Mace Windu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mace Windu er en jediridder i George Lucas sitt fiktive Star Wars-univers. Han er medlem av jedirådet, og regnes for å være blant jediene som er flinkest med lyssverd. I filmene spilles Mace Windu av Samuel L. Jackson.

Mace Windu ble født på planeten Haruun Kal. Etter at hans foreldre døde da han var seks måneder, ble han overlevert til Jediordenen, hvor han senere ble trent opp til jediridder.

I Star Wars II: Klonene angriper leder han jediene mot droidehæren til separatistene i slaget på Geonosis. Der dreper han dusørjegeren Jango Fett.

Mace Windu er kjent for å være den eneste jedien med lilla lyssverd.Han er også kjent for å si nei til Anakin Skywalker's forespørsel om å bli en jedimester. Lyssabelen hans er laget av en veldig sjelden Hurrikaine-krystall, kalt Windus Guile etter Windu selv. Mace Windu er også den eneste jedien som noensinne mestret lyssabelform VII, og ikke har blitt fristet av og gått over til den mørke siden. Siden lyssabelform VII grenser til den mørke siden av kraften gikk alle de andre som mestret form VII over til den mørke siden.

Mace Windu blir drept i den sjette Star Wars-filmen (Episode III), Sithene tar hevn, av Palpatine under en arrestasjon av kansler Palpatine selv.

Karakterens lilla lyssverd var en personlig forespørsel fra Samuel L. Jackson til Lucas som en quid pro quo for å opptre i filmen, som en måte å gjøre karakteren unik og lett å skille ut fra resten.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Giles, Jeff (1. juli 2013). «Samuel L. Jackson On The Hilarious Origins Of His Purple Lightsaber in 'Star Wars'». ScreenCrush. Greenwich, Connecticut: Townsquare Media. Besøkt 1. november 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]