Mace Windu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mace Windu er en jediridder i George Lucas sitt fiktive Star Wars-univers. Han er medlem av jedirådet, og regnes for å være blant jediene som er flinkest med lyssverdet. I filmene spilles Mace Windu av Samuel L. Jackson.

Mace Windu ble født på planeten Haruun Kal. Etter at hans foreldre døde da han var seks måneder, ble han overlevert til Jediordenen, hvor han senere ble trent opp til en jediridder.

I Star Wars II: Klonene angriper leder han jediene mot droidehæren til separatistene i slaget på Geonosis. Der dreper han dusørjegeren Jango Fett.

Mace Windu er kjent for og være den eneste jedien som har lilla lyssverd. Lyssabelen hans er laget av en veldig sjelden Hurrikaine krystall. Windus Guile er navnet på krystallen, som er oppkalt av Windu selv. Mace Windu er også den eneste jedien som noensinne mestret lyssabel for VII, og ikke har blitt fristet og gått over til den mørke siden. Siden lyssabel form VII grenser til den mørke siden av kraften gikk alle de andre som mestret form VII over til den mørke siden.

Mace Windu blir drept i den sjette Star Wars-filmen (Episode III), Sithene tar hevn, av Palpatine under en arrestasjon av kansler Palpatine selv.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.