Star Wars: The Force Awakens (bok)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Star Wars: The Force Awakens
Star Wars The Force Awakens.jpg
Forfatter(e)Alan Dean Foster
SpråkAmerikansk-engelsk
SjangerScience fiction
Utgitt5. januar 2016
Originalutgave1. januar 2016[1]
ForlagCornerstone
Sider272[1]

Star Wars: The Force Awakens er en bok basert på filmen med samme navn, som er skrevet av Alan Dean Foster.[2] Den ble utgitt 1. januar 2016 av forlaget Cornerstone, to uker etter at filmen hadde premiere. Foster skrev tidligere en bokversjon av den første Star Wars-filmen, Star Wars Episode IV: Et nytt håp.[2]

E-bok-versjonen av romanen ble utgitt 18. desember 2015.[3]

Foster snakket om prosjektet på siden sin, og skrev at «arbeidet på boken har vært like morsomt som selve manuset, som minner om de tre første filmene», og at det føles som om det ikke har gått noen tid siden han skrev bokversjonen av første film, og deretter den første Expanded Universe-romanen Splinter of the Mind's Eye.[4]

Boken inneholder flere detaljer og sekvenser enn filmen, blant annet en scene på starten med Leia Organa, og et utvidet opphold på Maz Kanatas bar.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Star Wars: The Force Awakens». CDON. Besøkt 3. januar 2016. 
  2. ^ a b Osborn, Alex (18. april 2015). «Star Wars Celebration: Alan Dean Foster Writing The Force Awakens Novelization». IGN.com. Besøkt 20. desember 2015. 
  3. ^ Boken på Amazon.com
  4. ^ Foster, Alan (1. mai 2015). «Updates on Alan Dean Foster official site». Besøkt 3. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Galactic Republic.svgDenne Star Wars-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.