Hopp til innhold

Endor (måne)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Endor
Navn Endor
Koordinater ukjent
Antall soler ingen
Antall måner ingen
Befolkning Ewoker, Duloker, Yuzzumer
Overflate vann eksisterende
Terreng Skoger, fjell, savanner, innsjøer

Endor er en fiktiv måne fra Star Wars-universet.[1]

Månen er en av gasskjempen Endors måner, og ligger ute i de ytre territoriene. Månen er dekket av jungelvegetasjon, hvor det blant annet lever ewoker.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det mest kjente ved månen er at det var åstedet for slaget som i praksis avgjorde borgerkrigen – samt drepte keiseren og Darth Vader.[2]

På grunn av sin avsidesliggende plassering i galaksen ble Den andre Dødsstjernen bygd i bane rundt månen, mens det på selve månen ble plassert en stor og kraftig skjoldgenerator som skulle beskytte kampstasjonen under byggingen.

For å gjøre slutt på borgerkrigen lot keiseren rebellene få vite dette, og satte med det opp en felle som skulle bli til det viktigste slaget i hele borgerkrigen. Ting gikk imidlertid ikke helt som forventet for keiseren.

Nøkkelen til å vinne slaget for opprørerne lå i å ødelegge skjoldgeneratoren, da den ufullendte kampstasjonen ville være ferdig uten.[3] Dette trodde keiseren aldri kunne skje, men ved hjelp av de innfødte ewokene klarte general Han Solo dette. Dermed var det fritt fram i rommet for general Lando Calrissian og admiral Ackbar til å fly inn og ødelegge supervåpenet, noe som altså ble gjort – disse hendelsene er blitt kjent som slaget ved Endor.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Starwars.com Databank, Endor». Disney. Besøkt 14. februar 2017. 
  2. ^ «Slaget ved Endor på Wookiepedia». Wiki. Besøkt 14. februar 2017. 
  3. ^ «Skjoldgeneratoren på Endor på Wookiepedia». Wiki. Besøkt 14. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata