Hopp til innhold

Mustafar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mustafar
Navn Mustafar
Koordinater ukjent
Antall soler 1
Antall måner ingen
Befolkning ukjent
Overflate vann ikke eksisterende
Terreng Lava

Mustafar er en vulkansk planet i Star Wars-universet. Den ble vist i Star Wars Episode III: Sithene tar hevn, og var den siste hjemverdenen til separatistkonføderasjonen.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Planeten er dekket av hundrevis av vulkaner, som er i konstant utbrudd. Selv om leveforholdene var vanskelige der, hadde det utviklet seg livsformer, kjent som mustafarianere, som bodde i de kjøligere områdene på planeten. De var delt inn i to underarter: De lange og slanke nord-mustafarierne og de kortere, hardførere syd-mustafarianerne.

Historie[rediger | rediger kilde]

Konføderasjonens verden[rediger | rediger kilde]

Planeten ble brukt til gruvevirksomhet av separatistene, som også hadde sitt siste hovedkvarter der. Teknounionen fattet interesse for den mineralrike planeten og ansatte mustafarierne til å utvinne disse mineralene. De fikk beskyttelse mot den voldsomme varmen takket være Teknounionens teknologi. De innfødte hadde liten interesse i utenomverdens politikk, og var glade for å få arbeid på hjemverdenen deres.

Ettersom planeten var under kontroll av Teknounionen, var Mustafar medlem av Konføderasjonen, men ble stort sett urørt av Klonekrigen. Etter hvert som krigen fortsatte fikk grev Dooku og separatistene bygd en festning der, som skulle bli brukt hvis krigen mot Den galaktiske republikken ikke gikk bra. Blant annet Teknounionen og Handelsføderasjonen betalte for den dyre festningen som var designet for å stå imot ethvert angrep. Mustafars terreng og miljø gjorde det vanskelig nok til en gang og nå bunkeren, og den var designet så selv om fienden klarte å passere terrenget, ville de være maktesløse i å nå festningen. Den var også beskyttet av skjoldteknologi hele veien langs lavaelvene og de indre kamrene var klimakontrollerte.

Lavaduellen[rediger | rediger kilde]

Mustafar ble åstedet for den endelige duellen mellom jedimesteren Obi-Wan Kenobi og hans tidligere padawan Anakin Skywalker. I duellen kjempet de over de veldige lavaelvene, og satte seg selv i fare for å bli brent i hjel. Obi-Wan innså snart at det ikke var håp om å få Anakin til å vende fra den mørke siden, og at han måtte drepe vennen. På grunn av alt hatet og arrogansen Anakin bar på klarte han ikke å stå imot Obi-Wans angrep og han falt ut i lavaen, hvor han ble sterkt forbrent, han mistet deler av kroppen sin, bortsett fra den mekaniske armen, som ble sterkt skadet. Håret hans ble brent bort og fjeset hans ble stygt forbrent, også lungene ble sterkt skadet. Men hatet hans vokste seg bare større, og han nektet å ta imot hjelp fra jedimesteren, som ikke hadde annet valg enn og la ham ligge igjen for å dø.

Expanded Universe[rediger | rediger kilde]

En flyktning fra klonekrigen, Gizor Delso, som hatet Det galaktiske imperiet, planla å starte en ny klonekrig. Han satte i gang droidefabrikken som skulle produsere en ny droidehær. Han fikk tak i arkitekttegningene til en ny, overlegen kampdroide, men planene ble stoppet da Darth Vaders egen legion ødela fabrikken og drepte Gizor.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata