Liste over steder hvor Star Wars er filmet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bilde Sted Land Film Sted i Star Wars Notater
Ksar Hadadda.JPG Ksar Hadada, Ghoumrassen Tunisia Den skjulte trussel Tatooine: Mos Espas slavekvarter [1]
Ksar Ouled Soltane 01.jpg Ksar Ouled Soltane Tunisia Den skjulte trussel Tatooine: Mos Espas slavekvarter 30 km sør for Tataouine[1]
Decorado Star Wars en Túnez 4.jpg Onk Jemal, Tozeur Tunisia Den skjulte trussel Tatooine-ørken Stedet der duellen mellom Qui-Gon Jinn og Darth Maul utspiller seg; Mos Espa[1]
ReggiadiCasertaOberesVestibuel01.jpg Palace of Caserta Italia Den skjulte trussel
Klonene angriper
Det kongelige palasset i Naboo [2]
Glade in Whippendell Wood - geograph.org.uk - 1763434.jpg Whippendell Woods, Cassiobury Park, Watford Storbritannia Den skjulte trussel En skog i Naboo Første møte mellom Qui-Gon Jinn og Obi-Wan Kenobi med Jar Jar Binks.[3][4]
Spain Andalusia Seville BW 2015-10-23 15-35-15.jpg Plaza de España i Seville Spania Klonene angriper Hovedstaden i Naboo [5]
Villa del Balbianello on Lake Como Villa del Balbianello Italy II Bredden av innsjøen i Naboo Stedet der Anakin og Padmé gifter seg, med utsikt til Como-sjøen [6]
Hotel Sididriss,Matmata Matmata Tunisia II, IV Tatooine: Gården der Lar bor Scenene som utspiller seg på gårdsplassen er filmet her, det samme er middagen til Lar. Stedet ble også benyttet i Attack of the Clones[7][1]
Phang Nga Bay.jpg Phang Nga-bukten, i nærheten av Phuket i Thailand III Kashyyyk Luftfoto av karst-fjell av kalkstein, som senere ble inkorporert i filmen til bruk i scenene fra Kashyyyk-slaget [8]
Tall karst mountains in the mist seen from the Li river Guilin China III Kashyyyk Opptak av karst-fjellene som senere ble inkorporert i filmen som bakgrunnsbilder fra Kashyyyk[9]
Eruption of lava from Etna in 2002 Mount Etna Italy III Mustafar Vulkanen hadde utbrudd da episode III ble filmet, og and Lucasfilm sendte flere kamera-team av gårde for å filme utbruddet fra ulike vinkler. Opptakene ble senere inkorporert i bakgrunnen på scenene som foregår på Mustafar. Blant annet ble disse opptakene brukt i scenen der Obi-Wan Kenobi og Anakin Skywalker duellerer med lyssabel.[10][11]
Jungfraujoch, Grindelwald Grindelwald Switzerland III Alderaan Filmopptak av fjellpartier, senere inkorporert i filmen som del av bakgrunnen til planeten Alderaan[12]


ruinene av Lars gård i ørkenen Chott el Djerid, i nærheten av Nefta Tunisia IV Tatooine-ørkenen og Lars gård Området vest for Nefta: chott som ble brukt i scener fra Lars gård[1]
Sand dunes near Nefta La Grande Dune, i nærheten av Nefta Tunisia IV Tatooine desert Sanddyner vest for Nefta, filmet til bruk i scenene der flukt-podden til C-3PO og R2-D2 lander[13][1] [14]
View of Tikal over rainforest trees Tikal Guatemala IV Yavin IV Rebel Base [15][16]
Mesquite Sand Dunes in Death Valley
Dante's View looking North
Death Valley National Park USA IV Tatooine desert

Several Tatooine scenes:[15][17]

  • Mesquite Flat Sand Dunes - scene where R2D2 goes his separate way after he and C3P0 crash their escape pod on Tatooine (spliced with footage shot in Tunisia)
  • Artists Palette & Golden Canyon - Canyon where R2D2 is abducted by Jawas (spliced with footage shot at Sidi Bouhlel, Tunisia)
  • Artist's Drive - Where the miniature Sandcrawler was filmed for the shot of R2D2 being carried up to it by Jawas
  • Desolation Canyon - Canyon where Tusken Raiders mount Bantha before Luke Skywalker is attacked (spliced with Sidi Bouhlel footage)
  • Dante's View - panoramic establishing shot of Mos Eisley (spliced with Sidi Bouhlel footage of Luke and Obi-Wan standing on rocky outcrop)
domed a mud building Ajim, Island of Djerba Tunisia IV Tatooine: Mos Eisley Spaceport Scenes shot in the town include the exterior of the Mos Eisley Cantina. An old mosque outside the town was used for exterior shots of Obi-Wan Kenobi's house[1]
Sidi Jemour, Island of Djerba Tunisia IV Tatooine: Tosche Station Location for the deleted exterior scenes with Luke and Biggs Darklighter; also used as a backdrop in the Special Edition for the scene showing Luke's landspeeder heading towards Mos Eisley[1][18]
Closeup of a rocky outcrop in Sidi Bouhlel canyon Shubiel Gorge, Sidi Bouhlel (or Sidi Bou Helal), near Tozeur Tunisia IV Tatooine canyon

Several Tatooine scenes: [19][13]


Hardangerjøkulen Glacier Hardangerjøkulen Glacier Norge V Hoth Exterior scenes during the battle of Hoth[20]


Wide, rocky sandy canyon with path Twenty-Mule Team Canyon, Death Valley, California USA VI Tatooine: Road to Jabba's Palace Two Tatooine scenes:
  • C-3P0 and R2D2 walk up to the Palace of Jabba the Hutt on Tatooine.
  • "Lost scene" of Luke Skywalker working on a new lightsaber in a cave overlooking the Millennium Falcon and his X-wing, followed by R2D2 and C3PO starting their trek to Jabba's palace.
Buttercup Valley, Yuma Desert USA VI Tatooine exteriors

Location used for the Great Pit of Carkoon scene [21][22]
Additional footage for the special edition of A New Hope of stormtroopers finding evidence of droids was shot here and cut in with original shots from La Grande Dune, Tunisia [23][24]

dense redwood forest in the Redwood National Park Redwood National and State Parks USA VI Endor forest scenes [23]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i Daniel Jacobs and Peter Morris (2001). «Jedi Stomping Ground». Tunisia (6th ed. utg.). London: Rough Guides. s. 319. ISBN 9781858287485. Besøkt 22. mars 2012. 
  2. ^ Hanson, Matt (2005). «Star Wars: The Phantom Menace». The science behind the fiction : building sci-fi moviescapes. Burlington, Mass.: Focal Press. s. 75. ISBN 9780240807720. 
  3. ^ «The Park on TV». Cassiobury Park website. Besøkt 15. mars 2012. 
  4. ^ «Star Wars trek: Whippendell Woods - November 2001». Star Wars Locations. Besøkt 15. mars 2012. 
  5. ^ Symington, Andy (2004). «Sevilla». Andalucia (4. edition. utg.). Bath: Footprint Handbooks. s. 76. ISBN 9781903471876. 
  6. ^ «Star Wars Episode II: Attack of the Clones film locations». The Worldwide Guide to Film Locations. Arkivert fra originalen 7. mars 2012. Besøkt 28. mars 2012. 
  7. ^ Carvin, Andy (25. januar 2006). «The real Star Wars?». ASAP. Associated Press. Arkivert fra originalen 13. oktober 2011. Besøkt 22. mars 2012. 
  8. ^ «Phuket: the ultimate movie location». The Phuket Observer. Besøkt 28. mars 2012. 
  9. ^ Simon Foster, Candice Lee (2012). «12. Guilin». Frommer's China. John Wiley & Sons. s. 598. ISBN 9781118223529. 
  10. ^ Star Wars: Episode III Revenge of the Sith DVD documentary Within a Minute, [2005].
  11. ^ «Star Wars Episode III: Revenge of the Sith press text booklet» (PDF). Lucasfilm Ltd. 31. mars 2005. Besøkt 28. mars 2021.  Sjekk datoverdier i |besøksdato= (hjelp)
  12. ^ Stephens, Thomas. «Giving Swiss film locations some direction». SwissInfo.ch. Besøkt 1. juli 2012. 
  13. ^ a b Hearn 2005, p. 116
  14. ^ «The Dunes». Star Wars locations. Besøkt 28. mars 2012. 
  15. ^ a b Hearn 2005, p. 109
  16. ^ «Star Wars trek: Tikal, Guatemala». Star Wars Locations. april 2004. Besøkt 28. mars 2012. 
  17. ^ «Star Wars trek: Death Valley - April 2001». Star Wars Locations. Besøkt 28. mars 2012. 
  18. ^ «Sidi Jemour». Star Wars Locations. Besøkt 1. april 2012. 
  19. ^ Kenworthy, Colin. «Colin's Canyon Quiz». Star Wars Locations. Besøkt 28. mars 2012. 
  20. ^ Lundgren, Anthony Ham, Miles Roddis, Kari (2008). Norway. (4th ed. utg.). Footscray, Vic.: Lonely Planet. s. 190. ISBN 9781741045796. 
  21. ^ Hearn 2005, p. 140.
  22. ^ Duke, Brad (2005). «18. Life Among the Aliens». Harrison Ford : the films. Jefferson, N.C.: McFarland. s. 103. ISBN 9780786420162. 
  23. ^ a b David West Reynolds and Scott Chernoff (mars 2000). «Star Wars Insider» (48). 
  24. ^ «Return of the Jedi Official Collectors Edition». Paradise Press. 1983.