Øyvind Heiberg Sundby

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Øyvind Heiberg Sundby
Født5. september 1983 (36 år)
Nasjonalitet Norge

Øyvind Heiberg Sundby (født 5. september 1983) er en norsk friidrettsutøver og motbakkeløper fra Leikanger som representerer IK Tjalve.

Sundby var lenge et stort talent innenfor langdistansene i friidrett, men gode resultater i motbakkeløp har gjort at han i større grad har satset på de bratte løpene. Sammen med Jon Tvedt, Svein Inge Buhaug og Tormod Tjørnhom representerte han Norge i VM i motbakkeløp i 2008 etter å ha tatt bronse i norgesmesterskapet samme år. VM ble imidlertid ingen stor suksess for noen av de norske, og Sundby endte på 48.-plass i den individuelle konkurransen mens laget endte på 9.-plass i lagkonkurransen.

Sundby vant Norgescup i motbakkeløp 2009[1]sammenlagt etter å ha blitt nr. 4 i 2008. Løpet Geiranger Halvmaraton inngikk i denne cupen, men var også offisielt norgesmesterskap i 2009 hvor han tok sølv. Han ble norgesmester i 2010 og 2011. Han har også vunnet en rekke av de norske motbakkeløpene han har stilt opp i og hadde løyperekord i Oslos Bratteste.[2] Han har fortsatt løyperekord for Kvasshovden Opp[3] og Vidasete Opp.

I Europamesterskapet i motbakkeløp i 2009 kom Sundby på 24.-plass i herrenes individuelle konkurranse.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]