Han Solo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Han Solo

En legofigur av Han Solo fra Imperiet slår tilbake.
Navn Han Solo
Art Menneske
Kjønn Mann
Hjemplanet Corellia
Øyenfarge mørke
Hårfarge mørkt
Høyde 180cm
Tilhørighet Opprøreralliansen
Skuespiller(e)
Opptreden

Han Solo er en rollefigur som opptrer i de tre første produksjonene av spillefilm-serien Star Wars og i film nr 7. Han Solo ble spilt av Harrison Ford. Han er eier og kaptein på stjerneskipet «The millenium Falcon»; hans assistent er wookien Chewbacca.

I Star Wars-bøkene fortelles det at Han Solo vokste opp på planeten Corellia. De første årene av hans liv der, er ukjent for ham selv. De tidligste minnene er den dagen da han blir plukket opp av Garris Shrike, som tok ham med «hjem» til romskipet Trader's Luck. Han ble funnet alene, liksom ensom og forlatt et sted på planeten. Han var vel et sted omkring 5 – 6 år. Garris Shrike var kaptein på skipet, og fungerte som en slags bandeleder for skipet og dets besetning. På «Trader's Luck» blir Han Solo oppdratt og opplært til å fungere som en lommetyv. Før Han og Luke møttes i Star Wars Episode IV: Et nytt håp var Han smugler, med oppdrag for galaksens storgangster fra Tatooine, Jabba the Hutt.

Han Solo blir gift med prinsesse Leia Organa, datteren til Anakin Skywalker og Padmé Amidala; hun er også tvillingsøsteren til Luke Skywalker. De har barna Anakin Solo, Jacen Solo og Jaina Solo.

I filmene[rediger | rediger kilde]

I Star Wars Episode IV: Et nytt håp møtes Han Solo, Obi-Wan Kenobi og Luke. Luke og Obi-Wan er på vei fra Tatooine til Alderaan for å hjelpe prinsesse Leia som er fanget av imperiet i dødsstjernen. Han Solo har en stor gjeld til Jabba og derfor godtar han å frakte dem, men de betaler dyrt. I mellomtiden har imperiet ødelagt planeten Alderaan med dødsstrålen fra Dødsstjernen. Han Solo, Luke, Obi-Wan, Chewbacca, C-3PO og R2-D2 blir fanget av en trekkstråle og tatt med inn i dødsstjernen de også. De drar for å redde Leia. Obi-Wan blir drept av den onde Darth Vader , men de andre klarer å befri Leia og stikke av i «The millenium Falcon».

I begynnelsen av Star Wars Episode V: Imperiet slår tilbake oppholder Han Solo seg på opprørernes base på isplaneten Hoth og redder sin venn Luke fra å fryse i hjel under en snøstorm. Uheldigvis blir basen ødelagt av imperiet og de overlevende flyktet. Han Solo, Leia, Chewbacca, C-3PO og R2-D2 drar avgårde i Falcon. Uheldigvis blir de oppdaget av imperiets stjernekryssere. Ombord på Falcon kysser Han Solo og Leia for første gang. Skipet blir lettere skadet av imperiet og de lander på planeten Bespin for å få reparert skadene. Jabba lover en stor dusør til den som greier å skaffe Han Solo i live. Solo skylder Jabba mye penger som han ikke greier å betale. Uheldigvis ventet den onde Darth Vader på dem på Bespin. Han Solo blir frosset ned i karbonitt og dusørjegeren Boba Fett frakter han til Jabba.

I begynnelsen av Star Wars Episode VI: Jediridderen vender tilbake er Han Solo nedfrosset i karbonitt i palasset til Jabba på Tatooine. Leia kommer og befrir han, men hun blir selv fanget. Luke, Lando Calrissian og Chewbacca kommer for å redde dem, men planen til Luke går i vasken og han blir kastet ned til det store monsteret Rancor. Luke klarer å drepe monsteret, men Jabba insisterer på å drepe ham og vennene hans. De blir nesten kastet ned til den kjøttetende planten Sarlacc, men de klarer å sprenge Jabbas palass og flykte. Han Solo dreper Boba Fett ved å stikke en jernstang inn i rakettryggsekken hans så han lander i gapet på Sarlacc. Alle, bortsett fra Luke, drar til opprørernes romflåte der de planlegger et angrep mot den andre dødsstjernen. Han Solo, Leia, Chewbacca, C-3PO og R2-D2 drar ned til planeten Endor der skjoldet til dødsstjernen står. Med gode hjelp fra ewokene klarer opprørerne å sprenge skjoldet og dødsstjernen blir også ødelagt. Han Solo og Leia blir kjærester og ikke lenge etter gifter de seg.

I filmen Star Wars Episode VII: The Force Awakens finner Han Solo og Chewbacca igjen «The Millenium Falcon», og Han, Rey, Chewbacca og Finn tar opp kampen mot First Order.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]