Hopp til innhold

Liste over raser i Star Wars

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Jawa (Star Wars)»)

Denne lista inneholder oversikt over raser i Star Wars som ikke har hovedroller i serien.

Klonesoldater[rediger | rediger kilde]

Klonesoldater er fiktive soldater i Star Wars-sagaen. De kommer inn i Star Wars Episode II: Klonene angriper og er «Den Galatiske Republikken»s soldater i Star Wars Episode III: Sithene tar hevn.

Klonesoldatene ble skapt på planeten «Kamino», og de er klonet etter en dusørjeger med navnet Jango Fett, siden han er i god fysisk form og en god soldat. Kloner eldes dobbelt så fort som mennesker, og blir derfor raskere voksen. Dette er til for at man skal kunne suupilere Republikken med så mange soldater som mulig.

Jawaer[rediger | rediger kilde]

Jawaer er små skapninger på planeten Tatooine, en av planetene i George Lucas' Star Wars-filmer.

De driver hovedsakelig med omsetning av brukte og ombygde droider ( tjeneste-roboter). Når R2-D2 og C-3PO rømmer i en rømmlingskapsel, finner Jawaene C-3PO og R2-D2. Senere selger de C-3PO og R2-D2 til Owen Skywalker, Luke Skywalkers onkel.

Sandfolket[rediger | rediger kilde]

Sandfolket, (også kalt Tusken Raiders, etter at de har angrep Fort Tusken) er et vilt, nomadisk folk i Star Wars-universet som bor på planeten Tatooine. De har vært med i Star Wars Episode 2 og i Episode IV og en liten opptreden i Star Wars Episode I: Den skjulte trussel.

I Episode II, så har en stamme kidnappet hovedpersonen Anakin Skywalker sin mor, som dør av skadene hun ble påført. Pågrunn av dette utrydder Anakin hele stammen. Dette var hans første handling som førte ham mot Den mørke siden.

I Episode IV møter hovedpersonen Luke Skywalker sandfolket mens han drar for å finne R2-D2 som har rømt. Mens han er borte, dreper Imperiets Stormtropper de Jawane som solgte R2-D2 og C-3PU til Luke og familien, og de prøvde å la sandfolkete få skylden, men Luke og Obi-Wan Kenobi så igjennom det.

De har en også en kort opptreden i Star Wars Episode I: Den skjulte trussel, hvor de skyter på podracerne, som gjør mindre skade. Dette kan komme av at sandfolket ikke er veldig treffsikkere, og foretrekker nærkamp.

Wookiee[rediger | rediger kilde]

Se utdypende artikkel Wookiee

Autoritetsdata