Hopp til innhold

Luke Skywalker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Navn Luke Skywalker
Art Menneske
Kjønn Mann
Fødested Polis Massa[1]
Hjemplanet Tatooine
Øyenfarge Blå
Hårfarge Brunt
Høyde 1.78 cm
Tilhørighet Opprøreralliansen, Jediordenen
Skuespiller(e)
Opptreden

Luke Skywalker (født år 19 før slaget ved Yavin) er en rollefigur i Star Wars-sagaen. Han var en jediridder som spilte en stor rolle i Star Wars-historien. Han er en av hovedpersonene i den originale Star Wars-trilogien (IV, V & VI) og ble spilt av skuespilleren Mark Hamill.

Luke er sønn av Anakin Skywalker og Padmé Amidala, og tvillingbror til Prinsesse Leia. Han er oppvokst hos tanten og onkelen, som er bønder på planeten Tatooine. Luke vil bli jediridder, og reiser med C-3PO, R2-D2, Obi-Wan Kenobi, Chewbacca og Han Solo.

Luke Skywalker er mest kjent for sin store kamp mot Darth Vader og Imperiet. Darth Vader viser seg å være Lukes far, Anakin Skywalker. Den store kampen mellom det gode og onde tar så plass gjennom Luke og Darth Vader. Det ender med at Luke blir knust av Keiseren, men da returnerer Darth Vader til den gode siden av kraften og kaster Keiseren ned i en generator og oppfyller dermed sin skjebne. Etter den sjette filmen ble jediordenen ødelagt av Han Solo og Leia Organa sinn sønn Ben Solo også kalt Kylo Ren etter han sluttet seg til den mørke siden, dette blir utdypt i den syvende filmen som kom ut Desember 2015. I den åttende, og hittil nest siste

filmen, fikk man utforsket mer av historien til Luke etter slutten av den 6. filmen og forholdet mellom han og Kylo Ren.

Luke Skywalker er også kjent for å bygge opp jediordenen etter Imperiet var blitt slått.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «Polis Massa». Vaderpedia (norsk). Besøkt 6. desember 2017. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]