Sportsklubben Djerv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Djerv
Sportsklubben Djerv
Stiftet18. mai 1913
LederRoald Rosenlund
HjemmebaneMøhlenpris idrettsplass
Liga4. divisjon, avd 2 (2011)
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Sportsklubben Djerv (stiftet 18. mai 1913) er en idrettsforening fra Møhlenpris i Bergen. Klubben ble opprettet av lokale møhlenprisgutter i 1913, og har siden holdt til på Møhlenpris idrettsplass («Møllaren» på folkemunne, opprinnelig kalt «Møhlenpris lekeplass»). I dag består anlegget av topp moderne kunstgressbane og idrettshall for inneidrettene.

Klubbens fokus er fotball, men har gjennom hele sin historie også engasjert seg i andre idretter. I 2006 er klubben engasjert i fotball, innebandy, badminton, kurvball og turn.

Klubben markerte seg tidlig i bergensfotballen og var ledende utfordrer til Brann før andre verdenskrig. Etter dette har klubben ikke hevdet seg på seniornivå, men har hevdet seg godt, spesielt i aldersbestemte klasser. Juniorene ble kretsmestre i Hordaland så sent som i 1998. Og i 2006 ble Herrer Senior seriemester.

Den hadde også en turbulent periode i toppen av norsk ishockey i årene rund 1980, med flere seriemesterskap. Laget ble slått sammen med Bergen Ishockeyklubb til Bergen/Djerv og gikk senere konkurs.

I den aller første sesong med landsomfattende seriemesterskap i 1937/38, vant Sportsklubben Djerv sin lokale avdeling uten poengtap og nådde så langt som til semifinale. Kvartfinalen mot Viking ble spilt over to kamper og ble avgjort på myntkast etter 6-6 sammenlagt. I semifinalen ble det hjemmetap for Lyn med 2-3. Uoffisielt kan man utnevne Djerv til den første bronsemedaljør i norsk seriefotball, sammen med Kristiansund Fotballklubb. Disse tapte sin semifinale mot Fredrikstad, som senere vant finalen mot Lyn. Til tross for flere iherdige forsøk, klarte aldri klubben å nå lenger enn 3. runde i cupen.

Av klubbens mest kjente spillere kan senere Brann-kaptein Egil Austbø nevnes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]