Liste over norske motbakkeløp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arrangement Sted Arrangør Arrangert
siden
Stigning
(m)
Lengde
(km)
Rekordholder menn Tid Rekordholder kvinner Tid
Almannbergjet Opp Oppdal Vollan IK 2009 798 9 Martin Troels Møller 49:51 Anne Nevin 53:54
Alvanuten Opp Tysvær Stegaberg IL 2009 184 1,5 Håkon Rossehaug 7:12 Miriam Ber Hovda 8:53
Andrevarden Opp Nordreisa Nordreisa IK
Aosen opp Årdal Årdalstangen IL 2011 730 7,3
Balestrand Opp Balestrand Balestrand IL 2015 972 5,8
Belsbykollen opp og ned Sarpsborg Varteig IL 2
Bergheim Opp Bromma Bromma IL 2006 405 4,0 Silje Bæra Hørthe 24:49
Bergsdalen Opp Vaksdal Dale IL/Bergsdalen IL 2012 4
Besseggløpet Vågå Besseggen Arrangement 1961 750 14 Reidar Andreassen 1:16:48 Valborg Østberg 1:39:47
Blåenga opp Våler i Hedmark Vaaler IF 2009 443 4,5 Petter Leistad 25:40 Eline Sund 33:56
Blåfelden rett opp Vanylven Syvde IL 2009 840 4,4 Øyvind Heiberg Sundby 37:56 Merete Helgheim 47:32
Blåhø Opp Vågå Sjårdalen IL 2008 1253 15 Jon Tvedt 1:13:34 Anita Håkenstad Evertsen 1:16:04
Botn Opp Halsa Valsøyfjord IL 2006 400 4,0 Henrik Sandstad 16:08 Rut Åshild Utsi Sandstad 20:30
Botnkrona Opp Sandnessjøen Sandnessjøen og Omegn Turistforening 2009 975 6,2 Yngve Kiserud 51:22 Kristin Helland Hansen 1:17:30
Bruviknipa opp Osterøy Osterøy IL 2012 818 4
Craft Hvittingen OPP Holmestrand Intersport Holmestrand 2009 404 6,2 Kristian Horntvedt 27:23 Heidi Morken 35:05
Dalsnuten 323 Sandnes Sandnes IL 2009 323 10 Henrik Ingebrigtsen 13:15 Tsige Gerberhan Kahsay 17:27
Nibbeløpet21 (tidl. Geiranger Halvmaraton) Geiranger Geiranger IL og Eidsdal IL 1994 1495 20,8 Hans Martin Gjedrem 1:28:57 Anita Håkenstad Evertsen 1.39.54
Dokka Opp Modum Modum FIK 2002 521 3 Tormod Tjørnhom 18:37 Ingunn Weltzien 22:06
Dronningen Opp Askøy Ask Friidrett 2009 152 1,7 Tord Eirik Solberg 8:16 Bertine Helene Færø 10:34
Eggekollen Opp Lier gardsgutta.com 2008 400 4 Øystein Sylta 17:32 Kjersti Karoline Danielsen 20:11
Eggenipa Opp Breim Breimsbygda IL 2005 1173 5,4 Jon Tvedt 47:26 May Britt Buer 1:00:02
Eikenosa Opp Ålesund Emblem IL 2004 250 4 Gunnar Emblem 15:08 Nancy Eggen 19:35
Fagervann Opp Nordmarka 2008 260 2,7 Kjell-Christian Markset 13:17 Ingvild Breistein Svarstad 15:58
Fitjanuten opp Ålgård Gjesdal IL 2008 370 4,8 Trond Idland 19:37 Ann Kristin Flatland 25:08
Fjellseterløpet Trondheim NTNUI-Friidrett 1987 400 8,0 Dag Øxnevad 29:00 Malin Wästlund 31:54
Flatbrehytta opp - Øygards Challenge Fjærland Flatbrehytta 2010 970 2,8
Flækøyhøe Upp Skjåk Skjåk kommune 2010 699 4 Ole Martin Storlien 33:31 Line Lystad 37:33
Fløyen Opp Bergen IL Gular 2011 320 3,2
Folgefonna Opp Mauranger ÆM Bygdalag 2011 1400 11,0 Anders Een 1.23.26 May Britt Buer 1.40.12
Forbordsfjellet opp Stjørdal IL Fram 490 4,8
Formokampen Opp Sel Sel IL 2010 1111 9,2 Daniel Tadese 56:22 Bente Størmer Steira 1:08:43
Freikollen Opp Kristiansund Kristiansund Fjellklubb 2009 550 8 Jan Roger Hagen 55:10 Ellen Jendal 1:06:53
Galdhøpiggen Opp Lom Aktiv i Lom 2009 1320 Henrik Bakke 1:13:47 Therese Sjursen 1:21:17
Gargofjellmarsjen Burfjord Burfjord IL - Sykkel 2010 472 3,3 Bjørn Thomas Nygaard 21:46 Johanne Oxlund Gjerstad 28:24
Gaustatoppen Opp Rjukan Hardangervidda Triathlon 2007 1600 21,1 Svein Inge Buhaug 1:51:51 Turi Malme 2:17:01
Gjerdrumsbakken Opp Våler i Hedmark Vaaler IF 2007 100 0,75 Tore Stafset 3:31 Line Marie Larsen 4:49
Gjøvik - Bergstoppen Gjøvik 2007 310 6,0 Petter Eliassen 23:23 Therese Johaug 25:09
Goaldet rett opp Haram Lepsøy IL 2007 480 3 Runar Korsnes 20:36 Kristin Solberg 30:30
Gullfjellet opp Bergen Idrettslaget Fri 2010 677 8 Asbjørn Berland 47:22 Therese Sjursen 1:01:07
Grefsenkollen Opp Oslo Nydalens Skiklub 2008 270 4,5 Hillary Kipchumba 15:57 Tuva Toftdahl 20:05
Gråkallen Opp Trondheim NTNUI Langrenn 530 7,7 Ola Sakshaug 36:38 Anne Nevin 39:17
Gygrestolen opp Bø i Telemark IL Skarphedin 2009 375 3,5 Asle Rønning Tjelta 19:15 Turi Malme 24:18
Hafjell Opp Hafjell Øyer-Tretten IF 2002 865 8,0 Odd Snerthammer 44:07 Anne Elvebakk 49:05
Halddemarsjen Alta GLØD Explorer 1984 900 9,0 Tore Olsen 45:16 Karianne Opgård 59:05
Hallartinden Max Hadsel IL Stålbrott 2013 3,2 August Nordeng 25:41 Julie Karlsen 29:00
Hanatrappene opp Sandnes Sandnes IL 2010 50 Torbjørn Fjeld 0:52,8 Marie Espedal 2:18
Hanguren Opp Voss Voss Oppturar 2005 620 3,3 Jon Tvedt 22:52 May Britt Buer 28:08
Hangurslia Opp Voss Voss Oppturar 1994 205 2,5 Kristian Jarnung 9:46 May Britt Buer 11:47
Hatten opp Hattfjelldal Hattfjelldal IL 2011 600 4
Heirsnosi Opp Øvre Årdal Årdalstangen IL 2006 1010 11,2 Svein Inge Buhaug 52:13 Merete Helgheim 1:05:03
Hovdefjelløpet Vegårshei Vegårshei IL 2004 300 3,0 Sten Åge Nygårdseter 14:04 Tone Dalen 16:54
Hovlandsnuten Opp Sauda Ny Von 2007 910 5,9 John Sompol 38:13 Marie Nordsletten 45:39
Hovlandstøylen Opp Eikefjord Eikefjord IL 2006 420 3,8 Odd A. Løset 17:44 Norunn Stavø 23:35
Høsbjørkampen opp Brumunddal Nybygda-Ski 2008 450 4,5 Lars Skjeseth 20:49 Therese Johaug 23:16
Høytorp Opp Mysen Indre Østfold OK 2007 140 1,5 Jon Pedersen 6:47 Anikken Gjerde Alnæs 8:07
Hålåndshovda e' toppen Etne Klypetussen IF 2000 330 2,3 Chris Jespersen 13:03 Marit Årthun 16:46
Kanonløpet Halden Halden IL 2008 120 0,8 Petter Thoresen 3:27 Anne Margrethe Hausken 4:22
Kjølaberget opp Flisa Kjellmyra IL 2009 246 2,5 Petter Leistad 13:32 Johanne Harviken 17:22
Kleiva opp Stryn Hardbagg IL 1991 600 7 Roar Hjelmeset 31:46 Kristin Hatledal
Kleivklyver’n Hole Unibind Sport 1999 275 2,0 Knut Aalien 10:38 Heidi Weng 13:21
Koboltgruvene opp Modum Vestre Spone IF 2009 350 4,6 Øystein Sylta 18:23 Guro Flatekval 21:22
Kongsberg Opp Kongsberg Skisenter 2006 330 1,6 Håkon Heggedal 11:49 Zsuzsa Fey 13:11
Kvarven Opp Bergen Laksevåg Turn og IL 1999 210 2 Hallvard Nilsen 8:14 Wenche Molland 10:27
Kvasshovden Opp Ulvik Ulvik IL 2008 1020 7,5 Øyvind Heiberg Sundby 47:45 Kirsten Marathon Melkevik 54:57
Kvilhaugen Opp Trondheim Strindheim IL Ski 2014 130 1,7
La Sportiva Fanaråken Opp Turtagrø IL.Fanaråk 2004 1200 8,4 Jon Tvedt 57:18 Anita Håkenstad Evertsen 1:05:53
Langfoss Opp Etne Fjorda-alliansen 2010 635 1,75 Thomas Vestbø 23:34 Elin Steinsbø Fylkesnes 27:36
Liafjellet opp Os Nore Neset IL 2004 203 1,48 Jon Tvedt 9:45 Tale Ivarhus 14:14
Liaåsen opp Trondheim Bratsberg IdrettslagBratsberg IL 2011 475 6,8 Ole-Marius Bach 27:50 Anne Nevin 30:46
Linken Opptur Os v Bergen Opptur Motbakkeklubb 2016 440 2 Geir Storetvedt Skaten 19:51 Anita Lilleskare 22:28
Lomseggen opp Lom Lom IL 2015 1154 4,2 Kilian Jornet 48:03 Therese Sjursen 56:34
Ljøsåa Opp Sunndal Øksendal IL 1,8
Løbbåsen opp Voss Kjenna og Løbbåsens Venner 2009 90 1
Lønahorgi Opp Voss Voss Oppturar 2009 1040 10,4 Henry Kiplagat 51:14 Merete Helgheim 1:06:53
Løvstakken Opp Bergen Varegg Fleridrett 2012 400 2,1 Thorbjørn Ludvigsen 14:13 Kirsten Marathon Melkevik 16:25
Malvikingen Opp Malvik Malvik IL Friidrett 2011 420 5,95 Dadafo Dhaqabi Tesema 26:12 Kristin Antonsen 31:41
Mefjellet Opp Norddal Valldal IL 2006 1100 8,0 Hans Martin Gjedrem 46:03 Brynhild Synstnes 56:36
Merinobakkeløpet Bergen NHHI 2008 45 0,1
Mesnaelva Opp Lillehammer Litrim 2008 360 3,6 Sjur Prestsæter 19:22 Liv Hilde Drugli 23:40
Midtåsenløpet Sandefjord Sandefjord OK 2013 2,36 Per Kristian Kirkhus 9:26 Gunhild Halle Haugen 10:11
Mistbergløpet Eidsvoll Nordre Eidsvoll IL 2012 460 6,6 Eskil Kinneberg 29:45 Tiril Udnes Weng 34:53
Molden Opp Luster IL Bjørn 2010 1116 7 Øyvind Heiberg Sundby 50:23 May Britt Buer 59:05
Mosviksenderen Opp Mosvik Mosvik IL 2002 400 5,6 Bernard Kiplagat 20:47 Anita Håkenstad Evertsen 23:55
Motbakkeløpet Blystadlia Lørenskog Lørenskog FIL 2005 125 2,4 Kristian Monsen 7:50 Aase-Karin Eriksen 9:07
MSM Ekstremløp Tromsø Midnight Sun Marathon 1999 415 2,7 Carl Svenson 16:44 Anne Simonsen Haaland 20:09
Munketreppene Opp Lofthus IL Harding 2011 1000 6,5 Arild Een 46:54 May Britt Buer 50:35
Nedstavatnet Opp Modalen Modalen Idrettslag 2010 270 1,5 Einar Trefall 10:09 Frøydis Gullbrå 14:03
Nesaksla Rett Opp Åndalsnes Isfjorden IL 2007 688 2 Jon Tvedt 21:16 Karoline Bjerkeli Grøvdal 25:54
Nuten Opp Rosendal Rosendal TL 2006 892 3,7 Jonathan Wyatt 35:25 Antonella Confortola 43:27
Oftenåsen Opp Steinkjer Steinkjer FIK 2010 330 4,1 Hillary Kipchumbam 16:37 Anne Nevin 19:46
Opp Kantebakk Bærum Jutul IL 2005 233 2 Tormod Tjørnhom 11:29 Tuva Toftdahl 13:34
Oppturen i Rissa Fosen Fosen Løpeklubb 2003 300 3,5 Ola Berget 16:29 Kjersti Nordberg 19:43
Ordalsåta Opp Morgedal Morgedal IL 2008 519 4 Hans Kristian Lahus 28:50 Ingjer Utistog Kleiv 36:01
Oslos Bratteste Oslo Oslos Bratteste 2009 373 2,5 Sindre Buraas 15:18 Inger Liv Bjerkreim Nilsen 18:59
Pinåsløpet Lardal Svarstad IL og Lardal o-lag 2002 300 6,0 Anders Aukland 30:23 Kristin Størmer Steira 34:40
Ranheim til topps Trondheim Ranheim Skiklubb 2005 420 6 Didrik Tønseth 23:49 Bente Aarflot 29:12
Raudvatnet opp Samnanger Samnanger IL 2008 425 4 Asbjørn Berland 20:01 Ingvild Kleivane 29:05
Resfjellet Opp Meldal Meldal IL 2010 1000 10 Daniel Myrmæl Helgestad 1:06:24 Line Selnes 1:17:00
Rett til værs Oslo Sognsvann Rundt Medsols 1997 4
Rimstigen Opp Gudvangen Aurland IL og IL Modig 2011 725 2,3
Rondaneløpet - Høvringen Sel Sel IL 2009 10 Sjur Prestsæter 1:05:24 Ingrid Robøle 1:24:17
Rundemanen opp Bergen Viking Turn og Idrettsforening 2011 530 6,5
Russarstegen Opp Fjell Fjell ungdomsskule 2009 Stian Hamre Jensen 4:53 Julie Strøm 6:15
Ruten Opp Hemne Kyrksæterøra IL 2001 800 5,5 Dadafo Dhagabi 40:20 Ingrid Lorvik 51:47
Sauanuten opp Etne Sauda Turlag, Sauda IL og IF Klypetussen 2001 1100 7
Saudehornet rett opp Ørsta Ørsta IL 2003 1303 5,7 Jon Tvedt 47:59 Anita Håkenstad Evertsen 55:52
Sellanrå Opp Nordmarka 2009 300 3 Øystein Sylta 15:45 Ellen Sandbakken 20:22
Siggjodilten Bømlo Bremnes IL 2010 400 2
Skuggenatten opp Nissedal Treungen IL 2010 453 4,3 Thomas Bereket 22.18 Heidi Weng 27.19
Skåla 1848 meter rett opp Loen Loen Idrettslag 2002 1819 8,2 Jonathan Wyatt 1:08:30 Anita Håkenstad Evertsen 1:20:06
Sleirsfjellet opp Masfjorden Risnes IL 2009 543 3,4 Asbjørn Wold 25:10 Marianne Sleire 35:27
Solfjelløpet Kvinnherad Uskedal IL 2009 858 4,5 Vegard Årthun Bergane 43:34 Margunn Eik 52:57
Spjettløpet Namdal Namdal Løpeklubb 2005 390 4,5 Henrik Sandstad 21:40 Laila Kveli 27:40
Stalheimskleiva Opp Stalheim Voss Oppturar 2008 280 1,5 Jon Tvedt 9:04 Marit Seim 12:43
Stemmen Opp Ålgård Gjesdal IL 2006 100 1,1 Trond Idland 4:59 Helen Lomeland 6:55
Stoltzekleiven Opp Bergen Varegg 1979 313 0,91 Thorbjørn Ludvigsen 8:06 Kristin Størmer Steira 9:35
Stord Rett Opp Stord Stord IL 2010 500 4 Oddmund Roalkvam 26:06 Synne Vie Sundal 32:38
Storehaugen Opp Lærdal Lærdal IL 2009 888 3,4 Øyvind Heiberg Sundby 32:58 Merete Helgheim 41:18
Storehesten Opp Gaular Gaular Idrettslag 2006 1209 11 John Sompol 1:04:24 Anita Håkenstad Evertsen 1:20:32
Storflågløpet Saltdal Sportsklubben Wings 2006 440 2,5 Rolf Einar Jensen 17:32 Silje Skaar Moe 23:02
Storsylen Opp Tydal Team-Trøndelag 2009 1000 11 Torstein Tengsareid 1:10:10 Kirsten Marathon Melkevik 1:22:50
Svartskaret Opp Gausdal Gausdal FIK 2009 4 Asbjørn Lie
Svinestrandløpet Sandane Fjellhug/Vereide IL 2005 1050 8 Jon Tvedt 51:48 Merete Helgheim 1.02:10
Til topps i Asker Asker Asker Skiklubb 6
Tjuvåsen Opp Lena Lensbygda Sportsklubb 2009 248 9 Geir Østby 54:01 Else Karin Bekkelund 1:13:38
Trappeløpet Høyanger Høyanger kommune 1992 211 0,57 Torbjørn Thorsen Ludvigsen 7:53 Anne Hegvold 10:17
Trollenykjen opp Eid Eid IL 2010 900 3,4
Tromsdalstinden 1238m opp Tromsø Midnight Sun Marathon 2005 1230 10,6 Eirik Haugsnes 1:07:02 Maria Nysted Grønvoll 1:22:25
Tromsø Skyrace vertikal kilometer Tromsø Tromsø løpeklubb 2015 1044 2,7 Stian Hovind-Angermund 35:20 Emelie Forsberg 43:41
Trongjo Opp Etne Klypetussen IF 2004 1,75 Håkon Rossehaug 6:51 Marit Årthun 7:56
Tryvann Opp Oslo SK Vidar 2006 303 5,4 John Sompol 19:10 Kirsten Melkevik Otterbu 22:53
Tveitafjellet Opp Osterøy Mjøsdalen IL 2007 516 3,8 Jon Tvedt 22:04 Kirsten Melkevik Otterbu 25:01
Tveitgrendtunet opp Kvitseid Kvitseid IL 2009 350 5
Tyskstien opp Hemne Kyrksæterøra IL 2000 260 0,9 Ole Tom Neraas 9:46 Synnøve Dalum 14:23
Ulriken Opp Bergen BFG Fana 2007 600 3,6 Jon Tvedt 22:40 Kjersti Karoline Danielsen 27:22
Varberg Opp Egersund Egersunds IK 2010 120 1,1
Vardeggen Opp Bergen Flaktveit IK 2010 475 6 Mats Mjøs Andersen 29:22 Nancy Sommer 36:49
Varden Opp Langevåg Langevåg IL 2004 776 7,5 Jon Tvedt 37:51 Anita Håkenstad Evertsen 40:56
Varingskollen Opp Nittedal Nittedal Hundekjørerklubb 2004 340 1,6 Hans Christer Holund 12:25 Hanne Staff 15:34
Vassfjellet Opp Melhus IL Trønder-Lyn 2010 690 8,5 Lars Skjeset 42:49 Marthe Kristoffersen 47:32
Vealøs Opp Skien Herkules Friidrett 2009 350 4,5 Hans Kristian Lahus 21:04 Brita Cecilie Mustad 24:48
Veggen Siljan Siljan Fotball 2008 240 1,5 Eirik Gramstad 12:12 Marie Veslestaul 17:48
Vetenløpet Bremanger Bremanger idrettslag 2005 527 5,0 John Sompol 25:28 Eli Anne Dvergsdal 31:20
Vetenløpet Klokkarvik Glesnes ungdomslag 2006 275 3,3 Håkon Landro 14:52 Ragnhild Korneliussen 20:49
Vidasete Opp Feios Feios Idrettslag 2006 827 4,5 Øyvind Heiberg Sundby 34:41 Therese Sjursen 42:44
Vårkåten Sauda Sauda IL 2006 400 1,8 Glenn Tore Løland 16:07 Jorunn Øye 18.11
Våttån Opp Leksvik Leksvik IL 2007 330 5,9 Kristian Tettli Rennemo 22:22 Marthe Kristoffersen 24:26[1]
Øksenåsen opp Tvedestrand Tvedestrand Turn & IF 2008 154 2,5 Fredrik Gustavsen 10:25 Lisa Kvamme 13:15
Åneskøl Opp Eidsvoll Feiring IL 2008 450 4,5 Richard Bartale 21:45 Marthe Katrine Myhre 30:24
Årbostadtindløpet Ibestad Tour De Andørja 2002 1180 4,3 Erlend Hoff 45:50 Sara Svendsen 53:59
Åsen Opp Florø Florø Turn & IF 2004 270 3,0 Arve Rindal 14:36 Merete Helgheim 16:23

Referanser[rediger | rediger kilde]