake til Las Palmas. Deretter gikk han videre til Landskrona i Sverige, men heller ikke her fikk han nevneverdig suksess, plaget av mye skader.

Lindbæk gikk derfor til islandske Hafnarfjördur hvor han var med å vinne seriemesterskap, før han senere gikk til dansk 1. divisjon og Køge. Her scoret han 11 mål på 13 kamper og ble lagets toppscorer selv om han spilte bare halve sesongen. 14. juli 2007 ble han enig om en korttidskontrakt med Start, men trakk seg så fra avtalen. Han signerte isteden en 3 års avtale for Rot-Weiss. Etter en god start med 8 mål på 12 kamper røk han akillessenen og etter lang tid med rehabiliteringstrening ble han nødt til å legge opp i 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]