Hopp til innhold

Star Wars: Ewoks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Star Wars: Ewoks
orig. Ewoks
Generell informasjon
SjangerScience fiction-serie, komiserie
Prod.landUSA
Sesonger2
Episoder35
SpråkEngelsk
Bak kamera
Skaper(e)George Lucas
Prod.selskapNelvana, Lucasfilm
Sending
Periode7. sep. 198513. des. 1986
TV-kanalAmerican Broadcasting Company
Eksterne lenker
IMDb
En rekonstruksjon av samfunnet hvor Ewoksene bor (omtrent som i spillefilmene)

Star Wars: Ewoks er tittelen på en amerikansk-kanadisk tegnefilmserie som gikk på ABC fra 1985 til 1986. Hovedgrunnsfigurene i serien var «Ewoksene», en gruppe oppdiktede «teddybjørnlignende» skapninger som ble introdusert i Star Wars-filmen Jediridderen vender tilbake i 1983.

Serien ble produsert av Nelvana og Lucasfilm Ltd.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om Ewokene og deres kamp mot diverse fiender og rivaler på skogplaneten. Noen av deres fiender er Morag the Tulgah Witch, Master Logray, og en gruppe kalt Duloks, som er en rivaliserende rase til Ewokene. Handlingen er lagt til tiden før hendelsene rundt Dødsstjernen.

Om Ewoksene[rediger | rediger kilde]

Ewoksene lever sammen i et primitivt stammesamfunn på den oppdiktede «skogplaneten» Endor (egentlig en måne). De bor vanligvis i trær og rekker ett voksent menneske omtrent til midjen. De var til stor hjelp under en sabotasjetokt som var et ledd i å ødelegge den fryktede Dødsstjernen.

Ewoksene var også hovedkarakterene i to TV-filmer: Caravan of Courage: An Ewok Adventure (1984) og Ewoks: The Battle for Endor (1985). Begge regnes som forløpere til den animerte serien.


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata