Starkiller Base

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Starkiller Base var en fiktiv mobil isplanet i Star Wars-universet. Den dukket først opp i Star Wars: The Force Awakens (2015).

Planeten var oppholdsstedet til militærmakten First Order i 30 år etter slaget ved Endor i 4 ABY. Basen ble i praksis kontrollert av utelukkende tre offiserer: general Armitage Hux, Kylo Ren og Captain Phasma. Starkiller Base fungerte som et supervåpen i stand til å utslette hele stjernesystemer. First Order så på dette våpenet som en videreutvikling av det galaktiske imperiets Dødsstjernen, som var i stand til å ødelegge hele planeter.

Angrepet på Starkiller Base i 34 ABY var det første store slaget mellom First Order og motstandsbevegelsen, en militær styrke støttet av den nye galaktiske Republikken under ledelse av Leia Organa. Denne hendelsen var startskuddet til en lang konflikt mellom de to partene. First Order hadde planlagt å ødelegge motstandsbevegelsens base på planeten D'Qar. Motstandspiloten Poe Dameron fant imidlertid et svakt ledd i supervåpenet, og med hjelp av Han Solo, Chewbacca og Finn fikk de tilintetgjort isplaneten. Han Solo ble drept under angrepet av sin egen sønn, Kylo Ren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]