Drammens Ballklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Drammens BK
Drammens Ballklubb
Stiftet14. august 1909
KallenavnDBK
HjemmebaneØrenbanen
Liga4. divisjon (2014)
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Drammens Ballklubb (stiftet 14. august 1909) er et idrettslag fra Øren i Drammen. Klubben ble stiftet 14. august i 1909 som en sammenslutning mellom klubbene Idun og Spring, begge stiftet i 1908.[1] I starten var Drammens Ballklubb en ren fotballklubb, men etter hvert ble ski, skihopping, samt bandy viktige aktiviteter for klubben. I 1930 spilte klubben NM-finale mot Ørn og tapte 2–4. Klubben kom til kvartfinalen både i 1949 og 1958, begge gangene møtte laget Skeid som begge årene kom seg til finalen.

I 2012 førte lagkaptein Christian Nilsson DBK til opprykk til 3 divisjon sammen med Solberg SK. Laget endte som kretsmestre med en poengsum på 66 poeng med 6 poeng ned til andreplassen. Laget scoret 117 mål (David Meyer toppscorer med 30 mål) og 42 mål sluppet inn som utgjør en diff på 75 mål.

I dag er det idrettene fotball, langrenn og bandy som er i fokus. Drammens Ballklubb tok opp ishockey på programmet rett før de olympiske leker i 1952. Det ble spilt olympiske hockeykamper på Marienlyst, og klubben spilte sine første kamper i forkant av turneringen.

Kjente utøvere fra Drammens BK[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Borgen, Per Otto (1995). Drammen byleksikon. Drammen. s. 69. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


sportsDenne sports- og buskerudrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.