Berger Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Berger Idrettslag (stiftet 7. mars 1895) er et idrettslag fra Berger i Drammen kommune. Idrettslaget driver i dag med fotball og ski.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Berger idrettslag er et av landets eldste idrettslag. Laget ble stiftet allerede i 1895. Den gang het det Trysil Knut, som senere skulle bli Berger idrettslag. Det var fotball og skisport som dominerte den første tiden. Allerede dagen etter lagets stiftelse ble det arrangert både langrenn og hopprenn på Brekkejordene. Hopplengdene var opp til 10 meter, noe som ble regnet som lange svev på den tiden.

Berger IL fikk mulighet til å bygge fotballbane, klubbhus, skibakker, lysløype og slalombakke takket være vellvillige grunneiere. Det ble skjenket grunn og gitt rett til å bruke grunn til idrettslaget slik at forskjellige idrettstilbud kunne gis til innbyggerne på Berger.

Den 16. august 1908 spilte Berger sin første fotballkamp mot et lag utenfra, Holmestrand. Resultatet av kampen ble 1-1.

1933 står vel kanskje som den største sesongen i fotballagets historie. Guttene gikk hen og ble kretsmestere i klasse A i Vestfold. Berger kom dette året til 2. runde i norgesmesterskapet.

I 1936 fikk idrettslaget mulighet til å anlegge Naslebakken. I 1938 ble det montert lysanlegg i bakken, som da var Vestfolds største lysbakke. I 1959 råtnet stillaset og laget bygde i stedet Dyrdalkollen.

I 1978 ble lagets nye lysløype til Blindevannet åpnet og i 1979 ble endelig lagets klubbhus innviet.

Fra 1965 arrangerte laget sitt eget terrengløp "Fjordløpet". Fra en sped start med 65 påmeldte i 1965, utviklet løpet seg til å bli Østlandets største terrengløp i de aldersbestemte klasser med rekord i 1976 med hele 457 påmeldte.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]