Tønsberg-Kameratene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Idrettsforeningen Tønsberg-kameratene, oftest omtalt som Tønsberg-kameratene og forkorta If Tønsberg-Kameratene eller bare TK, er en idrettsforening fra Tønsberg i Vestfold. Klubben hadde tidligere også fotball- og friidrettsgrupper, men er i dag en rein atletklubb med grupper innen boksing, vektløfting og bryting.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Tønsberg-kameratene blei stifta av en kameratgjeng på 15–16 gutter fra Tønsberg 10. oktober 1917 under navnet «Fotballklubben Kameratene». Siden har den vært en sentral sportsklubb i byen. TK var den første sportsklubben som avlyste et idrettsstevne under idrettsstreiken som norske klubber gjennomførte fra 1941 i protest mot nazifiseringen av idretten i Norge under andre verdenskrig. Slagen Atletklubb gikk inn i Tønsberg-Kameratene i 1973. I 1981 gikk friidrettsgruppa ut av TK og stifta Tønsberg Friidrettsklubb sammen med utøverne fra Tønsberg Turn (TT). I 1985 falt også fotballgruppene fra i de to tradisjonsrike foreningene og ble til Tønsberg Fotballklubb.

Klubbens mest kjente medlemmer er Steffen Tangstad, som tok flere EM-titler i profesjonell boksing og kjempa om VM-tittelen mot Michael Spinks i Las Vegas i 1986, Øystein Holt, klubbens mestvinnende med 12 NM-gull og sju kongepokaler og Ruth Kasirye, som tok sølvmedalje i EM i vektløfting i 2007.

NM-vinnere fra TK[rediger | rediger kilde]

Medlemmer i Tønsberg-kameratene har vunnet en rekke konkurranser i Norge og utlandet. Lista viser TKs 102 vinnere i Norgesmesterskap (NM) gjennom 90 år:

Boksing[rediger | rediger kilde]

Bryting[rediger | rediger kilde]

Friidrett[rediger | rediger kilde]

Vektløfting[rediger | rediger kilde]

Olympisk mester Leif Jensen var medlem av Tønsberg-kameratene noen år og vant NM-gull for klubben i 1989.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata