Liste over norske motbakkeløp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arrangement Sted Arrangør Arrangert
siden
Stigning
(m)
Lengde
(km)
Rekordholder menn Tid Rekordholder kvinner Tid
Almannbergjet Opp Oppdal Vollan IK 2009 798 9 Martin Troels Møller 49:51 Anne Nevin 53:54
Alvanuten Opp Tysvær Stegaberg IL 2009 184 1,5 Håkon Rossehaug 7:12 Miriam Ber Hovda 8:53
Andrevarden Opp Nordreisa Nordreisa IK
Aosen opp Årdal Årdalstangen IL 2011 730 7,3
Balestrand Opp Balestrand Balestrand IL 2015 972 5,8
Belsbykollen opp og ned Sarpsborg Varteig IL 2
Bergheim Opp Bromma Bromma IL 2006 405 4,0 Silje Bæra Hørthe 24:49
Bergsdalen Opp Vaksdal Dale IL/Bergsdalen IL 2012 4
Besseggløpet Vågå Besseggen Arrangement 1961 750 14 Reidar Andreassen 1:16:48 Valborg Østberg 1:39:47
Blåenga opp Våler i Hedmark Vaaler IF 2009 443 4,5 Petter Leistad 25:40 Eline Sund 33:56
Blåfelden rett opp Vanylven Syvde IL 2009 840 4,4 Øyvind Heiberg Sundby 37:56 Merete Helgheim 47:32
Blåhø Opp Vågå Sjårdalen IL 2008 1253 15 Jon Tvedt 1:13:34 Anita Håkenstad Evertsen 1:16:04
Botn Opp Halsa Valsøyfjord IL 2006 400 4,0 Henrik Sandstad 16:08 Rut Åshild Utsi Sandstad 20:30
Botnkrona Opp Sandnessjøen Sandnessjøen og Omegn Turistforening 2009 975 6,2 Yngve Kiserud 51:22 Kristin Helland Hansen 1:17:30
Bruviknipa opp Osterøy Osterøy IL 2012 818 4
Craft Hvittingen OPP Holmestrand Intersport Holmestrand 2009 404 6,2 Kristian Horntvedt 27:23 Heidi Morken 35:05
Dalsnuten 323 Sandnes Sandnes IL 2009 323 10 Henrik Ingebrigtsen 13:15 Tsige Gerberhan Kahsay 17:27
Nibbeløpet21 (tidl. Geiranger Halvmaraton) Geiranger Geiranger IL og Eidsdal IL 1994 1495 20,8 Hans Martin Gjedrem 1:28:57 Anita Håkenstad Evertsen 1.39.54
Dokka Opp Modum Modum FIK 2002 521 3 Tormod Tjørnhom 18:37 Ingunn Weltzien 22:06
Dronningen Opp Askøy Ask Friidrett 2009 152 1,7 Tord Eirik Solberg 8:16 Bertine Helene Færø 10:34
Eggekollen Opp Lier gardsgutta.com 2008 400 4 Øystein Sylta 17:32 Kjersti Karoline Danielsen 20:11
Eggenipa Opp Breim Breimsbygda IL 2005 1173 5,4 Jon Tvedt 47:26 May Britt Buer 1:00:02
Eikenosa Opp Ålesund Emblem IL 2004 250 4 Gunnar Emblem 15:08 Nancy Eggen 19:35
Fagervann Opp Nordmarka 2008 260 2,7 Kjell-Christian Markset 13:17 Ingvild Breistein Svarstad 15:58
Fitjanuten opp Ålgård Gjesdal IL 2008 370 4,8 Trond Idland 19:37 Ann Kristin Flatland 25:08
Fjellseterløpet Trondheim NTNUI-Friidrett 1987 400 8,0 Dag Øxnevad 29:00 Malin Wästlund 31:54
Flatbrehytta opp - Øygards Challenge Fjærland Flatbrehytta 2010 970 2,8
Flækøyhøe Upp Skjåk Skjåk kommune 2010 699 4 Ole Martin Storlien 33:31 Line Lystad 37:33
Fløyen Opp Bergen IL Gular 2011 320 3,2
Forbordsfjellet opp Stjørdal IL Fram 490 4,8
Formokampen Opp Sel Sel IL 2010 1111 9,2 Daniel Tadese 56:22 Bente Størmer Steira 1:08:43
Freikollen Opp Kristiansund Kristiansund Fjellklubb 2009 550 8 Jan Roger Hagen 55:10 Ellen Jendal 1:06:53
Galdhøpiggen Opp Lom Aktiv i Lom 2009 1320 Henrik Bakke 1:13:47 Therese Sjursen 1:21:17
Gargofjellmarsjen Burfjord Burfjord IL - Sykkel 2010 472 3,3 Bjørn Thomas Nygaard 21:46 Johanne Oxlund Gjerstad 28:24
Gaustatoppen Opp Rjukan Hardangervidda Triathlon 2007 1600 21,1 Svein Inge Buhaug 1:51:51 Turi Malme 2:17:01
Gjerdrumsbakken Opp Våler i Hedmark Vaaler IF 2007 100 0,75 Tore Stafset 3:31 Line Marie Larsen 4:49
Gjøvik - Bergstoppen Gjøvik 2007 310 6,0 Petter Eliassen 23:23 Therese Johaug 25:09
Goaldet rett opp Haram Lepsøy IL 2007 480 3 Runar Korsnes 20:36 Kristin Solberg 30:30
Gullfjellet opp Bergen Idrettslaget Fri 2010 677 8 Asbjørn Berland 47:22 Therese Sjursen 1:01:07
Grefsenkollen Opp Oslo Nydalens Skiklub 2008 270 4,5 Hillary Kipchumba 15:57 Tuva Toftdahl 20:05
Gråkallen Opp Trondheim NTNUI Langrenn 530 7,7 Ola Sakshaug 36:38 Anne Nevin 39:17
Gygrestolen opp Bø i Telemark IL Skarphedin 2009 375 3,5 Asle Rønning Tjelta 19:15 Turi Malme 24:18
Hafjell Opp Hafjell Øyer-Tretten IF 2002 865 8,0 Odd Snerthammer 44:07 Anne Elvebakk 49:05
Halddemarsjen Alta GLØD Explorer 1984 900 9,0 Tore Olsen 45:16 Karianne Opgård 59:05
Hallartinden Max Hadsel IL Stålbrott 2013 3,2 August Nordeng 25:41 Julie Karlsen 29:00
Hanatrappene opp Sandnes Sandnes IL 2010 50 Torbjørn Fjeld 0:52,8 Marie Espedal 2:18
Hanguren Opp Voss Voss Oppturar 2005 620 3,3 Jon Tvedt 22:52 May Britt Buer 28:08
Hangurslia Opp Voss Voss Oppturar 1994 205 2,5 Kristian Jarnung 9:46 May Britt Buer 11:47
Hatten opp Hattfjelldal Hattfjelldal IL 2011 600 4
Heirsnosi Opp Øvre Årdal Årdalstangen IL 2006 1010 11,2 Svein Inge Buhaug 52:13 Merete Helgheim 1:05:03
Hovdefjelløpet Vegårshei Vegårshei IL 2004 300 3,0 Sten Åge Nygårdseter 14:04 Tone Dalen 16:54
Hovlandsnuten Opp Sauda Ny Von 2007 910 5,9 John Sompol 38:13 Marie Nordsletten 45:39
Hovlandstøylen Opp Eikefjord Eikefjord IL 2006 420 3,8 Odd A. Løset 17:44 Norunn Stavø 23:35
Høsbjørkampen opp Brumunddal Nybygda-Ski 2008 450 4,5 Lars Skjeseth 20:49 Therese Johaug 23:16
Høytorp Opp Mysen Indre Østfold OK 2007 140 1,5 Jon Pedersen 6:47 Anikken Gjerde Alnæs 8:07
Hålåndshovda e' toppen Etne Klypetussen IF 2000 330 2,3 Chris Jespersen 13:03 Marit Årthun 16:46
Kanonløpet Halden Halden IL 2008 120 0,8 Petter Thoresen 3:27 Anne Margrethe Hausken 4:22
Kjølaberget opp Flisa Kjellmyra IL 2009 246 2,5 Petter Leistad 13:32 Johanne Harviken 17:22
Kleiva opp Stryn Hardbagg IL 1991 600 7 Roar Hjelmeset 31:46 Kristin Hatledal
Kleivklyver’n Hole Unibind Sport 1999 275 2,0 Knut Aalien 10:38 Heidi Weng 13:21
Koboltgruvene opp Modum Vestre Spone IF 2009 350 4,6 Øystein Sylta 18:23 Guro Flatekval 21:22
Kongsberg Opp Kongsberg Skisenter 2006 330 1,6 Håkon Heggedal 11:49 Zsuzsa Fey 13:11
Kvarven Opp Bergen Laksevåg Turn og IL 1999 210 2 Hallvard Nilsen 8:14 Wenche Molland 10:27
Kvasshovden Opp Ulvik Ulvik IL 2008 1020 7,5 Øyvind Heiberg Sundby 47:45 Kirsten Marathon Melkevik 54:57
Kvilhaugen Opp Trondheim Strindheim IL Ski 2014 130 1,7
La Sportiva Fanaråken Opp Turtagrø IL.Fanaråk 2004 1200 8,4 Jon Tvedt 57:18 Anita Håkenstad Evertsen 1:05:53
Langfoss Opp Etne Fjorda-alliansen 2010 635 1,75 Thomas Vestbø 23:34 Elin Steinsbø Fylkesnes 27:36
Liafjellet opp Os Nore Neset IL 2004 203 1,48 Jon Tvedt 9:45 Tale Ivarhus 14:14
Liaåsen opp Trondheim Bratsberg IdrettslagBratsberg IL 2011 475 6,8 Ole-Marius Bach 27:50 Anne Nevin 30:46
Linken Opptur Os v Bergen Opptur Motbakkeklubb 2016 440 2 Geir Storetvedt Skaten 19:51 Anita Lilleskare 22:28
Lomseggen opp Lom Lom IL 2015 1154 4,2 Kilian Jornet 48:03 Therese Sjursen 56:34
Ljøsåa Opp Sunndal Øksendal IL 1,8
Løbbåsen opp Voss Kjenna og Løbbåsens Venner 2009 90 1
Lønahorgi Opp Voss Voss Oppturar 2009 1040 10,4 Henry Kiplagat 51:14 Merete Helgheim 1:06:53
Løvstakken Opp Bergen Varegg Fleridrett 2012 400 2,1 Thorbjørn Ludvigsen 14:13 Kirsten Marathon Melkevik 16:25
Malvikingen Opp Malvik Malvik IL Friidrett 2011 420 5,95 Dadafo Dhaqabi Tesema 26:12 Kristin Antonsen 31:41
Mefjellet Opp Norddal Valldal IL 2006 1100 8,0 Hans Martin Gjedrem 46:03 Brynhild Synstnes 56:36
Merinobakkeløpet Bergen NHHI 2008 45 0,1
Mesnaelva Opp Lillehammer Litrim 2008 360 3,6 Sjur Prestsæter 19:22 Liv Hilde Drugli 23:40
Midtåsenløpet Sandefjord Sandefjord OK 2013 2,36 Per Kristian Kirkhus 9:26 Gunhild Halle Haugen 10:11
Mistbergløpet Eidsvoll Nordre Eidsvoll IL 2012 460 6,6 Eskil Kinneberg 29:45 Tiril Udnes Weng 34:53
Molden Opp Luster IL Bjørn 2010 1116 7 Øyvind Heiberg Sundby 50:23 May Britt Buer 59:05
Mosviksenderen Opp Mosvik Mosvik IL 2002 400 5,6 Bernard Kiplagat 20:47 Anita Håkenstad Evertsen 23:55
Motbakkeløpet Blystadlia Lørenskog Lørenskog FIL 2005 125 2,4 Kristian Monsen 7:50 Aase-Karin Eriksen 9:07
MSM Ekstremløp Tromsø Midnight Sun Marathon 1999 415 2,7 Carl Svenson 16:44 Anne Simonsen Haaland 20:09
Munketreppene Opp Lofthus IL Harding 2011 1000 6,5 Arild Een 46:54 May Britt Buer 50:35
Nedstavatnet Opp Modalen Modalen Idrettslag 2010 270 1,5 Einar Trefall 10:09 Frøydis Gullbrå 14:03
Nesaksla Rett Opp Åndalsnes Isfjorden IL 2007 688 2 Jon Tvedt 21:16 Karoline Bjerkeli Grøvdal 25:54
Nuten Opp Rosendal Rosendal TL 2006 892 3,7 Jonathan Wyatt 35:25 Antonella Confortola 43:27
Oftenåsen Opp Steinkjer Steinkjer FIK 2010 330 4,1 Hillary Kipchumbam 16:37 Anne Nevin 19:46
Opp Kantebakk Bærum Jutul IL 2005 233 2 Tormod Tjørnhom 11:29 Tuva Toftdahl 13:34
Oppturen i Rissa Fosen Fosen Løpeklubb 2003 300 3,5 Ola Berget 16:29 Kjersti Nordberg 19:43
Ordalsåta Opp Morgedal Morgedal IL 2008 519 4 Hans Kristian Lahus 28:50 Ingjer Utistog Kleiv 36:01
Oslos Bratteste Oslo Oslos Bratteste 2009 373 2,5 Sindre Buraas 15:18 Inger Liv Bjerkreim Nilsen 18:59
Pinåsløpet Lardal Svarstad IL og Lardal o-lag 2002 300 6,0 Anders Aukland 30:23 Kristin Størmer Steira 34:40
Ranheim til topps Trondheim Ranheim Skiklubb 2005 420 6 Didrik Tønseth 23:49 Bente Aarflot 29:12
Raudvatnet opp Samnanger Samnanger IL 2008 425 4 Asbjørn Berland 20:01 Ingvild Kleivane 29:05
Resfjellet Opp Meldal Meldal IL 2010 1000 10 Daniel Myrmæl Helgestad 1:06:24 Line Selnes 1:17:00
Rett til værs Oslo Sognsvann Rundt Medsols 1997 4
Rimstigen Opp Gudvangen Aurland IL og IL Modig 2011 725 2,3
Rondaneløpet - Høvringen Sel Sel IL 2009 10 Sjur Prestsæter 1:05:24 Ingrid Robøle 1:24:17
Rundemanen opp Bergen Viking Turn og Idrettsforening 2011 530 6,5
Russarstegen Opp Fjell Fjell ungdomsskule 2009 Stian Hamre Jensen 4:53 Julie Strøm 6:15
Ruten Opp Hemne Kyrksæterøra IL 2001 800 5,5 Dadafo Dhagabi 40:20 Ingrid Lorvik 51:47
Sauanuten opp Etne Sauda Turlag, Sauda IL og IF Klypetussen 2001 1100 7
Saudehornet rett opp Ørsta Ørsta IL 2003 1303 5,7 Jon Tvedt 47:59 Anita Håkenstad Evertsen 55:52
Sellanrå Opp Nordmarka 2009 300 3 Øystein Sylta 15:45 Ellen Sandbakken 20:22
Siggjodilten Bømlo Bremnes IL 2010 400 2
Skuggenatten opp Nissedal Treungen IL 2010 453 4,3 Thomas Bereket 22.18 Heidi Weng 27.19
Skåla 1848 meter rett opp Loen Loen Idrettslag 2002 1819 8,2 Jonathan Wyatt 1:08:30 Anita Håkenstad Evertsen 1:20:06
Sleirsfjellet opp Masfjorden Risnes IL 2009 543 3,4 Asbjørn Wold 25:10 Marianne Sleire 35:27
Solfjelløpet Kvinnherad Uskedal IL 2009 858 4,5 Vegard Årthun Bergane 43:34 Margunn Eik 52:57
Spjettløpet Namdal Namdal Løpeklubb 2005 390 4,5 Henrik Sandstad 21:40 Laila Kveli 27:40
Stalheimskleiva Opp Stalheim Voss Oppturar 2008 280 1,5 Jon Tvedt 9:04 Marit Seim 12:43
Stemmen Opp Ålgård Gjesdal IL 2006 100 1,1 Trond Idland 4:59 Helen Lomeland 6:55
Stoltzekleiven Opp Bergen Varegg 1979 313 0,91 Thorbjørn Ludvigsen 8:06 Kristin Størmer Steira 9:35
Stord Rett Opp Stord Stord IL 2010 500 4 Oddmund Roalkvam 26:06 Synne Vie Sundal 32:38
Storehaugen Opp Lærdal Lærdal IL 2009 888 3,4 Øyvind Heiberg Sundby 32:58 Merete Helgheim 41:18
Storehesten Opp Gaular Gaular Idrettslag 2006 1209 11 John Sompol 1:04:24 Anita Håkenstad Evertsen 1:20:32
Storflågløpet Saltdal Sportsklubben Wings 2006 440 2,5 Rolf Einar Jensen 17:32 Silje Skaar Moe 23:02
Storsylen Opp Tydal Team-Trøndelag 2009 1000 11 Torstein Tengsareid 1:10:10 Kirsten Marathon Melkevik 1:22:50
Svartskaret Opp Gausdal Gausdal FIK 2009 4 Asbjørn Lie
Svinestrandløpet Sandane Fjellhug/Vereide IL 2005 1050 8 Jon Tvedt 51:48 Merete Helgheim 1.02:10
Til topps i Asker Asker Asker Skiklubb 6
Tjuvåsen Opp Lena Lensbygda Sportsklubb 2009 248 9 Geir Østby 54:01 Else Karin Bekkelund 1:13:38
Trappeløpet Høyanger Høyanger kommune 1992 211 0,57 Torbjørn Thorsen Ludvigsen 7:53 Anne Hegvold 10:17
Trollenykjen opp Eid Eid IL 2010 900 3,4
Tromsdalstinden 1238m opp Tromsø Midnight Sun Marathon 2005 1230 10,6 Eirik Haugsnes 1:07:02 Maria Nysted Grønvoll 1:22:25
Tromsø Skyrace vertikal kilometer Tromsø Tromsø løpeklubb 2015 1044 2,7 Stian Hovind-Angermund 35:20 Emelie Forsberg 43:41
Trongjo Opp Etne Klypetussen IF 2004 1,75 Håkon Rossehaug 6:51 Marit Årthun 7:56
Tryvann Opp Oslo SK Vidar 2006 303 5,4 John Sompol 19:10 Kirsten Melkevik Otterbu 22:53
Tveitafjellet Opp Osterøy Mjøsdalen IL 2007 516 3,8 Jon Tvedt 22:04 Kirsten Melkevik Otterbu 25:01
Tveitgrendtunet opp Kvitseid Kvitseid IL 2009 350 5
Tyskstien opp Hemne Kyrksæterøra IL 2000 260 0,9 Ole Tom Neraas 9:46 Synnøve Dalum 14:23
Ulriken Opp Bergen BFG Fana 2007 600 3,6 Jon Tvedt 22:40 Kjersti Karoline Danielsen 27:22
Varberg Opp Egersund Egersunds IK 2010 120 1,1
Vardeggen Opp Bergen Flaktveit IK 2010 475 6 Mats Mjøs Andersen 29:22 Nancy Sommer 36:49
Varden Opp Langevåg Langevåg IL 2004 776 7,5 Jon Tvedt 37:51 Anita Håkenstad Evertsen 40:56
Varingskollen Opp Nittedal Nittedal Hundekjørerklubb 2004 340 1,6 Hans Christer Holund 12:25 Hanne Staff 15:34
Vassfjellet Opp Melhus IL Trønder-Lyn 2010 690 8,5 Lars Skjeset 42:49 Marthe Kristoffersen 47:32
Vealøs Opp Skien Herkules Friidrett 2009 350 4,5 Hans Kristian Lahus 21:04 Brita Cecilie Mustad 24:48
Veggen Siljan Siljan Fotball 2008 240 1,5 Eirik Gramstad 12:12 Marie Veslestaul 17:48
Vetenløpet Bremanger Bremanger idrettslag 2005 527 5,0 John Sompol 25:28 Eli Anne Dvergsdal 31:20
Vetenløpet Klokkarvik Glesnes ungdomslag 2006 275 3,3 Håkon Landro 14:52 Ragnhild Korneliussen 20:49
Vidasete Opp Feios Feios Idrettslag 2006 827 4,5 Øyvind Heiberg Sundby 34:41 Therese Sjursen 42:44
Vårkåten Sauda Sauda IL 2006 400 1,8 Glenn Tore Løland 16:07 Jorunn Øye 18.11
Våttån Opp Leksvik Leksvik IL 2007 330 5,9 Kristian Tettli Rennemo 22:22 Marthe Kristoffersen 24:26[1]
Øksenåsen opp Tvedestrand Tvedestrand Turn & IF 2008 154 2,5 Fredrik Gustavsen 10:25 Lisa Kvamme 13:15
Åneskøl Opp Eidsvoll Feiring IL 2008 450 4,5 Richard Bartale 21:45 Marthe Katrine Myhre 30:24
Årbostadtindløpet Ibestad Tour De Andørja 2002 1180 4,3 Erlend Hoff 45:50 Sara Svendsen 53:59
Åsen Opp Florø Florø Turn & IF 2004 270 3,0 Arve Rindal 14:36 Merete Helgheim 16:23

Referanser[rediger | rediger kilde]